• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin borcu.eşime yüzüm kalmadı...

canım senin durumun azcık farklı bende aynı şeyleri yaşadım eşimin ailesi ben ağzımı açıp düğüne üç gün kala oğullarıyla kavga edene kadar bir ayakkabi bile almadılar ama onlarınki bilerek yapmamalarıydı ve afedersin görgüsüzlüklerindendi.ama benim ailem düğünde de öncesindede elinden geleni yaptı annem bizden önce amcamın oğlunun düğünü için bana borç harç iki tane elbise aldı.ben mahcup olmayayım diye...

O zaman borcu ödeyeceksin canımm yakınmamalısın bence.. Eşine de bekarken olan borç yeni yapmadımki falan diyebilirsin:49:

Sevgilerr:16::16:

ah canım çok sağol allah sendenrazı olsun vallahi beni çok mutlu ettin gece gece. çok dua ediyorum ve ailem eşimin ailesi herkes dua ediyor sebepsiz infertil ama inşallah kavuşacağım çok inanıyorum öyle ümitliyim ki yıkıldıkça güçlendik biz eşimle. yuvamızı kolay kurmadık çok kıymetli. çok samimisin canım dua etmeni istemezmiyim yazarım özelden mutlaka.sağ salim al bebeğini kucağına allah mutluluğunuzu daim etsin kolay doğumlar versin.anne olmak isteyen yanıp tutuşanlarıda meleklerine kavuştursun amiiiiin

amin inş.yer gök dua üstüne derler bizde çok dua ettik benimde bir hormonum çok düşük oranlarda çıktı.o an o korkuyu hissettik ama ailemdende çok iyi biliyorum önce hayırlı evlat...annem babam her gün düşünüyor biz bir şey yaptık mı ki bu çocuklar böyle diye ve bence insanın en büyük imtihanı çocuğu ile olanı çünkü ben uzaktan bile görürken dayanamıyorum yaşadıklarına

O zaman borcu ödeyeceksin canımm yakınmamalısın bence.. Eşine de bekarken olan borç yeni yapmadımki falan diyebilirsin:49:

Sevgilerr:16::16:

yok yakınmadım sadece çok kötüydm kimseyede anlatamadım öyle yazdım çoookkk teşekkür ederim yorumlarınız için:1:

anlattığın kadarıyla ailen şu an gerçekten zor durumda ve sana ihtiyaçları var... bence elinden geleni yapmalısın.. hele ki utanmayı bilen yüzleri kızaran insanlarsa öyle anne-baba için herşey yapılır.. zaten onlar da bir daha biriktirmeden tam zamanında ödeyeceklerdir bu olanlardan sonra.. maaş hesaplarında çekebileceğin ekstra bir miktar para olur belki baban kendi maaş hesabından çekip onu kullanbilir. ya da krediyi yeniden yapılandırıp ödeme miktarını azaltabilir..

ama eşin konusunda çok şanslısın.. kendi sıkıntılarınız varken onun da başta tepki göstermesi çok normal.. ki sonradan anneni arayıp onunla konuşması bile büyük bi erdem.. Allah senin bebeğinin hatrına sıkıntılarını gidersin.. en büyük sıkıntınız bu olsun inş.:49:

anlattığın kadarıyla ailen şu an gerçekten zor durumda ve sana ihtiyaçları var... bence elinden geleni yapmalısın.. hele ki utanmayı bilen yüzleri kızaran insanlarsa öyle anne-baba için herşey yapılır.. zaten onlar da bir daha biriktirmeden tam zamanında ödeyeceklerdir bu olanlardan sonra.. maaş hesaplarında çekebileceğin ekstra bir miktar para olur belki baban kendi maaş hesabından çekip onu kullanbilir. ya da krediyi yeniden yapılandırıp ödeme miktarını azaltabilir..

ama eşin konusunda çok şanslısın.. kendi sıkıntılarınız varken onun da başta tepki göstermesi çok normal.. ki sonradan anneni arayıp onunla konuşması bile büyük bi erdem.. Allah senin bebeğinin hatrına sıkıntılarını gidersin.. en büyük sıkıntınız bu olsun inş.:49:

anne babamın azcık bile farklı şekilde düşündüklerini kullanmak istediklerini hissetsem yapmazdım zaten ama ortada kalmışlardı gerçekten
dediğin gibi bundan sonra ilk onu ödeyeceklerdir ders oldu hepimize banka sağ olsun 350yi ödeyemedik 480e çıkardı taksiti.gerçekten vicdansızlık ama işte akıl mı edilmiyor ne bulaşılırken bizede ders oldu bulaşmamak konusunda

