- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
hastalık bu mahçup olacak ne var
tansiyon, şeker ilacı alınca insanlar kendini kötü hissediyor mu hiç
bu da onun gibi bişey işte
söylemesende olur tabiki ama Allah korusun olaki bir gün ailenin yanında kriz geçirirse eşin o zaman hazırlıksız oldukları için daha fazla şok olurlar o yüzden söylemen daha iyi.
belki başta tepki verirler ama sonuçta kontrol altına alınabilen düzeyde eşinin hastalığı (5 yıldır bir sorun yaşamadığına göre )ve artık evli olduğunuzua göre bir şekilde kabulleneceklerdir.
Benim hoşlandığım birisi var ve epilepsi kendisi annem bunu duyduğunda kesinlikle olmaz diyip kestirip attı sürekli bir kontrol içinde onunla konuşuyor muyum konuşmuyor muyum diye şahsen çok üzülüyorum onun böyle yargılanmasına yani bu durumu bilmese aslında çok seveceği birisi karakter bakımından ama son derece karşı neymiş bile bile lades denmezmiş bilmiyorum haklı mı..Siz evliliğinizde bir sorun yaşıyor musunuz acaba?Bence aileniz bakış açısını iyice kavramadan açıklamayın evli bile olsanız insanlar bu hastalığa malesef tansiyon şeker gibi bakmıyor..
Benim hoşlandığım birisi var ve epilepsi kendisi annem bunu duyduğunda kesinlikle olmaz diyip kestirip attı sürekli bir kontrol içinde onunla konuşuyor muyum konuşmuyor muyum diye şahsen çok üzülüyorum onun böyle yargılanmasına yani bu durumu bilmese aslında çok seveceği birisi karakter bakımından ama son derece karşı neymiş bile bile lades denmezmiş bilmiyorum haklı mı..Siz evliliğinizde bir sorun yaşıyor musunuz acaba?Bence aileniz bakış açısını iyice kavramadan açıklamayın evli bile olsanız insanlar bu hastalığa malesef tansiyon şeker gibi bakmıyor..
eşimle evlenip yurtdışına geldim, bi çok sıkıntı yaşadık kabullenme aşamasında bir de bunu söyleyip tamamen ailemi ikna edemem diye korktum başlarda.ben bi epilepsi hastası olarak yazdıklarınıza şaşırdım açıkcası, neden söylemedinizki bugüne kadar? yada neden söylemek zorunda hissediyorsunuz anlamadım...
bu çok büyük bi hastalık değil, ki eşinizde 2005ten bu yana kriz geçirmemiş, demekki iyileşme var, ilaçlara cevap veriyor... çok üzülüp stres olcağı bi durum olmadıkça nöbet geçirmez diye umuyorum....ailenizden gizleme gereği duymuşsunuz, bundan sonrada söylemeyin bence...
ama eşiniz ailenizden saklama gereği duyduğunuzu öğrenirse, yada şuanda olduğu gibi söylesemmi söylemesemmi düşünceleri arasında gidip geldiğinizi öğrenirse üzülürdü... empati kurarak bunu söylüyorum... yani benim eşim böyle bi düşünceye girse ben üzülürdüm...
sonuçta hastalığım bulaşıcı değil, ölümcül değil, ki eşinizde maşallah uzun zamandır nöbet geçirmemiş... ama evet dediğiniz gibi bi önyargı var toplumda... annenizde epilepsi hakkında yeterli bilgiye sahip değilse bence söylemeyin...
ilaçları görürlersede önemsiz bi ayrıntı gibi söyleyin geçiştirin...
eşimle evlenip yurtdışına geldim, bi çok sıkıntı yaşadık kabullenme aşamasında bir de bunu söyleyip tamamen ailemi ikna edemem diye korktum başlarda.
nişanlıyken de bizde kalmıştı, annem ilaçlarını görmüş, hastalığı mı var diye sordu .bi an sorunca yok aceleyle ya ne hastalığı dedim. sorarım ne ilacıymış dedim. sonra da konuyu bi daha açmadım. şimdi itiraf edersem de o zaman yalan söylediğim ortaya cıkacak. eşim bi şey söylemiyor. nişanlanmadan önce o da istedi gizlememi. ama şu an bozuluyor sakladığıma biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?