Ailemin bencilce düşünceleri

Suluka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2022
875
353
33
28
Ben 8 senelik evliyim ve bir kızımız var. Eşimle sorunlarımız var. Ben çalışıyorum. Eşimle maddi problemler yaşıyoruz. Eşim bencil ve cimri. Ev ile alakası yok çocukla alakası yok. Evi otel gibi kullanıyor desem yeri. Ben eşime yapması gerekenleri defalarca söyleyerek yaptırıyorum. Çocuğuyla ilgilenmesi gerektiğini ben söylüyorum. Çocuğa eve alması gerekenleri bile zorla alıyor. Yani her şeyi ben yapsam iyi maddi olarak evin yükü olarak. Ailem de durumu biliyor ve ayrılmak istiyorum. Ayrılmayı düşünüyorum fakat hiç destek olmuyorlar. Olmadıkları gibi sürekli yok iste sen ayrılırsan biz hasta oluruz. Şu kadın işte çocuğu ayrıldıktan sonra kalp krizi geçirdi. Ben ayrilcam dedim bir seferinde annemin tansiyonu yükselmişti o dönem de. Herkes iste sen ayrilcam dedin diye annen bu hale geldi. Yok yengen hasta olduysa gelinleri boşandı diye hasta oldu. Beni o kadar psikolojik baskı altına alıyorlar ki. Boşanma fikrini at artık kafandan. Takma sende biraz. Eşin ne isterse yapsın. O almazsa sen alıver. O yapmazsa sen yapıver. Ailelerimiz yakin mahallede oturuyor. Iste sen ayrılırsan kaç aile birbirine küser biliyor musun. Yok etrafta herkesi kendine güldürcen oh dedirtcen. İnanın o kadar çok bunaldım ki anlatamam. Dertleşecek kimsem yok hal veren kimse yok hatta ayrılmak istiyorum diye eşim dahil herkes beni suçluyor ailem kardeşlerim. Bencil olan ben miyim Allah aşkına. Bazen diyorum ki tayinini iste uzak bir yere çek git. Hiç kimse de gelip de ya sen ne yaşadın da bu hale geldin ne yapıyor bu adam sana demiyor.

Sizi o kadar manipüle etmişler ki bencil olan ben miyim diye sorguluyorsunuz. Kim ne diyorsa desin 3-5 ay konuşurlar hakkınızda sonra herkes normal hayatına döner. Boşanmayı kafaya koyduysanız tereddüt etmeyin derim o evde eşinizle yaşayan sizsiniz. Dışardan yaşamadığı bir hayat hakkında konuşmak insanlara kolay geliyor.

Anne babalarin el etraf konu komsu ne der korkusu malesef hep var ama bu kadar bardak tastiysa sizin agac kovugundan cikmadiginizi soyleyecek kisi onlar...ben daha cok kardeslerinizin hak vermemesine yaninizda olmamasina sasirdim acaba sizin pencerenizden mi sadece boyle bi terapi deneseniz uzman gorusu alsaniz daha saglikli olur gibi

Profiline öğretmen yazmışsın, kamuda mısın… eşiyle meslektaş olup böyle konular açan çok, özellikle erkek öğretmense aşırı sinirleniyorum sonuçta mesai erken bitiyor. Tayin iste, sonra boşan. Elalemden kurtulursun. Yapamayacak durumdaysan paranı kendine harca

Hayat sizin ve bunu başkalari için yaşamamanızı öneririm...insan bu herşeye alışır...ailenizde alışacak merak etmeyin..sizi manipüle etmelerine izin vermeyin

bir anne baba el alem ne der derdine nasıl çocuğunun mutsuz bir hayat sürmesini ister ya. kim ne derse dese boşanın bu asalaktan. evine bakmayan hiç bir adamı insan yerine koymayın çocuğunuzla güzel bir hayat diliyorum

