Ailemin "Damat Rahat Etsin" Tribi....Yorumlarınıza çok ihtiyacım var

ailen senın degıl kendılerının rahat etmesını ıstıyo bence canım evını al arabanıda verme o senın kendı emegınmıs sonucta ıstemelerı bıle yanlıs

beni bu yaşa ne zorlukla getirmişler rahatlığını damat mı çekecekmiş damat bana bakmak zorundaymış kızın ev aldığı nerde görülmüş. damat rahat etmicek ikimiz rahat edeceğiz anlatamıyorum onlara.okuttuk büyüttük eviyle beraber gönderiyoruz damada diye laf sokuyorlar arada çok içim sıkılıyor:(

canım evı damadın ustune yapmıcaksınkı damat nıye rahat etsın hem damat rahat ederse bı yerde sende rahat edersın hem onunda evı varmıs anlamadın aılen cok yanlıs dusunuyo bence

ailenin bu şekilde düşünmesi ne kadar yanlış başka arkadaşlarında dediği gibi ailen kendi rahatını düşünüyor ne yapılcaksa kocan yapsın ayağına getiriyorlar ama hayat senşn hayatın emekte senşn emeğin ve nişanlının senin arabasını kullanması kdr doğal birşey yok sonuçta kendiside ev almış sizin geleceğiniz için yatırım yapmış daha ne yapsınki hem neden kız evlenirken evi olmazmış bende evlenirken iki tane evim vardı benim ne varmışki bunda bende okudum avukat oldum evimde vardı herşeyimde ne alakadır seni ailen elamin oğlu içinmi okutmuş çeyiz niyetine? benim ailem benim geleceğim için yaptı herşeyi çeyizim falanda ben kendim yada mesleğim evim falan değil dantel duntel vs idi bana çok garip geldi ailenin bu şekilde düşünmesi açıkçası...verme hic birseyini evlilik çok zor bir zanaat zaten yeni hayat kurucaksınız emeklerini heba etmemelisin

benim nişanlım işi gücü olmayan mal varlığı olmayan biri olmasa haklılar ama ikimizde eşit yapıyoruz geleceğimizi birlikte kuruyoruz hatta onun işi benimkinden çok çok daha iyi yani niye böyle yapıolar anlamıyorum iyi ki konuma yorum attın içim rahatladı kafayı yemek üzereydim şu an içim biraz daha rahat yanlış yaptığım birşeyler yok

canım senin yaptığın yanlış birşey yok ailenin düşünce tarzı biraz yanlış.
hani damatın ters bi davranışı görseler, dediğin gibi çocuğun durumu seninkinden kötü olsa böyle düşünmeleri biraz mantıklı dicem ama oda yok.
ailenin bir ihtiyacı olduğunda elbette yardım etmelisin ama böyle herşeyini istemeleri biraz garip geldi açıkçası.

sen onlardan araba almak için izin istedin ve onlarda sana arabayı evlenince bırakman şartıyla mı izin verdiler?:53:
ailen kendini düşünüyor gibi geldi.
ben olsam evi kendi üzerime alır madem mersin de lojman da kalınacak kendi evimi kiraya verir kirayla annemlere yardım ederdim.
hem onlar hem sen karlı çıkarsın.
ha bu arada evlilik hayatında rahat etmek istiyorsan aileni bu konuda biraz tarafsız tutmaya çalış. her şeye karışıcaklar gibi geldi bana.

kesinlikle senn yanlış yaptığın birşey yok yanlış olan ailen senşn okumuş olmanı senşn meziyetin olarak görmüş onlar ama okumak senin meziyetin yada ceyizin deil senin geleceğin.. Sana dedi ya bende evlenirken iki tane evim vardı..ailen yanlış olan burada.. bırak ne konusurlarsa konussunlar sen şimdi arabanı paylaşıyorsun yarın yatagını yemegını hayatını kendini paylaşıcaksın nişanlınla..bunlar daha önemli ve arabanı paylaşmanda cok cok doğal ve kesnlikle arabanıda aikene bırakma baktın baskı yapıyorlar sat arabanı ev al sende ama kendi üzerine cunku senın artık ailenden ayrı bir hayatın olacak yeni bir düzenin.. seni kontrol etmelerine izin vermemelisin bi kere ipin ucunu kaçırdınmı evlendikten sonrada herseyine karışırlar neden nişanlının aldığı evi düşünmüyorlar kızımızda rahat edecek demiyorlar çünkü kendilerini düşünüyorlar sanada baskı yaparak anlatmaya calısıyorlar bunu...

siz aile olacaksınız, nişanlın el değil ki..
kendin kazanmışsın;evini de al, arabanı da verme..
ayrıca bahsettiğin durumu yaşayan(arabasını satıp ev alan)arkadaşlarım var..eşlerinin arabalarını da yenilediler, hatta gün gelip adamlar kendilerine de araba aldılar..
yani konuşulacak mevzu değil. misal eşlerinin arabalarını kullanan hanımlar, eşlerini enayi yerine mi koymuş oluyor:26:
sen nişanlınla tadını kaçırma..tüm emeğiniz sizin rahat hayatınız için.. mutluluğunuz daim olsun:16:

