ailemi bırakıp gideceğim :(

Allah mutluluklar versin size hayırlısı olsun..:nazar:
henüz içinde olmadığımdan mı yoksa bir an önce
ev bark sahibi olmak istediğimde mi ( tek başına
yada evlenerek) o kadar büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum..
pek çok insan aradığı kişiyi bulamamışken,biz düzen
oturtamamışken ayrı bir mutlulukla gelin olmak en güzeli olsa gerek..:31:
ben de ailme çok bağlıyım,ama bir o kadar ayaklarımın üzerinde duruyorum...
haa benim babamda ağlar ki okula bile bırakırken -üni.de- nasıl ağlamıştı..
bazı şeyler yaşansın elbette aynı şehirde olupta ben şimdi napıcam onlarsız
işte haftanın şu kadar günü gideyim falan demek bana yersiz geliyor,benim
açımdan yani..Allah hepsine uzun ömür versin de yalnız yaşamayı,kendimize
ait düzen kurmayı öğrenmemiz gerekiyor bir şekilde..naçizane fikirlerim,
ömür boyu mutluluklar s:16:ize....

benimde yaza düğünüm var aynı şehirde olmamıza rağmen bizimde 1 saat gibi mesafe olcak aramızda. ben anneme çok düşkünüm nasıl dayanacağım bilmiyorum. aklıma geldikçe üzülüyorum aslında

Benimde aklima geldi yazini okuyunca, esyalarimi topladigim zamanlar.
Insanin bogazina bir sey dugumleniyor.
Bir yandan evliligin heyecani, sevdigine adama kavusmanin mutlulugu,
bir yandan da evinden, odandan, ailenden ayrilmanin huznu.
Annemle bizde ayni seyleri yasamistik.
Cok aglamisti, cok uzulmustu.
Ne mutlu sana ki, 1saat uzakta olacaksin.
Ben ucakla 6saat uzaktayim:(
5aydir annemi, babami, kimseyi goremedim bile.
Yasadiklarin cok guzel duygular, evlenince insan evine daha kolay alisiyor.
Mutluluklar bu arada.

tatlım emin ol sende allı duvaklı baba ewinden çıktıgnda ne demek istedigmizi anlayacaksın:39:ayrıca inan bana da diyorlardı kız üzülme arabaya binene kadar aglarsın diye:1:hehehe ve nitekim ögle oldu kıs ciddiym hatta oyun havası cd si koydulardı ay ne güzel günmüş.:nazar:

ay kendimi hatırladım bi an. hele düğün sonu ayrılmak çok kötü. sen yine yakınmışsın benim 9 saat aram vardı ( şimdi 22 saat uzağım ). ilk aylar zırıl zırıl ağlardım. eşim bile bıkmıştı bu halimden. ne zaman bebişim oldu, ağlamalarım o zaman kesildi. ama özlem hiç bitmedi.

Kıyamam canım yaaa üzülme evlenince ilk zamanlar elbet zor geliyo ama zamanla hayat alışmayı öğretiyo sen yine yat kalk dua et ben balıkesirliyim eşim adanalı 16 saat var aramızda ben ne yapayımmm önemli olan eşinle mutlu huzurlu olman zamanla herşey rayına oturuyo

bende baslıgı görünce kötü bişey sandım canım Allah baska dert vermesin..
benim ablam istanbulda biz Tokatta arada 12 saatlik yol var ha deyince gidilmiyor ama sende haklısın baba evinden ayrılmak zordur yinede şükret derim...

ahh be canım ben tek çocukken 20 saat uzağa geldim. sıkma canını fazla . artık senin ailen eşin...evlilik bana bunu öğretti. eşin ve sen mutlu ol eminim ailen de mutlu olacaktır

annemler memlekette olduğu için onlardan uzak olmaya alışmıştım abimle kalıyordum.
eşyalarımı toparlarken bende kötü hissettim sanki evden dışlanmışım gibi.
sanki tamamen kopacakmışız gibi falan hissettim.
hatta evlendiğimiz gün eşimin kuzeni bizi eve bıraktı.
bende sizde gelin falan dedim eşim biraz kızarak baktı:9:
o gün çok stres olmuştum çünkü kimsem yoktu yanımda gece gece nasıl ağladım eşim benimle konuştu Allah razı olsun.
işe gidip geliyordum sanki o ev benim evim değilmiş gibi geliyordu.suçluluk hissediyor gibiydim.
zamanla alıştım evimi daha çok seviyorum evimde rahat ediyorum.

