ailemden bıktım

Is-egitim durumu nedir ? Mesleginiz isiniz varsa cikin kendi evinize,tasinin baska sehire.. Uzaklasin o ortamdan, illaki etkileyecegi kadar etkilemistir bu yasa kadar ama en azindan bundan sonrasi icin daha fazla sizi depresyona sokmasinlar. Ekonomik olarak mecburmusunuz onlara ?

Lisans mezunuyum ve sözleşmeli çalışıyorum. Kpss'ye hazırlanıyorum bir yandan. Bir yandan da farklı bir alanda eğitime devam ediyorum. Kazancım bana ve eğitimime yetmiyor bile..

İşte bunu çoook merak ediyorum. Ben bu ailenin neyini özlerim acaba? Gerçekten ailem birlikte iken huzurla nefes aldığımız bir an gelmiyor aklıma. Sadece annem ve kardeşlerimle geçen güzel çocukluk günleri var hafızamda. O kadar. Özlemeyeceğim bence. Yani Allah özletmesin...

Onlardan beter bir adama denk gelir, daha 3-5 aylik tanidigin adamla evden kacarcasina evlenir sonrada o adamin her turlu zulmune katlanmak zorunda kalirsan eger (insallah oyle birsey olmaz!!!!!) o evine kul olursun o anne babanin dirdiri kavgasi sana hos gelir o nefret ettigin evin sana bir siginacak liman gibi gelir. Tamam anne baba olarak belki super basarili olmayabilirler ama elin tanimadigin adaminin kendi annen babandan daha iyi cikacagini dusunmen ve bir kac aya evlenme konusunda adim atacagim demen bence cok talihsizce. Basini yakacaksin haberin yok.

Neden ayrı eve çıkınca kazancınla geçinmenin zor olduğunu düşünüyorsun? Kendi kendine yetecek kadar kazanmıyor musun? Asgari ücret falan mı alıyorsun yani, eğitim durumun falan nedir? Çok soru sordum kusura bakma. Evlilik bir çözüm değil. Hayat yalnız yaşanır diye bir iddiada bulunmuyorum ama çevremizdekilere katlanma eğilimimiz ne kadar yüksek ki? Aile evi huzursuz ama koca evi de çok iyi olacak diye bir netlik yok. Zaten evlenme baskısı yapıyorlar diyorsun. İlk etapta birikim lazım evet ama çok mu düşük ücret alıyorsun da kendi başına geçinemeyeceğini düşünüyorsun? Ve son olara, nerede yaşıyorsun? Sorularım çok oldu, kusura bakma.

Asgari ücrete yakın bir maaşım var. Marmara bölgesinde gelişmiş bir şehirdeyim ancak ayrı eve çıkmama çok zor ekonomik olarak ve yalnız da çıkamam:(

Lisans mezunuyum ve sözleşmeli çalışıyorum. Kpss'ye hazırlanıyorum bir yandan. Bir yandan da farklı bir alanda eğitime devam ediyorum. Kazancım bana ve eğitimime yetmiyor bile..

O zaman atanana kadar, yada aldigin egitim bitene kadar kulaklarini tika, isine gelecegine dort elle saril kendini kurtar o ortamdan, evlenmek asla cozum degil, burda az cok okuyorsundur ...

Onlardan beter bir adama denk gelir, daha 3-5 aylik tanidigin adamla evden kacarcasina evlenir sonrada o adamin her turlu zulmune katlanmak zorunda kalirsan eger (insallah oyle birsey olmaz!!!!!) o evine kul olursun o anne babanin dirdiri kavgasi sana hos gelir o nefret ettigin evin sana bir siginacak liman gibi gelir. Tamam anne baba olarak belki super basarili olmayabilirler ama elin tanimadigin adaminin kendi annen babandan daha iyi cikacagini dusunmen ve bir kac aya evlenme konusunda adim atacagim demen bence cok talihsizce. Basini yakacaksin haberin yok.

Sanırım yanlış okudunuz. Şöyle yazmışım:
Bu yüzden şu sıralar evlilik konusunda adım atmama kararı adım. Bir kaç ay en azından.

5 senedir yalniz yasiyorum. Calisiyorum. Ailemin elbet maddi destegi olmasa bu hayati yasayamazdim ama, olmasaydi da 900 tl maas ile hayatta kalirdim.
Sık disini calis. Zor durumdayken is secilmiyor, garson da oluyorsun, ogretmen de.
Calis

İşini garantile ve evliliği düşünme sabir de canim başka çaren yok bence. Sadece evde daha az etkilenmek için kendini başka şeylere ver kitap falan oku. Benim ailem gerçekten kabustu ama ben sana önerdiklerimi yapamadim maalesef. Evlendim ve eşimle ilgili çok şükür bir sikintim yok ama yine de özledim ailemi garip bir bağimlilik oluyor insanda. Sen şimdiden iyi taraflarini dúşünmeye başla bak mutlaka vardir

Back
X