Ailemize iyi huylu kedi kardeş arıyorum?

Munna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2015
1.690
1.540
133
35
merhaba hanımlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere ailemize bir kedi üye arıyoruz fakat 18 aylık bir evladım var bu yüzden 3 aylık civarı iyi huylu tırnak çıkarmayan cırmalamayan agrasif olmayan pamuş gibi bir yavru arıyorum fakat sosyal platformlarda aradığım şartlara uygun hiç denk gelmiyor özellikle sahiplendirme sitelerinde... dediğim özellikleri taşıyan genelde ırk kediler oluyor yapıları gereği sakin iyi huylu oluyorlar ve anne altı olduğu için 3 aylık kedileri rahatça bulabiliyorum ama ücret istiyorlar ödeyecekte durumum yok şu an, çünkü çok yüksek meblalar istiyorlar. Çevrenizde ve ya kendiniz ya da önerebileceğiniz başka siteler yerler var mı? Teşekkürler

Benim çocuklar da tam kedi aşığı...
Sürekli kedi istiyorlar...
Tırnak çıkarmayan kedi türü bilmiyordum.

Küçüğüm kedi tarafından yaralandıgi ( korktugu) için, söylediğin kedilerin ücreti ortalama ne kadar?

Umarım sen de ben de bir tane pamuk buluruz. :)

Son düzenleme:
Bence sahiplenmeyin. Ya da oyuncak peluş kedi alın. Dediğiniz özellikte bir yavru kedi yok malesef, dişleri tamamlanana kadar ısıracak çünkü diş çıkarıyor, kaşınıyor. Yavrunuz üzerine gittiği zaman tırnaklarını çıkarabilir ilk başlarda çünkü sizi tanımıyor, onun için yabancısınız. Özellikle ilk 2 sene çok hareketli olacak, gece kucağınıza zıplayan bir yavru ile uyanabilirsiniz. Evde küçük bir kedi köpek sürüsü olan ve düzenli sahiplendirme yapan bir insan olarak konuşuyorum bir heves alınıp, çok ısırıyor, çok zıplıyor, çocuk korktu vs gibi bahanelerle o kedilerin bize geri gelmesinden yorulduğum için çocuklu aileleri mutlaka uyarıyorum.

Benim kedim tam da dediğin gibi ısırmaz tımalamaz,kudurmaz :D Maşallah benim oğluma.
Sokaktan kendisi geldi balkonuma.Ürkek ve açtı.
Karnı doyunca oyuncağıyla biraz oynar ve sevdirmek için ellerimi arar zorla.Çok sevgi manyağı bir hayvancık.
Sokakta gördüğün en minik başıboş hayvanı al ve kendin eğit.
Gerekli şartları da sunarsan,tırmalaması için bir düzenek, sizinle oynarken tırmalamaz.
İnşallah bulursun, hangi şehir?

Bence sahiplenmeyin. Ya da oyuncak peluş kedi alın. Dediğiniz özellikte bir yavru kedi yok malesef, dişleri tamamlanana kadar ısıracak çünkü diş çıkarıyor, kaşınıyor. Yavrunuz üzerine gittiği zaman tırnaklarını çıkarabilir ilk başlarda çünkü sizi tanımıyor, onun için yabancısınız. Özellikle ilk 2 sene çok hareketli olacak, gece kucağınıza zıplayan bir yavru ile uyanabilirsiniz. Evde küçük bir kedi köpek sürüsü olan ve düzenli sahiplendirme yapan bir insan olarak konuşuyorum bir heves alınıp, çok ısırıyor, çok zıplıyor, çocuk korktu vs gibi bahanelerle o kedilerin bize geri gelmesinden yorulduğum için çocuklu aileleri mutlaka uyarıyorum.
Şimdi kedimiz var ama baba evinde artık kedi konusunda ne tecrübesizim ne de cahilim kedilerden bir haber olsam arayış içine girip kendi zevkim için bir canın hayatını mahvedemem. Oynayan kedi var kedi var mesela baba evindeki kedimiz çok geçimsiz ve oğluma zarar veren bir kedi yavruluğunda da aynıydı el kadarken bulduk sahiplendik iyileştirdik ama sanki düşmana saldırır gibi oynardı canımız çok yakardı yavruyken biz yetişkinler katlanabiliyoruz ama 3-4 aylık bir yavruda az çok kendini belli eder huyunu suyunu yazın sokakta ne yavrulara denk geldim ya ben bu zamana kadar kedi besleöeöişim ya da onlar kedi deil ne tırnak çıkarma ne çizik yumuş patişeriyle oynarlardı oğlumla arada diş de atıyorlardı hafiften hatta oğlumun çok hoşuna gidiodu.. eşim kayınvalidemden dolayı istmiodu evde eve geldiğinde odaya kapatırsın eğer kedi olacaksa evde diodu bende eeteliyordum ama o kafadan çktı sonunda ve eşimde çok sever kedi. Ama dediğim gibi atlaması zıplaması zararı ziyanı zaten oğlumda yapıo beraber yapsınlar skıntı deil bir iken iki olacaklar

