Ailemle ayni evde yaşamak

matmazelAnjel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
1.367
2.488
133
32
Şu an için bir çözüm bulamadığım ve dertleşmek amacıyla yazıyorum bu konuyu.

Ben evliyim 25 yasimdayim bir bebegim var 5 aylik. Doğdugundan beri ailem benim yanima tasindi. Evleri benim evime 15 km uzakta fakat benim işimle tam tersi istikamette. Annem, Babam, Hasta Teyzem ve 2 haftada bir ziyarete gelen ablam.

Çalışıyorum çocuğa ben gidince annem bakiyor. Arabam yok olsaydi bile sabah tam tersi istikamette anneme birakmak çook zor olurdu. Bakıcı tutma ihtimalim ve düşüncem kesinlikle yok. Evim geniş ve büyük herkese yetecek kadar oda var.

Buraya kadar her şey güzel ama sorun bundan sonra başliyor. Annem çok baskin bir kadindir. Boş oturmayı da sevmez. Yavaş yavaş hayatimin bütün düzeni alt üst oldu. Her şey onun istediği gibi gitmeye başladi evimi kendi evi gibi düzenledi ki annemin duzenini hic sevmem mutfagim surekli dağınık yemek yapma olayi bitse bile sürekli meyveler legenlerde veya tepsilerde. Hem cok meyve tuketirler hem de bir sey deyince meyve de mi yemeyecegiz der. Bunlar ufak şeyler tabi ama Hicbir konuda kolay kolay annemle anlaşamam. Annem hasta temizlik yapamaz evde temizligi tek yapabilecek kisi benim. 4 tane tuvalet banyom var surekli temizlikci cagiramiyorum. Ablam annemlerin evine gitseydi 15 günde bir dip köşe temizligini yapardi burası benim evim olunca tum zamanini burda misafir olarak geciriyor ablami cok severim ama artik biktim.
Cat kapi misafir gelse iceri alcak yüzüm yok canim artik hiç evle ilgili bir sey yapmak istemiyor buz gibi soğudum evden de bu kalabalik aile ortamindan da. Sürekli depresif ve huzursuzum.

Ayrica ders calismam lazim bu kalabalikta gurultude o da beni cok zorluyor.

En büyük derdimse evde sürekli bagirilmasi esim ve ben birbirimize bağırmayiz ama annemler hem cok yuksek sesle konuşurlar hem de surekli kavga hali var ablamla annem arasında babamla annem arasinda teyzemle annem arasinda vs.. ve ben de artik bagirdimi farkediyorum buna çoook üzülüyorum. Bu ortamda nasıl çocuk yetiştireceğim deyip deyip iyice dertleniyorum icime kapaniyorum.

Aileniz yakınınızda bir ev tutsun ya da siz onların yakınına taşının. Ev ev ustüne kesinlikle olmaz ne sizin aileniz ne eşinizin. Çocuk bile sasirmaz mi otorite kim orası kimin evi en çok kimi dinlemeli. Çocuğunuzla kaliteli zaman gecirebiliyor musunuz başkaları ve o kadar iş varken. Hiç gerek yok.

Çocugum 5 aylik kreşe vermeyi veya bakıcı tutmayi dusunemem. Anksiyetem var en azindan annem bakınca hem sevildiginden hem iyi bakildigindan emin oluyorum. Ama 3 yasina gelir gelmez başlayacağım kreş.

Çocukla vakit gecirebiliyorum iş saatlerim uzun degil 5 saat çalışıyorum günlük.

Eşim bir şey demiyor o da bu durumdan çok mutlu değil ama o hem kalabalik ortam seviyor hem cocugumuza iyi bakildigi konusunda ici rahat hem de annem eşim evdeyken asla yanimiza gelip oturmaz dahi kendi odalari var televizyonlari kose takimlari oturma odasi gibi orada otururlar.

Eziyetini ben cekiyorum yani esime yansitmayiz genel olarak.

Bakıcıya neden bu kadar ters bakıyorsunuz. Aile çok kalabalık. Eşiniz bunu nasıl kabul etti. Madem durumunuz iyi ücretsiz izne ayrılın bir süre siz bakın. Bir süre sonra aile huzurunuz da bozulacak gibi duruyor.

Günde 5 saat anneniz bebeğe bakacak diye 24 saat onlara katlanmak mantıklı değil ki?

Gerekirse kırık dökük bir araba alın, sabah evden yarım saat erken çıkın onlara bırakın bebeği.

Bana çok saçma geldi.

Ayrıca madem bakmaya koloni halinde gelindi, evin düzeninin onlara göre evrilmesi çok normal.

Zira kendi evinizde azınlık olmuşsunuz siz.

Kreşe hayır, bakıcıya hayır, evdeki kapsa hayır. Peki çözüm NE anlamadım.
Cümbür cemaat teyze dahil eve almışsınız NE gerek çar bu kadar insanın sırf çocuk bakmak için eve toplanmasına. Anne babayı anlarımda teyzeye hiç aklım ermedi.
Yapacak bir şey yok yA bu deveyi güdecek yada bu diyardan gideceksiniz.

En bulunmak istemeyeceğim ortam türü. Bunun çözümü evleri ayırmak. Annenler zaten evlerine gitmediklerine göre sana yakın bir eve de taşınabilirler. Bence bunu veya bir bakıcı düşünmelisin.

