Ailem

Kesinlikle. Okumakla alakalı değil, üniversite mezunu benimkiler de. Ama üzerimde aşırı baskıları var, her an başıma bişey gelecek gibi
Galiba elalem ne der diye düşünüyorlar. Yani Allah korusun tacize tecavüze uğrasan elalem laf edecek diye endise edecekler.

Valla benim annemde babamda üniversite mezunu. Ama Türk toplumu iste tutucu. Bunun okumuslukla alakasi yok.yalan söylemeye tesvik ediyorlar arkadasimin babasi lise mezunu annesi ev hanimi köyde büyümüşler. Simdi küçük ilcedeler. Arkadasim cok rahat ne olursa olsun babasina söyler evlerine erkek arkadaslari gelir ailesi hic kapiyi bile tiklatmaz ne yapiyorsunuz diye babasiyla içki içer gece 2 de dışarıya çıksa dahi babasini arar ben buradayim baba şu şu arkadaşımlayım der babasi da tamam der kapatir. ve asla yalan söylemez böylesi daha iyi değil mi ?

Aynen öyle. Tehlikeli şeyler yapmasındansa dürüst olması her zaman daha iyidir. Hadi burada sözkonusu yaş 24 falan. Bir ergenin idrak kabiliyeti ne kadar ki? En iyisi cocuğu boğmamak, utandıracak şekilde taciz etmemek, saçma sapan yasaklar koymaktansa endişeleri sebepleriyle açıklayıp ikna etmek diye düsünüyorum

bende fakültede okurken bazı geceler arkadaşlarımda kalırdım . şimdi dürüst bir şekilde yazayım buraya kesinlikle kızıma (erkek olsaydı da fark etmezdi) izin vermem. devir çok kötü sebepsiz yere insanlar birbirini öldürüyor.

Özlem başka birşey.

Zaten anne , babanız kısa süre görüyor sizi.

Aynı masada yemek yemek sohbet etmek sizin arkadaşınıza gidip kalmanızdan daha önemli onlar için.

Zaten okullar açılınca döneceksiniz sayılı günleri beraber geçirin istiyorlardır.

Allah aşkına haksız mıyım siz söyleyin. 24 yaşındayım. Ara tatil için ailemin yanına geldim. Dün arkadaşımda kalmak istedim diye olay oldu. Her gün dışarı çıkmıyorum. Her gün dışarlarda sabahlamıyorum. Arada bir önceden söyleyince izin de veriyorlardı. Şimdi gelmişler dün telefonda, şimdi gelmiyorsan hiç gelme, hemen eve geliyorsun bilmem ne...
Alt tarafı arkadaşımda kalmaj istedim, annem iki saattir. Biz senin iyiliğin için yapıyoruz , bizi üzerek mutlu olabilceksen ol vs va diyor. Anlatamıyorum. Akşam babam gelince esas kuyamet kopucak. Ne demeliyim ne söylemeliyim acaba. Onlara saygı duymuyormuşum, halbuki saygısızlık etmiyorum bişey demiyorum
Normalde dışarda okuyorsan kendilerince hakimiyet kazanma derdine düşmüşlerdir.

Benim kiz da gecen arkadasimda kaliyim dedi. Tamam dedim 1 gece kaldi. Ertesi gün de bu gece de kalcam dedi. Ağzima geleni saydim. Hemen eve geldi🙈🤦

Valla benim annemde babamda üniversite mezunu. Ama Türk toplumu iste tutucu. Bunun okumuslukla alakasi yok.yalan söylemeye tesvik ediyorlar arkadasimin babasi lise mezunu annesi ev hanimi köyde büyümüşler. Simdi küçük ilcedeler. Arkadasim cok rahat ne olursa olsun babasina söyler evlerine erkek arkadaslari gelir ailesi hic kapiyi bile tiklatmaz ne yapiyorsunuz diye babasiyla içki içer gece 2 de dışarıya çıksa dahi babasini arar ben buradayim baba şu şu arkadaşımlayım der babasi da tamam der kapatir. ve asla yalan söylemez böylesi daha iyi değil mi ?
ilçede herkes birbirini tanır zaten, ergeneni orada takip etmek daha kolay istanbul gibi bir şehir çok tehlikeli,
Zaten saat 10 aşağıda eve gelmesi zor bundan dolayı tartışmalar yoğun ve çözümü yok bu meselenin

