ailem yüzünden evliliğimde başlayan sorunlar

Hiç bir tutar yanı yok maalesef. Çok düşüncesiz bir ailenin çocuğusun. Ve ne yazık ki sen alttan aldıkça tepene çıkmışlar. Onlara yaptıkları çok moral gelebilir ama bunlar normal davranışlar değil. Ne saygı var ne sınır var. Yapma arkadaşım kendine de evliliğine de yazık edersin. Biliyorum zor bir şey belki kendini kötü evlat hissedeceksin çok ağır laflar edecekler ama senin iyi evlat olmak uğruna yaptığın fedakarlıkları görmeyen bir ailen var. Bu gerçekle yüzleşsen iyi edersin. Anne babalık kardeşlik bu değil. Kan emici bunlar.

Üslubunda sorun yoksa kırılacak bir şey söylememiş. Babanıza set çekmeniz gerekirken onu arada bırakıyorsunuz. Aileniz de çok piskinler. İlk evliliğinizde ne kadar problemler yaşadınız hayır diyebilir halde olmanız gerekir artık. Topu eşinize atmayın babanızın açıkgozlülüğünün sorumluluğunu alın.
eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız

ne alaka ya görücü usulü evlendik zaten biz ailemle de benden daha iyi geçinirdi eşim her zaman. uzak akrabamız ve aile dostumuz . ayrıca kalp kırmak kolay değil ne olursa olsun ailem

birincisi ben görücü usulü evlendim ben şehir dışında okurken bile haftanın 3 günü görüşüyordu eşim , ailesi ve benim ailem . annemin babamın çocuğu ezmesi ne alaka onun nerenden çıkardın mesela ? bu kadar rahat salladığına göre ya ailen yok ya da onlardan sağlam bir darbe yemişsin
Yorum yapan üyelere çemkireceğinize sizi insan yerine koymayan görgüsüz ailenize çemkirin ki ikinci defa boşanmayın..

Senin ailenin aksine, annelik babalık yapan, mutluluğuma gölge etme amacı-hevesi olmayan bir ailem var.

Evliysen evli gibi davranacaksın bu kadar basit. Ailenin ne sana ne evliliklerine saygısı olmuş. Bir zahmet sınırını, mesafeni çizeceksin. Çizmeyeceksen ne diye evleniyorsun. Herkes kendi ailesinden sorumludur. Kocan değil sen ailene hayır diyeceksin.
mutlu ailelerin çocukları genelde saygılı olurlar . sen kimsin bana hesap soruyorsun mesela ne diye evlendin falan. sanane ?

20 günlük evlilikte olanlara bak aileniz şaka mı?
Niye teyzenin ve ekibi sizde kalıyor?
Babanız araba isteyip duruyor. Abinizde araba varmış, işe toplu taşımaya gitsin madem babanıza araba lazım olacaksa. Saçmalığa bakar mısın ya. Siz insan değil misiniz yani? Abinze ev almak için sizin düğün zamanı varını yoğunu vermiş babanız, üstüne kayınpedere kadar altın mevzusu yapmış. Resmen erkek tapar bir aile sizin evliliğimizi hiçe sayıyor.
Görücü usulü deyip durmuşsunuz. Öyle olunca ne oluyor, evlenmişsiniz, aile kurmuşsun, buna sahip çıkacaksınız artık, ailenizde de dahil buna gölge düşürecek kim varsa.

Yorum yapan üyelere çemkireceğinize sizi insan yerine koymayan görgüsüz ailenize çemkirin ki ikinci defa boşanmayın..
ben babama sürekli hayır diyorum zaten bilmeden konuşuyorsunuz. annemi aldım karşıma konuştum beni zor durumda bırakıyorsunuz yapmayın dedim ablamı da aradım lütfen annemlerle sen de konuştum . Ablam yıllık izninde geldi konuşmuş onlarla . Babam dönmüş sueda abartıyor gökhanın bize hiçbişey dediği yok rahatsız olsa çocuk kendi söyler demiş . Eşimi de ben dolduruyormuşum aslında eşim rahatsız değilmiş benim de ne düşündüğümün önemi yokmuş gökhan rahatsız değilse sıkıntı yokmuş . Adam beni zaten sallamıyor yani damadı kafaladım kafama göre takılırım diyor . Bi anlasa aslında eşimin de ne derece rahatsız olduğunu

Saygı duyulacak biri ol saygı duyalım. Seni maddi manevi sömüren ailene bu tepkilerini göster.
tanımadığın insanlar ve hayatlar hakkında böyle atar tutar konuşmalar yaparsan aynıları ayağına dolanır . ben fikrine saygı duyduğum insanlarla diyalog kurmayı tercih ediyorum burda . yorum yapmazsan sevinirim bidaha