Isin nasil bi is devlet isi ise bence izin al rapor al ve otur bari 1yasina gelene kadar kendin bak.. yok ozelde ise tekrsr baska da bulabilirsin benzer bir is. Ev buyuk falan maddi skntiniz da yok bence? Bebegini en az 1yasina getir derim ben ki 1 de kucuk ,o gunler gelince anlarsin belki 2 de baslar krese..ben de bilmyorum kacta baslar.. ama oncesnde senle olsa daha iyi..

Cümbür cemaat teyze dahil eve almışsınız NE gerek çar bu kadar insanın sırf çocuk bakmak için eve toplanmasına. Anne babayı anlarımda teyzeye hiç aklım ermedi.
Teyzem 40 yildir hasta engelli. Bakimini 15 yildir annem yapiyor allah vermesin anneme bir sey olursa da ben üstlenecegim teyzem en az derdim olan şey o garibimin yemek istemek dışında derdi olmaz.

Evet şu an icin bir cozumum yok maalesef olmazsa bu evi yazin onlara birakip yaza tasinmayi düşünüyorum kendim yakin bir yere cikmayi düşünüyorum kucuk bir eve.

İşim devlet işi değil kendi işim. Ayrica egitimimle de alakali ara vermem çok mumkun degil yuksek lisans yapıyorum ve kendi davalarim var takip etmek zorunda olduğum.

Annem oglumu çok seviyor yillar sonra ona da bir umut kapisi oldu bir yandan kiyamiyorum bir yandan da kendimi de onlari da uzuyorum.

Kuzenimizin eşi bütün ailesini eve aldı çocuguna baksınlar diye,adam evi terketti,aylardır adamı eve döndüremiyoruz,kimse uzun süre bu duruma katlanamıyor,sizde hiçbişeye yanaşmıyorsunuz,hiçbir çözümü kabul etmiyorsunuz,o da ayrı enteresan

Annenizin evi işinize ters diye cümbür cemaat yaşamanız hiç mantıklı gelmedi bana. Bakıcı en mantıklısı aslında ama ona yanaşmıyorsunuz. O zaman sizin annenizin evinin yakınına taşınmanız gerekirdi. Ya da araba alıp ters de olsa gidip bırakıp gelmek ki 4 banyolu evde oturduğunuza göre maddi sıkıntınız olmadığını varsayıyorum. Eşinize sabır diliyorum, onun ailesi olsa kafayı yerdiniz.

15 km uzakta bir eve taşındılar ama o evde durmuyorlar bütün aile hep sizin evde mi kaliyorlar?

+1

Ben evliyim 25 yasimdayim bir bebegim var 5 aylik. Doğdugundan beri ailem benim yanima tasindi. Evleri benim evime 15 km uzakta fakat benim işimle tam tersi istikamette. Annem, Babam, Hasta Teyzem ve 2 haftada bir ziyarete gelen ablam.

Çalışıyorum çocuğa ben gidince annem bakiyor. Arabam yok olsaydi bile sabah tam tersi istikamette anneme birakmak çook zor olurdu. Bakıcı tutma ihtimalim ve düşüncem kesinlikle yok. Evim geniş ve büyük herkese yetecek kadar oda var.

Buraya kadar her şey güzel ama sorun bundan sonra başliyor. Annem çok baskin bir kadindir. Boş oturmayı da sevmez. Yavaş yavaş hayatimin bütün düzeni alt üst oldu. Her şey onun istediği gibi gitmeye başladi evimi kendi evi gibi düzenledi ki annemin duzenini hic sevmem mutfagim surekli dağınık yemek yapma olayi bitse bile sürekli meyveler legenlerde veya tepsilerde. Hem cok meyve tuketirler hem de bir sey deyince meyve de mi yemeyecegiz der. Bunlar ufak şeyler tabi ama Hicbir konuda kolay kolay annemle anlaşamam. Annem hasta temizlik yapamaz evde temizligi tek yapabilecek kisi benim. 4 tane tuvalet banyom var surekli temizlikci cagiramiyorum. Ablam annemlerin evine gitseydi 15 günde bir dip köşe temizligini yapardi burası benim evim olunca tum zamanini burda misafir olarak geciriyor ablami cok severim ama artik biktim.
Cat kapi misafir gelse iceri alcak yüzüm yok canim artik hiç evle ilgili bir sey yapmak istemiyor buz gibi soğudum evden de bu kalabalik aile ortamindan da. Sürekli depresif ve huzursuzum.

En büyük derdimse evde sürekli bagirilmasi esim ve ben birbirimize bağırmayiz ama annemler hem cok yuksek sesle konuşurlar hem de surekli kavga hali var ablamla annem arasında babamla annem arasinda teyzemle annem arasinda vs.. ve ben de artik bagirdimi farkediyorum buna çoook üzülüyorum. Bu ortamda nasıl çocuk yetiştireceğim deyip deyip iyice dertleniyorum icime kapaniyorum.
Bakıcı ihtimali niye yok
Eşin nasıl itiraz etmez
Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi

Hepimiz çalıştık çocuk büyüttü k ve bakicilarla. Siz de bir zahmet bakıcı işini düşünün.

eeee ufacık cocukları baktırmayın ozaman... otur kendin bak..;)

Back
X