ailemle gorus farklılıgım

missblair

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
22
0
36
İstanbul
meraba ben lise 2.sınıf ogrencisiyim
sorunum ailemin dini baskısı benim bazı goruslerim onlardan farklı mesela ben kapanmak istemiyorum onlar zorluor ozellikle babam kendisi despotluguyla nam salmıstır zaten
bana kurallar koydu namaz kılmazsam kuran okumazsam basımı kapatmassam bi süre sonra bana siddet uygulayacakmıs ve zorla yaptıracakmıs bunları
sinir oluyorum ben ya bende inatcı biriyimdir kesinlikle istemedigimi yapmam baskasının boyundrugu altına girmem
zaten kapalı gibi yasıyorum oda ayrı konu kısa kollu bile giyemiyorum dar pantolon giymem yasak annem hissediyo istemedgimi ama burda yasıyosan benim kurallarıma uycaksın diyo seni bıraksak dindiz imansızlar gibi askılı sortla dolasırsın diyo
ben namazımı kılıyorum cok sukur niye dinsiz olayım beni dinden uzak goruyomus eger boyle olmaya devam ederdem okuldan alcakmıs !
kısa kolluyla dısarı cıksam babam oldurur beni heralde yani abarttıgımı dusunubilirsiniz ne varki giymeviyer diyebilirsiniz ama kısıtlanmak benim icin cok zor
biz kadınlar havuzunda giriyoruz havuza orda bile bikini giymem yasak allahtan giydigimi bilmiyor annem de bazen alttan alır soylemedi allahtan

evde baska sebeplerden oturu de hergun kavga olur zaten babam annemi nerdeyse sinir hastası yapcak annemde herseye sinirlernir gecen onunla konusurken (bana kızıyodu) cevap vermedim diye kalbimi gercekten cok kırdı

bu arada benim sevgilim olsa (ki yok ve olmıcak yani olmasını ben istemiyorum) babam cok kızar oldurur yani ama kendisi annemi aldatıyor galiba buyuk ıhtımalle olmasa bile baska kadınlarla arkadaslıkları ve aralarında gecen uygunsuz konusmalar var dindar bir adama bunlar fazla bazen herkese soylemek istiyorum ama soyleyemem tabi

yok gitmedim babamıın bilgisayarı actıgımı gormemesi gerek kitap okumadıgım icin yasak gelirse hemen kapatıyım diye cıktım oturumu kapatmadan cıkınca bazen sayfa sifre bilgileriyle tekrar geliyor

az daha sabret okulunu bitir kafana göre birini bul ve hemen evlen istedigin gibi yaşa ..napcan ki başka :)))

Çok yanlış bir durum. Böyle babalık olmaz. Yapmazsan şiddet uygularım falan da ne yani.

Aileni uyarabilcek bir yakının yok mu peki?

Sen derslerine konsantre ol. Güzel bir ünv kazan. Ve o evden kendi ayakların üzerinde durarak kurtulmaya bak.Senin için en iyisi bu olcak.

Ama tabi o zamana kadar napcaksın. Huylarına git dicem ama bi genç kız için çok zor bir durum.

İşte bu şekilde yalana alıştırılıyor çocuklar. Giymedim diyosun ama giyiyosun.

Ayy nerden tutsam elimde kalcak.

Allah kolaylık versin ablacım.

tesekkurler umarım verir
magazada bisey begeniyorum ama sadece begeniyorum istedigim hicbiseyi giyemedim hani bunu gectim arkadaslarımla dısarı cıkmama bile izin vermiyorlar artık kimse beni cagırmıyo bile hep ben konu dısında kalıyorum yani zaten cok sık cımıyoruz belki2- 3 ayda 1 haftasonu

herkes mı bunları yasıyo normalmi bunlar

canım tamam hiç bi şekilde kolay değil yaşadıkların
ama lütfen kurtulmak için bu yaşta evlenmeyi düşünme yada tek kurtuluşunu evlilik olarak görme
oku canım üniversiteyi kazan
2 sene daha dayan ve oku kurtul
ama asla erkek peşinden koşmalmaz:
ve onların böyle yapmasıda seni dinden soğutmasın
babanla konuşacak bi akrabanız falan yok mu?
genç bi kızın gezip tozmak hakkı bence

evlenmeyi kacıs yolu olarak dusunmem cunku aynı nedenlerden kuzenim evden kactı ve evlendi o bana ders oldu ustelik internetten tanısıyolardı

dinden sogumadım zaten allaha sukur namazı kuranı isteyerek yerine getiyorum
ama beni sıkan obur konular eminim babam meslek secimime de karısıcak

