Şimdi kedimiz var ama baba evinde artık kedi konusunda ne tecrübesizim ne de cahilim kedilerden bir haber olsam arayış içine girip kendi zevkim için bir canın hayatını mahvedemem. Oynayan kedi var kedi var mesela baba evindeki kedimiz çok geçimsiz ve oğluma zarar veren bir kedi yavruluğunda da aynıydı el kadarken bulduk sahiplendik iyileştirdik ama sanki düşmana saldırır gibi oynardı canımız çok yakardı yavruyken biz yetişkinler katlanabiliyoruz ama 3-4 aylık bir yavruda az çok kendini belli eder huyunu suyunu yazın sokakta ne yavrulara denk geldim ya ben bu zamana kadar kedi besleöeöişim ya da onlar kedi deil ne tırnak çıkarma ne çizik yumuş patişeriyle oynarlardı oğlumla arada diş de atıyorlardı hafiften hatta oğlumun çok hoşuna gidiodu.. eşim kayınvalidemden dolayı istmiodu evde eve geldiğinde odaya kapatırsın eğer kedi olacaksa evde diodu bende eeteliyordum ama o kafadan çktı sonunda ve eşimde çok sever kedi. Ama dediğim gibi atlaması zıplaması zararı ziyanı zaten oğlumda yapıo beraber yapsınlar skıntı deil bir iken iki olacaklarBence sahiplenmeyin. Ya da oyuncak peluş kedi alın. Dediğiniz özellikte bir yavru kedi yok malesef, dişleri tamamlanana kadar ısıracak çünkü diş çıkarıyor, kaşınıyor. Yavrunuz üzerine gittiği zaman tırnaklarını çıkarabilir ilk başlarda çünkü sizi tanımıyor, onun için yabancısınız. Özellikle ilk 2 sene çok hareketli olacak, gece kucağınıza zıplayan bir yavru ile uyanabilirsiniz. Evde küçük bir kedi köpek sürüsü olan ve düzenli sahiplendirme yapan bir insan olarak konuşuyorum bir heves alınıp, çok ısırıyor, çok zıplıyor, çocuk korktu vs gibi bahanelerle o kedilerin bize geri gelmesinden yorulduğum için çocuklu aileleri mutlaka uyarıyorum.
Biz ona hazırız :) yani demek istediğim durduk yere agrasifliğinden oğluma zarar vermesin sevilmek istemediğinde ya da oynamak, oğlumun canını almak istercesine kinli kinli cırmalamasınAma hayvan sahiplenmek için şart sunulmaz ki.
Yavru kediler oyuncudur, hareketlidir. Hangi ırk olursa olsun bir yavru kedinin zarar verme olasılığı her zaman vardır.
Profilinde 4 yaşında bir sokak kedisi olan birine mi cins meraklısı diyorsunuz :)Şakamısınız siz ya şu cins merakınız yüzünden onca hayvan sürekli dogum yapmak zorunda kalıyor katalogdan ruj seçmiyorsunuz bir candan bahsediyoruz
Sadece şunu söyliim o zaman kız kardeşim kedimiz pepe yüzünden ameliyat olmasına ve tüm huysuzluğuna rağmen hala aramızda...Oğlunuz oynasın diye kedi sahiplenmeyin lütfen. Kimse kedinin agresiflik gostermeyeceginin garantisini veremez. Hadi yasini doldurmus kedi olsa huyunu azbucuk bilirsin ki yinede garanti degil ama yavru kedinin buyuyunce huy degistirmeyecegini hic bilemezsiniz. Bunlar robot degil. Çevresel faktörlerde davranislarini etkiliyor.
Birini biliyorum evinde hem kedi hem kopegi olan. Bu ikisi genelde iyi anlasirlar ve birlikte yaşayabilirlerken birgun kedi kopege saldiriyor sebebsizce ve ogunden sonra yildizlari birturlu barismiyor, kedi kopege karsi surekli bir agresiflik icinde oluyor sahibi uzun suredir sorunu cozemiyordu ve cok ugrasiyordu bu konu yuzunden simdi naptilar bilmem.
Diyecegim o ki hayvanlar kurulmus robotlar degiller. Irkının özelligi o diye ruh hali ve davranislarinin degismeyeceginin garantisi yok. Bu tarz olaylarda kediyle yollari ayiracaksaniz almayın. Onlar cocuklarinizin oyuncagi degil cani istedigi gibi oynasin. Hele ki kediler köpekler gibi degil surekli oynanmak, minciklanmaktan hoslanmazlar genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?