20 günlük evlilikte olanlara bak aileniz şaka mı?
Niye teyzenin ve ekibi sizde kalıyor?
Babanız araba isteyip duruyor. Abinizde araba varmış, işe toplu taşımaya gitsin madem babanıza araba lazım olacaksa. Saçmalığa bakar mısın ya. Siz insan değil misiniz yani? Abinze ev almak için sizin düğün zamanı varını yoğunu vermiş babanız, üstüne kayınpedere kadar altın mevzusu yapmış. Resmen erkek tapar bir aile sizin evliliğimizi hiçe sayıyor.
Görücü usulü deyip durmuşsunuz. Öyle olunca ne oluyor, evlenmişsiniz, aile kurmuşsun, buna sahip çıkacaksınız artık, ailenizde de dahil buna gölge düşürecek kim varsa.
görücü usulu diye belirtmemin sebebi ailelerimizin dost olması ve babamın onlarla olan samimiyetine güvenerek bu kadar rahat davranabilmesi . yoksa hangi cesaret kayınpederimi arayıp altınlarımı istesin

ben babama sürekli hayır diyorum zaten bilmeden konuşuyorsunuz. annemi aldım karşıma konuştum beni zor durumda bırakıyorsunuz yapmayın dedim ablamı da aradım lütfen annemlerle sen de konuştum . Ablam yıllık izninde geldi konuşmuş onlarla . Babam dönmüş sueda abartıyor gökhanın bize hiçbişey dediği yok rahatsız olsa çocuk kendi söyler demiş . Eşimi de ben dolduruyormuşum aslında eşim rahatsız değilmiş benim de ne düşündüğümün önemi yokmuş gökhan rahatsız değilse sıkıntı yokmuş . Adam beni zaten sallamıyor yani damadı kafaladım kafama göre takılırım diyor . Bi anlasa aslında eşimin de ne derece rahatsız olduğunu
Anlamıyorsa kendisi bilir, huzurum bozuluyor deyip o arabayı vermeyeceksiniz, ailenize sınır çizmezseniz siz mutsuz olacaksınız yazık değil mi size..

eşim bana demek baban bu yüzden bu kadar meraklıydı bizi evlendirmeye dedi . seni bana kapattı kullanıyor bizi demeye getirdi. siz olsanız kırılmaz mısınız
Üslubunda problem yoksa diye belirtmiştim, çok çirkinleşmiş. Bu söylenmez söylendikten sonra da geri alınmıyor. Bunu diyene kadar siz veya o hayır deseniz iş buraya varmayacak. Ama bu tür ifade problemleri de durup dururken gerçeklesmiyor. Eşiniz kaba bir adam.

Anlamıyorsa kendisi bilir, huzurum bozuluyor deyip o arabayı vermeyeceksiniz, ailenize sınır çizmezseniz siz mutsuz olacaksınız yazık değil mi size..
vermiyorum hayır diyorum 🥹 eşimi arıyor o da sıkıntı yok baba diyor. Sonra bana dönüyor bu durumu hallet istemesinler artık yeter diyor. Sen sıkıntı yok dersen yine ister gökhan beni kaale almıyor adam diyorum sen halletceksin onlar senin ailen diye uzuyor da uzuyor kavga. Adam beni saymıyor yani daha napayım açıkça söyledim huzurumu bozuyorsunuz diye

Üslubunda problem yoksa diye belirtmiştim, çok çirkinleşmiş. Bu söylenmez. Böyle bir laf da söylendikten sonra geri alınamıyor. Bunu diyene kadar siz veya o hayır deseniz iş buraya varmayacak. Ama bu tür ifade problemleri de durup dururken gerçeklesmiyor. Eşiniz kaba bir adam böyle denir mi hiç?
O büyük kavga dediğim olayda söyledi karşılıklı çok yükselmiştik ayrıca da babam tamponu düşürmüştü

görücü usulu diye belirtmemin sebebi ailelerimizin dost olması ve babamın onlarla olan samimiyetine güvenerek bu kadar rahat davranabilmesi . yoksa hangi cesaret kayınpederimi arayıp altınlarımı istesin
Babanız da annenizde sıkıntılı.
Sizin evliliğinize saygı duymuyorlar.
Genç yaşta ikinci evliliğinizi yapmışsınız üstelik. Bunu da aileniz sebepli bitirince bedelini ödeyecek olan siz olursunuz. Dediğimi gibi aileniz oğulcu, sizin gözlerinde pek kıymetiniz yok, bunu bilerek hareket edin.
Eşinizde babanıza sıkıntı yok demekle hata yapıyor. O bir kere yok dese babanıza uzatmayacak belki de.
Kavga etmek yerine adam akıllı konuşun, onun söylemesini daha etkili olacağını. Babanızın laflarına da itibaren etmeyin, vicdan falan yapmayın.

