Ailemin kazancımın üzerine konması ve heba olan emeklerim

İhtiyacları var mı gercekten?
Birikimlerinizi kendiniz yapın bundan sonra.
Muhtemelen vermicekler geri.
Israr ederseniz sizi hayırsız evlat olmakla suclar muhtemelen.
Hep böyle olur🤦🏻‍♀️

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından birikimimin yarısını alabilmek için?
Annenizi karşınıza alın konuşun.Hadi ev neyse annen baban oturacak.Ama senın kazandın parayla nıye abın evlensınkı ?İste annenden araba alıcam de .Abin çalışsın madem öyle

Sen evlenecegin zaman da vermezler o parayi. Sana bilezik aldik falan diye kendi yapmalari gereken masrafi senin paranla yaparlar.
Yani annen parayi senin icin degil, kendini dusunerek almis.
Bundan sonra eve katkida bulunma, cunku o parayi vermezler sana

Bu sorununuz uzun süredir var. Yani yok şu yok bu derken elinizde avucunuzda ne varsa almışlar.
ben ailelerde şunu görüyorum. Hep bir kurban seçiliyor. Ona yükleniliyor.
bir de çocuklarının yetişkin olduğunu kabul etmiyor anne babalar. Koca koca insanları yönetmeye kalkıyorlar.
evlilik şans işi. Ya hiç evlenmezseniz. Ya başka sorunlar olursa hayatınızda. Sizin birikim yapmanız lazım.
ha insan ailesiyle parasını paylaşmalı mı. Sevdiği bir ailesi varsa neden olmasın. Hatta iyi bile olur.
ama bu kişinin kendi kontrolünde olmalı. Onun istediği miktarda ve zamanda bu yardımı yapabilir.
Kendim için bir laf söylerim. iyi niyetli olmakla , enayi olmak arasındaki çizgiyi bilemedim diye. ( sözüm size değil kendim için söylüyorum bu lafı )
Yani iyi niyetin dozunu kaçırmamak gerekiyor.
Yaptıklarınızın kıymetini biliyorlar mı bari. Abinizin yeni kurduğu hayatta sizin yeriniz ne kadar olacak mesela. Onun evlenmesine yardım ediyorsunuz ama farkındalar mı bu durumun. Size teşekkür ediyorlar mı.

Niye en başta kendi paranı kendi hesabına yatırmadın ki? Bence giden parayı unut artık vermezler sende bundan sonra verme

Aile toplandığında özellikle evlenecek olan abi de olacak, bu konuyu ortaya sürün ve kimsenin sizin paranıza güvenerek evlenmemesi gerektiğini söyleyin. Azıcık gururu varsa o paraya dokunmaz. Hiç bir şey olmasa da bu durumdan rahatsız olduğunuz bilinsin. Eğer parayı vermezlerse eve hiç yardım yapmayın, sizdeki parama sayın deyin...

Maalesef bizim toplumda sikca var bu durum yani evlat ayrimi.Abinizin durumu cok mu kotu acaba?Bence o parayi unutun yani aile arasinda ver para benim vs olmaz bence olmamali ama o paranin sizin birikiminiz oldugunu da vurgulayin yani o para ile bilezik mi yapilacsk abi sana su kadar bilezigi ben yaptim deyin annenize de dedittirin.bundan sonra da onlara harclik disinda veya ufak hediyeler disinda para vermeyin bu size ders olsun.ogrenim kredisi yapilandirmaya gidiliyorsa yapilandirip taksit ile odeyin

Ne yap ne et bi şekilde al paranı. . Kimsenin anneliğine laf etmek haddime değil ama bu nedir yahu..

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum yaşadığım yere göre başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum çok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtaç olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tüm kazancımı verdim sonra az buçuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini söylemişti annemdir dedim güvendim verdim şimdi ise öğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım önce onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı düşkün beni ise nasıl olsa masrafsız çalışıyor ayakları üzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi görüyor. Yıllarımı heba edip gençliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına güvenememek, onca yılın emeğinden sonra borçla ortada kalmak... Tüm bunlar canımı yakıyor.
erkek kardesiniz calismiyor mu? paranizin geri gelecegini sanmiyorum. bu saatten sonra kendi hesabiniza gecin ve sadece kendinizi dusunun. simdi ev icin bu kadar abim icin bukadar para verdim size diyim paranizi isterseniz siz kotu olacaksininiz buna eminim. hatta imkaniniz varsa baska eve bile cikabilirsiniz

çok güzel bi kadın olarak ayaklarının üstünde durman .. takdir ettim seni .. bundan sonra gözünü açk tutuyosunnn açıyorsun bi banka hesabıı birikimi kendine yapıyorsunn .. annendeki o parayıda unut artıkk .. derler ya başımın gözümün s.. olsun ... kırıcı da olmak istemşyorum amam unut :) gözünün önüne bak canım benimm ...

