Ailemle hayat tarzı sıkıntısı

Seni pek sevmiyor gibiler bu ne ya 🫤 acaba erkek mi bekliyorlardı
Aksine kız beklemişler kız istemişler mesela küçükken bebekken çok sevmişler çirkin diye sevenlerle annem kavga edermiş beni sinek ısırdı diye babam sineği bulmaya çalışırken kolunu kırmış istemişler yani annem 18 babam 21 yaşında evlenmiş 2 3 sene denemişler. Öyle dediğim gibi yeme içme konusunda asla sıkıntı yoktu örneğin bakkallar vardı gider istediğimi alırdım yazılırdı. Okulda kantinde de böyleydi. Kıyafette de alırlardı ama cici bici şeyler değil. Ben de yalan söyleyemem çok inat ve yaramaz bir çocuktum. Hala öyleyim inadım tutar. Her zaman haklı hissederim. Öyle çok büyük şiddet anılarım yok ama var işte. Onlara sorsak asla yaşanmadı. Bana elini kaldırmadılar. Ben karşılık vermişim ben terbiyesizmişim. Mesela dedem ne zaman kapanacaksın diyor kapanmayacağım diyorum. Sonra böyle kötü kadınlar gezer diyor çok tanıdın herhalde onlardan diyorum ben suçluyum. Ya da sen de haram yiyorsun diyorum suçluyum. İşte bi akraba çocuk düşürdü yanımda buzağı gitmiş diyor susuyorum yine söylüyor. Sen kocaman adamsın yaşlı başlı adamsın sana yakışıyor mu diyorum. Ağlıyor suçlu ben oluyorum. Teyzem Seni satalım artık diyor ben mal mıyım senin gibi satılık mıyım diyorum suçluyum. Benim de tahammül seviyem sıfır

Kıyafete sürekli para yatırıp borç batağına giriyorsunuz ve bunun için de mi ailenizi suçluyorsunuz? Tamam hataları vardır, baskıcılardır, tutuculardır falan filan da siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Kazandığınızdan fazlasını harcamaktan vazgeçin.
Sadece kıyafet değil 220 bin borcum vardı azalttım. Ben de iyi değilim biliyorum şuursuzca para harcıyorum. Ama destek olabilirler. Ben anneme altın borcu ver dediğim halde vermedi. Çok fazla tatile gittim alışveriş yaptım eve bir şeyler aldım.

Aksine kız beklemişler kız istemişler mesela küçükken bebekken çok sevmişler çirkin diye sevenlerle annem kavga edermiş beni sinek ısırdı diye babam sineği bulmaya çalışırken kolunu kırmış istemişler yani annem 18 babam 21 yaşında evlenmiş 2 3 sene denemişler. Öyle dediğim gibi yeme içme konusunda asla sıkıntı yoktu örneğin bakkallar vardı gider istediğimi alırdım yazılırdı. Okulda kantinde de böyleydi. Kıyafette de alırlardı ama cici bici şeyler değil. Ben de yalan söyleyemem çok inat ve yaramaz bir çocuktum. Hala öyleyim inadım tutar. Her zaman haklı hissederim. Öyle çok büyük şiddet anılarım yok ama var işte. Onlara sorsak asla yaşanmadı. Bana elini kaldırmadılar. Ben karşılık vermişim ben terbiyesizmişim. Mesela dedem ne zaman kapanacaksın diyor kapanmayacağım diyorum. Sonra böyle kötü kadınlar gezer diyor çok tanıdın herhalde onlardan diyorum ben suçluyum. Ya da sen de haram yiyorsun diyorum suçluyum. İşte bi akraba çocuk düşürdü yanımda buzağı gitmiş diyor susuyorum yine söylüyor. Sen kocaman adamsın yaşlı başlı adamsın sana yakışıyor mu diyorum. Ağlıyor suçlu ben oluyorum. Teyzem Seni satalım artık diyor ben mal mıyım senin gibi satılık mıyım diyorum suçluyum. Benim de tahammül seviyem sıfır
Yasınız itibariyle takıyorsunuz ya da işsizsiniz heralde. Ama şu saatten sonra adinjz cikmiz 9a inmez 8e şimdiden sonra hanım kız olsanız bile bisey değişmez takmayım bu yüzde.

