ailemin rızası için bekledim eğer yanımda olmazsanız kendim nikah kıyarım dedim “ bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü?

Sanırım anneniz sizi maddi manevi sömürmek için evlenmenizi istemiyor. Tanışır biraz zaman geçirir, birkaç davranışı sözü hoşuna gitmez evlenme der de direkt kestirip atmasının sebebi aklında sizi oturttuğu yer.

Tam olarak böyle , bir yere gitmek ister bizi götür , markete gidelim , hastaneye nasıl gideceğim . Özel sektörde olduğum için 1 gün iznim vardı , hadi bugün gezmeye gidelim gibi şeyler söyler . Şimdi yok demeye başladım , etrafa benden uzaklaştı diyormuş

15 yaşında değilsiniz 34 yaşındasınız, bence hem terapi alın hem de hayatınızın iplerini kendi elinize alın. Annenizin babanızın bakıcısı değilsiniz, evlat olarak elinizden geleni yaparsınız, ama bir hayatınız var, annenize feda etmeyin. Evlenmeye karar verirseniz de sınırlarınızı iyi koyun, ama bence öncesinde ciddi bir terapiye de ihtiyacınız var. Mesela kayınvalidemin annesi kayınvalideme, ‘ben çocuk için evlendin sanmıştım, çocuğun da olmadı, niye evli kalıyorsun ki’ demiş. Hasta olduğunda kayınvalidem bakacak, paraya ihtiyacı varsa o verecek. Kadının evli olduğunu bile kabullenmiyor. Karı koca kavgalarının yüzde 80 sebebi o, ama o kadar gamsız ki, adamla kavga edip edip adamın evinde aylarca kalıyor 😂 anneniz de aynı, sadece kendini düşünüyor muhtemelen. Sizin hayatınız, duygularınız onun için önemsiz. Dünyanın en iyi kariyerine sahip, en yakışıklı adamını da götürseniz kulp bulacaktır.

Merhaba arkadaşlar , nasılsınız iyisinizdir umarım . Önce ki açtığım konulara istinaden bana bişey sormayın evlenmedim çünkü :) Biri içinizden şey yazmıştı sen buraya daha çok konu açarsın bu gidişle diye , cidden oturup konuşamadığım bir annem var. Ne olursa olsun kendi doğrusundan şaşmayan , Allah var üzerimize çok düşüyor çok seviyor belki bu yüzünden de vicdan yapıp Allah korkusu deyip karşı gelemiyorum . Çocukla tanıştırdım bunu anlatmıştım önceki konularda başta uzak diye istemedi sonra Rehber öğretmen neden matematik fln deyip bir sürü bahane sundu , sonra da içime sinmedi , en son da da sana diyorum mutsuz olursun gibi laflar söylüyor . Ama çocukla sadece bir kere oturdu ve ağzına geleni laf altından söylemişti orada bile erkek arkadaşım asla saygısını bozmadı . Ben öğretmenim erkek arkadaşım da öğretmen kaç yaşında insanlarız ama ailem onceki ilişkilerim de olduğu gibi bunu da istemiyor . Önce ki açtığım konularda teyzemin oğlunu istemişti bir ara annem bana ,ben istemediğimi uzun süre söylendikçe vazgeçmişti, hatta şey diyor o yaşlandı olmaz sana sanki ben istiyorum gibi . Şimdi de anlatıyorum bak böyle olucak şunu yapmak istiyoruz böyle olsun diyoruz kolaylık sunmaya çalışıyorum, dinliyor gibi yapıyor sonra konuyu değiştiriyor. Bende sinirlendim en son “ ailemin rızası için bekledim eğer yanımda olmazsanız kendim nikah kıyarım dedim “ bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü , Siz olsanız ne yapardınız ?
Yaşıma göre davranırdım. 34 yaşındaymışsınız. Öyle durmuyor.

Back
X