ailem yüzünden evliliğimde başlayan sorunlar

suhendann

kelebeğin annesi 🪽
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
467
Puanlar
18
Hepinize merhaba arkadaşlar
20 günlük evliyim. Eşimle ailem vasıtasıyla tanıştık yapı itibarıyla eşim çok sakin ve uyumlu biridir ama ailemin özellikle babamın düşüncesiz davranışları sebebiyle evde huzursuzluk başladı
Ben evlenmeden önce maaşımdan biriktirip altın alıyordum eşimin de evlenmeden önce aldığı bir arabası vardı benim birikimimi de ekleyip daha iyi bir araba aldık . Düğün masrafı vs olmadı çünkü düğün yapmadık sade bir nikah yaptık. Benim evimi boşalttık eşyalarımı eşimin evine taşıdık eşya masrafımız da olmadı yani ailem benim için masraf yapmadı . İlk evliliğimde de ailemle çok problem yaşadığım için maddi hiçbir destek görememiştim babamın benim için yaptığı en büyük masraf avukat tutmasıdır onu da ilk maaşımla geri ödedim
Konuya dönecek olursak babam marangoz ve eski bir peouget partneri var sürekli malzeme taşıdığı için. Ablam ve abim şehir dışında yaşıyorlar annem de abimin bebeğine bakmak için gidiyor . Babam da gerek abimlere gerek sadece il merkezine olsun bizim arabayı alıp gitmek istiyo hayır diyemediğimiz için de veriyoruz. Neymiş onun arabası eskiymiş . Taş gibi araba sadece kereste vs taşındığı için görüntü itibarıyla bizimki gibi değil. Neyse biz balayından sonra ayvalığa gitmek için bu hafta için plan yaptık bir süredir eşimle ailevi sebeplerden gergindik rahatlamak istedik . Abimin bebeği rahatsızlanmış el ayak hastalığı mı ne kapmış yengemin de rapor hakkı kalmayınca annem çocuğa tek bakıyor. Babamın da içi rahat etmemiş oraya gitmek istemiş bizim arabayla tabi . Durumu anlattık tatile gideceğiz vs . Çocuk rahatsız siz ne düşünüyorsunuz vs diye ters yaptı telefonu suratıma kapattı
Olaylar bununla sınırlı değil ben nişanlıyken abimler yaşadığı şehirden daire almak istediler. Babamdan da tabi ki destek istemişlerdi ve babam acıpayamdaki tarlalarına kadar elde avuçta ne varsa verdi . Üstüne benim o güne kadar biriktirdiğim üç beş gramıma göz diktiler . Abim ben süedaya yine yaparım gram demiş . Düğün kapıda benden altın istiyorlar olaya bakın. Veremem dedim yengem beni engellemiş . Yine parayı çıkıştıramayınca kayınpederimi arayıp bana nikahımda takacakları burma bilezikleri istemiş babam. Ben sonra süedaya yaparım takıları şu an Ayhanın (abim) ihtiyacı var demiş . Nişanlım maalesef tüm bunlara şahit oldu. Babamla kayınpederim de uzaktan akraba . Allahtan kayınpederim hemen beni aradı . Biz takıları daha yapamadık düğünde alacaklarımızı toplayıp öyle yapacağız süedanın bileziklerini deyin baba dedim öylelikle savuşturdular babamı . Annem de maalesef aynı durumda teyzem kızı ve 2 torunu geçen hafta bizde kaldılar 3 gece . Evde yer olmayınca annem bize yollamış kapıdan çeviremedim .
Eşim en sonunda pes etti ve içinde ne varsa döktü . Ben böyle şeylere alışık değilim ailen bize ve sınırlarımıza saygı duymuyor buna bir çözüm bulman lazım ben konuşup kimseyi kırmak istemiyorum dedi . Ne diyeceğimi bilemedim o kadar haklı ki. Az önce babam beni yine arayıp tekrar arabayı istedi bebek rahatsız o iyileşene kadar ben annenle orda kalacağım acil bir durum olursa hastaneye götürebilmek için diyor çünkü abim de yengem de çalışıyor abim de işe arabayla gidiyor . Bana vicdan yaptırmaya çalışıyorlar. Ne kadar kalacaksın baba diyorum belli olmaz bebeğin durumuna göre değişir diyor otobüsle gidin siz diyor. Ben şimdi bunu eşime nasıl izah edebilirim mesela ? Abimle yengem gramlarını vermedin diye yüzüme bakmıyorlar yeğenimi bile annem görüntülü ararsa kaçak göçek görüyorum. Ama babam bundan önceki gidişinde abimi yengemi toplayıp denize götürmüş ‘benim arabamla’ . Hem yüzüme bakmıyorlar hem arabamda tepiniyorlar aklımı kaçıracağım

"Araba lazım olmasa almazdık, kendi arabanı kullan baba" deyin.

Aileniz sizi zaten bunları talep edebilmek için akrabanızla evlendirmiş. Yabancı birisi olsa böyle rahat rahat arabayı kullanmayı, eşinizin babasından altın istemeyi falan düşünemezlerdi. Akraba evliliği zaten berbat bi şeyken daha da can sıkıcı hale gelmiş bu taleplerle.

