aileme eşimin epilepsi olduğunu hala söyleyemedim

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
Eşim epilepsi hastası, 2005 ten bu yana hiç kriz geçirmemiş. İlişkimiz ciddileştiğinde bana söylemişti. Zaten yeterince kabul edilmesi güç taraflar olduğu için bir de bunu aileme söyleyemedim. Çünkü epilepsiye önyargı var toplumumuzda, esasen eşim günlük ilaç kullanıyor ve maşallah benden sağlıklı genel anlamda.

Artık aileme özellikle anneme söylemem gerektiğini düşünüyorum ama evleneli 1 yıl olacak artık çok geç kaldım ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. :26: Sizce bunu saklamam doğru mu? Yani söylemesem olur mu

Evet bencede bilmeseler ne olacak ki.Hem bilmeyince eşin belki daha rahat olur.

Şimdi boşu boşuna ortam gerilir eğer söylerseniz...

annemlere kalmaya gittiğimizde ilaçlarını saklamak zorunda kalıyorum. kendimi eşime karşı da mahcup hissediyorum.

hastalık bu mahçup olacak ne var
tansiyon, şeker ilacı alınca insanlar kendini kötü hissediyor mu hiç
bu da onun gibi bişey işte

söylemesende olur tabiki ama Allah korusun olaki bir gün ailenin yanında kriz geçirirse eşin o zaman hazırlıksız oldukları için daha fazla şok olurlar o yüzden söylemen daha iyi.
belki başta tepki verirler ama sonuçta kontrol altına alınabilen düzeyde eşinin hastalığı (5 yıldır bir sorun yaşamadığına göre )ve artık evli olduğunuzua göre bir şekilde kabulleneceklerdir.

ben de böyle düşünüyorum, ama konuya nasıl başlayacağımı bulamıyorum :26:

Ailenize söylemeye hiç de gerek yok bence. Ya da söylerseniz de 3-5 yıl sonra yapın ki, endişe etmelerini gerktiren bir durum olmadığını o güne kadar görmüş olsunlar.

İlaçları için evde bir çanta ya da kapaklı kutu gibi bir şey kullanmaya başlayın bence, hem ileride çocuk olursa zaten ilaçların evde de ortalıkda durmaması iyi olur. Annenize gittiğiniz de aynı şekilde olunca eşiniz durumu yadırgamaz.

anneniz sizi eşinizin hastalığından dolayı yadırgayacak değil hersy Allahtan.yarına nasıl çıkacağımız belli değil.anneniz neden daha önce söylemedin diye kızabilir evlenmeden öncede biliyomuşnuz ya o konudada yeni öğrendik diyebilirsin.diğer türlü saklamış konumuna düşceksiniz.bence söyleyin ama yeni öğrendik diyebilirsiniz.başlarda anlayamadık sonradan teshis konuldu falan dersiniz.ne zman hazır hissederseniz kendinizi

neden söylemek zorunda hissediyorsunki? bilmesinler boşver ...sıkıntı yapma kendine hoş söylesende hastalık sonuçta ne diyecekler ama problem çıkar dersen bence söyleme

Söylemelisin. Gizlediğin sürece eşin kendisini kötü hissedecek, ondan utandığını düşünecektir. Allah kimseye dermansız dert vermesin çok şükür ki kontrol altına alabiliyorsunuz, dünyanın binbir türlü hali var gizlemek bir şeyi çömez. Hem sen neden ailene söylemekten çekiniyorsun ki anlam veremedim.

Öncelikle bu konuda önyargılı olmadığınız için kutlarım. Hastalığı da sağlığı da veren Allah. Buna eşinizle karar verirseniz daha iyi olur aslında, bilmelerini istiyor mu istemiyormu?

