• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem yanlarında olmamı istiyor. Fakat ben ayaklarımın üzerinde durmayı öğrenmek istiyorum.

1 ay sonra 25 yaşımda olacağım. Okulum bitiyor. İş alanı pek olmayan bir bölüm ama herhangi bir alanda da çalışabilirim. Çabalamak, emek harcamak istiyorum. Ailem farklı bir ülkede yaşıyor. Ben okul için Türkiye'ye gelmiştim. İnanılmaz seviyorum burayı. Aslında hedefim Jandarma Astsubaylık. Açıktan 4 yıllığa tamamladıktan sonra subaylığa yükselmek istiyorum. Son alımlara başvuramadım çünkü en az önlisans mezunu şartı vardı. Önümüzdeki alımlarda Allah nasip ederse başvuracağım. Fakat o sürece kadar da Türkiye'de kalıp, bir işe girip çalışmak istiyorum. Evet, çok yüksek bir maaş, ultra bir iş beklentim yok. Tecrübesizim. Ama aldığımla kendimi idare edip geçinmeye çalışmak istiyorum. Ailem de yanlarına dönmemi, orada hayatıma devam etmemi istiyor. Onlardan çok memnunum. Şükürler olsun harika bir ailem var ama ben o ülkede mutlu değilim. Biliyorum yalnız başına yaşamak kolay değil. Fakat ben bunu başarmak istiyorum. Ailemi nasıl ikna edebilirim bilmiyorum. Fikir verir misiniz?
Yüksek ihtimalla Tr de varolan ekonomik kriz,hergün haberlerde yaşanan kötü tecavüz,şiddet,vahşice öldürülenler den mütevelli aileniz kendi yanlarında olmanızdan daha huzurlu olacaklarını düşünüyorlar. Güven konusuyla ilgili problem yaşansa hiç göndermezlerdi muhtemelen. Bence tutunduğunuzu gördükçe alışacaklar. Sizde bu süre zarfında yaşadığınız can sıkıcı olayları anlatmayın bence. Aileler hemen benimseyip ikna olmuyor malesef. Zaman içinde kabullenirler

Kıbrıs dünyanın diğer ucu değil, aileniz ara sıra sizi gelip görebilir, siz de maddi durumunuz el verirse gidersiniz yanlarına. Kendiniz için ne hayal ediyorsanız onu yaşayın. Aileniz kabullenmekte zorlanacaktır, anlaşılır bir durum, okulu bitirip dönmenizi hayal ediyorlardı demek ki ama nihayetinde alışacaklardır. Hatta siz kendi yağınızda kavrulmaya başladığınızda gurur bile duyarlar bence.

Memur olmak için torpilinizin olması şart. Öyle kolay değil devlet dairesine girmek malesef. Araba fiyatları da uygun olduğu için lisedeki çocuğun da arabası var. Turizm sektöründe çok fazla iş var ama ben turizm düşünmüyorum. Tek düze hayat evet. Kendimize katabileceğimiz hiçbir şey yok.
Yani ordada artık torpile bağladılar tabi her şeyi biliyorum kendine biseyler katabilme konusunda evet orda haklısın turkiyede nerde yaşamayı düşünüyorsunuz bence saygı duyar anneniz babanız ama ekstra düşkün olduğu için bence size biraz zor olur ama yine de başarırsınız mantiklisi oturup bu anlattığınız her şeyi onlarla konuşmak

Yani ordada artık torpile bağladılar tabi her şeyi biliyorum kendine biseyler katabilme konusunda evet orda haklısın turkiyede nerde yaşamayı düşünüyorsunuz bence saygı duyar anneniz babanız ama ekstra düşkün olduğu için bence size biraz zor olur ama yine de başarırsınız mantiklisi oturup bu anlattığınız her şeyi onlarla konuşmak

Ankara'da okuyorum. Ankara'da devam etmeyi düşünüyorum. Konuştum ama annem hiç kabullenmek istemiyorum.

Ankara'da okuyorum. Ankara'da devam etmeyi düşünüyorum. Konuştum ama annem hiç kabullenmek istemiyorum.
E tabi çocuğuna düşkün her anne gibi kabul etmek istemez ama sık sık gelebilirlerse görür mutlu olduğunu ve kabullenir aslen kıbrıslımısınız peki

Ya Kıbrsı ile Türkiye ne kadar uzak olabilir ki. Ben İstanbul'da işten eve 2 saatte geliyordum. Kıbrıs çok yakın, ayrı ülkelerle yaşıyormuşsunuz gibi hissetmeye bile gerek yok. Sonuçta iş imkanları orada daha kısıtlı deyip geçin.

Back
X