ailemi evliliğe nasıl ikna edebilirim ?

3 sene ayrı kalırsanız muhtemelen de ayrılırsınız. (Umarım böyle bir şey olmaz) ama genel de araya mesafeler girince soğuklukta giriyor sık sık görüşebilecekseniz ayrı. Ayrıca işi tam yerine oturmadan evlenmek biraz zor olur gibi. Onun dışında senin yaşın evlenmek için çook küçük değil 1 2 sene nişanlı kalsan mesela sanki her şey yerine oturur gibi. Allah hakkında hayırlısını versin.

Yok, sakin boyle soyleme dediniz oysa ben meslegim ve annem icin bazi seylere katlaniyorum dedim zaten..
Hani kotu birsey soylemisim dediniz gibi algiladim sanki ondan..
Hani boyle soyleme anne olunca evladindan cikar gibi geldi biraz sanki.
O yuzden "ne dedim ki ben" oldum bir an.

Yanlış anladığını tahmin ettim zaten..
Mesleğin ve annen için güzel şeyler söyledin,olmasa arkada brakıp giderim dedin ya ..
Ondan öyle söyledim sakın böyle söyleme diye..
Hiç öyle şey söylenir mi,evladından çıkar gibi asla ve asla böyle söylenmez..
Umarım açıklayıcı olmuştur ..

22 yasinda evlilik tokat gibi iner insanin yuzune yahu. Birde erkek gec olgunlasir. Buyuk sorumluluk. Kaldi ki sen hazir olsan bile onun yasi cok kucuk. Kardesim 23 yasinda. Kiz arkadasiyla evlilik uzerine konusmuslar ablacim kafani mi carptin evcilik mi oynadigini saniyosun diye hepimiz ustune yuruduk. Silkelendi cok sukur suan evlilik lafi etmiyolar. Yani yine sen 22 sevgilin 27 falan olur bu bile bir derece de yok yok kesinlikle ailen cok cok hakli. Bir olgunlasip aile kurma sorumluluguna erissinn once sevgilin. Ben kizimi 22 yasinda allahin izniyle kimselere vermem herhalde. Hele ki 22 yasinda bir cocukcagiza. Ana kuzusuyduk o yasta biz. 26 yasinda evlendim suan keske 2 yil bekleseymisim diyorum.

İkna olmuyor ipekcim,illa olsun istiyor..

Zaten destek için açmış buraya konuyu.
Yani ben de böyle kör kütük aşkları anlasam aşkın kitabını yeniden yazacağım.
bizim fabrikada da bir tekniker kız vardı. erkek arkadaşı Şırnak'ta uzman çavuşmuş. çocuk bunun erkeklerle aynı ortamda çalışmasını istemiyormuş.
bunlar evlenmek istiyordu bizim kara sevdalı kız oraya gidecekti, gel gelelim ki çocuk pek bir uzakta gelip de bir türlü yakından görüşemiyorlar. evlilik de bu kadar basit ya.. bizim kız işten ayrıldı talimat üzerine. sonları da bu "her aşk bitermiş" oldu...:5:

Yahu ne aceeniz var 22 yaşında evcilik mi bu yanına olmak istiyorum dediğiniz şey evlilik ve bu öyle dışarıdan görüldüğü gibi kolay bir şey değil telefonda canım cicimlerle olan bir şey değil ailen senden kilometrelerce uzakta olacak sen istediğin her an gidemeyeceksin, eşin görevi gereği geç gelecek erken gidecek bunalacaksın bir de sana ilgi alaka göstermeye uğraşacak o durumda zaten geçici görev doğru düzgün ev düzemezsin, hemen alışamazsın arkadaş edinemezsin. Biraz daha tanıyın birbirinizi o oradayken ben burada yapamam diyorsun ama sonra ben ne yaptım demekte var seviyorsa sabreder 3 sene nedir ki. Ailen haklı seni oraya gönderip aklı mı kalsın bir şey oldu mu nasılsın alışabildin mi diye son karar sizin tabii ki ama aşk bir yerde biter sorumluluklar, yalnızlık, alışma derken pişmanlığınız gün yüzüne çıkar iyi düşünün. Sonra burada hata ettim diye konu açmayın haa kararınız kesinse hiç burada sormayın. Birilerini sokun araya yapın işinizi ama sonra da ailenize şikayet etme hakkınız olmadığını o şartları yaşamak zorunda olduğunuzu sabretmek zorunda olduğunuzu bilin.