Hayırlı olsun Suhendan umarım çok mutlu olursunuz. Eşiniz çok fazla haklı. Kayınpederinizi araması utanç verici ki haberiniz bile yok ne münasebet. Bunlar sizi ve malınızı kendinin görüyor. Ciddi bir mesafe ve tavır koymanız gerek.

maalesef eşim aynen bunu söyledi ve ben ona çok kırıldım büyük kavgamızı da bu sebepten yapmıştık .

Ailenden bağınu koparmayacaksan neden evlenip kocanın başını yaktın?

sana ve kocana ne abinin baska sehirdeki cocugundan ya ne alaka
minik cocuk bu yilin 100 gunu hasta zaten, gayet de onemsiz bir hastalik, neden tatile gitmeyesin yegenin el ayak hastaligi oldu diye?
çüş
teyzem kızı ve 2 torunu geçen hafta bizde kaldılar 3 gece . Evde yer olmayınca annem bize yollamış kapıdan çeviremedim .
yani 10 gunluk evliyken evine yatili misafir mi yolladi?
bak ikinci evliliginmis. yine bosanmak istiyorsan ailene ayip olur diye he demeye devam et.
ama saglam bir evlilik istiyorsan esini dinle, sınırını ciz
neden sen ve kocan ise otobusle gitsin ki? abin biraksin arabasini evde, o gitsin otobusle. onun cocugu neticede

Açıkçası yaptığının kadını erkeği yok. Ne demek evin arabasını, ihtiyacı olmadığı halde babaya sürekli kullandırmak? Hayır üstelik annenizin babanızın huyunu biliyorsunuz. Buna göre mesafenizi korumanız gerekirdi. Ne yaşınız küçük ne ilk evliliğiniz.

Karı koca çalışacaklar ama keyfi hiçbir hayrı olmayan baba mı yapacak arabayla?

Çocuğun olunca ne yapacaksın? Annene babana mı ezdireceksin çocuğu?

Ben sizler gibi kök ailesinin bu kadar kötülüğüne karşı hala onlara yaranma derdinde olan kişilerin evlenmesini doğru bulmuyorum. Oturun ananızın babanızın dizinin dibinde.

ne alaka ya görücü usulü evlendik zaten biz ailemle de benden daha iyi geçinirdi eşim her zaman. uzak akrabamız ve aile dostumuz . ayrıca kalp kırmak kolay değil ne olursa olsun ailem
birincisi ben görücü usulü evlendim ben şehir dışında okurken bile haftanın 3 günü görüşüyordu eşim , ailesi ve benim ailem . annemin babamın çocuğu ezmesi ne alaka onun nerenden çıkardın mesela ? bu kadar rahat salladığına göre ya ailen yok ya da onlardan sağlam bir darbe yemişsin

ya ben hep bi bahane buluyorum aslında ama eşim yüzlerine karşı hiçbişey diyemediği için babam da onun rahatsız olacağını aklının ucundan bile geçirmediği için ben hayır desem de ısrarla yapacağını yapıyor. Eşime diyorum sen bana tepki göstereceğine onlara bi kez hayır desen anlarlar durumu . O diyor yok senin ailen sen çizeceksin sınırı .

Ailen çok düşüncesiz. Evlenecek kızın yapılmamış ziynetlerini istemek de nedir? Yeni evli çiftin evine misafir göndermek çok düşüncesiz davranışlar. Sen ailen ile arana sınır çizemezsen hiç bir zaman huzurun olmayacak. Ve bu eşinin değil senin meselen. Mesafe koymak saygısızlık değil. Sınırları sen çizeceksin.

neden eşin yok desin ya
tabii ki sen diyeceksin ailene
herkes kendi ailesini idare edecek
kayin ailen sınırını aşsa sence senin had bildirmen mi daha uygun olur, oglunun kenara cekip konusmasi mi?

Bu da gereksiz bir samimiyet

maalesef eşim aynen bunu söyledi ve ben ona çok kırıldım büyük kavgamızı da bu sebepten yapmıştık
Üslubunda sorun yoksa kırılacak bir şey söylememiş. Babanıza set çekmeniz gerekirken onu arada bırakıyorsunuz. Aileniz de çok piskinler. İlk evliliğinizde ne kadar problemler yaşadınız hayır diyebilir halde olmanız gerekir artık. Topu eşinize atmayın babanızın açıkgozlülüğünün sorumluluğunu alın.

Senin ailenin aksine, annelik babalık yapan, mutluluğuma gölge etme amacı-hevesi olmayan bir ailem var.

Evliysen evli gibi davranacaksın bu kadar basit. Ailenin ne sana ne evliliklerine saygısı olmuş. Bir zahmet sınırını, mesafeni çizeceksin. Çizmeyeceksen ne diye evleniyorsun. Herkes kendi ailesinden sorumludur. Kocan değil sen ailene hayır diyeceksin.

`