Ailem vermek istemiyor....

Orkide82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
444
85
318
Almanya
Slm Arkadaslar,
benim hic dertlerim bitmeyecek gibi :26: ........

Gecen sene ailemin istedigi biriyle nisanlandim ve ailem ayrilmami izin vermiyor diye zor günler gecirdim tam 2 sene...allaha sükür ama hepsi gecti...ama simdi istedigim biri var hatta istemeye geldiler nitekim busefer ailem istemiyor o kisiyi

Ne kadersizim ben anlamadim....

Daha ne istiyorlar anlamadim cocuk yanima gelmeye razi ,sigarasi yok ickisi yok,gece hayati yok, yok avrupa sevdasi yok malima gelmiyor.. evden ise isden eve yasida gelmis kemale yuva kurmak istiyor benimle tabiki bende nede olsa 16 degil 28 yasindayim benim yasimdakilerin coluk cocuga karisti...

Ailem bu bize gelmez dedim dedikdir, sinirli birine benziyor pisjologisi bozuk falan...
Tanimadan etmeden nerden bileceksiniz bi tanisalim veya bi söz yeter aramizda rahat görüsmemiz icin yok neymis baktin olmadi durmadan ayrilacanmi nisandan millet ne dermis?
O ilk nisanlikta benim sucum degil onlarin marifeti gün gibi belliydi o isin olmayacagi cünkü o kisiye karsi sevgim hic yoktu... birak isinamadim zaten ilk günden itirbariyle ama ailem hadi bi bildigi vardir dedim öyle kabul ettim !!!!

Ve simdi tabiki istemeye geleli 1 ay oldu bizimkiler cevap vermeye reddediyorlar...
Yok neymis bide kadin konusmasini bilmiyormus falan filan annesinden bana nee beni cocuk ilgilendirir ben anlasiyorumya kime ne?
Annem diyor bana söyleme git babana abine söyle abin saten sana küfürü basiyor dövecek seniymis

Benim isteklerim önemsizmis ben bilmezmisim falan filan benim aklim yokmu kendime?
Ben her sartina kabulum diyorum pisman olacaksam ben kendim ettim derim dizimi kirar otururum ama yok sonra bizim basimizi agriacaksin isin icinde diyorlar..adam seni parmaginda oynatir
Hic alakasi yok kendilerine kul köle cektikleri yere gelmiyecek biri diye istemiyorlar iste 2x2 =4 olay bu!!!

Ve bunlarin hepsini diyemiyorum sevdigim kisiye kim bili neler düsünür...ben sana bakarim diyor ...bunun uzatmanin anlami yok fazlada beklemem..sonunda benle varmisin yokmusun derimm diyor !!

Ama kacmak bi cözüm olmamasi gerek diye düsünüyorum biz vermeye vermicez git kac gelsin alsin seni hic umrumuzda degil kendi düsen aglamaz bize bise olmaz diyorlar...evet orda haklilar!!!

Simdiye kadar onlara karsi gelmedigim icin hep bunlar biliyorum..biz ne yapar eder vazgecirrriz diyorlar bizim dedigimiz olur okadar!!

Ama simdi bidee söyle var...tamam diyelim vazgectim ondan sonra eeeee baska birine bana ayarlicaklar yine ve basa dönecek zincirlerimi kirdirmak istemiyorlar hep onlara bagli kalmami istiyorlar ellerinin altinda

Bide piskolojik baski var tabii ummadigin laflar hakretler hepsini sineye cekiyorum EVET derler belki umuduyla ikna ediyorum tamam diyorlar ertesi gün yine cayiyorlar mesela

Ne yapicami sasiyorum!!!!

Sizin yorumlariniza akillariniza cok ihtiyacim var arkadaslar yine :26:

Bence biraz daha sabret.Nasılsa ailenin sütten ağzı yanmış.Seni tekrar başkasıyla evlenmeye zorlamazlar.Evlenmek için acele etmemeni öneririm.Zamanla erkek arkadaşını daha iyi tanırsın ve belki ailen de tanıdıkça benimser.
Diğer konundan okuduğum kadarıyla,face ten tanışmışsın.Ve henüz 2 aydır yüzyüze görüşüyorsun.Bence içkisi kumarı,Avrupa merakı yok konusunda o kadar emin olma ve asla kaçmayı düşünme.2 aydır tanıyorsun ama sen Almanya'dasın o ise sanırım Türkiye'de.Sağlam bir temeliniz olduğunu düşünmüyorum.
28 yaşındasın ama sanırım aile baskısı var ve pek fazla tecrüben yok.Ailenin istememekte başka sebepleri olabilir.Sen ailene tepkinden dolayı inatlaşıyor olabilirsin.Biraz zaman tanı kendine ve ilişkine.

