• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem yanlarında olmamı istiyor. Fakat ben ayaklarımın üzerinde durmayı öğrenmek istiyorum.

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
757
73
1 ay sonra 25 yaşımda olacağım. Okulum bitiyor. İş alanı pek olmayan bir bölüm ama herhangi bir alanda da çalışabilirim. Çabalamak, emek harcamak istiyorum. Ailem farklı bir ülkede yaşıyor. Ben okul için Türkiye'ye gelmiştim. İnanılmaz seviyorum burayı. Aslında hedefim Jandarma Astsubaylık. Açıktan 4 yıllığa tamamladıktan sonra subaylığa yükselmek istiyorum. Son alımlara başvuramadım çünkü en az önlisans mezunu şartı vardı. Önümüzdeki alımlarda Allah nasip ederse başvuracağım. Fakat o sürece kadar da Türkiye'de kalıp, bir işe girip çalışmak istiyorum. Evet, çok yüksek bir maaş, ultra bir iş beklentim yok. Tecrübesizim. Ama aldığımla kendimi idare edip geçinmeye çalışmak istiyorum. Ailem de yanlarına dönmemi, orada hayatıma devam etmemi istiyor. Onlardan çok memnunum. Şükürler olsun harika bir ailem var ama ben o ülkede mutlu değilim. Biliyorum yalnız başına yaşamak kolay değil. Fakat ben bunu başarmak istiyorum. Ailemi nasıl ikna edebilirim bilmiyorum. Fikir verir misiniz?

Ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Ömür boyu ailemizin yanında yaşayamıyoruz maalesef :KK51:

Ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Ömür boyu ailemizin yanında yaşayamıyoruz maalesef :KK51:

Onlar da diyorlar k 'zaten hep yanımızda olmayacaksın fakat ayrı ülkelerde olmak çok daha zor'. Annem trip atıyor bana. Çok üzülüyorum.

ama ben o ülkede mutlu değilim. Biliyorum yalnız başına yaşamak kolay değil. Fakat ben bunu başarmak istiyorum.

Siz karalıysanız, kararınızın arkasında durursanız ve bunu destekleyecek somut adımlar atar, ailenize bildirirseniz ailenize söylenecek pek söz kalmaz. Mesele somut adımlar atmak ve kararsızlık belirtisi göstermemekte. :KK31::KK35:

1 ay sonra 25 yaşımda olacağım. Okulum bitiyor. İş alanı pek olmayan bir bölüm ama herhangi bir alanda da çalışabilirim. Çabalamak, emek harcamak istiyorum. Ailem farklı bir ülkede yaşıyor. Ben okul için Türkiye'ye gelmiştim. İnanılmaz seviyorum burayı. Aslında hedefim Jandarma Astsubaylık. Açıktan 4 yıllığa tamamladıktan sonra subaylığa yükselmek istiyorum. Son alımlara başvuramadım çünkü en az önlisans mezunu şartı vardı. Önümüzdeki alımlarda Allah nasip ederse başvuracağım. Fakat o sürece kadar da Türkiye'de kalıp, bir işe girip çalışmak istiyorum. Evet, çok yüksek bir maaş, ultra bir iş beklentim yok. Tecrübesizim. Ama aldığımla kendimi idare edip geçinmeye çalışmak istiyorum. Ailem de yanlarına dönmemi, orada hayatıma devam etmemi istiyor. Onlardan çok memnunum. Şükürler olsun harika bir ailem var ama ben o ülkede mutlu değilim. Biliyorum yalnız başına yaşamak kolay değil. Fakat ben bunu başarmak istiyorum. Ailemi nasıl ikna edebilirim bilmiyorum. Fikir verir misiniz?

yanlış ya da doğru her zaman kararınızın arkasında durun bence. Çünkü eğer oraya gidip mutsuz olursanız hep ailenizi suçlarsınız. Ama burda kalıp kararınızı uygularsanız ve olur da pişman olursanız o zaman onların yanına geri dönersiniz. O evin kapıları size her zaman açıktır bence.

Ben de kendi ayaklarım üstünde ailemden farklı bir şehirde yaşamak istiyorum. Ama bırak farklı ülkeyi daha farklı şehire bile olmaz diyorlar. En sonunda çıldırıp “ben bilmemkaç yaşındayım” ve “beni kendi ayaklarım üstünde durayım diye okutmadınız mı” kartını kullanmam gerekti. Kararlı olursanız aile bir şekilde ikna oluyor.

