• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileme, eşim ile tartışmalarımızı nasıl söylemeliyim?

Aranız iyiyse, kayınvalide ile konuşabilirsiniz, ben genelde öyle yapıyorum, o da sağolsun bana tavsiye verir, hani aile girerse düzelir belki demişsiniz ya ondan söylüyorum,
Eşimle 1 kere çok ciddi kavga etmiştik , ozamanda oğluyla konuşmuştu, yoksa Benim eşimde hiç geri adım atmaz , huysuzdur

Boşanacak olursnız haber verin. Onların karışması ortalığı karıştırır daha çok. Hem de yetişkin insanlarsınız, olmaz öyle.

arkadaşlar 3 yıllık evliyiz. eşim ile sürekli kavga ediyoruz. ilk zamanlar olur dedik ama 3 yılı geçti artık ama tartışmalar azalmıyor. bir de tartıştığımızda eşim kesinlikle benim ile konuşmaz. hep ben adım atarım. ona rağmen bile zor barışır benim ile. boşanmak kelimesi sürekli dilimizde ama ailelerimize söylemiyoruz. o zaten böyle bir şeyi ailesine söylemez. hatta kimseye söylemez. ama ben aileme söyleyemiyorum bir türlü. onları üzmek istemiyorum. ama böyle de kendim çok üzülüyorum. insan hiç mi barışmak için çaba harcamaz? hep mi küs kalır? bıktım artık. aileler işin içine girsin belki öyle düzeliriz ya da biterse bitsin bebek olmadan diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?
bak bunlari yasayan biri olarak soyluyorum bebegin yoksa bosan ileride bosanmadigina cok pisman olursun cnku o adam degismeyecek ve sen yipranacaksin karsindakini degistiremezsn demisti bna gittigm psikiyatr sen degismelisin ona ayak uydurmalisin ve oyle yapiyorum hic kvga etmiyoruz kizim mutlu en azindan ama bide bna sor yipranan sadece benm keske senin yerinde olsaydim hemn bosanirdim dunyaya bir kre geliyoruz ikinci bir sansimz yok bunun icin o yuzden huzurlu mutlu yasa derim

Sen de küs ona sabrını sına barışma ne yapacak bakalım

bak bunlari yasayan biri olarak soyluyorum bebegin yoksa bosan ileride bosanmadigina cok pisman olursun cnku o adam degismeyecek ve sen yipranacaksin karsindakini degistiremezsn demisti bna gittigm psikiyatr sen degismelisin ona ayak uydurmalisin ve oyle yapiyorum hic kvga etmiyoruz kizim mutlu en azindan ama bide bna sor yipranan sadece benm keske senin yerinde olsaydim hemn bosanirdim dunyaya bir kre geliyoruz ikinci bir sansimz yok bunun icin o yuzden huzurlu mutlu yasa derim

Canim degismelisin ona ayak uydurmalisin diyen biri psikiyatrist degildir zaten. Sadece diploma almis.

Evliligin temeli 1 kadinile 1 erkegin birbirlerini istemeleri sevmeleri ve saymaları ile oluşur. Eger bunlar yoksa aileleri isin icine katmanin size hic bir faydasi olmaz. Sizi zorla dürtükleyecek degiller ya iyi gecinin diye. Hatta aksine herkes kendi cocugunu hakli bulur isler iyice sarpa sarar.

Kisaca bu yuvayi siz kurdunuz devam etmek yada etmemek sizin karariniz olmali.

Boşanmayı düşünmüyorsanız söylemeyin.
Siz affedersiniz ama aileniz affedemeyebilir,eşinize ağır bir laf ederler ,size küstüğü gibi ailenizede küsüverir,sonra daha büyük sorunlar yaşanır.
6 senelik evliyim,kavgada ettik,tartıştıkta ki zaten aksi çok mümkün değil,sonuçta insanız,kendi aramızda hallettik. Ne onun ailesi ne benim ailem bilmedi,aramızda yaşandı bitti. Gerekli görmüyorum aileleri araya sokmayı.

Tamam evliliğin başında alışma sürecinde tartışmalar olur ama 3 yıl bana çok fazla geldi.
Şimdiye birçok şeyin aşılması gerekiyordu ama hiç azalmıyor bile demişsiniz.
Hiç oluru yok ve boşanmayı göze alıyorsanız ailenize açın ama öyle bir niyetiniz yoksa boşuna ailenizi dahil ettiğinizle kalırsınız.
Aileler pek objektif olmuyorlar, sizin mevzuda siz haksızsanız bile sizi tutarlar ağır laflar edilebilir, eşiniz onlara onlar eşinize kin güder arada siz kalırsınız.
Kendiniz çözemiyorsanız, tarafsız ve eğitimli gözlemci olarak aile terapisti çözebilir.

Aileleri sokmayın araya. Tartışmalarınızı neden söyleyeceksiniz ki?

Eşin de ayrılmak istiyor sanırım? Tek sorun ailelere söyleyememek?
Her ikiniz de kesin kararlıysanız ve artık aynı evde kalmak istemiyorsanız, daha fazla kendinizi yıpratmanın bir anlamı yok. Adım atın ayrılmak için. 3 yıl az bir süre değil çünkü.
Tek başına bu evliliği sürdüremezsin, sana da yazık.

ilk adımı atan tarafın hep sen olması büyük sıkıntı, alıştırmışsın bi kere. Bu nedenle artık kocanın asla uzlaşıcı bi tavır takınacağını sanmıyorum çünkü sayende, nasıl olsa o bişekilde olanları sindiriyo eşek gibi(tabirim için üzgünüm) gelip yanaşıyo zihniyetinde artık. bence aileyi falan karıştırma hiç.. sen akıllı davran.

herkese teşekkür ederim cevapladığınız için dayanabilirsem bu sefer adım atmasını bekleyeyim ve aile danışmanına gidene kdr da bekleyeyim.

Back
X