biz eşimle severek evlendik 3,5 yıl nişanlı kaldık ve ailem her zaman görüştürmüyordu bizi.ev alın diyordu bizimkiler eşimin ailesine.
evimizi hazırlerkende hep ben ilgilendim küçük ablam bana hep yardım etti temizlikte kına gecesi düğünde falan büyük ablamsa pek değil.
inan son dakikaya kadar evlenmemi istemiyorlardı.
evlenmeden bir kaç gün önce falcıya gitmişler güya bu kıza yazık olacak falan demiş nasıl sinir olmuştum.nekadar cahilceydi.
ama bazen insanın hali bile kalmıyor kendini savunmaya.
şimdi eşim bizim ailede benden önce geliyo küçük damat diye:)

çok ağladığım çok üzüldüğüm zamanlar oldu ama biz birbirimizi çok sevdik ve hala öyleyiz 3 yıldır Allaha şükürler olsun.

o kadar stresliydim ki düğünüm nasıl oldu anlamadım bile.inan benimki kadar değildir ama evlilik öncesi herkes stresli oluyor anlık tepkiler veriyor ağlıyor.
bunların hepsi geçecek senin değerini kıymetini bilen bir kişiyse eşin kendi evine daha çabuk alışırsın.

geçiş dönemin olacak tabi sabırlı olmaya çalış.bir kaç saatlik yoldan birşey olmaz hem ailende sende kalır sende gidip gelirsin.
biraz karışık ve uzun oldu galiba:34:
sana şimdiden mutluluklar:16::16:

Zordur elbet ayrılıp baska bir yuva kurmak..
Bircok kisi seninle aynı hisleri paylasmıstır hatta daha da uzaklara gelin olanlar var sen yine sanslısın.
Hem ne güzel senin istedigin zaman gidip görebilecegin bir annen var ben hic bir zaman bunu yapamıyıcam.. :(
Neyse, konuyu dagıtmayım Mutluluklar dilerim.. :nazar:

bende aynı durumdayım ağustosta evlenicem tamam belki annemlerle aynı sokakta oturucam ama ne bileyim hep bi burukluk var içimde sonuçta o evden çıkıcam hele eşyalarımı toplamak filan herşeyimi kardeşime bırakmak en mantıklısı belki daha az üzülürüm :43: bide bizim aile daha önce kız vermedi hep alındı dayılarıma filan annem onlarda bile ağladı sülalede ilk ve en büyük kız benim en küçüğü henüz daha 7 aylık :16: nasıl dayanıcaklar bilemiyorum allah yeni evlenenlere güç kuvvet versin çok zor durum :43::43::43:

1 saatlik yol çokmu uzak ben sevdiğimin peşine 24 saatlik yoldan geldim ve geldim geleli hiç gitmedim evime çok zor evimden gelinliğimle çıkamadım kendi evimden gelin olup çıktım düğünüm eşimin memleketinde olduğu için ve ben 2 senedir evime gidemedim annem geldi sadece bunları düşünde haline şükret canım:43:

Allah mutluluklar versin size hayırlısı olsun..:nazar:
henüz içinde olmadığımdan mı yoksa bir an önce
ev bark sahibi olmak istediğimde mi ( tek başına
yada evlenerek) o kadar büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum..
pek çok insan aradığı kişiyi bulamamışken,biz düzen
oturtamamışken ayrı bir mutlulukla gelin olmak en güzeli olsa gerek..:31:
ben de ailme çok bağlıyım,ama bir o kadar ayaklarımın üzerinde duruyorum...
haa benim babamda ağlar ki okula bile bırakırken -üni.de- nasıl ağlamıştı..
bazı şeyler yaşansın elbette aynı şehirde olupta ben şimdi napıcam onlarsız
işte haftanın şu kadar günü gideyim falan demek bana yersiz geliyor,benim
açımdan yani..Allah hepsine uzun ömür versin de yalnız yaşamayı,kendimize
ait düzen kurmayı öğrenmemiz gerekiyor bir şekilde..naçizane fikirlerim,
ömür boyu mutluluklar s:16:ize....