Sadece kıyafet değil 220 bin borcum vardı azalttım. Ben de iyi değilim biliyorum şuursuzca para harcıyorum. Ama destek olabilirler. Ben anneme altın borcu ver dediğim halde vermedi. Çok fazla tatile gittim alışveriş yaptım eve bir şeyler aldım.
İşte o yardımın sonu gelmez ki. Siz bu şekilde para harcıyorsunuz diye annenizin bileziğini bozdurmasını istemeniz doğru değil. Doğru olan neden kendinizi sıkıntıya sokacak kadar harcama yaptığınızı öğrenip bir çözüm bulmanız buna. Yoksa o borç kapanır öteki açılır.

Ya tamam da sizin devamlı borçlu olmanızla ailenizin ne ilgisi var haksızlık ediyorsunuz kazandığınızdan fazla harcıyorsunuz neden?”çünkü böyle bir evde yaşadım” böyle saçma şey olur mu? Herkes mükemmel ailelerde yetişmeyebilir ama her yaptığımız saçma hareket için ailemizi suçlayamayız. Kocaman eğitimli insanlarız kendimizi frenlemeyi düzeltmeyi bilmeliyiz. Törpüleyin kendinizi azıcık daha kendinizi finanse edemiyorsunuz. Anneniz altın bileziğini bozsun da kredi kartınızı ödesin istiyorsunuz. Sebep? ne zamana kadar arkanızı toplayabilirler koca kadınsınız özel üniversitede okutmuşlar meslek sahibi etmişler daha ne istiyorsunuz tam olarak mezuniyette hediye almamışlar bu mu dert düşünememişlerdir geçen sene ilkokuldan mezun oldu kızım hediye mi almam gerekiyordu 😳 wallahi farkında değilim.

Ben ki konu anne baba olunca akan sular durur diyen bir insanım, az çok bilirler burda. Ama bu insanlar arızalı arkadaşlar.

Kıza şımarık, nankör vs demediğinizi bırakmamışsınız ama anne baba hastalıklı. Bu kızcağız iyi bile gelmiş bu yaşa ve bu bilinç seviyesine. Benim söyleyebileceğim tek şey bravo…

Konu sahibiciğim, 80 bin çok bir para değil. Çok çalış, öde ve o evden kendini kurtar. Sakın evlilikle falan kurtulmaya çalışma şu an hata yapmaya çok açıksın.
Zaten 2 maaşımla tamamen bitiyor. 4 aydır çalışıyorum sürekli borç ödedim. Zaten evlenme düşüncemiz var ama şuan değil mutlu güzel sağlıklı bir ilişkim var. Çok kez düşündüm gemileri yakıp onun yanına taşınmayı ama ailemle tamamen her şeyi yakıp yıkmış olacaktım

Ee klasik basma etekli, yazmalı, koca kalçalı,eğitimsiz Türk kadını bu😁.şuan bizim jenerasyonda hiç böyle kişiler yok ama niye hâlâ bu tayfanın nesli tükenmiyor bir türlü anlayamıyorum.yine bakıyorum heryerdeler.neyse böyle kişilerden beklentilerin çok fazla.26 yaşına kadar alışamadım mi sen de?.
Normalde öyle de gezmez iş yerinde görsem havasından geçilmez ama evde özel hayatında sıfır çaba ben de öyle olayım istiyor niye makyaj yaptın neden böyle neden şöyle. Alışamadım evet anne baba çünkü insanın hayatında her zaman var. Atılmıyor satılmıyor. Hele benim için. Her zaman beklentiler var

Zaten 2 maaşımla tamamen bitiyor. 4 aydır çalışıyorum sürekli borç ödedim. Zaten evlenme düşüncemiz var ama şuan değil mutlu güzel sağlıklı bir ilişkim var. Çok kez düşündüm gemileri yakıp onun yanına taşınmayı ama ailemle tamamen her şeyi yakıp yıkmış olacaktım
Yapma öyle şeyler. Emin olmadan sırf aile evinden kurtulmak için evlenirsen hata yaparsın. Kendi hayatını kur, ayaklarının üstünde dur sonra evlen.

Elden ayaktan düştükleri zaman kıymetinizi bilecekler. Siz ne yapıp edip kendi duzeninizi kurun, o evden ayrılın. Tamam kimse 4x4 değil ama onlar iyice sınıra gelmiş.

