ailemin sorumlulugunu almaktan sıkıldım akıl verin lütfen

egila_LaLA

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
52
0
16
Ankara
annem ve babam boşanma kararı aldılar ohh boşancaklar huzur bulcaz derken aile olmayı beceremedikleri gibi boşanmayıda beceremediler .tam tamam bitti dedigimizde annem babama nafaka ve tazminat davası açtı.benim yaşım doldugu için ve babamın uzerine oldugum için bana para kesilmiyor kardeşime 250 civarı bi para kesiliyo sanırım ve annemin taminatı. hep olayın dışında kalmaya çalıştım ama mecbur olaya dahil oldum .. sorun şu babamın uzerinde kredi borcundan dolayı bi icra var artı nafaka kesimi ve tazminat şu anda maaş alamıyo ve iş yerinde kalıyo yicek ekmegi bile yok.bu durum beni zaten üzerken bi de geriye dönuk icralar gelmiş nafakadan dolayı aslında çok karışık babam çok hatalar yaptı hem bana hem anneme karşı ama anneme de melek diyemem . babama bişiy olcak diye korkuyorum. bi yandanda sıkıldım 19 yaşımdayım ve insanlara güvenim bitti gelecekten umudum yok ben annem ve babamın çocugu degilimde onlar benim çocugum kendimi bildim bileleli onları idare ediyorum .. birinin inadı her ikisininde sorumsuzlugunun cezasını kardeşimle ben çekiyoruz ne yapmalıyım bilmiyorum bi akıl verin ben çok yoruldum huzur istiyorum ben onlardan sadece ..

Zor bir durum elbette ki ama sen yinede yine arayı bulmaya çalış.
Bu süreçte en azından daha güçlü ol kardeşin için.
Yazık babanda zor durumdaymış ne kadar kızgın olsanda elinden geleni yap.
Boşanma süreçleri elbette sancılı geçer faturasını çocuklar öder,anne babanın gözlerini öfke hırs bürür ama naparsın...?

bence babanın da üzerine gitmeyin o kadar borçlu gırtlağaa kadar batmı şadam madem sonu intihar bile olabilr bunalıp.tek boşanan ailenin çocuklrı deilsnz cnm öyle avut kendini sıkma canını herşy olacağına varır sen dersine işine bak yolunu çiz en güzeli o..

daha çok küçüksün..ama sorumlulukların gerçekten büyük..elinden geldiği kadar aralarını bulmaya çalış.. ne için ayrıldıklarını bilmiyorum ama sebebi ne olursa olsun ayrılık acı verir..dayımdan biliyorum..o da 5 sene önce eşinden ayrıldı..ikisi de doktorlardı .. ama bitürlü yürütemediler..olan ortadaki 2 yaşındaki çocuğa oldu.. sen dik dur canım..çalış çabala..Allah yardım eder..

Ben de 18'imde yaşamıştım bunları.
Birincisi baban yalan söylüyor, maaşın tamamına haciz konmuyor. Hani maaş alamaması gibi bir durum söz konusu değil. Beşte birine haciz konuluyor. Beşte biri icra ise, beşte birinden az bir kısım sizin aldığınız oluyor. Yarısından çoğu onda yani. Bu kısmı es geçme lütfen.
İkincisi babalar neden bilmiyorum ama boşanınca çocuklarını da boşuyorlar, hani emin ol o nafaka ve tazminat olmasa babandan beş kuruş alamazdınız emin ol, benim babam farklı deme. Sizin de hayatınızı kurmanız gerekiyor, o yüzden suçluluk hissetme.
Şimdi 21 yaşındayım, ileride evlensem annem ne yapacak derdindeyim ben de.
Not:Nafaka ve tazminat hala bitmedi.

boşanmaları sorun degil bende isdedim ama hala şu para olayı canımızı sıkıyo bilmiyorum korkuyorum birinden birine bişi olcak diye

maaşş kesintilerini gösteren kagıtları gördum ..ayrıca kesilen paranın bize geldigide yok her ay ucu ucuna geçiniyoruz anlamıyorum hep dışarda kalmaya çalıştım ama annemin avukatıyla konuşmayı düşünüyorum iki taraf da çocuklarına karşı dürüst degiller ki..bir an önce ünv kazanıp gidebildigim kadar uzaga gitmeyi düşünüyorum kardeşimi bırakabilirsem tabi

Kıyamam ya..Daha 19 yaşında yaşadıklarına bak...
İşte bu sorumsuzluğa sahip insanlar çocuk sahibi olmamalı...
Kendi kişisel hırslarının bedelini kendileri değil, çocuklar ödüyor çünkü...

