• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Kısıtlayıcı Davranışları

miyavsever

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Ailemle yaşıyorum. Ailem bazı konularda çok kısıtlayıcı davranıyor. Sanki daha liseli bir çocukmuşum gibi muamele yapıyorlar. Üniversiteden mezun olduğum şehre gidip diplomamı almak istiyorum. Diploma aslında bahane sayılır. Benimle birlikte mezun olan arkadaşlarım da gelecek. Gittiğimde oradaki arkadaşlarımla da birkaç günlük bir tatil planlıyoruz. Tatil dediğim apart ya da otel tutup birkaç gün gezip vakit geçireceğiz. Şuan ailemle yaşadığım yerde hiç arkadaşım yok dolayısıyla da işe gidip gelmek dışında bir sosyal hayatım da yok. Zaten her günüm depresif bir şekilde geçiyor. Birkaç günlük bir değişiklik olsun istiyorum. Ama ailem olayın sadece diploma kısmına odaklanıyor, diploman zaten e devlette gözüküyor bir acelesi yok gitmene gerek yok diyorlar. Benim açımdan hiç bakmıyorlar. Anlaşılmamaktan yoruldum. Arkadaşlarım da diğer yandan aileni ikna et gel diye baskı yapıyorlar. Kendimi gereksiz bir stres içinde hissediyorum...

Ya rest çekeceksin ailene ya da redd edeceksin arkadaşlarını
Bence ailene ben artık büyüdüm demenin vakti gelmiş gibi

Ailemle yaşıyorum. Ailem bazı konularda çok kısıtlayıcı davranıyor. Sanki daha liseli bir çocukmuşum gibi muamele yapıyorlar. Üniversiteden mezun olduğum şehre gidip diplomamı almak istiyorum. Diploma aslında bahane sayılır. Benimle birlikte mezun olan arkadaşlarım da gelecek. Gittiğimde oradaki arkadaşlarımla da birkaç günlük bir tatil planlıyoruz. Tatil dediğim apart ya da otel tutup birkaç gün gezip vakit geçireceğiz. Şuan ailemle yaşadığım yerde hiç arkadaşım yok dolayısıyla da işe gidip gelmek dışında bir sosyal hayatım da yok. Zaten her günüm depresif bir şekilde geçiyor. Birkaç günlük bir değişiklik olsun istiyorum. Ama ailem olayın sadece diploma kısmına odaklanıyor, diploman zaten e devlette gözüküyor bir acelesi yok gitmene gerek yok diyorlar. Benim açımdan hiç bakmıyorlar. Anlaşılmamaktan yoruldum. Arkadaşlarım da diğer yandan aileni ikna et gel diye baskı yapıyorlar. Kendimi gereksiz bir stres içinde hissediyorum...
Ailenize deyinki ülke malum herşey mümkün. Artık diplomaniz yok derlerse kimse birşey yapamaz.:) korkar elleriyle gönderirler sizi

Gitmenizi istememelerinin sebebi ne peki?

Normal şartlarda okulunu bitirmiş çalışan bir kadının bu tip şeyleri ailesinden izin almadan yapabiliyor olması gerekir.
Aynen gidebilir miyim değil bilet aldım su gün gideceğim. Demesi yeterli. Aile ona alışır. Aileyi alıştırmak gerekiyor. Liseli gibi izin alınca liseli gibi davraniyorlardir

Açık açık hem diplomayı alacağınızı hem de arkadaşlarınızla birkaç gün gezip kafa dağıtacağınızı, biletinizi de aldığınızı söyleyip gideceksiniz. Tartışmaysa tartışma çıkacak. Ama baş kaldırmadan, bildiğinizi yapmadan bu döngüyü kıramazsınız. Onların bahaneleri bitmeyecek. Siz kararlı duracaksınız.

Sebebi ben de anlamıyorum, konuyu açınca bile annemin yüzü düştü. Söylediğime pişman oldum.

Belki de fazlaca korumacı bir aileye sahipsindir. O gün diploma almak için gitsen belki trafik kazası geçirebilirsin, ekstra durumlar gelişebilir. Her şey de bir hayır vardır diyerek konuyu çok üstelemeye gerek olmadığının var kanaatindeyim. Yine de gitmek istiyorsan annenle bu durumu paylaşabilirsin. Anneler daha anlayışlı🙏

Sebebi ben de anlamıyorum, konuyu açınca bile annemin yüzü düştü. Söylediğime pişman oldum.

yani benim etrafımda baskıcı olmayan aile zaten az
ben sizden de büyüğüm biz okurken cep telefonu bile yoktu

okul için olunca fizana bile gitsen sorun yoktu (eğitim önemli bizde) ama gezmeye ya da bir arkadaş doğumgününe gidemezdim ben
biraz kavga dövüş
biraz laf anlatma
biraz zaman

ben büyük çocuğum sonrakilerin böyle dertleri azalarak bitti

siz çok alttan mı aldınız acaba?
aile baskıcı ise bunun kavgası ortaokul zamanından filan başlar yani, bizde öyleydi.

