ailem ve hiçbir şeye izin vermeme durumları :(

coldcoffe

pek bi hayaliçe...
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
72
36
26
Merhaba. 16 yasındayım yakında 17 ye gireceğim ve bu yaz sınava hazırlanacağım ygs ye. Sorunum ailem demiştim ama annem desem daha doğru olur sanırım. Derslerim çok yoğun oluyor boş zamanlarımızda arkadaşlarım bir yerlere gidiyorlar öyle uzağa falan da değil yani 1 otobüslük yoldur benim için. Beni de çağırıyorlar gitmek istiyorum ama asla izin yok :KK43: bu yaşıma dek 1 kez bile arkadaslarımla gezmeme izin vermediler hiç dışarı çıkmadım onlarsız. Hoş onlarla da taş çatlasa yılda 1 kez çıkmışızdır çünkü annem babamla aramızda epey yaş var görüp geçirip yorulmuşlar daha halleri kalmamışmış. Tamam da onlar öyle diye ben de yaşlı gibi yaşıyorum bana yazık değilmi? Anne kızlarla şuraya gideyim mi diyorum normalde bana çok güvenir yani zaten tabiri caizse muhafazakarımdır onlar da bilirler. Ama ben öyle deyince bir bağırıyor agır agır laflar ediyor gidip napıcaksın otur yerine gezmen de eksin olsun diyo. Afedersiniz kızlarla bi vakıt gecirmek istedim diye'' ...kalkmış'' oluyorum. Ona göre hiçbir şeye gerek yok temel ihtiyaçlardan baska. aglamamak için zor tutuyorum kendimi. Babam da annem ne derse o. Ablam annemin tuzu biberi. Yaşıtım kuzenim bile yok ayrıca çevresi kötü bir semtte oturuyorum hayatım ev-servis-okul dan ibaret :KK43: öyle sıkılıyorum ki yaşıtlarımın yaptığı şeylerin onda 1 ini bile yapmıyorum alışveriş vs ne olursa. Evde oturuyorum öyle annem diye cevap da vermıyorum kapıyı cekıp gıtsem dıyorum sonra vıcdanım sızlicak biliyorum. Şimdi yetti artık dedim arkadaslarımı 3 ay göremicem onlarla bir yere gidicez alışverişe yemek yicez falan ama annemin haberi yok. Okula gider gibi çıkmayı düşünüyorum. Ama içim içimi yiyo kötü bişi yapıyomuşum gibi ama izin istesem vermez ki :KK43: kötü bişi mi yapıyorum buna nasıl çözüm bulucam çok bunalıyorum :'(

Tek çocuksun zannettim. Ya da evin tek kız çocuğu falan. Kız evladın üstüne çok düşülür zarar gelsin istenmez ama bu kadarı da abartı cidden.

Üniversiteyi başka bir şehirde kazanmaya gayret et.
Ha ama.
Farklı bir şehre gidince o serbest kalmışlık hissiyle gezip tozmaktan okulu aksatma hatasına düşme seninle aynı kaderi paylaşan diğer kızlar gibi, yaygın bi hatadır. Böörtlen ablanın lafını unutma.

Yalan söylüyor olacaksın. Yalan söylemek kötü bir şeydir, onu soruyorsan.
Ama seninkiler bal gibi hak etmiş o yalanı. Sonuçlarına katlanmak koşuluyla buyur yap...
Ayrıca akranlarla gezmek, eğlenmek de bir temel ihtiyaçtır. Anne baban senin turşunu kurmuşlar galiba.
Üniversiteyi başka yerde oku bari.

Tek çocuksun zannettim. Ya da evin tek kız çocuğu falan. Kız evladın üstüne çok düşülür zarar gelsin istenmez ama bu kadarı da abartı cidden.
Yok 4 kardeşiz ben en küçüğüm. Aramızda biriyle 16 diğeriyle 15 ve en küçügüyle 8 yas var. 3. Kızlarıyım :KK43:

Annen, Baban yanlis düsünüyorlar
ama üniversite hayatinda her seyi istedigim gibi yasarim diyip abartma lütfen akli basinda birine benziyorsun her seyin düzeltebilirsin care her zaman senin elinde..

Üniversiteyi başka bir şehirde kazanmaya gayret et.
Ha ama.
Farklı bir şehre gidince o serbest kalmışlık hissiyle gezip tozmaktan okulu aksatma hatasına düşme seninle aynı kaderi paylaşan diğer kızlar gibi, yaygın bi hatadır. Böörtlen ablanın lafını unutma.
Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum ama hep boğaziçi hayalim var derslerim de gayet iyi. Dısarısı olmaz dısarıya vericeğimiz para yerine istanbulda yarı burslu özele veririz diyolar :/ dediğim gibi buyuk de konuşmayayım ama kazanabileceğimi düşünüyorum il içinde .

