ailemin sevgilimi küçümseme durumuna ne yapabilirim?

askerinkalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
211
1
46
İzmir
merhabalar hepinize uzun zamandır forumu yazıları takip ediyorum yeni üye oldum ve hemen sizinle bi derdimi paylaşmak istedim çok mantıklı ve sorun çözücü yorumlarınız var çünkü az da olsa içimi ferahlatacak yorumlar bulurum inşallah sevdiğim birisi var 2 yıldır kendisiyle gayet iyi anlaşıyoruz (bu arada ailesel olarakta biraz farklı durumum var annemi kaybettim küçükken babam ilgilenmez keni hayatıyla meşgul.beni ananem ve dedem büyüttü) ananem dedem ve teyzemle yaşıyorum dedemde biliyor biri olduğunu ama daha onunla konuşmadım yüzyüze ananem ve teyzem ılımlı bakıyorlar ama babannem ve halam çok karışıyor daha iyisini bulabilirsin daha zengini olabilir halam almanyada yaşıyor gel burda daha iyileri var ailesi uymaz bize işi kariyerli bi iş değil ailesiyle kültür farkımız var hep bu tarzda yorumları var sevdiğimi onunla evlenmek istediğimi öyle olmadığını anlatıyorum anlamamakta ısrarcılar ve ben bu durumdan dolayı sevgilimin kalbini kırdım hemde o askerde bababnnemin dedikklerini anlattım oda kendini küçümsenmiş hissetti hr iki tarafı kırmadan nasıl anlatabilirim ben 22 yaşındayım askerden geldiği zaman aileleri tanıştırmak ve nişan yapmak istiyorz ama babaannemn tutumu etkilenemsinden korkuyorum bana bişiler diyin nlur anlatabildim umarım ((

sen sevgilinden eminsen onunla mutlu olabileceğini düşünüyorsan düzgün bir işi de varsa babaanneni ikna edebilirsin bence
sevgilini onlarla tanıştırıp daha yakından tanımalarını sağlayabilirsin.

arkadaşım sen askerdeyken anlatmasaydın keşke ama anlatmışsın umarım herşey yoluna girer ama sen eminsen sevgilinde eminse vazgeçmeyin aileleri ikna etmeye çalışın derim.

Merhaba canım,öncelikle hayırlı teskereler diliyorum.Sen de benim gibi asker yolu bekliyormuşsun Keşke erkek arkadaşına babaannenin onun hakkındaki fikirlerinden bahsetmeseydin.Gerçekten kendini çok küçümsenmiş hissetmiştir Babaannenin böyle düşünmesindeki sebep, senin ve ailenin, sevgiline göre daha lüks bir hayat yaşıyor olmanız mı? Eğer böyleyse, yani kültürel ve ekonomik durumlar arasında çok fark varsa evlilikte sorun yaşayabilirsiniz. Ama bu ikinizin karakterine bağlı tamamen, üstesinden geliriz diyorsan ya da bizim için bu konular çok önemsiz diyorsan, zorluk da çekseniz evliliğiniz güzel olur... Eğer ekonomik durumlarınız arasında çok fark olmadığı halde, babaannen bari bundan sonra torunum rahat etsin,iyi yaşasın diye düşünüyorsa hiç aldırma onun bu fikrine. Zengin biriyle evlenip mutsuz olmaktansa, kıt kanaat geçinip mutlu olmak çok daha güzeldir bence. Erkek arkadaşın çok zorda kalmadan iş bulabilecek bi mesleğe sahipse,bir evi geçindirecek kadar da kazanacaksa hiç sorun olmaz. Hem artık bu devir de kadınlar da çalışıyor. İyi bir yerde iş bulduktan sonra sen de çalışırsın, rahatlıkla geçindirirsiniz evinizi

hepinize teşekkür ederim zaman ayırdığınız için bende sonradan ona bahsettiğim için pişman oldum çok üzüldü çünkü onun ailesi beni çok seviyor oda aynı şekilde ilgigörmek istiyor bende üzerine böyle anlatınca canı sıkıldı bi anlık boşluğuma denk geldi malesef düşünemedim. Çok bi fark yok ananemler için sorun yok onlar bu şekilde eleştirmiyor ama babaannemin tutumunu anlayamıyorum sanırım aşk sevgi gibi kavramları bilmiyor sürekli daha iyisi diyo ki tanımıyor bile sevgilimi önyargı böyle birşey sanırım bir türlü aksinin olduğunu anlatamıyorum ileride sorun çıkartıp dedem ve ananemide etkilicek biliyorum eminim ben kendimden de sevdiğim insandan da ama böyle şeyler can sıkıyor malesef

babaannen bugün var yarın yok canım sen gönlünün seni çektiği yere git ama sewgilinede anlatma seni istemiyolar falan diye kafasında yer eder yada ne biliyim ailesi anlatır ailesi onlar bizim oğlumuzu istemiyolarsa biz hiç istemeyiz diyebilirler bide erkek gururu üzülür çocuk anlatma yani derim ben...sen dışardan gelen her yoruma kapa kulaklarını nişanlılık vs. gibi durumlarda daha çok konuşulur böle konular etraftan benim sülalemdede eşime patavatsız kırıcı konuşan oldu hepsine gıcık şuanda buda iyi bişey değil tez zamandada kavuşup çok mutlu olursunuz inş.

