• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve Sevdigim arasinda kaldim, Lütfen akil verin..

TuruncuPortakal

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
24
0
16
Almanya
Iyi Aksamlar kizlar,

nerden baslasam nasil anlatsam hic bilmiyorum.. canim cok yaniyor :14:

Iki senedir bi Sevdigim var, o Türkiyede - ben Almanyada. Iki senedir cok güzel sürdürdük iliskimizi.. yaz tatilinde görüstük. Cok sükür bu güne kadar sadece bir kez tartismamiz oldu, yani iyi anlasiyoruz.
Bu yaz ailesi tanismaya geldi, tanisma sonrasi da isteme merasimi olacakti ki, ailem kabul etmedi.

Evin tek kiziyim, beni Gurbete gelin vermek istemiyorlar.. bunu öne sürerek istemiyoruz, desteklemiyoruz dediler yine de karari bana biraktilar
Öyle zor durumdayim ki, ne yapmaliyim, ne düsünmeliyim bilmiyorum.

Tabi bastan biliyordum evlenince Türkiye'ye yerlesecegimi, belkide bunun tam bilincinde olmadan kabul ettim bunu. Simdi Sevdigimi istersem ailemden uzakta bir ömür gecirecegimi algiladim. Ama ailemi secersem de Sevdigim Adami kaybedicem. Bu arada ailenin rizasi olmadan bi yuvada huzur olmayacagini da biliyorum.

Arada kaldim, günlerdir düsünmekten aglamaktan artik sagligim bozulmaya basladi.. bir cikmazin icine girdim..

Insallah aranizda bana yardim edebilecek, en azindan düsüncelerini söylecek birileri vardir buna cok ihtiyacim var..

Kolay bır durum degıl bnde yasadım, aılem bnı sevdıgıme zor verdı bnı sevdıgıne emın olduktan sonra verdı ayrıca evlerımız bırbırımıze yakın herneyse evlendık sımdı kosullar yuzunden esımle bızde yurtdısındayız yanı demek ıstedıgım senın kısmetın bu adamsa olacagın onune gıremezsın bnce aılenın rızası al ve sevdıgıne kavus

O almanyaya gelsin ailenin gözü arkada kalmaz sende ayrilmamis olursun sevgi fedakarlik ister sen gidemiyorsan o geldin bende sevdigim icin türkiyeden almanyaya geldim

Sagolun kizlar oncelikle cevap verdiginiz icin.
Sorun su ki sevdigim buraya gelmek istemiyorum, aile reisi olucam dil bilmem is bulamam ben nasil bi aile gecindiricem diyo. Turkiyede cok guzel bi ise sahip, kac kisi atama bekliyor ben elimdeki isten mi oluyum diyo.

Yani uzun lafin kisasi ben ailemi Turkiyede daha iyi gecindiririm diyo ve tabi bana bastan beri demedi Almanyaya gelirim diye. Bendim hep gelirim diyen, boyle zor olacagini bilemeden. Iki sene boyunca gelirim deyipte birden ailemden kopamiyorum diye nerdeyse vazgecmem haliyle zoruna gitti onun.

canım kardeşim ailen tek sorun uzaklık diyorsa
bu çok büyük sorun değil
ama ailelerini beğenmediler ise
senin o aile ile yapamayacağını düşünüyorlarsa ciddi sorun
öyle ise evlenme kesinlikle.
uzaklık şimdi sana sorun gibi gelmeyebilir ama
insan evlenince ailesine çok ihtiyaç duyuyor
birde almanyada yetişmişsin türkiye adetlerine uymakta güçlük çekebilirsin
ben genelde ailenize karşı çıkmayın derim
ama bu farklı bir durum sevgilinden çok eminsen evlen
ailen de elbet ikna olur
ama unutma yaşadığın düzeni çok özleyecek ha diyince gidemeyeceksin
insan evlenince ailesine daha düşkün oluyor.hakkında hayırlısı olsun.

Sagol canim yorumun icin..
bende herzaman önce aile sonra sevgili diyenlerdenim.. bu yuzden de arada kaldim iste.. ailemin rizasi olmadan bi yuva kurmak istemiyorum.
evet tek sorun sadece uzak olmasi, ailesine ve sevdigime bisey demiyolar.
Turkiye adetlerine duzenine zamanla alisirim diye dusunuyorum. Tek sorun ailemden uzak olmam. Bazilari kendi aileni kurcaksin alisirsin diyo, bazilari da senin dedigin gibi aileye daha cok duskun olursun diyo.
ne ailemden ayrilmayi goze alabiliyorum ne de sevdigime ve sevgimize kiyabiliyorum.. cok zor durumda kaldim

ben de esim icin tr disina yerlestim,baslarda cok problem oldu,dini,yabanci olmasi,dili vs..ailede tek kiz benim bi de uzaklik meselesi tabi,teyzelerim ayri aglar annem ayri arar aglardi telefonda ama sabir ettim sonunda tanismak icin evimize geldi,babam cok serttir bu arada derdi ki bir gun ciddi dusunen biri olursa cafede parkta asla bulusmicaksin o cocuk eve gelicek evde gorusulucek.Kimisine yanlis gelebilir ama ne kadar dogru davranmis babam anliyorum.Neyse geldi bize tanisildi ymekler yendi muhabbet vs...Baktim babamla bizimki balkonda,Allah dedim ayar veriyo cocuga dil de bilmez filan.Bi baksam kikir kikir ediyolar kirk yillik arkadas gibi.Megerse babam bana iyi es olacagini surdan anlamis.Sofrada hep ekmek yemek misafir diye ondan tarafa kondu esimse butun onune koyulanlari benden tarafa veya benim tabagima koymus.Babam da demis bunda is var uzak da olsa iyi bkar kiza.Sonra evlendik,babamla skyptan konusuruz bazen Aman Allahim canim oglum benim,sen cekil aradan oglumla konusucam der.Gecen konusuyoruz gene,baba ben wcye gideyim gelicem dedi,o da diyor ki sadece bes dakikan var ozlerim bak suren basladi :)) yani o kadar anlattim sunu demek icin aileler anlar...Ailene kulak ver baska memlekete gidiceksin kimsesiz arkasiz bulular istedikleri gibi at kostururlar.Eger bana ailem desydi ki olmaz bununla ben yine esimi secerdim cunku eminim..ama benim de en ufak suphem olsa vazgecerdim.En ufak dahi suphen varsa bu ise kalkisma.Ulke degistirme sorunlari kolay gelip gecen konular degil

Gurbete kız vermek istemiyor aileniz de.
Ama gurbette olan sizsiniz farkında mısınız.
Burası sizin memleketiniz..
Yani başka bir ülke mesafe derseniz anlarım.
Ama lütfen memleketiniz için gurbet demeyin.
Tek sorunsa mesafe ve aileniz size karar senindir istemesek de dedyse bence evlenin.
Sanırım anne babanız da emekli olduktan sonra ülkeye geri dönmeyi düşünüyorlardır..

Back
X