Ailemden biktim artik!!

Uyksz123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
51
1
25
Herkeze merhaba ablalarim.
16 yasindayim ve ailem hicbirseye izin vermiyor evet belki tipik ergen sorunu diyebilirsiniz fakat isteklerim hep makul ölçude ve inanin onlari üzucek utandiricak hicbirsey yapmam. Herneyse lafi fazla uzatmadan konuya giriyim.
Uzun zamandir hem kendimi korumak hemde ugras olsun diye kick boksa merak saldim zaten normaldede hic biryere gidebilen biri degilim bir kac sefer bunu babamla konusmaya calisdim fakat dalga gecip konuyu kapatti. Bugunde tekrar konuyu actim fakat cok sert karsiladi ve kesinlikle izin vermicegini soyledi birde ustune hakaret etti inanin sunlari yazarken bile sinirimden agliyorum zaten disari cikip arkadaslarimla gezmeme dahi izin vermiyolar ne yani bende diger arkadaslarim gibi okuldan mi kaciyim? Zaten boyle birseyide yapmam ama artik dayanicak gucum kalmadi sonucta bende insanim ne evden disari cikabiliyorum nede kendime bi ugras edinebiliyorum evden okula okuldanda eve yazinda eve tikanip kaliyorum biktim artik ne yapicm ben ? :KK43:

tipik ergen sorunu değil bence. sonuna kadarda hak verdim. kızını korumak adı altında, kızının kişiliğine zarar veren özgüveninin oluşmasına engel olan aile modeli ve bundan muzdarip genç.. insanın yaşama haklarına saldırmanın yaşı yoktur. makul ölçülerde hayata karışmanıza destek vermeleri lazım.

tipik ergen sorunu değil bence. sonuna kadarda hak verdim. kızını korumak adı altında, kızının kişiliğine zarar veren özgüveninin oluşmasına engel olan aile modeli ve bundan muzdarip genç.. insanın yaşama haklarına saldırmanın yaşı yoktur. makul ölçülerde hayata karışmanıza destek vermeleri lazım.

Aynen bende size hak verdim...

Tesekur ederim

bence okuldan kaçma ,aksine okuluna sıkı sıkı sarıl ... çünkü iki sene sonra üniversiteye başka bir ile gideceksin ve o zaman ailenden ayrılacaksın .istediğini o zaman yaparsın. o yüzden şimdi çok iyi çalışıp çok iyi bir bölüm kazan, böylece iyi bir yer kazandığın için başka şehre gitmene karşı çıkabileceklerini sanmıyorum

bence okuldan kaçma ,aksine okuluna sıkı sıkı sarıl ... çünkü iki sene sonra üniversiteye başka bir ile gideceksin ve o zaman ailenden ayrılacaksın .istediğini o zaman yaparsın. o yüzden şimdi çok iyi çalışıp çok iyi bir bölüm kazan, böylece iyi bir yer kazandığın için başka şehre gitmene karşı çıkabileceklerini sanmıyorum
Zaten tek temennim universteyi baska bir yerde okumak

Evet ama tekrar 16 yasinda olmicam
hayat adil değil, sen bu gerçekle 16 yaşında tanışacak kadar şanssızsın sadece. ailen de muhtemelen çocukluklarını, gençliklerini hiç yaşamadılar ve böyle işte. onlara sorsan senin için doğru olanı düşünüyorlar ama yetişkinler her zaman her işin en doğrusuna karar veremiyor.
şu anda onları ikna etmeye çalışmak boşuna enerji kaybı, olmayacaklar çünkü. yine de bir dene istersen

Yorumunuza cok guldum :KK70: ztn bende kendimi korumak icin kick boksa gitmek istiyorum
öyleyse neymiş demek ki ergenler hep isyanda anarşik davranıyorlarmış, anne babalarda pek bu duruma aldırmıyormuş kitap oku tv izle avuda kalk ama evde isyan çıkarma asayişi bozma.

hayat adil değil, sen bu gerçekle 16 yaşında tanışacak kadar şanssızsın sadece. ailen de muhtemelen çocukluklarını, gençliklerini hiç yaşamadılar ve böyle işte. onlara sorsan senin için doğru olanı düşünüyorlar ama yetişkinler her zaman her işin en doğrusuna karar veremiyor.
şu anda onları ikna etmeye çalışmak boşuna enerji kaybı, olmayacaklar çünkü. yine de bir dene istersen
Denemekten yoruldum zaten suan benm hakkimda konusuyolar babamin kurdugu cumleler o kdr onur kiriciki "seni oyle bi kari edicmki" ne demek neyim ben eve alinmis bi kopekmi ki egitiyo cidden bu sekilde sadece benim nefretimi kazaniyo

Denemekten yoruldum zaten suan benm hakkimda konusuyolar babamin kurdugu cumleler o kdr onur kiriciki "seni oyle bi kari edicmki" ne demek neyim ben eve alinmis bi kopekmi ki egitiyo cidden bu sekilde sadece benim nefretimi kazaniyo
duyma güzelim. boş ver.
babanın dünyası o kadar demek ki, sen bol bol oku, araştır, öğren, tartış ki ondan daha ileride bir insan olasın. o bu yaştan sonra değişmez ama sen daha küçücük bir filizsin. ışığın kendin ol. onun gölgesinde kalma.

Aile sahip olunan en kıymetli şey. Değerini bil. Anlıyorum seni ama hep seni düşünüyorlar. Kendi doğrularına yöneltiyor olsalar da sadece senin iyiliğini düşünüyorlar. Sen yine de kendini bildiğini yapacaksın belki. Ama yapma. Üniversiteyi kaçış olarak görme. Hata yapma. Sonra çok üzülürsün.

X