- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
İleride şaşırmazlar, aksine kabullenirler sen yetişkin bir kadın olduğunda. Kendi tecrübelerine de sahip olacağın için korkmayacaklar şimdiki gibi.Dediğiniz gibi sanırım konuyu geçiştirip yorum yapmamak daha iyi olucak sanırım,ben şimdiden hafif hafif düşüncelerimin farklılığını sezdirmeye çalışıyordum ki ilerde birdenbire şaşırmasınlar,neyse kendileri beni buna itiyor elimden bir şey gelmiyor,en olmadı psikologla görüşmeyi önereceğim
Ama şimdi telaşlanırlar, çok hassas yaşların, sen bu fikirleri söylediğinde akıllarına bin türlü şey gelir, tecrübesizliğinden hataya düşmenden korkarlar. Onlara göre hata olana da değil, her koşulda hata olarak kabul edilebilecek şeyler için de endişelenirler. Bu yüzden dediğin gibi senin de, geçiştirmek en doğrusu

Anlattıklarından, konuşma biçiminden ne kadar akıllı bir kız olduğun belli zaten. Ama şunu unutma düşünce biçimin, bu ülkede azınlık. Burada da annen gibi o yorumu yapacak çok hatun var. İleride saçını başını bile yolmak isteyeceksin belki bunları duydukça. Ama yolmayıp, peki, ben farklı düşünüyorum diyebileceksin. Şimdiden bunu öğrenmeye çalışmak senin ruh sağlığın için daha iyi.. Herkes nihayetinde kendi doğrularına göre yaşar. Sen kendi doğrularına göre yaşa, ama bunu ailen de olsa şimdi herkese duyurmana hiç gerek yok. İleride de kendini böyle anlatmak zorunda hissetmeyeceksin, kararlarından onlar çıkaracaklar senin nasıl bir insan olduğunu ve kendi ayakların üzerinde durabildiğin müddetçe sana güvenecekler, senin için endişe etmeyecekler. Biraz sallandığında da, seninkiler onların doğrularıyla çelişse bile yine onlar sana el uzatacak, merak etme