Canım annenin nafaka isteminden vazgeçmesinden başka çare gözükmüyor...

konuyu okurken bende bunu yazıcaktım ewwt en ıyı yol üni kazan vee sıyrıl onlardan koskoca ınsanlar kendılerını ıdare edememişler bu duruma gelmişler sen nasıl uğraşıcaksın en azından bır meslek sahıbı ol ve hayatını kurtar allah sana ve kardeşine yardım etsın

gelin bide bunu anneme anlatın :) sagolun hepiniz konuşunca anlatınca rahatlıyo insan

inş çok çalışkan bi ögrenci degilim ama sırf bu yüzden bi yere girmek istiyorum tekrar saolun :)

slm arkadaşım.benim babam da aynı anlattığın gibi bir insan.sorumsuz.borç yapmayı hobi haline getirmiş bir insan dı diyorum taa ki annem 25 seneden sonra ipleri eline alana kadar.iflas ettğimiz için başka bi şehre taşınmıştık 10 yıl önce.borç gırtlağa kadar dı.annem baktı babamdan hayır yok 4 kardeşiz annemle el ele tutuştuk çalıştık it gibi afedersin.7yıl sonra babamın borçlarını kapatıp emekli ettik onu.aa adam bu sefer de dedi ki ben senelerce çalıştım şimdiden sonra yatıcam dedi açık açık dedi..ama annem boşarım seni ev almassan dedi.evi aldık emekli maaşını oraya bağladık.şimdi paşa paşa çalışıyor.kız kardeşim ve ben evlendik.kendimiz çalışıp çeyiz çimen yaparak.hatta ben evlenirken düğün için bile 5 kuruş çıkartmadım cebinden.diyeceğim şu ki baban öyle gelmiş öyle gidecek.onu asla değiştiremessiniz.ama baban olduğu için haline acıyacasın için burkulacak onu öyle 5 parasız gördükçe.keşke annen onu öyle kabullenip sizlerle el ele verip kurtarsaymış yuvasını çocukları için..

annemin de pek sorumluluk sahibi oldugu söylenemez maddi yönden çalşırız çabalar nankörluk yapamam bu konuda asla kimsede aksini idda edemez ama manevi yönden 0 bi kadın karnın tok mu senden iisi yok yemegini ye sus otur yerine begenmiyosan kapı :) inatlaştıgın zaman tamam bittin zaten bana pek guvenmez babanı koruyosun sen der anlatamadıgım babam ne laf duyarsa bize dokuncak ucu ..ona hep haklı diceksin hep dogrusun diceksin annemle konuşmak zor oluyo babama her şekilde haksız oldugu konuyu söyleyebiliyorum ama annem hayır :)

inanmayacaksın belki ama benim annemde aynı.inat bir kadın.ona da hep sensin diyeceksin o zaman sendedn iyisi yok.çooookkkk kavgalarımız oldu.çoookkkk dövdü bizi hakkımızı savunuyoruz diye.biz de kurtuluşu evlenmekte bulduk sonunda.ama sen sakın kurtuluşu evlenmekte bulma.git oku.gidebildiğin kadar uzaklara git.hatta okul bitince iş bul oralardan çalış.ama kurtulucam onlardan diyerek evlenme.benim ilk evliliğim bitti.kurtuluşu onda görmüştüm ama annem orda da rahat vermedi.tamam onun yüzünden bitmedi ama bitti sonuçta onun da etkisi oldu.ben şu an o kadar çok pişmanım ki ailemin olusuzluklarına boyun eğip okumadığıma.hoş kazansam da kim gönderecek nasıl okutacaklardı orası muamma.lafa gelince koca derdine düştünüz okumadınız der annem..ama canım valla sen iyi çalış kazan üniversiteyi uzaklaş ordan

üzüldüm sizede umarım şimdi mutlusunuzdur ..evliligi hiç düşünmedim evlilik fobim var diyebilirim hatta uzun zamandır güvensizlikden dolayıerkek sokmuyorum hayatıma okul olsada gitsem keşke olmıcak diye korkuyorum işde inş olcak allah büyük

bu ikinci evliliğim ve çok şükür mutluyum.ailemle fazla yüz göz olmuyorum.o yüzden rahatım şu an.okul falan kazanamassanda iş bul çalış.ben çalışyordum.boşandıktan sonra da devam ettim çalışmaya.o zaman biraz rahat bıraktılar.acı şeyler yaşadım diye.ve inan çalışmak çok rahatlatıyor insanı.para kazanmak.ekonomik özgürlük çok güzel bi duygu.hem o zaman babana da yardım edersin vicdanın da sızlamaz babam 5 parasız diye

Babana üzüldüm sonucta insan görmezden gelemiyor
Benim babamda çok eziyet etti çok hala daha yapar eskisi kadar olmasada
ama şimdi bize o kadar muhtaç ki
hastalıktan eridi doktor heran gidebilir diyor düşün
onu affetmek istiyorum ama edemiyorum
yinede yanlız bırakıp yaptıklarını yüzüne vuramıyoruz
keşke diyorum sadece keşke mutlu bir ailede büyüme şansı olsa her insanın

Baban zor durumda keşke nafaka ve tazminat davası açmasaydınız. Şu durumda da geri çekmelisiniz bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…