Ama hayvan sahiplenmek için şart sunulmaz ki.

Yavru kediler oyuncudur, hareketlidir. Hangi ırk olursa olsun bir yavru kedinin zarar verme olasılığı her zaman vardır.
Biz ona hazırız :) yani demek istediğim durduk yere agrasifliğinden oğluma zarar vermesin sevilmek istemediğinde ya da oynamak, oğlumun canını almak istercesine kinli kinli cırmalamasın

Şakamısınız siz ya şu cins merakınız yüzünden onca hayvan sürekli dogum yapmak zorunda kalıyor katalogdan ruj seçmiyorsunuz bir candan bahsediyoruz
Profilinde 4 yaşında bir sokak kedisi olan birine mi cins meraklısı diyorsunuz :)

Oğlunuz oynasın diye kedi sahiplenmeyin lütfen. Kimse kedinin agresiflik gostermeyeceginin garantisini veremez. Hadi yasini doldurmus kedi olsa huyunu azbucuk bilirsin ki yinede garanti degil ama yavru kedinin buyuyunce huy degistirmeyecegini hic bilemezsiniz. Bunlar robot degil. Çevresel faktörlerde davranislarini etkiliyor.

Birini biliyorum evinde hem kedi hem kopegi olan. Bu ikisi genelde iyi anlasirlar ve birlikte yaşayabilirlerken birgun kedi kopege saldiriyor sebebsizce ve ogunden sonra yildizlari birturlu barismiyor, kedi kopege karsi surekli bir agresiflik icinde oluyor sahibi uzun suredir sorunu cozemiyordu ve cok ugrasiyordu bu konu yuzunden simdi naptilar bilmem.

Diyecegim o ki hayvanlar kurulmus robotlar degiller. Irkının özelligi o diye ruh hali ve davranislarinin degismeyeceginin garantisi yok. Bu tarz olaylarda kediyle yollari ayiracaksaniz almayın. Onlar cocuklarinizin oyuncagi degil cani istedigi gibi oynasin. Hele ki kediler köpekler gibi degil surekli oynanmak, minciklanmaktan hoslanmazlar genelde.

Oğlunuz oynasın diye kedi sahiplenmeyin lütfen. Kimse kedinin agresiflik gostermeyeceginin garantisini veremez. Hadi yasini doldurmus kedi olsa huyunu azbucuk bilirsin ki yinede garanti degil ama yavru kedinin buyuyunce huy degistirmeyecegini hic bilemezsiniz. Bunlar robot degil. Çevresel faktörlerde davranislarini etkiliyor.

Birini biliyorum evinde hem kedi hem kopegi olan. Bu ikisi genelde iyi anlasirlar ve birlikte yaşayabilirlerken birgun kedi kopege saldiriyor sebebsizce ve ogunden sonra yildizlari birturlu barismiyor, kedi kopege karsi surekli bir agresiflik icinde oluyor sahibi uzun suredir sorunu cozemiyordu ve cok ugrasiyordu bu konu yuzunden simdi naptilar bilmem.