benimde yaza düğünüm var aynı şehirde olmamıza rağmen bizimde 1 saat gibi mesafe olcak aramızda. ben anneme çok düşkünüm nasıl dayanacağım bilmiyorum. aklıma geldikçe üzülüyorum aslında

Benimde aklima geldi yazini okuyunca, esyalarimi topladigim zamanlar.
Insanin bogazina bir sey dugumleniyor.
Bir yandan evliligin heyecani, sevdigine adama kavusmanin mutlulugu,
bir yandan da evinden, odandan, ailenden ayrilmanin huznu.
Annemle bizde ayni seyleri yasamistik.
Cok aglamisti, cok uzulmustu.
Ne mutlu sana ki, 1saat uzakta olacaksin.
Ben ucakla 6saat uzaktayim:(
5aydir annemi, babami, kimseyi goremedim bile.
Yasadiklarin cok guzel duygular, evlenince insan evine daha kolay alisiyor.
Mutluluklar bu arada.

hepinize iyi dilekleri için çok çok teşekkür ederim kızlar.
hepinizin başından geçmiş ve sizleri ogünlere götürdüm birazcıkta.
bizimde ailemizde ilk evlenen kız benim kuzenlerimin içinde falanda oyüzden herkeste bi burukluk var taki sözlendiğim günden beridir amcamınoğlu bile nasıl beni bırakıp gidiceksin diye msjlar atıp durdu vazgeçeyim diye:1: çocukluğumuz birlikte geçti.
evet belki uzak değil aynı şehirdeyiz ama yinede aileme uzak geliyor annem diyor misafirin gelince hemen gelir yardım eder giderdim ben diye kıyamam.insan bazen böyle şeylerde değerini anlıyor karşıdakilerin.
rabbim daha kötü acılar vermesin.bunlar mutluluk aslında çok şükür.
hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum çok uzun olur diye tek tek yazamadım ..
iyiki kk var insan çok rahatlıyor burda.:72::kkk::nazar:

bencede zor bir durum =)

mesafe uzak olunca tabiiki daha kötü oluyor ama kanimca 5 dakikalik bir mesafe olsa bile insana dokunur.

hersey degisiyo, odani birakiyosun, ayriliyorsun evden =)

düzen degisiyo.

mesela herzaman ailenle kahvlati yaparken, bu bile degisiyor. =)

mesafe kisa olsa bile insana dokunur =)

ben evlendim ama dügünüm olucak daha, kinam fln. annem hayatta olmadigi icin

o günlerimde yanimda olamayacagi icin, geceleri agliyorum hep :43:

allah iyiliğini versin bende yurt dışına filan gidiyorsun sandım :)))
kız anadolu avrupa arası ne kadar ben avrupa yakasındayım doğum için anadolu yakasında bir hastaneye gittim bence hiç üzülme yuvanda mutlu huzurlu olda meafeler aşılır :))

aileni bırakıp yeni bir hayata başlamak gerçekten zor ,bende çok üzülmüştüm eşyalarımı toplarken annemlere belli etmiyordum ama her defasında ağlıyordum ama geçiyor,düğün günü zaten telaştan heycandan kimse ağlayamıyor merak etme :) birde kendi evine girdin mi eşinle beraber olduktan sonra bambaşka bir boyuta geçiyorsun,ben sanki doğduğumdan beri eşimle beraber bu evdeydim gibi hissediyorum artık,ALLAH yardım ediyor değişik bir duygu içine giriyorsun,böyle olmasa kimse zaten anasından babasından ayrılamaz,hem şehir dışına da gitmiyorsun 1 saatlik yol istanbul için nedir ki?istediğin an gider gelirsin..

