• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Üniversite Bölümü Baskısı Çok Kötüyüm

Ben de zamanında iş bulma kaygısıyla ilgim olan, hayalim olan mesleğe değil dönemin popüler mesleği olan mühendisliğe yöneldim. Şu an sürünüyorum. Kpss ye girdim, bir çok bölüm için derece sayılabilecek bir puan aldım ama gel gör ki benim bölümüm için yetmiyor. Okuduğuna pişman ediyorlar adamı bu ülkede. Doğru olanı yapmışsın, tebrikler. :34:

aynen srnin gibi ailesine karsi cikti arkadasim gitti sanat tarihi okudu 1 sene dayandi bidaha sinava girdi hic bisey olamassin o bolumden kusura bakma okumak icin okuma o insanlarada yazik cok kiziyorum boyle ya cok bilincsizsiniz bu tercih yapanlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de zamanında iş bulma kaygısıyla ilgim olan, hayalim olan mesleğe değil dönemin popüler mesleği olan mühendisliğe yöneldim. Şu an sürünüyorum. Kpss ye girdim, bir çok bölüm için derece sayılabilecek bir puan aldım ama gel gör ki benim bölümüm için yetmiyor. Okuduğuna pişman ediyorlar adamı bu ülkede. Doğru olanı yapmışsın, tebrikler. :34:
e.e.m. misiniz:34::34:

Dediğim gibi bu ülkede çoğu kişi işsiz iş imkanı dıye bır durum olmuyor malesef. Ama en azından sevdıgım ve bana egıtım alanında cok seyler katacak bir bölüm olsun istiyorum.

Takma tatlım kafana. Gerçekçi olmak gerekirse sanat tarihi bölümü iyi para kazanmak isteyen insanların tercih edeceği bir bölüm değil. Gerçekten ilgisi olan ve seven insanların okuyabileceği bir bölüm. Kaldı ki bu ülkede ne okursan oku sürekli bir şeyleri tırmalamak zorundasın ki bir yerlere gelebilesin. Sen ben bu bölüme seve seve gider okurum cefasını çeker elimden geleni yaparım diyorsan kimseye laf düşmez. Bende ailemin çok istediği bir bölümü bıraktım bu sene başka bir bölüme başlıyorum. Önemli olan senin ne istediğin.

Nereyı bıraktın nereye baslıyosun canım ?

Ben tarih öğretmenliğini bıraktım. Halkla ilişkiler ve reklamcılığa başlıyorum bu sene.

Valla annemin bi tanıdığının kızı Bim'de kasiyermiş 2500 lira maaş alıyomuş. Çok da kuş gibi bi maaş değil sanırım, en azından poşetleri kafama atacak kadar sinirlendirecek bi maaş olmaması lazım. :34:

2500 mü? kasiyer mi?:53::53:

olacak şey değil, insanlar da atarken biraz mantıklı atsınlar bari. :9:

Değilim, onlar da aynı bizim gibi ama biliyorum. Yazık ya nedir bu ülkenin mühendislerinin çektiği :ssz:

Konu sahibi arkadaşım, severek okuduğun bölümde derslere hatta sınavlara bile aşkla girersin. Severek okuduğun bölümde başarılı olursun. Her zaman söylerim popüler bir meslekte vasat bir yerde olmaktansa, tanınmayan bir meslekte birinci olmak daha iyidir. Çok çalışacağına inanıyor kendine güveniyorsan kararından dönme.
En kötü 4001 koduyla düz memur olursun. Üniversite mezunlarının büyük çoğunluğunun yaptığı gibi.

Son düzenleme:
Okumalısın bence bölümün çok güzel
İnşallah yüksek lisansını da yaparsın mimarlıkta..
Birbirimizi ekleyelim buradan güzel haberlerini almak isterim:)

Alinti yapamiyorum twixs. Sen bana 5 tane gosterirsin burdan cikip kultur bakanliginda calisandan ben sana 20 tane gösteririm issiz gezeninden.

bunlar istekle olan şeyler çalışır çabalarsın ne olursa olsun bi yerlere gelirsin insanın içinde olması lazım

Zamanla alisacaklar. Sakin kavga etme, seaini yukseltme. Annen baban onlar senin. Evlatlarina dayanamazlar ki dayanamayacaklar :) 1 - 2 gun ver durumu kabulleneceklerdir...

Kızlar merhaba. Bilenler bilir bugun sınav tercıh sonucları acıklandı. İstediğim bölümlerden biri olan sanat tarıhı bölümü geldi bana erciyes üniversitesi.

Tercıhımı duyunca annem küplere bindi yok bu bölüm ne dandik bir bölüm adı bile duyulmamıs diye. Babama söyledi babam nispeten daha ılımlı ama o da dıyor iyi değil diye. Göndermemeye calısıyorlar.Ama ben bu bölümü sevıyorum hayalımde mimarlıkta yüksek lisans yapmak bile var. Bir görseniz bütün sevıncım kursagımda kaldı hala aglıyorum.

sinirlerim bozuldu. Ne yapacagımı bilmiyorum. Boyle istedigım bölümün boş dandık işe yaramaz gibi görmeleri çok canımı sıktı.