Diyecegim o ki hayvanlar kurulmus robotlar degiller. Irkının özelligi o diye ruh hali ve davranislarinin degismeyeceginin garantisi yok. Bu tarz olaylarda kediyle yollari ayiracaksaniz almayın. Onlar cocuklarinizin oyuncagi degil cani istedigi gibi oynasin. Hele ki kediler köpekler gibi degil surekli oynanmak, minciklanmaktan hoslanmazlar genelde.
Sadece şunu söyliim o zaman kız kardeşim kedimiz pepe yüzünden ameliyat olmasına ve tüm huysuzluğuna rağmen hala aramızda...

Saçma salak bir akrabamızın zamanında bır ton para dökup 1 aylıkken aldıgı sonrada onlara saldırdı dıye 5 yasındayken uyutmaya karar verdıklerı sansa son gun haberım olup ellerınden aldıgım bır ankara kedımız var. tam 2 ay ayrı odada baktık.eve geldıgındeki huzursuzlugu mutsuzlugu yuzunden butun gece onunla aynı odada oturup agladım... berbat bi süreçti. ömründe kedi görmemiş bi kediyi tam anlamıyla bu kadar kalabalık bi eve ( 20-30 arası degısen kedı nufusumuz var)alıştırmak 7 ayımı aldı. suan 2 senedir bizimle ve mutlu huzurlu.
cins kedi uslu olur saldırmaz diye birsey yok,cins kedi engelli kedidir aslında daha hassastır..
cinsi yaşı hiç fark etmez kedinin karakterıyle ılgılı bu uslu olma durumu.benim ilk kedim suan 8 yasında ve o fark etmeden 1 sanıyelık dokunabılırsem sanslıyım asla sevdırmez ve kesınlıkle temastan hoslanmaz. sinirlenip bana 1 kez,anneme 2 kez,komsuyada 1 kez saldırmıslıgı var.suan annemle yasıyor ısterse hergun saldırsın bıberonla buyuttum ve benım canımı yakması yada baskasının canını yakması kesinlikle ondan önemli değil.

mesela dıyelımki 2 cocugunuz var ve 5 6 yaslarındalar bırı dıgerını vurdu ne yapacaksınız vurandan vazmıgececeksınız? tabiki vazgeçmezsiniz çünki evladınız. yani kedide çocuğu tırmaladı diye evde istenmeyen bir can olmamalı. sokaktan kurtardıgımız saglıgına kavusan kedileri sahiplendiriyorum ve inanın her 10 sahiplendirmeden 7 si geri geliyor. koltuga cıktı tezgaha bastı cocugum oldu cocugumu tırmaladı tuyu dökuldu vs vs vs .. kedi 1 hafta yenı evıne alısıyor ısınıyor adapte oluyor hoop alın gerı bakmak ıstemıyorm oluyor sonra gene o bızım eve alısma surecı baslıyo.bunları ıyı düsünün lütfen. canlı sonucta. cocugunuz onun kuyrugunu cekerse tırmalar, cocugunuz oyun oynamak ıster kedı uyumak ıster rahatsız olur temasından tırmalar, he bunları yapmayan kedıler yokmu tabıkı var ama genelı yapar cunkı konusup derdını anlatacak bır durumu yok tepkılerını bu sekılde gösterecek derdını böyle anlatacak. size tavsiyem çocugunuz kedinin farkına varacak yasa geldıgınde bir kedi sahiplenmeniz o zaman nasıl davranması gerektıgınıde ögrenmıs olacaktır sızde rahat edersınız ve lütfen satın almayın gerçekten yüzlerce binlerce ilan görüyorum hergün yuva bekleyen canlarla ılgılı

Acaba hala bir kedi bulamadıysanız ve istannulda iseniz.. yuvalamak istediğim minik miyavı size verebilirim. :) çok ilan açtım burda mırmır diyee.. bakabilirsiniz. :)

Benim pako diye bir kedim var dünya tatlısıdır. Oyun oynadığı bile nadir görülür Sokaktan ölmek üzereyken almıştım tırmalama pıhlama huyu yok sakinin önde gidene yavruları 1 aylık oldu yorumlarda kedimiz var yazmışsınız eğer hala arıyorsanız kendi gibi sakin yavruları var ama almak için biraz daha beklemeniz gerekiyor. Kedilerimde bodrumda siz nerde yaşıyorsunuz? (Cins değil)

Back
X