canım öncelikle mutlulular dilerm bende senin gibiydim istanbuldan izmite tasındım fakat insan emin ol zamanla alısıyr aileni görmeye gittignde veya onlar geldgnde daha tatlı bir mutluluk oluyr içinde emin ol üzme canını ailen senin gittgn yerde mutlu oldugunu bildikten sonra dünya olsn arada onlar dayanırlar sende zamanla alısacaksn hem bi saat dedgn nedir ya aşk olsn :)

tebrikler :nazar: bence sizin bu yaşadıklarınız çok güzel duygular ya da bilmiyorum benim evlenme acelemden böyle diyorumdur ama zor oluyordur insan içinde. canım hiç üzülme derim her kız her anne böyle şeyler yaşar :) sonuçta annenizde ağlayarak gitmiştir ailesinin evinden :) nişanlıymışssın sevdiğinle evleniyorsun diye umuyorum canım hiç üzülme ne güzel bak sevdiğin yanında senin yerinde olsamm moralimi yüksek tutardım hatta kınada gelini ağlatıyorlar ya hiç ağlamam kalkar oynardım :D :123: Allah izin verirse 4 sene sonra bende evlencem :D

ah canim benim ya
1 saatlik yol nedir ki
dert ettigin seeye bak (: ailene cok duskun birisi olmalisin muhakkak
canim insanlar 12 saat 24 saatlik gibi uzak yollara bile evleniyor
sehir disi giden yurt disi giden var
sen uzme canini 1 saatlik yol nedir ki bazilarimiz bu yolu hergun gidiyoruz (ise, okula vs)
sogukkanli olmaya calis, kolay degil anne babadan ayrilmak ama iste (:

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim içimi ferahlattınız görüyorumki zamanında benim gibi olanlar şimdi alışmış ve kendi evinde çok mutlu inşallah bizlerde öyle oluruz.
ALLAH herkese yardım etsin bu günlerde.:nazar:

selam kızlar....:14::14:

nişanlıyım ve bi süre sora evlenip yuvamdan ayrılacağım,ailemle istanbul anadolu yakasında oturuyoruz şimdi ise evlenince avrupa yakasına taşınacağım.
aramızda arabayla 1 saat gibi bi mesafe olacak yani çat kapı girip göremeyeceğim onları ancak planlı git gel olacak..

biraz önce dolaptaki atılcak eşyaları seçiyordum,kozmetikleri falan kutulara koyup toparladım hepsini bi araya yavaş yavaş yapıyordum anneciğim odama geldi:14::14: eşyalarımı toparladıgımı görünce gözleri doldu ben ise soğukkanlı duruyorum hep belli etmiyorum ama artık onlardan ayrılacağım yeni yeni bana dank ediyor.
işleri yarıda kestim ve buraya yazmak istedim.
çok zor ya belli yaşa kadar ailenle ol sonra bambaşka bi ev ve yeni bi hayat:14: zor hemde çok zor.
evinde tek kızıyım düğün günü çok ağlıycaklar nasıl dayanıcam nasıl kendimi tutucam hiç bi fikrim yok:43:
sizlerde çok zorlandınızmı?

ayrılık tabi ki üzüntü getirir. ama annen ve baban seni dünya gözüyle gelinlikle gördükleri için mutludurlar. yuvanı kurduğun için sevinçlidirler. birde torun gelecek diye umutludurlar. Allah mesut etsin. hayırlı uğurlu olsun evliliğin. bunlar mutluluk gözyaşları...

ben evlenirken anneme dedim ki; anne ölüde ağlıyoruz, bu düğün ağlamayalım eğlenelim gülelim... bir şişe pasiflorayı bitirdi annem. ama yine de ağladı. ama onun ki şükür ağlamasıydı, evleneceğimden umudu kesmişti.

ben anneme araba ile 15 dakika mesafedeyim. ama haftada bir gidebiliyorum. ev, iş, çocuk derken zaman akıp geçiyor.

