Hepinize merhaba arkadaşlar
20 günlük evliyim. Eşimle ailem vasıtasıyla tanıştık yapı itibarıyla eşim çok sakin ve uyumlu biridir ama ailemin özellikle babamın düşüncesiz davranışları sebebiyle evde huzursuzluk başladı
Ben evlenmeden önce maaşımdan biriktirip altın alıyordum eşimin de evlenmeden önce aldığı bir arabası vardı benim birikimimi de ekleyip daha iyi bir araba aldık . Düğün masrafı vs olmadı çünkü düğün yapmadık sade bir nikah yaptık. Benim evimi boşalttık eşyalarımı eşimin evine taşıdık eşya masrafımız da olmadı yani ailem benim için masraf yapmadı . İlk evliliğimde de ailemle çok problem yaşadığım için maddi hiçbir destek görememiştim babamın benim için yaptığı en büyük masraf avukat tutmasıdır onu da ilk maaşımla geri ödedim
Konuya dönecek olursak babam marangoz ve eski bir peouget partneri var sürekli malzeme taşıdığı için. Ablam ve abim şehir dışında yaşıyorlar annem de abimin bebeğine bakmak için gidiyor . Babam da gerek abimlere gerek sadece il merkezine olsun bizim arabayı alıp gitmek istiyo hayır diyemediğimiz için de veriyoruz. Neymiş onun arabası eskiymiş . Taş gibi araba sadece kereste vs taşındığı için görüntü itibarıyla bizimki gibi değil. Neyse biz balayından sonra ayvalığa gitmek için bu hafta için plan yaptık bir süredir eşimle ailevi sebeplerden gergindik rahatlamak istedik . Abimin bebeği rahatsızlanmış el ayak hastalığı mı ne kapmış yengemin de rapor hakkı kalmayınca annem çocuğa tek bakıyor. Babamın da içi rahat etmemiş oraya gitmek istemiş bizim arabayla tabi . Durumu anlattık tatile gideceğiz vs . Çocuk rahatsız siz ne düşünüyorsunuz vs diye ters yaptı telefonu suratıma kapattı
Olaylar bununla sınırlı değil ben nişanlıyken abimler yaşadığı şehirden daire almak istediler. Babamdan da tabi ki destek istemişlerdi ve babam acıpayamdaki tarlalarına kadar elde avuçta ne varsa verdi . Üstüne benim o güne kadar biriktirdiğim üç beş gramıma göz diktiler . Abim ben süedaya yine yaparım gram demiş . Düğün kapıda benden altın istiyorlar olaya bakın. Veremem dedim yengem beni engellemiş . Yine parayı çıkıştıramayınca kayınpederimi arayıp bana nikahımda takacakları burma bilezikleri istemiş babam. Ben sonra süedaya yaparım takıları şu an Ayhanın (abim) ihtiyacı var demiş . Nişanlım maalesef tüm bunlara şahit oldu. Babamla kayınpederim de uzaktan akraba . Allahtan kayınpederim hemen beni aradı . Biz takıları daha yapamadık düğünde alacaklarımızı toplayıp öyle yapacağız süedanın bileziklerini deyin baba dedim öylelikle savuşturdular babamı . Annem de maalesef aynı durumda teyzem kızı ve 2 torunu geçen hafta bizde kaldılar 3 gece . Evde yer olmayınca annem bize yollamış kapıdan çeviremedim .
Eşim en sonunda pes etti ve içinde ne varsa döktü . Ben böyle şeylere alışık değilim ailen bize ve sınırlarımıza saygı duymuyor buna bir çözüm bulman lazım ben konuşup kimseyi kırmak istemiyorum dedi . Ne diyeceğimi bilemedim o kadar haklı ki. Az önce babam beni yine arayıp tekrar arabayı istedi bebek rahatsız o iyileşene kadar ben annenle orda kalacağım acil bir durum olursa hastaneye götürebilmek için diyor çünkü abim de yengem de çalışıyor abim de işe arabayla gidiyor . Bana vicdan yaptırmaya çalışıyorlar. Ne kadar kalacaksın baba diyorum belli olmaz bebeğin durumuna göre değişir diyor otobüsle gidin siz diyor. Ben şimdi bunu eşime nasıl izah edebilirim mesela ? Abimle yengem gramlarını vermedin diye yüzüme bakmıyorlar yeğenimi bile annem görüntülü ararsa kaçak göçek görüyorum. Ama babam bundan önceki gidişinde abimi yengemi toplayıp denize götürmüş ‘benim arabamla’ . Hem yüzüme bakmıyorlar hem arabamda tepiniyorlar aklımı kaçıracağım