hiç mi tanımıyorlar damat adayını? hangi hareketlerini, hangi konuşmasını beğenmemişler. annesi nasıl konuştu ki beğenmediler. sevdiğin insanı biraz ayrıntılı anlatsan..
bir de yaşı komplex yapma bence..
hayırlıysa inş. olsun. benimde pek tecrübem yok aile ikna konusunda.

çok garip ya ne demek zorla evlendirmek onlarmı yaşıcak damatla sanki
bencede kararınızın arkasında olun sevmediğiniz biriyle evlenmeyin ama bu adayıda iyi düşünün ayıdan kaçarken canavara rastlamak diye tabir vardır.mazallah anlaşamazsan bu sefer ailen arkanda olmaz.ama tuhaf olan bu yaşta kimi kimle evlencek karar vereceklerine damat adayını tanımaya çalışsalar ya hayret bişeyler walla allah sabır versin ama acele etme iyice tanı bu kişiyi de

Benim isteklerim önemsizmis ben bilmezmisim 28 yasındaki bir bayan için bunların söylenmemesi gerekiyordu. sonuçta çocuk değilsin, ki sonuçta o insanla da sen evlenceksin ailen değil. çok üzüldüm yani ne diceğimi bilemiyorum bence biraz üste çıkmayı dene canım yapabildiğin kadarıyla nasıl olsa bizi dinliyor deyip o rahatlıgı verme ellerine (kötü bir şey biliyorum ama napayım senın de mutlu olmaya hakkın var:, hatta gerekiyorsa duygu sömürüsü bile yap istemediğiniz bir insanla evleneyim mutsuz mu olayım diye baskı yapmaya çalış. Allah yardımcın olsun inşallah hayırlısıyla olur bu iş

Son düzenleme:
ya canım oğllanı nıey ıstemıyolar yanı sadece bahane olarak annesının konusmayı bılmemesı mı yanı aslında aılenın amacı kendı ıstedıklerı bırıne mı vermek sen sevdıgın ıcın mı vermıyolar eger oyleyse işin cok zor kaç desem sonra basın yansa daha kötü ama aılenın ıstedıgı bırıyle evlensen bu daha da kötü,aılen işi inada bındırıdı galıba ,cok uzuldum senın adına

ben anlayamıyorum ailen onu tanımadan direk istemeye mi geldiler??????
eğer öyleyse zaten hakkında güzel şeyler düşünmesini bir anda bekleyemezsin ben de nişanlıyım ve önce nişanlımı ailemle tanıştırdı aylarca hemde .....
ne yaşandıysa yaşandı geçmişi boşver ve zamana bırak ailende haklı olabilir...

haklısın bence o ailenin istediği kişiye için ısınmadıysa neden onunla bir ömür geçiresin ki? şimdiki damat adayı içinde acele etmeyin bence ailenizi karşınıza değil yanınıza almaya çalışın derim, mutluluklarr

Ben ailem ile onu önceden tanistiramazdim cünkü ailem cok dar görüslüdür erkek arkadasi olayi falan ters hatta TABUdur!hersey görücü usulu mantiginda hala...

Söyle bi durum var ailemin onu istememesi tek basina yasiyor olmasi kimse ona dur veya söyle yap dememsi kendi kafasina göre biridir diye, senden hevesini alip yollar 2 gün sonrasi, veya döver söver süpheleri..o yasina kadar neler görmüs gecirmis kimbilir diyorlar...

Bide su var..annem aramizda ne konusuyorsak mesela telefonda duymak istiyor iste benle nasil konusuyor tavri nasil gibisi..ama ona ne???bana dedikleri seyler belki o duydugunda hosuna gitmez hem rahat olamamki!!! Ama yok neymis ben akli basinda biri olsam öyle yaparmisim dinletirmisim!!