Allah yuvanda sağlık, huzur ve mutluluk versin. Evine çabuk alışırsın. sonra babanın evini yabancılarsın :) yani evlenen kişiler öyle diyor :)
bende nişanlıyım, ah hayırlısı ile kendi yuvamı bir kurabilseydim. ne güzel siz bunu başarmışsınız, bizde çabalıyoruz.
kız kardeşimin bir lafı var, eğer böyle rahat edeceğimi bilseydim , çok daha önce evlenirdim. İnsanın kendi evi, kendi düzeni, kendi hayatı gibi varmı?
O ara bende kaktıydım evleneceğim diye, kardeşimin tavsiyeleri sonucunda tabiki :)) nasip 3 yıl sonraya oldu. Hayırlısı bakalım. Rabbim yuvalara sağlık huzur ve mutluluk versin inşallah :)

Allah yuvanda sağlık, huzur ve mutluluk versin. Evine çabuk alışırsın. sonra babanın evini yabancılarsın :) yani evlenen kişiler öyle diyor :)
bende nişanlıyım, ah hayırlısı ile kendi yuvamı bir kurabilseydim. ne güzel siz bunu başarmışsınız, bizde çabalıyoruz.
kız kardeşimin bir lafı var, eğer böyle rahat edeceğimi bilseydim , çok daha önce evlenirdim. İnsanın kendi evi, kendi düzeni, kendi hayatı gibi varmı?
O ara bende kaktıydım evleneceğim diye, kardeşimin tavsiyeleri sonucunda tabiki :)) nasip 3 yıl sonraya oldu. Hayırlısı bakalım. Rabbim yuvalara sağlık huzur ve mutluluk versin inşallah :)

aynen arkadasa katılıyorum... zamanla kendi düzenini oluşturcaksın ailene gttiğinde bile evini özliceksin 10 aylık evliyim evime geldiğim zaman ohh insanın kendi evi gibisi yok diyip keyif yapıyorum her içeri grdiğimde:))) zamanla alışırsın hayatım allah mutlulukla ağız tadıyla yaşamanızı nasip etsin tek derdin sıkıntın bu olsun inşallah:))

aynen arkadasa katılıyorum... zamanla kendi düzenini oluşturcaksın ailene gttiğinde bile evini özliceksin 10 aylık evliyim evime geldiğim zaman ohh insanın kendi evi gibisi yok diyip keyif yapıyorum her içeri grdiğimde:))) zamanla alışırsın hayatım allah mutlulukla ağız tadıyla yaşamanızı nasip etsin tek derdin sıkıntın bu olsun inşallah:))

herkes öyle diyor ya:)
bakalım ben ne diyeceğimm
teşekkürler canımm benim rabbim agzının tadını bozmasınn:nazar:

millet evlenip yurtdışına gidiyor ne var bunda... eğer eşini seviyorsan hiç bir şeyi sorun etmene gerek yok.... ben yıllardır ailemden uzağım hem de işim nedeniyle... belli ki sen uzak kalmamıssın hiç.... alısırsın merak etme... onlar da alışır....

selam kızlar....:14::14:

nişanlıyım ve bi süre sora evlenip yuvamdan ayrılacağım,ailemle istanbul anadolu yakasında oturuyoruz şimdi ise evlenince avrupa yakasına taşınacağım.
aramızda arabayla 1 saat gibi bi mesafe olacak yani çat kapı girip göremeyeceğim onları ancak planlı git gel olacak..

biraz önce dolaptaki atılcak eşyaları seçiyordum,kozmetikleri falan kutulara koyup toparladım hepsini bi araya yavaş yavaş yapıyordum anneciğim odama geldi:14::14: eşyalarımı toparladıgımı görünce gözleri doldu ben ise soğukkanlı duruyorum hep belli etmiyorum ama artık onlardan ayrılacağım yeni yeni bana dank ediyor.
işleri yarıda kestim ve buraya yazmak istedim.
çok zor ya belli yaşa kadar ailenle ol sonra bambaşka bi ev ve yeni bi hayat:14: zor hemde çok zor.
evinde tek kızıyım düğün günü çok ağlıycaklar nasıl dayanıcam nasıl kendimi tutucam hiç bi fikrim yok:43:
sizlerde çok zorlandınızmı?

Nekadar da benzer durumdayız bende çok kötüyüm düğünüm Haziranda daha toparlanmadım bile tek farkımızı bizim evimiz yakın ama deişen bişey olmuyo sonuçta o evde gidiyosun artık ben daha senin yazdıklaırnı okuyunca bile gözlerim doluyor..

Back
X