Zaten destek için açmış buraya konuyu.
Yani ben de böyle kör kütük aşkları anlasam aşkın kitabını yeniden yazacağım.
bizim fabrikada da bir tekniker kız vardı. erkek arkadaşı Şırnak'ta uzman çavuşmuş. çocuk bunun erkeklerle aynı ortamda çalışmasını istemiyormuş.
bunlar evlenmek istiyordu bizim kara sevdalı kız oraya gidecekti, gel gelelim ki çocuk pek bir uzakta gelip de bir türlü yakından görüşemiyorlar. evlilik de bu kadar basit ya.. bizim kız işten ayrıldı talimat üzerine. sonları da bu "her aşk bitermiş" oldu...:5:

22 yaşındaki bir kızımıza nasıl destek verelim ipekcim..
Hiç anlamıyorum bende nasıl göz kör olupta buna atlanır..
Ne oldu aşk bitti,kız işten ayrıldı değdimi ,hayır..

bence şark görevi bitsin ondan sonra evlen yapamassınız doğuda 3 sene dışarı çıkamayacağını düşün tek aktiviten şehir merkezinde olursan o da askeri gazinolar falan olur askeri pastahane başka aktiviten olmıcak haberin olsun ha deyince memleketine dönemessin dönersinde şırnaktan diyarbakıra gidiceksin otobüsle ordan havaalanına zor yani ben olgunum şuyum buyum desen de çok zorlanırsın lojman çıkacak mı dışardamı oturacaksınız eşin nöbetçi olacak bazen gelmicek eve zor yani nerden biliyosun dersen babm asker doğu görevlerinin çoğunda yanındaydık ama yaşı 22 değildi bir tecrübesi vardı sen bilirsin yinede

Sen onun icin gitmek istiyorsun, yaninda olmak istiyorsun iyi guzelde...senin yaninda kim olacak. Yapayalniz kaldiginda, tanimadigin bilmedigin yerde sen kime siginacaksin ? Sende ona mi sarilacaksin o oyle olmuyor iste, canim cicim bitince, eve binbir stresle gelip seninle iki kelime bile etmeyecek. Evliligi hergun her an ask bocugu olmak saniyorsaniz oyle bisey yok. Zorluklar var mucadele var, hele sende bunlar daha cok olacak ve ask bigun tukenipte mantik gorevi devralinca naptim brn diyeceksin.
22 yasinda erkek benim gozumde cocuk zaten, henuz O da hayatin farkinda degil, 30 a gelince neymis acelem diye basini taslara vuracak, yasitlari flort ederken, evde hanim dirdiri cocuk viyaklamasi cekilmez olacak.
Evlilik cok baska bisey el kapisina girmeden biz ne kadae anlatsak da bunu anlamak imkansiz. Sevgi ask cok onemli ama mantiga oturmayan seyler varsa zor yuruyen bir evlilik olacaktir.
22 yas size gore fazla buyuk, buyuduk biz diyorsunuz ya, sadece daha cesur oluyor insan. O da fazla ince ince dusunmedigi icin. Bizde o yaslari gectik tabii ki bizde cok buyuduk sandik kendimizi ama simdi o yaslara guluyoruz. O akilla evlenmedigime sukrediyorum mesela baska biriyle evli olurdum yoksa simdi.
Evlenmek icin hic acelw etmeyin tek sozumbudur size birgun zaten evli olacaksin ama bir daha asla genc kiz olmayacaksin. Bunun tadini cikarmak varken bu ne merak valla kaynanasiydi gorumcesiydi kiskancligiydi ev isi utusu hizmetiydi... Bunlar birgun sizinde basiniza gelcek zaten. Daha erkenken hayatin, genc kizliginizin tadini cikarin. Kendini tani, hayati tani, parani kazan, parani ye gez toz, seni gercekten seviyorsa bir yere kacmaz zaten. Yine evlenirsin normal kosullarda olur hic degilse.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşım şırnakta öğretmen, okulu yağmalıyorlar, molotof atıyorlar, çıkışta taşlıyorlar bindikleri araçları. Sürekli su, elektrik kesintisi. Her şey ateş pahası. Sen evlenip gitsen o adamın yükünü artırırsın sadece. Askeri lojmanda kalamazsınız, kalsanız da sıkıntı. Bir olaydan ona takar kafayı evinizi basarlar. Batıda el bebek gül bebek büyüyen biri olarak bu ortamı tahmin dahi edemezsin. :43:

Hamile kalırsın, o halinle tararlar lojmanı eşinin ayağına yapışırsın gitme diye ayağından silkeler seni gider. Döneceğini bile bilemezsin. Bunların hiçbiri uydurma değil bizzat asker eşi yakın arkadaşımın anlattıkları. Hastalansan bir bakacak kimsen yok, ailen gidemez gelemez. 3 sene sonunda gelsin evlenirsiniz. Acele edip hayatını ve o adamın hayatını zorlaştırma.

Son düzenleme:
İkna olmuyor ipekcim,illa olsun istiyor..

Yarın da kafamı hangi taşa vurayım der abla. Öyle kolay değil doğuda asker eşi olmak. Öğretmen arkadaşların başlarına neler geldi, hele de askerle evli olanların. Adama da yazık aklı evde kalacak, yaşadığı olaylardan dolayı sürekli stress. Ne aşkı sürekli didişecekler. Gidecek ne bir sinema, ne yemek yiyecek bir yer. Aile istemiyorsa mutlaka haklı çıkıyor.

Back
X