İş olanagı yok deyıp duruyor ailem ama hangı meslegın var kı ? Kac tane ogretmen atama beklıyor senelerdır boşta. Mühendisler itfaiyecilik için basvuruyolar. Hangı meslege elini atsan cogu iş imkanı olmayan yerler. Ben neden istediğim bölümü bunun için es geceyım ki. Cok moralım bozuk nolur bi akıl fikir verin sinirden elim ayagım titriyor ...

ailen şu açıdan haklı ki gerçekten iş imkanları çok kısıtlı bir bölüm. aynı okul aynı bölümden benzer şekilde mezun olan insanlardan biri hemen iş bulurken birinin bulması zaman alabilir bunlar biraz şans kısmet elbette her bölümde iyi iş sahipleri de vardır işsiz de önemli olan ne kadarı iş bulabiliyor ona bakmak.

sanat tarihi iş alanı az. erciyes üniversitesi çok popüler bir üniversitede değil neticede ama tabi ki kpss yle atanabilir ya da akademik kariyer yapabilirsin. istediğin bölümse başarılı olurum diyorsan oku tabi.

Son düzenleme:
Ben ailene hak verdim.
Hayatın gerçekleriyle yüzleşmek lazım .
Hayallerin var ama onları gerçekleştirmen çok zor. Kazandığın bölüm de üniversite de açıkçası pek iyi değil.
Tercih senin tabi...

canım yanlış anlama ama ailen haklı sanat tarihinin kpss de ataması nerdeyse sıfır , ablam da bu bölümü okudu hatta okula başladıgında hocalar bu bölümden para kazanmak istiyorsanız gidin pazar da limon satın daha iyi demiş, ablam keşke bıraksaydım diyor bin pişman şimdi. sana tavsiyem okuma şimdi kazandım diye düşünemiyorsun ama ilerde kafana dank edicek :D sakın kendini bu bölümden mezun etme benden sana büyük tavsiye, dinlersen senin hayrına olur.

ablam bu bölümden sanş eseri yurt dışında lisansüstü egitim kazandı hiçbir umudu yoktu , ama şimdi oda kalktı mülakat getirildi anlıcagın bu bölümde gelecek yok :19:

Bolumun hakkında cok bi bilgim yok yani is bulma durumu nasl bilmiyorum ama gercekten Türkiye sartlarında yazdıgın bolume dikkat etseydin senin icin daha iyi olurdu. Simdi iyi guzel de mezun olup issiz kaldıgında aynı seyleri dusunmeyebilirsin. Is bulamadıgı icin piskolojisi bozulan tanıdıklarm var. Is bulma stresine dayanamyolar. Ama hic kimse is bulamayacak diye de bisey yok tabi. Umarım hersey istedigin gibi olur =)

Hayırlı uğurlu olsun,bence güzel bir bölüm.Severek yaparsan ve kendini geliştirirsen çok saygın ve nezih işlerde çalışabilirsin.
Mesela özel müzelerde,müzayedelerde,antikacılarda,galerilerde vs...
Eğer bu alanda çalışmayı düşünüyorsan dil öğrenmen ve yurtdışı eğitimlere katılman sana çok artı sağlar.

Arkadaşım söyle bir gerçek var . Sevdiğin bölümü okursanız o iş te Prof . Olursaniz çok iyi kazanç sağlarsınız . Bu ülkede bu yüzden çok fazla mühendis var işle ilgili en ufak bilgileri yok. Ben inşaat teknikeri yim ama işimi seviyorum ve en az bi mühendis kadar kazaniyorum çok şükür . Oyuzden ki ne olmak istiyosan onu ol.

Sanat tarihini duydum gerisini okumadim bile. Kusura bakma ama Türkiye boyle entellektuel bolumleri kaldiracak kapasiteye ulasmadi henüz. Misal iletisim fakultesi mezunlari bile is bulamiyoken sanat tarihiyle isin cok zor. Moral bozmak istemiuorum ama imkanin varsa tekrar hazirlan bu devirde sevdigin bolumde okumak bitirmek para kazandırmiyor.

Arkadaslar bölüm hakkında iş imkanı kısıtlı olabilirliğine katılıyorum fakat üniversıte kötü bir üni değil. Her kalıteli üniversite istanbulda ya da buyuk kentlerde olacak diye birsey yok. Ercıyes akademık yonden kalıtelı bir üniversite kaldı kı yatay gecıs yapılır en fazla yanı üni söz konusu değil. Söz konusu olan bölüm. Bazı insanlar zihin engellıler öğretmenliğine dahı kötü bakıyor. Malesef bu ülkede bu yüzden sektörler basarılı olamıyor. Cunku cogu ınsan işinş sevmıyor. Tanıdıgım cok işsiz kalma diye mühendisliğe veya öğretmenliğe giden ama neredeyse o meslekleri olmaına rağmen sürünüyorlar. Biz neyi secelim o zaman ? İş var dıye istemedıgım bi alanda calısırsam diğer hayatım mahvolucak ayrıca herkes mezun oldugu bolumü yapcak dıye bırsey yok. Bana verımlı olsun bu bölüm yeter. Bırseyler katsın. Önemli olan bu.

Arkeoloji ve sanat tarihi okumuş bir tanıdığım var, hem de Hacettepe'de okumuş. 45 yaşında ancak üni de öğretim görevlisi oldu eğitimi ile alakalı bir bölümde. Çok alakasız bir memuriyetten gelme. O da babam şehir dışına göndermediği için bu bölümü okudum yoksa daha farklı bir bölüm okurdum diyor.
Bence de okuma, ailen haksız değil, maalesef hayat zor.İki yıllık sağlıkla alakalı bir bölüm bile daha iyidir. Laborantlık gibi.
Hukuk fakültesi mezunları bile iş bulamama kaygısı yaşıyor artık düşün. kaç yıl sıkıntı yaşıyorlar az maaşla. Çünkü artık mantar gibi her tarafta var üniversite ve bölüm.

Back
X