Canım bu yaşına kadar anneannen ve dedenle yaşamışsın,babaannenin neden söz hakkı olsun ki bu konuda.Tamam büyüğündür,saygısızlık etmeyip tavsiyelerini dinlersin ama her dediğini yapacak değilsin.Anneannen ve dedenle en kısa zamanda tanıştır ki,bu konuda önyargıları olmadan tanısınlar sevgilini

birde onlar 10 yıl önce falan ailesiyle köyden şehire gelmişler ailesi giyim tarzı yaşam konuşma tarzı şeklini değiştirmemiş özünden sapmamışlar bu onları rahatsız ediyor bizde sosyete değiliz orta halli bi aileyiz yinede bunun ileride benim için sorun olcağını düşünüyorlar sizin fikriniz nedir evlendiğimiz zaman bunlar sorun olur mu iki aile arasında off

bende bu şekilde düşünüyorum canım dedem diyor benim anne baba faktörümden dolayı sevdiğin insanda aileside sana ileride biz olmayınca sahip çıkaabilcek namuslu dürüst insanlar olsun yeter diye onların fikri önemli tabiki de babaannem yaşlı olmasına rağmen çok değişik bi insandır entrika doludur dedemin kafasnda soru işaretiyaratmasından korkuyorum

çook teşekkür ederim canım Allah sizinde mutluluğunuzu daim etsin bizde inşallah kavuşur şu kötü günleri atlatır da bi aile oluruz. Benim düşüncesizliğim yüzünden aynen dediğin gibi oldu bi kaç kez daha ilişkimizin en başlarında da böyle olmuştu ve ben anlatmıştım şimdi o dediğin gibi gıcık oluyor babaannemin yanına gittiğimde bile rahatsızlık duyuyor o konuda yanlış yaptım demek ki eskide olsa bile evlenince dahi gıcıklık devam ediyor

Canım yaa sevgiline çok üzüldüm nedense.Buna pek benzemese de nişanlımla benim mesleklerim konusunda yorum yapılıyor bazen.Keşke kendi bölümünden birini bulsaydın falan...Hani artık üniversite bitirmiş olması,mesleği olması,işi olması,maddi durumu olması,çok iyi ahlaklı biri olması falan da yetmiyor.İnsanlar illa ki saçmalayacak birşeyler buluyorlar.Ben asla ve asla böyle kıyaslamaların yapılmasına izin vermem,nişanlıma da bazı gereksiz insanların bu fikirlerinden hiç bahsetmem.İnsan kendi içinde büyütebilir böyle şeyleri,bir süre sonra acaba ona yakışmıyor muyum gibi düşüncelere kapılabilir...Sevgilinde bu konudan ötürü bir burukluk olduğunu hissettiğinde,ona her zamankinden daha yakın davran bence

Anlıyorum canım seninde azda olsa benzer bi tarafı.İlla ki birşeye mazeret bulunuyor galiba.Ya aileler kendi çocuklarını kimseye yakıştırmıyorlar galiba ebeveyn psikolojisi olabilir belki de bilmiyorum.En iyisi söylememek karşı taraf için onur kırıcı aynen şu anda öyle bir burukluk var üzerinde askerde olduğu için konuşamıyoruz da şu anda telefonu bi açık bi kapalı anlatamıyorum da bugün tartıştık boş boğazlık ettim söyledim böyle böyle niye bunu diyorlar hep diye oda haliyle kırıldı çok fazla.En iyisini yapıyorsun bu gibi şeyleri paylaşmamak lazım da ben işte aptallığım

hem bu kültür farkı ne oluyor ailesi kendi tarzlarını devam ettiriyor diye herşey sonunda bana mı yansıcak ailesi köyden cahil yerde oturuyor yiyor öyle konuşuyor onu giyiyor falan ben ne yapabilirim önemli olan içsel güzellik değil mi ben onların evinde olmucam kendi evimi kurcam ki kendi ailemde olsa bu tarz küçümser yaklaşımlar sinirimi bozuyor anlatmıyorum kimseye de burda bari içimi dökeyim

saol canım benim darısı başınıza inş.çok mutlu olursunuz her daim erkekler bizlerden daha takıntılı aile konusunda biz unutuyoruz ama onlar uzattıkça uzatıyo yaşadım bilirim hiçbi zaman sinirlenincede senin ailende şöyle böyle deme ilişkiler ve ewlilikler hep bu yüzdn bitiyo kim demiş sewerek ewlenenlerin ewlilik ömrü uzun olmuyor diye aşk hep var saygı sewgi hep var oluyo ewliliklerde ama işte 3.kişiler araya girince ortalık karışıyo hayat senin hayatın sewenide bulmuşsun kapa kulağını yorum yaptırma kimseye sahip çık sewgine ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…