22 yaşına kadar hemen hemen böyle büyüdüm. Yan apartmandaki 20 senelik arkadaşıma akşam gidemezdim, dışarı çıkarken ezilip buzulurdum, yalan söyleyip çıkardım. Şimdi giyinip " ben çıkıyorum " diyorum. İlk başlarda zor oldu, hâlâ kavga dövüş çıkıyorum bazen ama çıkıyorum. Aileler bazen kendileri mecbur ediyorlar bazı şeylere.

20 li yaşlara geldiğinde bu durum değişir.bende olsam 16 yaşında bir kız çocuğunun kafasına göre çıkmasını istemezdim.etraf zaman kötü.insanlar bir garip artık.okuldan sonra yarım saat , 1 saat takıl arkadaşlarınla bir yerlerde.benimde hayatım senin yaşlarında öyleydi.öyle her yere çıkıp edemezdim.ne zaman 19-20 yaşına geldim o zaman rahatladım.istediğim zaman istediğm yere gider oldum.izin almazdım bile.ben gidiyorum demem yeterliydi.erkek arkadaşımla tatile giderdim.gidebilirmiyim yok.gidiyorum demem yeterdi.16 yaşı büyük bir yaş sanma.daha küçüksün.sen kendini büyük olarak görüyorsun ama değil.16 yaş ile 20 yaş arasında kafa olarak büyük fark var.sen küçüklükle büyüklük arasındasın şuan

Ebeveynler çok iyi bir şey yaptığını zannediyor ama çocuklarını böyle yalan a sürüklüyor işte..
Kesinlikle, yalan söylemeye mecbur bırakmış işte kızı. Bu daha ilk yalan, o sebeple konu sahibinin vicdani sizliyor ama malesef o kadin boyle izin vermedikce kızı da yalana iyice alisacak ve onlari ayakta uyutuyor olacak mecburen.

Keşke anneler böyle olmasa . Biraz egitimli olsa cocuk yetistirmek konusunda.

20 li yaşlara geldiğinde bu durum değişir.bende olsam 16 yaşında bir kız çocuğunun kafasına göre çıkmasını istemezdim.etraf zaman kötü.insanlar bir garip artık.okuldan sonra yarım saat , 1 saat takıl arkadaşlarınla bir yerlerde.benimde hayatım senin yaşlarında öyleydi.öyle her yere çıkıp edemezdim.ne zaman 19-20 yaşına geldim o zaman rahatladım.istediğim zaman istediğm yere gider oldum.izin almazdım bile.ben gidiyorum demem yeterliydi.erkek arkadaşımla tatile giderdim.gidebilirmiyim yok.gidiyorum demem yeterdi.16 yaşı büyük bir yaş sanma.daha küçüksün.sen kendini büyük olarak görüyorsun ama değil.16 yaş ile 20 yaş arasında kafa olarak büyük fark var.sen küçüklükle büyüklük arasındasın şuan
Bakin ama 16 17 yas aslında oldukca büyük. Kiz arkadaslariyla gezmesine izin verilmesi gereken yaş.

16 17 yaş çok küçük bir yaş değil
Çok büyük bir yaş da değil
En azından kız arkadaslariyla alışverişe yemeğe gidilcek yas

Evet ama sürekli evde oturamam ki hapis hayatı yasıyorum gibi. Kendileri beni dışarı çıkarsalar ona da razıyım ben bunalıyorum çünkü. En son beraber dışarı çıkalı ne kadar oldu hatırlamıyorum bile. Servisle geldiğim için okuldan sonrasına vaktim olmuyo maalesef :KK43:

Zaten erkek arkadaş işleriyle meşgul olacağımı hiç sanmıyorum çok karşıyım bu duruma.
Benim annem babam çok karşı çıkmadı sinemaya da gittim alışverişe de gittim ama tabiki kısıtlı sürekli ararlardi falan gezmenin bi anlamı olmazdi yani
Su an 20 yaşındayım sadece haber veriyorum :))
Az daha sabret canim

Eğer yalan söyleyerek gidecekseniz nerede ve kimlerle olacağınızı, yanınızdaki arkadaşlarınız dışında birileri bilsin mutlaka.

Ben de tam tersi ev kuşuydum hep, annem babam derdi kızım çık gez arkadaşlarınla bir şeyler yap diye, ben de ona kızardım :p Gençlik işte..

Ben de tam tersi ev kuşuydum hep, annem babam derdi kızım çık gez arkadaşlarınla bir şeyler yap diye, ben de ona kızardım :p Gençlik işte..
Bu aileniz izin verdiği için işte.
Bir konuda ne kadar az baskı yaparsanız karşınızdaki de o konuyu o kadar rahat bırakır : )

Bu aileniz izin verdiği için işte.
Bir konuda ne kadar az baskı yaparsanız karşınızdaki de o konuyu o kadar rahat bırakır : )
Aynen.. Karşılıklı güven biraz da.. Babam hep derdi, ben sana izin vermesem veya sıkıştırsam yapacağın varsa yine yaparsın ama bu sefer yalan söyleyerek yaparsın, affetmeyeceğim tek şey yalandır, onun dışında her şeyi affederim derdi. Canım babam.. :KK60:

X