anne babamın azcık bile farklı şekilde düşündüklerini kullanmak istediklerini hissetsem yapmazdım zaten ama ortada kalmışlardı gerçekten
dediğin gibi bundan sonra ilk onu ödeyeceklerdir ders oldu hepimize banka sağ olsun 350yi ödeyemedik 480e çıkardı taksiti.gerçekten vicdansızlık ama işte akıl mı edilmiyor ne bulaşılırken bizede ders oldu bulaşmamak konusunda
ah bu bankalar yok mu...elini veren kolunu kaptırıyor vallahi..neyse umarım taksitler bir an önce bitsin de sen de sizinkiler de rahatlasın

arkadaşlar buraya böyle şeyler yazacağım aklıma gelmezdi ama iki saattir ağlıyorum.
biz eşimle nerdeyse tek başımıza evlendik.onun ailesi hiç bir şey yapmadı benimkiler de yapamadı.
annemler yeni ev almıştı.iki kardeşim okuyordu neyse biz kimseden bir şey istemiyoruz dedik ve şimdiye kadar ödedik 6 bin borcumuz kaldı.ama ben işten ayrıldım hamilelikten.olsun doğum parası falan kapatıyoruz dedik şükürler olsun.eşim askerliğini arteletmişti memurluğa atanınca ama ataması gecikti.şimdi bakaya ya kalmış gözüküyor ne yapacağımızı bilemiyoruz eski işinden çık diyorlar ama mecburen devam ediyor ikna ederek.iyice bunaldık yine de olsun dedik.işten çıksa az da olsa tazminat alacak en azından onla doğumda sıkıntı yaşamayız diyorduk ama atanamadığı için onu da alamıyoruz.
biz bunlarla uğraşırken annemlere bekarken çektiğim krediyi ödeyemediler defalarca söyledim ama yetiştiremediler.eşim ne bu borç niye ödemiyorlar deyip durdu şimdiye kadar onu susturdum ne yapsınlar kardeşlerimle uğraşıyorlar diye.ama borç ödenmeyince takibe alındı 350yi ödemediler şimdi yarına kadar 1.800lira istiyorlar.annemlerde para falan yok mahcubiyetten ölüyorlar.benim sadece bir tane bileziğim vardı mecburen onu bozdurduk geçen sene 1700ü aldığını bugün 1.040 a bozdurmuş üstüne de 4 çeyrek yinede 250 şira yatmiyor eşim zaten hiç konuşmuyor benim zorumla bozdurmuş oldu başka çare yok diye.bir arkadaşımdan hayatımda ilk defa para istedim o da yok dedi.çok üzgünüm.kime neye kızsam onu bile bilemedim yoruldum artık kendimi bildim bilesi para sorunu yaşamaktan ailemin borçlarından.eşimi arayamıyorlar bile utançlarına.kız kardeşim evde yatıyor.bu sene okulu bitirdi iş bulamadım deyip yatıyor ve herkesle küs bir kere aramadı bile abla sen bu halinle üzülme diye.ben çok yoruldum artık evdeki her şeyi her derdi dinlemekten...çözüm bulmaya çalışmaktan

canım sen üzülme bebeğin kısmetiyle gelir de inşallah eşin atanır kasım atamasında

canım aslına bakarsan borç öyle 10-20 milyar değilmiş şükürler olsun..

az kalmış doğumuna üzme kendini...

kız kardeşinde dert etme canım..herşey düzelir ..sen yeter ki rahat olmaya calış..başka bir çare de yok..bileziğin satılmış..inşallah daha iyilerini alırsınız eşin atanınca..

ah bu bankalar yok mu...elini veren kolunu kaptırıyor vallahi..neyse umarım taksitler bir an önce bitsin de sen de sizinkiler de rahatlasın

iki senesi kaldı ama artık dikkat ederler.Allah herkesin borçlarını en kısa zamanda ödemeyi nasip etsin inş.

canım sen üzülme bebeğin kısmetiyle gelir de inşallah eşin atanır kasım atamasında

canım aslına bakarsan borç öyle 10-20 milyar değilmiş şükürler olsun..

az kalmış doğumuna üzme kendini...

kız kardeşinde dert etme canım..herşey düzelir ..sen yeter ki rahat olmaya calış..başka bir çare de yok..bileziğin satılmış..inşallah daha iyilerini alırsınız eşin atanınca..

çok şükür Allah kolaylık verir inş.kızımın kızmetine inanıyoruz:1:eşim bayramdan sonra başlayacak gibi.çok acı dosyaları emniyette 20-25 gündür bekliyor da adamlar bir şey yapmıyormuş ve adamı olan yaptırıyormuş boş yere o kadar zamandır bekliyormuşuz.
dua ederseniz sevinir inş.

allah,ailene,size ve borçlu olan herkese yardım etsin inşallah......

Back
X