bide ben babamla cok didisirim nedeni babamın baska kadınla iliskisi olmasını ogrenmem

o yuzden o nerde yapmak istemem o da her zaman zorla yaptırmaya calısır

babamla konuscak biri yok onun degisikbiri oldugunu herkes biliyor ama biri konusmaya kalksa hem ise yaramaz hem de anneme patlar

hemde benim bu sorunum onlar icin onemli degilki
universiteyi kazanırım insallah

yprumlarınız icin tesekkurler

tatlım çok bilirim ben baban gibi tipleri kendileri her konuda alim kesilirler ama yapmadkları şey kalmazkötükedihüso
inşallah kazanırsın canım benim

tatlım çok bilirim ben baban gibi tipleri kendileri her konuda alim kesilirler ama yapmadkları şey kalmazkötükedihüso
inşallah kazanırsın canım benim

dogru gercekten hep baskalarını sucluyor annemede bu kızı sen bu hale getirdin diyor
kıyafet konusunda hemfikirler gerci ama obur konularda annem diyo ona ilerde cok uzulursun diye

bi yandan da nankorluk yapıyomusum gibi geiyor ama

canım sen hiç psikolojini bozma.yani düşünmemeye çalış.
he tamam de geç.geç odana baban varken.annenle iyi geçin ama canım.anneler hep kızlarını anlarlaryerimseniben
babanın yaptıklarını tahmin edebilyorum.camdan bakmana bile karışır bi misafir varsa sürekli seni kontrol eder öyle yapma böyle yapma gibisine.okuldan bile saatli gelirsin
bi arkadaşımda aynı sorunları yaşamıştı
konuşmak istediğin zaman bana özel mesaj atabilirsin canım seve seve sohbet ederim senleopuyorumnanaktan

evet ya misafir gelince beni kimseye gostermez zaten meraklı degilimde
sanki okulda beni erkekler gormuyo

bide mesaj sayım 50 olmadıgı icin ozel mesaj atamıyorum en kısa zamanda elli yapıp atıcam

Son düzenleme:

Tabi ki normal değil.

Tabi herkes belli kısıtlamalara maruz kalır o yaşlarda ama bu kadar da değil.

Yani şiddete varmaması gerek bazı şeylerin. Şiddet ve baskı seni dinden soğutur sadece.

Dışarı çıkmak tabiki hakkın. O konuda da şöyle yapabilirsin mesela bi gün arkadaşlarını eve davet et,görsün tanısınlar kimlerle arkadaş olduğunu bilsinler. Umarım o zaman izin verirler.

bende lise 3 öğrencisiyim,bende kapalıyım,çok şükürde namaz kılan kuran okuyan biriyim.ama ailem bana baskı falan yapmadılar.aileniin yaptığı çok yanlış bir kere ne demek sen bunları yapmazsan sana şiddet uygularım bu bakımdan çok haksızlar,hepimizde bunun farkındayız.anladığıma göre sen bunları zaten yapıyorsun kapanmak dışında ve sırf babana inat kızıyorsun.bence şunu unutma babanın yapmanı istedikleri doğru fakat izlediği yol çok yanlış sende doğruları bilerek hareket et baban kızar annen kızar diye değil.iyi bir üniversite kazanıp ayakta durursan bu şekilde baskıya maruz kalmazsın.sana hayatta iyi şanslar,doğrulardan ayrılmaman dileğiyle :)

mesajını okurken kendimce baban hakkında bir yorum getirmiştim ama zaten sen sonunda benim düşüncemi dile getirmişsin...ancak eşlerini aldatan ve çapkın erkekler evde ki bayanlara şiddet uygulayıp,çok kısknaçlık ! yapıyorlar..yapabileceğin en iyi şey okumaya çalışıp bi şekilde kendine bir hayat kurman onlardan uzak..tabi bu kısa vade de zor olsa gerek senin için ama gayet aklı başında birisin,inşallah zaman sana gönlüne göre olan şeyler gösterir...

yavrum benim sen şehir dışında bir üniversite kazansan o baban seni yine yollamaz...
şimdiden hayatını kurtarmak için geleceğini planla...ama sakın babamdan kurtulayım diye başka bir baba figürü bulma kendine:)) bu hayatta kendinden başka güveneceğin kimsen yok

Bu durumun sen evden gidene kadar bitmeyeceğini düşünüyorum.
Onların hayata bakış açılarını değiştiremezsin, katlanacaksın mecburen.
İstediğin gibi biri çıkınca evlenip ayrılacaksın o evden.
Başka çare yok...
:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…