Ailemin borcu ile ilgili, lütfen okuyun.

gizem00

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
297
0
96
Aydın
kızlar daha öncede yazmıştım. eski konumu okuyanlar bilir.

kısaca yazayım. babamın borçlarıyla ilgili yazmıştım.babamın şu anda 50-60 milyara yakın borcu var. kendisi emekli ve emekli maaşıyla bu borçları ödemeye çalışıyor. bende yeni evlendim çalışıyroum evlenmeden önce maaşımdan arta kalan parayı babama verirdim bi yan gelir gibi olurdu onun için. şimdi evlenince hiç bi yardım yapamıyorum. hem yapsam nereye kadar borç öle bikaçda kapanacak kadar az değil. bu duruma çok üzülüyorum . elimden hiç bişey gelmiyor.

neyse asıl söylemek istediğim şey. geçende bi iş adamıyla tanıştım. iş ile ilgili bi mevzudan ötürü. adamın bi kaç tane fabrikası falan var bayağa zengin yani bankada da en az 1.5 trilyon parası var evleri arabaları hariç. adam 70 küsür yaşında.

neyse adamla görüştüm işle ilgili olarak. sonra nerden aklıma geldi bilmiyorum çünkü konuşurken hiç aklımdan böle bişey geçmedi. adama babamın durumunu bahsetmek fikri doğdu belki yardım eder die. gideyim adama hayatımı anlatayım böyle böyle die.isterse evime davet edeyim. bir büyüklük yaparmı sizce. yaşlı olması beni biraz bu düşünceye itti. genç bir insan olsa hoş karşılamayabilir.

adamı hiç tanımıyorum bir sefer iş için gördüm yaşlı babacan sevimli esprili bir adam. kanım ısındı yani adam. acaba adamın işyerine gidip durumlardan bahsetsem bir yardım istesem tepkisi ne olur. nasıl davranır bana. tamamını vermese vereceği her tutar kabulüm olur. sadaka niyetine. babama böyle bişeyden bahsetsem bana çok kızar ki gururuna yediremez böyle bişeyi. ama borcu biraz olsun kapandığında yüzündeki mutluluk beni bu düşüncelere itiyor.

siz adamın yerinde olsanız ne düşünürsünüz. çoğuna bu fikrim çok saçma gelebilir. ben çok deli karar veren biriyimdir. böyle bir düşünce var kafamda adamla konuşup olumsuz bir yanıt alırsam ( aslında nasıl bir yanıt verebilir onuda bilmiyorum ) hayatta yapacağım en büyük suç olacak biliyorum . ama adamın olumlu yanıt verebilecek olması ihtimali bile beni mutlu ediyor.

adamı ben bir sefer gördüm. tepkisi hakkında bi fikrim yok. eğer ters bi tepki verirse işteki beni tanıyabilecek insanlara bunu anlatır mı dersiniz?

kızlar ne olur fikirlerinize ihtiyacım var. iyi yada kötü yapacağınız her türlü yorumu merakla bekliyorum. çok karışık ve saçma sapan yazmış olabilirim. fikirlerinizi bekliyorum.

bahsettiğiniz bey zengin ama enayi değil herhalde durup dururken neden versinki ben olsam vermezdim adamın yerinde olsam.sonuçta o borc yapılırken sonuçları düşünülmüş,eğer düşünülmemişsede iyi bir ders olmuş olur.

Tanımadığınız bir adamdan para istiyorsunuz. Hemde 1 kere görmüşsünüz. Kendinize bunu nasıl yakıştırabiliyorsunuz? Kaldı ki adam yanlış bile anlayabilir sizi. Bilemiyorum ben böyle bir teklifi hiç hoş karşılamazdım.

kısaca yazayım. babamın borçlarıyla ilgili yazmıştım.babamın şu anda 50-60 milyara yakın borcu var. kendisi emekli ve emekli maaşıyla bu borçları ödemeye çalışıyor. bende yeni evlendim çalışıyroum evlenmeden önce maaşımdan arta kalan parayı babama verirdim bi yan gelir gibi olurdu onun için. şimdi evlenince hiç bi yardım yapamıyorum. hem yapsam nereye kadar borç öle bikaçda kapanacak kadar az değil. bu duruma çok üzülüyorum . elimden hiç bişey gelmiyor.