Babanız da annenizde sıkıntılı.
Sizin evliliğinize saygı duymuyorlar.
Genç yaşta ikinci evliliğinizi yapmışsınız üstelik. Bunu da aileniz sebepli bitirince bedelini ödeyecek olan siz olursunuz. Dediğimi gibi aileniz oğulcu, sizin gözlerinde pek kıymetiniz yok, bunu bilerek hareket edin.
Eşinizde babanıza sıkıntı yok demekle hata yapıyor. O bir kere yok dese babanıza uzatmayacak belki de.
Kavga etmek yerine adam akıllı konuşun, onun söylemesini daha etkili olacağını. Babanızın laflarına da itibaren etmeyin, vicdan falan yapmayın.
ben ilk evliliğimi babamın istemediği biriyle yaptım boşanma sürecinden sonra da hamile olduğumu öğrendim sonrasında da bebeğimi karnımda kaybettim tüm bunlar ben aile evindeyken oldu . O süreçte babamla çok uzaklaştık hatta boşanma sürecinde eve gelmemi bile istememişti soğudum falan demiş . Ablama da abime de torunlarına da çok düşkün ama bana bir mesafesi vardı daha da kötüydü ne söylesem terslerdi falan. Ben atanınca bir tık diyalog kurmaya başladı benimle sonra aileler vesilesiyle eşimle tanıştık . Tam herşey düzeldi derken ailemin bu tuhaf tavırları başladı. Senden daha çok ben yıpranıyorum gökhan biraz mesafe koysan babam bu yüzü bulamaz diyorum ben kıramam Kemal amcayı diyor . Sen yapacaksın senin baban diyor. Ben adamın umrunda değilim ki gökhanı o dolduruyor diyormuş habire

maalesef eşim aynen bunu söyledi ve ben ona çok kırıldım büyük kavgamızı da bu sebepten yapmıştık .
Eşiniz haklı maalesef, ama anlıyorum kavga etmenizi de çünkü bu durumu eşinin fark etmesini ve bilmesini kimse istemez. Ailenize hayır demek zorundasınız yoksa daha çok başınız ağrır.

O büyük kavga dediğim olayda söyledi karşılıklı çok yükselmiştik ayrıca da babam tamponu düşürmüştü
Arabanın anahtarını vermeseniz kimse sizden zorla alamaz. Ama sıkıntı yok dedikten sonra eşinizden alıyorsa onun da vermemesi lazım. Eşinizi ikna edemezseniz babanıza açık açık sana evet diyor ama biz arkadan bunun kavgasını yapıyoruz veremeyiz arabayı artık deyin. Şu noktada eşinizi de hiç beğenmedim sizin hatanız var ama o da iyi yönetemiyor sorunları. Kendisi iyi anlayışlı damat kalacak diye bu lafı söylemeye değer mi? İki tarafın arasında kıvranmayın daha fazla. Bu sözünü de babanıza iletin ki dışarıdan nasıl algılandığını sizi ne duruma düşürdüğünü görsün.

sonunda biri anladı beni ya aynen böyle işte eşim de çekmiyor ki sınırını. çünkü kv ve kp gönül kırmayın kullansın ne olucak deyip duruyor teyzemler bizdeyken teyzemin oğlu ve gelini de kv de kalmışlar sonradan öğrendim. kp daha nişanlandığımız gün konuşma yapması için çağırıldığında direkt kemalle aramızı açmayın bize yakışır davranın dedi . babam herkesten cesaret alıp beni saymadan yaşamaya çalışıyor . eşime tayin isteyip burdan gidelim dedim

ne alaka ya görücü usulü evlendik zaten biz ailemle de benden daha iyi geçinirdi eşim her zaman. uzak akrabamız ve aile dostumuz . ayrıca kalp kırmak kolay değil ne olursa olsun ailem

birincisi ben görücü usulü evlendim ben şehir dışında okurken bile haftanın 3 günü görüşüyordu eşim , ailesi ve benim ailem . annemin babamın çocuğu ezmesi ne alaka onun nerenden çıkardın mesela ? bu kadar rahat salladığına göre ya ailen yok ya da onlardan sağlam bir darbe yemişsin
Üsluba bak vay vay, babana yap sen bu atarları kolaysa . Fazla sürmez boşanırsın tekrar zaten bu kafayla .

Back
X