Nedir bu sizin yasinizdakilerin orda burda kalma isteği...neler duyuyoruz ...gece arkadaşının evinde uyurken tecavüze ugramayani mi var , doğum günü partisinde çocukların kesilmesi mi var ..ananizin babanızın evinde az daha idare edin be zaten evlenip gideceksiniz bolbol kalırsınız başkasının evlerinde

ilçede herkes birbirini tanır zaten, ergeneni orada takip etmek daha kolay istanbul gibi bir şehir çok tehlikeli,
Zaten saat 10 aşağıda eve gelmesi zor bundan dolayı tartışmalar yoğun ve çözümü yok bu meselenin
Yok kiz il merkezinde üniversite okuyor şu an hicte gizli saklı is yapmiyor. Yani erkek cocugu da ayni kiz cocugu da aynı sadece kizlari kisitliyorlar namus diye diye belki ikisine de ayni kisitlama getirilebilir saat on da evde olunavak diye

Allah aşkına haksız mıyım siz söyleyin. 24 yaşındayım. Ara tatil için ailemin yanına geldim. Dün arkadaşımda kalmak istedim diye olay oldu. Her gün dışarı çıkmıyorum. Her gün dışarlarda sabahlamıyorum. Arada bir önceden söyleyince izin de veriyorlardı. Şimdi gelmişler dün telefonda, şimdi gelmiyorsan hiç gelme, hemen eve geliyorsun bilmem ne...
Alt tarafı arkadaşımda kalmaj istedim, annem iki saattir. Biz senin iyiliğin için yapıyoruz , bizi üzerek mutlu olabilceksen ol vs va diyor. Anlatamıyorum. Akşam babam gelince esas kuyamet kopucak. Ne demeliyim ne söylemeliyim acaba. Onlara saygı duymuyormuşum, halbuki saygısızlık etmiyorum bişey demiyorum
Aileniz haklı ezip geçmeyin ben de gençken çok uzmustum annemi çok ama çok pişmanım:(

36 yasinda bekar arkadasiniz hala ailesi ile kaliyirsa birsikinti var demektir eger maddiyatsa anlarim tabi ama 36 yasinda insan kendi kararlarini verebilmeli.
Konu sahibi ailemden uzakta okudum calistim evlendim hayat kurdum. Calismaya basladigimda disarida olsam babam arar ben seni oraya gezmeye mi gonderdim okumaya gonderdim der dururdu dusun kendi parami bile kazaniyorken. Bi sure sonra telefonlara bakmamaya basladim. Umrumda degiller. İs yerini arayip beni orada mi diye kontrol etmisligi var babamin ve annemin. Ama benim iliskilerim biraz sakat. Beni ornek alma.
Her 18 yaşını dolduran evden mi ayrılsın. Nedir bu kültürümüzü yargılamanız. Bende 34 yaşındayım ama halen daha annemin babamın sözünü dinlerim. Ayrıca yazan oldumu bilmiyorum münevver karabulut cinayeti. Kızcağızın başına neler geldi. Bende anne olsam bırakın kızımı oğlumu Bile frenlerim

Valla Türkiye gibi bir ülkede başkasının evinde kalmak cesaret ister.
24 yaşındayım diye dolu dolu söylüyorsunuz ama bu ülkede 4 yaşındaki de 24 yaşındaki de 74 yaşındaki de tehdit altında.
Ben hicbir arkadaşımın evinde yatılı kalmadım(rahat edemem zaten) evladimin kalmasına da izin vermem diye düşünüyorum.
Ülke manyak, sapık dolu. Ciğerini bilirim dediğimiz insana bile güvenemez olduk.

Bence aileniz haklı.

Bir kızım var ,canı isterse gündüz arkadaşlarıyla buluşabilir,gezmeye gidebilir,bence yeterlidir,asla akşamdan bir yere yollayamam heleki kalmak zinhar olmaz,,,

Back
X