ailemi nasıl ikna etmem lazım ?

mavikelebek123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
305
4
296
Diğer
sevgılım lıse mezunu ben universite mezunyum.
evlenmeyi düşünüyoruz fakat ailemi nasıl ıkna edebılırım aılem onu lise mezunu diye istemeyebilir.Sevgilim her konuda kültürlü bilgili.Bayanlar yardım edın lutfen ailemi nasıl ikna etmem lazım?

varsayımlarla bu iş çözüme ulaşmaz...
ailene bi an önce konuyu açıp çok ciddi olduğunu belirtmen gerekiyor....

sevgılım lıse mezunu ben universite mezunyum.
evlenmeyi düşünüyoruz fakat ailemi nasıl ıkna edebılırım aılem onu lise mezunu diye istemeyebilir.Sevgilim her konuda kültürlü bilgili.Bayanlar yardım edın lutfen ailemi nasıl ikna etmem lazım?

sevgilinin lise mezunu olduğunu söylemen onları tanıştır. sevgiilinde bilgisini,görgüsünü kültürünü gösterecek ortamlar ayarlasın. :delphin:

mavikelebek burada ailen onun okuluna bakmak yerine işine gücüne bakar diye düşünüyorum.
ne lise mezunları var ne güzel işlerde çalışıyorlar ,ne üni. mezunları var pasif hiç bir işi beceremiyorlar...
sonuç olarak evlendiğin zaman anlaşabileceğine aranızda böyle şeylerin sorun olacağını düşünmüyorsan ailene mantıklı bir açıklama yapıp onları ikna edebilirsin.
FAKAT, öğrenci olduğun için bence bu konulara pek girme.acele karar verip hayal kırıklığına uğrama derim.
tabiki eşin olacak kişinin seninle denk olması daha hoş olurdu.burada önemli olan konu lise mezunu ama ne iş yaptığı??
bilmem anlatabildim mi?

mavikelebek burada ailen onun okuluna bakmak yerine işine gücüne bakar diye düşünüyorum.
ne lise mezunları var ne güzel işlerde çalışıyorlar ,ne üni. mezunları var pasif hiç bir işi beceremiyorlar...
sonuç olarak evlendiğin zaman anlaşabileceğine aranızda böyle şeylerin sorun olacağını düşünmüyorsan ailene mantıklı bir açıklama yapıp onları ikna edebilirsin.
FAKAT, öğrenci olduğun için bence bu konulara pek girme.acele karar verip hayal kırıklığına uğrama derim.
tabiki eşin olacak kişinin seninle denk olması daha hoş olurdu.burada önemli olan konu lise mezunu ama ne iş yaptığı??
bilmem anlatabildim mi?

anlasabilcegimize inanıyorum sonucta 1,5 yıllık bır ılıskı bıızmkı.Çalısıyor iş yerınde de sevılen bırı.Patronları sevıyor onu..Zaten ünv.bitti.Öğrenci sayılmam.1,5yıldır tanıyorum onu.Ama ailem ne der bilmiyorum.Zaten ne demem lazım aileme ikna için hiç bilmiyorum

ailenle tanıştırmadan bilemezsin. birde şu günlerde ammada kafaya takmış kadınlar yok ikimizde öğretmeniz ailem beğenmiyor, yok ben ünv. o lise mezunu ailem beğenirmi, benim bildiğim namus,dürüstlük, şeref kavramları önemliydi, önem sırası değiştide benimmi haberim yok

Ne işte çalışıyor, maaşı ne durumda aileler bunlara önem verir...
Tanıştır ailenle erkek arkadaşını ve lise mezunu olduğunu 'şimdilik' söyleme yerimseniben

ailene söylemeden varsayımda bulunmuşsun. ailenin istememesini normal buluyorsun da ikna etmeye çalışacaksın gibi geldi bana. belki de öyle olmaz. belki de tanıyınca onu severler. ailenle konuşmadan bilemezsin.

üniversteli issizler cok bence basarili olsun is konusunda hirsli olsun
yeterli ilk önce sen öyle düsünki ailenede bu normal birseymis gibi davran

erkek üni mezunu olunca lise mezunu bibayanla evlenebilioyda tersi nedne olmuyor çünkü herşey erkekten bekleniyor... sizca ileniz böyle bi tutum içine girer mi?
o adamın iyi bir ev erkeği iyi bir damat baba olacağına size olan sevgisine ilerde sizin üni. mezunu olmanızı dert edip sizi üzmeyeceğine inanmazlar mı?
herşey diploma mı bu insanın bi duruşu yokmu. eminseniz ailenize acılın

Lise mezunu ya da üniversitesite mezunu ne farkeder ki...Üniversite mezunu olupta çok basit seviyede oan insanlarda var...İlkokul ya da lise mezunu olupta çok zeki süper insanlarda vardır.Ailenizi ve sizi tanımıyorum ama böyle birşeyinde sorun olcağını pek sanmıyorum..Eğer sorun olacağını düşünüyorsanız bence ailenizle tanıştırın arkadaşınız onların güvenini kazansın etkilesin pek sorun olcağını düşünmüyorum...

Umarım herşey gönlünüzce isteğiniz gibi olur...

ah canım ya...! mekteple mi evlilik yapılır?

ben de üniv. mezunuyum.eşim ilkokul 5 ten terk...!

önemli olan okumak değil,kendini geliştirmesidir.

şimdi eşim açıkilköğretime kaydoldu ve zamanımız oldukça berber ders çalışıyoruz.

bence sorun yapma...

iyi bir insansa

nerden biliyosun ailenin sorun yaratacağını?
bence adamlığın okumuşlukla alakası yok aileni tanıştır onu sverlerse eminim hangi okuldan mezun olduğuna aldırış etmiceklerdir..

bende eşimle tanıştığımda ünv dışardan okuyordum.o ise lise terkti.özellikle annem bunu dert etti.liseyi dışardan bitirsin diye.ama çok yoğun çalışıyordu ve böyle kompleksleri olmayan son derece kültürlü bi insandır.zamanla ailem kabullendi.bi ortama girdiğimizde hala en çok konuşan ve kendini dinlettiren kişi de odur.bence hiç dert etme.ailen ilk başta sorun çıkarsa da zamanla onun kendini başka bi şekide yetiştirdiğini görünce unutur giderler

Back
X