Annenizin duygusu sizi rahatsız etmesin niye pişman oluyorsunuz ki? Aileniz pişman olsun sizin bir isteğinizi reddettiği için. Benim ailem de lise zamanı çok katıydı bir arkadaşım kanka izin almayacaksın haber vereceksin lafını söylediğinden beri hep haber verip çıkarım. Siz de kaç yaşına gelmişsiniz işiniz gücünüz var haber vermeyi öğrenin artık izin almaya alıştırmışsınız hep istiyorlar ki kızları yanı başlarında olsun işe gitsin, eve gelsin bir şey yapmasın. Bunun yazı var plan yaparsın yaz tatiline gitmek istersin ailen yine surat yapar tınlama tatilini niye zehir edesin ki kendine? Haber vermişsin şu an planını yap ve git sorarlarsa da zaten eskiden yaşadığın bir şehir o kadar zaman başıma bir iş gelmedi de şimdi mi gelecek? Biz ablamla doğu turu yaptık biletleri falan aldıktan sonra babama söyledik izin vermek zorunda kaldı yani bir şey de diyemedi😜 Sende biletini al rezervasyonunu yaptır keyfine bak.

Belki de fazlaca korumacı bir aileye sahipsindir. O gün diploma almak için gitsen belki trafik kazası geçirebilirsin, ekstra durumlar gelişebilir. Her şey de bir hayır vardır diyerek konuyu çok üstelemeye gerek olmadığının var kanaatindeyim. Yine de gitmek istiyorsan annenle bu durumu paylaşabilirsin. Anneler daha anlayışlı🙏
Ohooo böyle düşünürsek o zaman kapı dışına çıkmayalım ya başımıza bir şey gelirse? Ailenin böyle düşündüğünü hiç sanmıyorum maksat izin vermemek olsun yani laf olsun torba dolsun misali.

Ohooo böyle düşünürsek o zaman kapı dışına çıkmayalım ya başımıza bir şey gelirse? Ailenin böyle düşündüğünü hiç sanmıyorum maksat izin vermemek olsun yani laf olsun torba dolsun misali.
Haklısın sürekli böyle düşünerek ömür zaten geçmez ama eğer ki ailesiyle iletişimi bu kadar zayıf ve onu anlamayacak şekilde davranıyorlarsa ayrı bir eve çıkmasından yapacak bir şeyi yok. Lâkin katı bir aileden geliyorsa ki anladığım kadarıyla bu, o zaman evlenmesinden başka çaresi yok. Sorunu nereden uzatmak istersen oradan uzar

Neden izin istiyorsunuz ki? Diplomamı almak için cuma günü gideceğim bilginiz olsun diyin gidin. Kolunu bacağını mi bağlayacaklar? İki bağırır en fazla annen baban. Böyle böyle sınırların olduğunu öğrenirler. Bizim ülkedeki aile sisteminde biraz kaos olmadan özgürlük ele alınmaz.

Haklısın sürekli böyle düşünerek ömür zaten geçmez ama eğer ki ailesiyle iletişimi bu kadar zayıf ve onu anlamayacak şekilde davranıyorlarsa ayrı bir eve çıkmasından yapacak bir şeyi yok. Lâkin katı bir aileden geliyorsa ki anladığım kadarıyla bu, o zaman evlenmesinden başka çaresi yok. Sorunu nereden uzatmak istersen oradan uzar

Aynen arkadaslariyla iki gun tatil yapabilmek icin gitsin evlensin cok mantikli.
Alti üstü izin almayacak haber verecek ve cikacak annesinin suratinin duşmesini bilmem nesini bu kadar incelemeyecek. Caresi bu, sacma sapan evlenmekten baska çare yok diyorsunuz sizin kafada biriyle evlense kocasi da izin vermez mesela sonraki muhteşem çareniz ne mesela? Boşanmak mi? Ya da baska çare yok diyip oturmak.

Ben çok iyi anlıyorum sizi 25 yaşında çalışan kocaman kadınken bir arkadaşıma kahvaltıya gideceğim dedim diye evde kıyamet kopmuştu. Bazı ailelerde kadınlar özgürlüğüne yalnızca evlenince kavuşuyor maalesef. Yıllarca memleketimde özelde çalıştım işten çıkıp bir kahve içmeye gitmem bile problemdi. Dedim böyle olmayacak çalıştım atandım başka şehre bu seferde bizde seninle geleceğiz planları kurulmaya başlandı. Evi barkı kapatıp benimle birlikte atandığım şehre geleceklermiş orda da rahat yoktu zaten evlilik düşündüğüm bir ilişkim vardı evlendim de rahatladım.

Back
X