neyse asıl söylemek istediğim şey. geçende bi iş adamıyla tanıştım. iş ile ilgili bi mevzudan ötürü. adamın bi kaç tane fabrikası falan var bayağa zengin yani bankada da en az 1.5 trilyon parası var evleri arabaları hariç. adam 70 küsür yaşında.

neyse adamla görüştüm işle ilgili olarak. sonra nerden aklıma geldi bilmiyorum çünkü konuşurken hiç aklımdan böle bişey geçmedi. adama babamın durumunu bahsetmek fikri doğdu belki yardım eder die. gideyim adama hayatımı anlatayım böyle böyle die.isterse evime davet edeyim. bir büyüklük yaparmı sizce. yaşlı olması beni biraz bu düşünceye itti. genç bir insan olsa hoş karşılamayabilir.

adamı hiç tanımıyorum bir sefer iş için gördüm yaşlı babacan sevimli esprili bir adam. kanım ısındı yani adam. acaba adamın işyerine gidip durumlardan bahsetsem bir yardım istesem tepkisi ne olur. nasıl davranır bana. tamamını vermese vereceği her tutar kabulüm olur. sadaka niyetine. babama böyle bişeyden bahsetsem bana çok kızar ki gururuna yediremez böyle bişeyi. ama borcu biraz olsun kapandığında yüzündeki mutluluk beni bu düşüncelere itiyor.

siz adamın yerinde olsanız ne düşünürsünüz. çoğuna bu fikrim çok saçma gelebilir. ben çok deli karar veren biriyimdir. böyle bir düşünce var kafamda adamla konuşup olumsuz bir yanıt alırsam ( aslında nasıl bir yanıt verebilir onuda bilmiyorum ) hayatta yapacağım en büyük suç olacak biliyorum . ama adamın olumlu yanıt verebilecek olması ihtimali bile beni mutlu ediyor.

adamı ben bir sefer gördüm. tepkisi hakkında bi fikrim yok. eğer ters bi tepki verirse işteki beni tanıyabilecek insanlara bunu anlatır mı dersiniz?

kızlar ne olur fikirlerinize ihtiyacım var. iyi yada kötü yapacağınız her türlü yorumu merakla bekliyorum. çok karışık ve saçma sapan yazmış olabilirim. fikirlerinizi bekliyorum.

niyetiniz babanizi skintidan kurtarmak belli ama bu yapacaginiz seyde olumlu bir sonuc alacaginizi sanmiyorum

siz borctan kurtulmak icin biraz hayalle karisik verebilir,babacan ona zarari olmaz gibi düsünüyorsunuz...

bence kesinlikle dememelisin böyle birseyi,anca filmlerde olur gel ben ödeyim demesi...

zengindir,babacandir iyidir hostur ama bu para,hayir dedigin seyde az birsey degil..

para babayla evlati ayri düsürürmüs..ben gitmeyin derim ama yinede siz bilirsiniz

durumunuzu anlıyorum zora düşünce her çareyi aramaya çalışıyor insan.... ben öle sonucunu düşünmeden borç yapmasaydınız felan demicem çünki insanoğlunun başına herşey gelebilir zaten bu devirde iyi bir gelir yoksa geçinmek çok zor .....

ne yazıkki artık kimse kimseye karşılığı olmadan iylik yapmıyor adam yaşlı diyorsunuz bildiğiniz gibi Halis Toprakta 70 küsür yaşındaydı kiminle evlendi... bence yanlış anlaşılır ama babanızın işi yoksa emekli demişsiniz hala çalışabilecek bir durumdaysa belki iş isteyebilirsiniz...