Benim hoşlandığım birisi var ve epilepsi kendisi annem bunu duyduğunda kesinlikle olmaz diyip kestirip attı sürekli bir kontrol içinde onunla konuşuyor muyum konuşmuyor muyum diye şahsen çok üzülüyorum onun böyle yargılanmasına yani bu durumu bilmese aslında çok seveceği birisi karakter bakımından ama son derece karşı neymiş bile bile lades denmezmiş bilmiyorum haklı mı..Siz evliliğinizde bir sorun yaşıyor musunuz acaba?Bence aileniz bakış açısını iyice kavramadan açıklamayın evli bile olsanız insanlar bu hastalığa malesef tansiyon şeker gibi bakmıyor..

ben bi epilepsi hastası olarak yazdıklarınıza şaşırdım açıkcası, neden söylemedinizki bugüne kadar? yada neden söylemek zorunda hissediyorsunuz anlamadım...

bu çok büyük bi hastalık değil, ki eşinizde 2005ten bu yana kriz geçirmemiş, demekki iyileşme var, ilaçlara cevap veriyor... çok üzülüp stres olcağı bi durum olmadıkça nöbet geçirmez diye umuyorum....ailenizden gizleme gereği duymuşsunuz, bundan sonrada söylemeyin bence...
ama eşiniz ailenizden saklama gereği duyduğunuzu öğrenirse, yada şuanda olduğu gibi söylesemmi söylemesemmi düşünceleri arasında gidip geldiğinizi öğrenirse üzülürdü... empati kurarak bunu söylüyorum... yani benim eşim böyle bi düşünceye girse ben üzülürdüm...

sonuçta hastalığım bulaşıcı değil, ölümcül değil, ki eşinizde maşallah uzun zamandır nöbet geçirmemiş... ama evet dediğiniz gibi bi önyargı var toplumda... annenizde epilepsi hakkında yeterli bilgiye sahip değilse bence söylemeyin...

ilaçları görürlersede önemsiz bi ayrıntı gibi söyleyin geçiştirin...

ben sevgilinizin hastalığı çok ileri boyutta olmayacağı sürece sorun yaşayacağınızı sanmıyorum...

evliliğimizde sorunumuz çooook ama epilepsiyle bi alakası yok. zaten eşimin günlük aldığı iki haptan başka epilepsi olduğunu gösteren bi durum da yok. ki olursa da tek isteğim ben yanındayken olması, yalnızken değil. Allah korusun.

eşimle evlenip yurtdışına geldim, bi çok sıkıntı yaşadık kabullenme aşamasında bir de bunu söyleyip tamamen ailemi ikna edemem diye korktum başlarda.
nişanlıyken de bizde kalmıştı, annem ilaçlarını görmüş, hastalığı mı var diye sordu .bi an sorunca yok aceleyle ya ne hastalığı dedim. sorarım ne ilacıymış dedim. sonra da konuyu bi daha açmadım. şimdi itiraf edersem de o zaman yalan söylediğim ortaya cıkacak. eşim bi şey söylemiyor. nişanlanmadan önce o da istedi gizlememi. ama şu an bozuluyor sakladığıma biliyorum

bunun için özellikle bir konuşma yapmayın bence. onlara gittiğinizde canım ilacını al diye yanında verin eşinize. annenizde merak eder sorarsa durumunu anlatırsınız.

anlıyorum sizi... ozaman az öncede dediğim gibi anneniz denk gelirde ilaçları görürse, önmsiz birşey gibi epilepsi ilacı diyip geçiştirin... açıklama yapmak zorunda değilsiniz bence, sonuçta bu onun hastalığı ve düşmez kalkmaz bir Allah , oyüzden annenizin tepki verceğini pek sanmıyorum

bide eşinizin yerine koyun kendnizi sizde bozulmazmıydınız...

Epilepsi olmak ya da başka bir rahatsızlığa sahip olmak, ne suçtur ne de ayıptır. Herkesin başına gelebilir. Eğer bu konunun dedikodu malzemesi olacağını düşünüyorsanız kimseye açıklamak zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…