ailenin bu şekilde düşünmesi ne kadar yanlış başka arkadaşlarında dediği gibi ailen kendi rahatını düşünüyor ne yapılcaksa kocan yapsın ayağına getiriyorlar ama hayat senşn hayatın emekte senşn emeğin ve nişanlının senin arabasını kullanması kdr doğal birşey yok sonuçta kendiside ev almış sizin geleceğiniz için yatırım yapmış daha ne yapsınki hem neden kız evlenirken evi olmazmış bende evlenirken iki tane evim vardı benim ne varmışki bunda bende okudum avukat oldum evimde vardı herşeyimde ne alakadır seni ailen elamin oğlu içinmi okutmuş çeyiz niyetine? benim ailem benim geleceğim için yaptı herşeyi çeyizim falanda ben kendim yada mesleğim evim falan değil dantel duntel vs idi bana çok garip geldi ailenin bu şekilde düşünmesi açıkçası...verme hic birseyini evlilik çok zor bir zanaat zaten yeni hayat kurucaksınız emeklerini heba etmemelisin

hepiniz çok haklısınız herşeyi kendim yaptım şimdi onlara vermek istemiyorum ve zaten herşeyleri var yani benim 1 tane evime hiç mi hiç ihtiyaçları yok ama böyle bi yaklaşımda bulunmaları bile canımı sıkıyor onlar ölüp gidince zaten bana kalacakmış herşeyleri töbe yarabbim evimi alacağım kendi üzerime yapacağım paşalar gibi

evet canım aynen öyle evlenince bırakmam şartıyla izin verdiler babamda annemin üzerine yaptırdı işi sağlama alsınlar diye bende o aralar araba almanın hevesiyle yeterki arabam olsun diye kabul ettim ama arabam onların üzerinde arabayı satmaya ikna edip ev almaya çalışıyorum benim parama alındı sonuçta ve az bi para değil arabam

Son düzenleme:
hepiniz çok sağolun yorumlarınızdan dolayı içim okadar rahatladı ki annemleri bi şekilde ikna edip arabamı satıp bütçeme göre bi ev arayışına başlayacağımm onlar ailem ama bunu istemelerine izin vermemeliyim ne olura olsun

evet canım aynen öyle evlenince bırakmam şartıyla izin verdiler babamda annemin üzerine yaptırdı işi sağlama alsınlar diye bende o aralar araba almanın hevesiyle yeterki arabam olsun diye kabul ettim ama arabam onların üzerinde arabayı satmaya ikna edip ev almaya çalışıyorum benim parama alındı sonuçta ve az bi para değil arabam

sen calısıyorsun sen kazanıyorsun abara kullandıgına göre ehliyetin var demektir buda reşit biir yaşta oldugunu gösterirki zaten calısan nısanlı bır bireysin neden şartla surtla izin istiyorsunki nişanlanmak ve evlenip hayat kurmak için kendi kararını kendin almıssın ayakların üzerinde duran birisin sonucta neden neyin iznini alıyorsun ve şartla surtla iş yaptın ki su andada kimseye sormadan istediğini yaparsın mal varlığın hakkında sen .. halada ikna ederek ev almaya calısıyorsun şimdi bunun için ikna cabalarına girersen yarında evlendiğinde bi mal varlığı yapmak istediğinde aynı izni yşne onlardan almanı beklerler artık kendi kararşarını kendin alabileceğini hatta artık onların boyunduruğu altından çıktığını başkası ile kararlarını alacağını ve yola bu şekilde devam edeceğini onlara hissettirmen lazım belli bir süre tepki gösterirler kızarlar falan ama bu senın yaptıgından dolayı değil onların boynduruğundan cıktığın için kaldıramazlar her anne baba böyledir bir süre senin tek basına hareket emeni ve kararlarını tek basına şstediğin gibi almanı onlarada bişey sormamanı sadece fikirerini almanı ama bildiğini yapmanı kalıramazlar isterlerki hep onların dediği olsun sen onların isteklerini yerine getir amamadem evleneceksin yeni hayatın olacak sen şimdiden buna alıştırmalısın onları dediğim gibi belli süre tepki olur kızarlar bağrış çağrış ama sonra alışırlar alışmak zorunda bırak onları...

ilk başlarda ikimizinde arabası vardı ve genellikle onun arabasıyla gezerdik sonra 5 ay öncesine kadar arabasını satıp ev aldı doğal olarak benim arabamı kullanıyoruz.
veeee ailem başlarrrr.. damat senin arabanda gezio rahat edio bırak alma arabanı senin arabana güvenip mi kendininkini sattı vs. bu

Aynı şeyi damat yapsaydı, arabasını satıp ev alacağına parasını ailesine verseydi aileniz nişanı bozardı herhalde...

İç sızlatıyor ailelerin çocuklarının okulunu bitirip yükselişlerini görmektense onları kumbara gibi allayıp pullayıp kenara koyma hevesleri... Hele ki sizinki gibi hali vakti yerindeyse... "Biz ölünce hepsi sana kalacak" diyerek evlatlarını ecellerinin yolunu gözler hale getirecekler neredeyse...

Öyleleri de var ki üç kuruşla kıt kanaat çocuk okutup evliliklerinde dahi ellerinde ne varsa ortaya dökerler...

Allah hangisinden verdiyse sabrını da şükrünü de nasip etsin... Zor bir durum...

ailemi ikna etmeliyim çünkü araba annemin üzerine :) hatayı başında yaptım yani birde annem ağlamaya başlıyor oku,büyüt,besle kız herşeyini alıp gitsin diye ne olursa olsun annem olduğu için bilerek yaptığını bilsem de içim elvermiyor yinede bi şekidle rızalarını almaya çalışıyorum anlatarak,açıklayarak..

Back
X