Anne babalarin el etraf konu komsu ne der korkusu malesef hep var ama bu kadar bardak tastiysa sizin agac kovugundan cikmadiginizi soyleyecek kisi onlar...ben daha cok kardeslerinizin hak vermemesine yaninizda olmamasina sasirdim acaba sizin pencerenizden mi sadece boyle bi terapi deneseniz uzman gorusu alsaniz daha saglikli olur gibi
Terapi destek aldim bireysel terapi de aldım bir kez de çift terapisine gittik eşim devam etmedi param boşuna gidiyor diye. Terapist eşinin de haklı olduğu yerler var senin de dedi. Karşılıklı uzlaşmaya çalıştık ama eşim maddi konularda uzlaşmaz zaten derdi gücü para. Onun dışında arkadaşlık ve tutku bağını guclendirin dedi. Eşim sürekli disarda. Eve gelmesi 6 7 oluyor sonra da 3 4 gün disarda. Evde en küçük şeyden kavga çıkıyor. Benim tahammülüm de kalmadı çünkü susamiyorum artık. Eşim zaten alttan almaz. O hep haklıdır yani. Kardeşimin destek vermeme sebebi de annemi babamı üzüyorsun diye. Yoksa bana hak veriyor haklısın diyorlar. Ama sabret idare et alttan al diyorlar yani

Profiline öğretmen yazmışsın, kamuda mısın… eşiyle meslektaş olup böyle konular açan çok, özellikle erkek öğretmense aşırı sinirleniyorum sonuçta mesai erken bitiyor. Tayin iste, sonra boşan. Elalemden kurtulursun. Yapamayacak durumdaysan paranı kendine harca
Evet ikimiz de öğretmeniz. Ben 4 te çıkıp geliyorum kızımı kresten alıyorum. Eve gelip çocukla vakit geçir yemek bulaşık derken geçiyor zaman. Eşimin de mesaisi 4 te bitiyor ama okulda kalıp islerini hallediyormus. 2 ayrı yerde kurs veriyor yani eve gelmesi bazen 7 8 ama en erken 6 oluyor. Eve gelince de elinde telefon. Şunu yap dersem yapar anca. Ama ben yap dedim hasta flan olayım misal çocuğu uyutuyor olayım o bulaşık orda kalır. Alıp da kaldırayım demez. Eve de şu alınacak bu eksik diyeyim sende her şeyi bana yıkmaya çalışıyorsun der. Örneğin çocuğa kışlık alınacak sadece mont bot alırım gerisine karışmam diyor. Ben zaten herseyini fazla fazla alıyorum ama eşim de çocuğuna değer versin bana değer versin istiyorum. Onun bu para düşkünlüğü beni aşırı sinir ediyor. Bir yere gidelim ben dışarda yiyelim derim misal ben ismarlarsam yer ismarlamazsam biz kızımla yeriz o yanimizda oturur. Biriktirme hastalığı gibi bisey var. Evimiz var ikimizin de arabası var ama daha parayı ne yapacak bilmiyorum

Bu kadar cimri biri akşama kadar dışarda ne yapıyor? Sonuçta artık sokakta nefes almak bile para. Bence boşanın ve şehir değiştirin boşverin ailenizi, onu, bunu..

Bu kadar cimri biri akşama kadar dışarda ne yapıyor? Sonuçta artık sokakta nefes almak bile para. Bence boşanın ve şehir değiştirin boşverin ailenizi, onu, bunu..
Kendine alır yer. Bazen evden götürür. Ama biz de yanında olunca 3 kişilik hesap ödeyecek sonuçta bizimle yemeğe gitmiyor

Aileniz sizi hastalıkla başa gelecek musibetle korkutup manipüle ediyorsa bence sizde bir sinir krizi cinnet geçirin bakalım ne yapacaklar.Ele güne rezil olmaktan korkuyorlar sanırım .Ama hayat sizin öğretmenmişsiniz de zaten adam ilgisiz diyorsunuz boşanın rahat rahat çocuğunuzla yaşayın.Hoş evliyken çocuğuna size para harcamaktan çekinen bir adam boşanınca ne kadar para gönderir o da şimdiden belli.Allah yardımcınız olsun.

Anladığım kadarıyla ailenizden ve eşinizden zaten size fayda yok. Dolayısıyla boşansanız da desteğini kaybedebileceğiniz kimse yok gibi duruyor. Boşanırsanız en azından psikolojik olarak hafiflersiniz gibi hissettim ben. Ama bu ciddi bir karar tabii.

Back
X