Allah yardımcınız olsun....

sadece 1 kez gördüğün birinden para istemen cok yanlıs olur
senin hakkında hersey düşünebilir tamam zor durumdasın ama hiç hoş olmaz
örneğin bizimde borcumuz var yeni evliyiz çalıştığım şirketin sahibinden istesem yardım edebilir
ama neden isteyeyim mecbur değil vermeye,hem ne düşünür hakkımda

Neden birinden karşılıksız bir para talep ediyorsunuz kii.Kusura bakmayında yok öyle bir dünyaa.allahım yaa cidden sinir oluyorum yanii.Adam emek vermiş iş kurmuş kazandığı parayı hak ederek kazanıyor isterse dünyanın sahibi olsun neden karşılıksız yardım bekliyorsunuz adamdan.Ha şunu deseniz anlayacağım borç talep etsem vs. vs. Ama siz diyorsunuz kii işte hayır yapar mı ? Borcu öder mi? :20: Niye bir başkasının borcunu ödesinnn.Beni sinirlendiren neden bir başkassından sizin borcunuzu ödemesini istecek olmaktan rahatsızlık duymuyorsunuz.Ben olucam yerin dibine geçerim yine de söylemem.:ssz:

Adama sadece ve sadece babanızın durumunu anlatıp babanız için iş isteyebilirsiniz belki.... ama onun dışında hayır için para istemek olmaz, yakışık almaz... düşünsenize sizin gibi ilk defa konuşan her insan kalkıp adamdan hayır için para istiyorsa???? şahsen ben adamın yerinde olsam vermezdim. eşinle konuş ve az bir miktarda olsa siz yardım edin babanıza....

O adam da o parayı ne zorluklarla kazanmış da o yaşa gelmiş.Hem onun için de 50-60 bin lira az para değil ki...

Bir kez gordugunuz bir kisiden para istemeniz, karsi taraf icin son derece antipatik.

O adamin kapisini sizin gibi dusunen kimbilir kac kisi caliyor. Ustelik bu tarz adamlar biraz pinti olurlar. Ustelik is ortaminda duyulmasi son derece mumkun ki cok hos olmayan bir duruma duseceginiz asikar.

Siz siz olun, o adami unutun bence.

Zengin insanlar günahını dahi vermezler bu işlere girişme başın ağrır

amca her yere para saça saça zengin olmadı herhalde, bide sadaka niyetine diyosun nasıl söyliceksin bunu merak ettim bize 60 milyar hibe edin mi?

Bir arkadaşın da dediği gibi iş isteyin bence, adamdan sadaka isteyeceksiniz evet sadaka karşılıksızdır da hayır işi öyle bizzat kendin için istemeyle olmaz.

50 60 diyorsunuz,

Bu zamanda kimse kimseye karsiliksiz 10 lira bile vermiyor,kaldiki hic tanimadiginiz bir adam bu...

Birde evlisiniz,eşiniz duysa nasil sinirlenir,

bence bu fikrinizden vazgecin,kendinizi kucuk dusurmeyin.

Bilmem eviniz var mi?eger babanizin evi varsa satip borclarini odeyebilir.boylece de kafasi rahat eder,kirada oturan binlerce emekli var,

Yada ne bileyim eviniz mustakilse muteahite verin,belki iki daire verir de,anlasip,birini satar da borcunu kapatir...

Yada is bulmaya calissin...boyle kusura bakmayin,ben olsam kimseden degil 50 60, 5 kurus isteyemem,istemem...olmaz,kaldiki bu yaşli ve varlikli adam ne amcaniz ne de dayiniz...
Insanlardan hersey beklerim,karşiliginda ahlaksiz bir teklif te bulunursa, düşünemiyorum yani...

Bu soylediklerim sizi kirmasin,ama hayatin gercekleri.

dogru duzgun tanimadiginiz birinden yuklu bir mevla para istemeniz, hemde sadaka niyetine, benim bildigim bunu sadece dilenciler yapar...

Son düzenleme:
anlıyorum durumunu ama bu yazdığın harbiden saçma geldi,baban bu borcu nasıl yaptı peki?

Adam bu şekilde her para isteyene yardımcı olsa emin ol zengin olmazdı. Bence isteme. Belki babana iş isteyebilirsin...

Back
X