Ailem zaman istedi gidip yasadigi yerde onu arastircam diyor ama gelip istemeleri 3 hafta oluyor ve hala bi faliyet yok..karsi tarafta illaki tabiki bi cevap iyi veya kötü istiyor ona göre kararlarini alirlar ama yok bizimkiler ne hayir diyor ne evet uzatmak istiyorlar sogutmak olaydan!

O türkiyeden degil oda almanyadan ama uzagiz görüsemiyoruz istesek hemen

Ailemin sütten agzi yansa böyle yapmazdi dediklerimi istedigim kisiyi kale alir biseyler yaparlardi.Ben arastirmayin demiyorum hatta karsi tarafta herkeze sorabilirler adres numarada verebilirim diyor..ama cabuk olsun diyorum!
Onlarin akli fikri hala onlarin istedigi gibi damat adayi bulmak ..dindar camiden cikmayan mesela
Hatta ayrildigim nisanlimdan diyorlarki...biz yaptik ve biz ayirdik senin hic bi etkenin yoktu ..lafa bakin ben demeseydim karsi cikmasaydim neden dügün olmadi ozaman?????

Ve bu olmasa baskasinada öyle yapacaklar!

Yas komplexim yok yasimida hic ama hic göstermiyorum ama simdi bulmusum istedigim anlasabildigim kisiyi ...yasanabilecek seylerim var niye erteleyeyim ve elle tutulacak bi kötü huyu yok hani bazi bastan kriterler olur mesela

Aile baskasi herzaman vardi bi bu konuda degil ama bukadarina basardimya ona sükür...ama bana zincirlerimi kirdirmak istemiyorlar hep onlarin himayesinde onlarin komanda altinda olmasini istiyorlar.giymeme ne yedigime kadar..sen bilmessin ne gördünki..eee tabi ne gösterdinizki...parmagimida emmiyorum elbette ama onlar beni daha 7 yasinda gibi görüyorlar biz olmadan sen hicsin diyebiliyorlar!!!Sizce bu normal bi edilecek lafmi????
Okadar laflar ediliyorki o yazdigim cabasi hic kimse bunlara sabir edecegini sanmiyorum inanin..samimi arkadaslarim bile sende peygamber sabrimi var diyorlar mesela..ama ben hadi yine ailemdir beni bu zamanda kadar büyüttü elimi sicak sudan soguk suya degirmedi..istemeden cogu seyimi yaptilar...ama tabiki islerine gelen seyleri!!!hadi ailendir diyorum susuyorum bi kac ay tanidigin birine aileni degismiceksin herhalde diyorum kendi kendime amasida var iste.....

Yok iste annem kafa tutuyor babama...hep senin yüzünden iste bunlar kiza izin verdin calismasina araba aldin rahat gidip gelsin diye, cepi var..seni cok rahat biraktik falan filan..ne rahati evimden isime gelen birisiyim direk ..arkadaslarima bile dogru dürüst nebilim bulusmaya veya alisverise cikmiyorum bumu rahaat hayat???hatta en basit alisverise bile izin cok cogu zaman tek basina...bülbülüm altin kafeste adeta ama onlara göre öyle degil

Ama sakin akliniza gelmesin haaa bi kurtulus ariyorsun falan ..yok öyle bisey ben yinede hayatimdan memnunum ama bi eksikligim var iste...o kisiyi gördüm,isindim biri ve onunla bi ömür sürdürebilecegimin kanatindayim ...cok asiri bi istedimde yok..cok zor biride degilim oda degil!

Ailem sende akil yok parmaginda oynatacak birine varmak var bide seni parmaginda oynatacak birine varmak var...o bize asla yanasmaz saymaz bizi diyorlar..eh siz bastan böyle yaparsaniz yanasmaz tabi kim yanasir istenmedik olarak???

Ailem bu isi uzatmak istedigi kesin ama sebeb yok iste problem bu ve kabullenmek istemiyorlar belirli korkularindan dolayi...ama benim sucum günahim ne onlarin istedigi olsa mutlumu olacagimi saniyorlar acaba olmadi iste gördük...istedikleri cikmassa otur oturdun yerde evlenmicen ozaman diye bagiriyorlar basimizi yakacagina!!!

Bilmiyorum acayip cikmazdayim arkadaslar bukadarini hak etmedimi düsünüyorum

Sizce bi istemeden sonra kac hafta mühlet olur kiz evinin cevap vermesinin öyle bisey varmi????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…