Hem aynı evde mutlu mesut yaşamak istiyorlar hem de onların kurallarıyla yaşamamı bekliyorlar. Aynı şehirde farklı eve çıkmamı da sorun edecekleri için farklı şehirlerde iş aramaya başladım. Hakkımızda hayırlısı artık ne diyelim.

Duyan da kural tanımayan bir çılgın sanacak beni öyle bir yazmışım ki :KK53: Aslında tek sorun annemin kedimi eve almaması ve benim kedimi özlemem :KK53:

Şansınızı deneyip kararınızın arkasında durun bence. Üstteki arkadaşın da dediği gibi yapamazsanız zaten ailenizin kapıları açık olacaktır dönebilirsiniz.

Meraktan soruyorum, neden? Bana kötü bir yer gibi gelmiyor:KK51:

Gittiniz mi hiç bilmiyorum ama yaşam şartları çok kısıtlı. Evet çok sakin, temiz bir memleket. Güzel de ama kendini geliştirebilmek için, evladına bir şeyler katabilmek için imkan yok. Her şey sınırlı. Ulaşım ayrı bir sorun. hayat çok pahalı. İş yok.

Yaw Kıbrıs dediğin şurası... Ailenin Kanada da yaşıyor gibi sitem yapması çok saçma. Sen işine başla, çalış, tutunup mutlu olduğunu görsünler hiç bişey demezler emin ol.

Hem yaş da 25 miş, henüz 17 gibi tutum sergilemeleri onların hatası.

Gittiniz mi hiç bilmiyorum ama yaşam şartları çok kısıtlı. Evet çok sakin, temiz bir memleket. Güzel de ama kendini geliştirebilmek için, evladına bir şeyler katabilmek için imkan yok. Her şey sınırlı. Ulaşım ayrı bir sorun. hayat çok pahalı. İş yok.
3 defa gitme imkanım oldu gördüğüm o kadar insan içinden sanırım bir sizsiniz kıbrısta yaşamak istemeyen yaşam şartları kısıtlı derken o kısmı anlamadım ama çalışmak isteyene burdan daha fazla imkan var orda ve çoğu insan devlet dairesinde çalışıyor üstelik insana çalışana değer var ha market vs yerlerde dediginiz gibi olabilir elbet ulaşım derken o yasa gelip ehliyet ve araba sahibi olmayan nadide insan vardır kıbrısta herkesin kendi arabası var bir evde 3 araba da gördüm ben mesela 4 arabada kazanç güzel ha hayat tek düze siz onu kastediyorsunuz sanırım o da oranın bir eksisi ama artıları daha fazla burdan o kesin

Ikna edersin birturlu. Zaten okumaya gondermisler baska ulkeye. Sorun cikmaz simdi tekrar diye dusunuyorum..
E tabi sitem edecekler vs ama yinede kararinin arkasinda dur. Cekip zorla yanlarina alacak halleri yok. Arada ziyaretime gelirsiniz vs diye yumusatirsin durumu.

Canım astsubayliktan subaylığa geçiş konusunda bence tam bilgi sahibi değilsin.Hakkinda hayırlısı olsun

3 defa gitme imkanım oldu gördüğüm o kadar insan içinden sanırım bir sizsiniz kıbrısta yaşamak istemeyen yaşam şartları kısıtlı derken o kısmı anlamadım ama çalışmak isteyene burdan daha fazla imkan var orda ve çoğu insan devlet dairesinde çalışıyor üstelik insana çalışana değer var ha market vs yerlerde dediginiz gibi olabilir elbet ulaşım derken o yasa gelip ehliyet ve araba sahibi olmayan nadide insan vardır kıbrısta herkesin kendi aranası var bir evde 3 araba da gördüm ben mesela 4 arabada kazanç güzel ha hayat tek düze siz onu kastediyorsunuz sanırım o da oranın bir eksisi ama artıları daha fazla burdan o kesin

Memur olmak için torpilinizin olması şart. Öyle kolay değil devlet dairesine girmek malesef. Araba fiyatları da uygun olduğu için lisedeki çocuğun da arabası var. Turizm sektöründe çok fazla iş var ama ben turizm düşünmüyorum. Tek düze hayat evet. Kendimize katabileceğimiz hiçbir şey yok.

Back
X