Çok öfkelendim ya bir anne bunu nasıl yapar ayranı mısırı birine az koysam ya eşit olmasa birine fazla ilgi göstersem diğeri içime dert olur kaldıki bir evladın ruzası olmadan parası ile diğerine yuva kurmak annem bana yapsa abimin parası ile razı olmazdım abiniz ile konuşsanız borcunuzu anlatsanız bu devirde babana bile güvenme dedikleri doğruymuş 😔

Çok üzüldüm. Annen resmen yiyici. Senin paran ile abini evlendirecek, sıra sana gelince sana gram destek olmayacaklar.

Gerçekten bu erkek evlatlarını kızdan ayıran anneleri anlamıyorum. Bir kızım, bir oğlum var. İkisine de canımı veririm ama birinin hakkını diğerine yedirmem. Sadece sunabileceğim imkanlarda belki kızımı bir kuple kayırabilirim.. Kız çocuğu o, kimseye el açmadan kendine yetebilmesi bu ülkede ekstra önemi ne yazık ki..

Merrhaba, üzülerek okudum..

Dürüstlükle olacak iş değil anladığım kadarı ile, aileniz bu kyk borcuna ne kadar vakıf? ödemezsem icra gelecek deyin, isteyin paranızı.
Abiniz de biriktirseymiş, sizin paranızdan ona ne madem evlenecek kadar aklı eriyor. Tabi onun bu durumdan haberi var mı bilmiyorum? İletişiminiz iyiyse abinize söyleyin, benim o paraya ihtiyacım var ama senin için kullanacaklarını söylüyorlar deyin, belki o karşı çıkar?
Malesef maaş yatıyorsa maaş hesabına haciz geliyor. Eve haciz maaş yoksa geliyor. Bir arkadaşım yaşadı yakın zamanda. Biraz araştırsalar bulurlar yani nasıl olacağını. Ben de üzüldüm konu sahibine. Benim babam maddi durumu çok iyi olduğu halde hep para bekledi benden. Okurken de kendim çalıştım beş kuruş vermedi. Atanınca istemesin diye maaşımın yarısını kyk borcuma yatırdım ve uzun süre ağzını açamadı. Sonra da evleneceğim diye çeyiz vs dedim kapattım ağzını. Keşke baştan yatırsaymış paraları kyk ya

net olur borcu ödemem lazım anne ver parayı deyin herkesin içinde

abin evlenecek derse hay hay evlensin bak abim benden büyük benden önce çalışmaya başlayıp biriktirebilirdi deyin

hatta yumuşak yapın ihtiyacım var devlet borcu ödemem lazım deyip bastırın

bu arada işi gücü olan kadın olarak neden annenizin hesabında biriktiriyorsunuz ki parayı bana bu garip geldi

sizin kendi hesabınız dururken neden annenizin hesabı

Ben de hep aynı şeyi yaptım. Aileme yardımcı oluyorum. Her ay belli bir miktar. Ayrı evde yaşıyorum. Hem benim masrafım hem de onlara yaptığım yardımlar arasında biraz biraz olsun birikim yapmaya çalıştım hep. Biraz da şuna buna söyle böyle yapayım derken elimde pek bir şey de kalmıyor. Hesabımda suan 100 lira var ve ben yeğenlerime kıyafet alma derdindeyim. Üzülüyorum bazen durumlarına. Benim ailem yeri geldi mi sen bize ne yaptın ki de diyorlar. Size tavsiyem ben yaptım siz yapmayın sonradan cok üzülüyorsunuz..

Benzer şeyler yaşadım. Şu an büyük bir dairem olabilirdi. Aynı hataya düşmenizi istemem. Giden gitti diye düşünüyorum. Bundan sonrası için kesinlikle vermeyin. Tavrınızı değiştirmezsiniz, Muhtemelen düğünü de siz yapacaksınız.

Babanız da yanınızdayken ailece konuşun.

Zaten ev için şu kadar vermiştim, annemin saklayacağım senin için değerlendireceğim diye aldığı paramı geri istiyorum diyin.

Anne resmen yalan ile üzerine yatmış. İnşallah babanızda hala vicdan vardır.
+1 ve abinizde olsun
abinizle aranız iyiyse sen abimsin canımsın ama beni de anla abi
ben evlenirken bakalım hanginiz müsait olacaksınız bana yardım edebilecek misiniz? vs diyin

aneniz küser ederse de aldırmayın yapacak bişey yok

Ne anneler var yahu. Evlat ayrılır mı? Ben evde 3 çikolata kaldığında bir buçuk bir buçuk ikisine pay ediyorum hak gecirmeiyeyim diye. Yazıklar olsun. O annene buradaki yorumları okut. Yazıklar olsun.

Ciddi bir patlama bu isi belki cozer bende odemiyorum krediyi eve icra gelicek diyin sonucta sizde o evde yasiyosunuz annenizin yaptigi nekadar kotu bisey ya parani alip vermemek ne enteresan ailleer var aize cok uzuldum parayi ne yapip edip almaya bak abine digerlerine asla yardim etme kendi parani kendi hesabinda biriktir boyle annesine babasina verenleri hic anlamiyorum sonucta sizde altin yapabilirsiniz

Back
X