Keşke 2 gram şımarık olsaydım asla da sevmiyorlar. Sürekli eleştiri başkasıyla kıyaslama. İnsanların yanında sürekli azarlama. İnsan evladını el üstünde tutar bunlar beni hep yerin altına gömdü
O ev anne babanızın evi , onların kuralları geçerli . Eğer kendi kurallarınız ile yaşamak istiyorsanız , hayat sorumluluğunu alacaksınız. Ne eğitim aldınız bilmiyorum ama artık gezmeyi tozmayı bırakıp gerekirse iki sene KPSS ya hazırlanın.
26 yaşında eğitimi devam etmeyen, sağlıklı yetişkin bir bireye bakmak zorunda değiller , doğurdular diye.
Yetişkin gibi özgür mü olmak istiyorsunuz, kapı orda , kendi hayatınızı kurun , paranızı kazanın, sorumluluğunuzu alın, ayrı eve çıkın. Hem anam babamın evinde yaşayayım , hem para versinler , hem çaışmayayaım , hem de istediğimi yapayım. Yok öyle bir dünya .

Çoğu konuda size hak verdim ama borç konusunda haklı değilsiniz. Zaruri bir ihtiyaç için yapmadığınız borcu ailenizin kapatmasını beklemeyin. Evet yapabilirler ama yapmıyorlarsa da sizin bu beklentide olmanız doğru değil.

Ben de tek çocuğum, üstelik boşanmış ebeveynlerin tek kızıyım. Babam bana çok düşkündü ancak kafasında bana çizdiği bir hayat planı vardı. Hayatım boyunca uyumlu ve başarılı bir çocuktum ama babamın planlarına uymadım. O yüzden işine geldiğinde mükemmel evlat, işine gelmediğinde sabaha kadar vıdı vıdı.

Burnumu deldirmemi veya dövme yaptırmamı beğenmediği için üç ay falan küstü.
İstediğim liseye inat etti vermedi. Başka lise kazandım, ben istemedim o istedi. Gitmedim. Lisede istediği alanı seçmedim, ondan habersiz gittim seçtim.
Üniversitede istediğim bölümü istemedi, "ben okuyacağım benim hayatım" deyip ona rağmen istediğim bölümü yazdım.
Sadece bir kez, normal arkadaşım olan bir erkekle tanıştı. Öyle çok laf etti, eleştirdi ki hayatı boyunca hiçbir erkek arkadaşımla tanıştırmadım. Muhtemelen ölürken bile lezbiyen olduğumu düşünüyordu.
İstediğim iş yerinde çalıştım, onun istediği yerlere geçmemem senelerce kavga konusu oldu.
İstanbul'dan taşındım, 2 sene kavga ettik.

Demem o ki ebeveynler bazen kendi akıllarındaki düzene göre hareket etmeyip, bunun dışında çıktığımızda fazla tepki verebiliyor. Sizin aileniz komple hatalı, ailenizi savunmuyorum hatta genel olarak sizi haklı buluyorum ama bu insanlar değişmeyecek. Değişmeyeceklerini kabul edip ona göre davranın, en azından kafanız rahat eder.

Madem aile ortami bu kadar berbat, bir eve ciksaydin. Eve cikmak yerine 200.000 borc taktim sactim savurdum diyorsun, ailen acaip ama sende de pek akil yok sanki konu sahibesi. Madem istemiyorsun parani koysaydin kenara. Sen de pek akli basinda gelmedin bana kusura bakma lutfen.

Bir kaç ay kıyafet vs almazsan kendini sıkarsan ödersin. Maaşın çok mu az.

Maddi olarak çok kötü olmamamıza rağmen alış veriş vs çok olmazdı çocukken. Tek önlük yada formayla giderdik okula. Sadece pazar yıkanırdı. Şimdi oğluma bakıyorum da her gün üst baş değiştiriyorum. Kirleniyor yani. Severler halen severler. Bazen kızardım. Şimdi anlıyorum. Kıtlık çekenler farklı oluyor. Para olsada harcayamıyorlar. Hep birikmişleri olmalı… anne babanda bunu gördüm. Sana ters gelebilir ama öyleler değişmezler.

Onlar gibi olmayın tamam ama harcamalarınıza da dikkat edin. Şuanki durumunuz da yanlış. Bütçe yapıp ödeyin. Herşeyi toplayınca da ayrı eve çıkarsınız. Evlenmeyecekseniz de erkek arkadaşınızı ailenize anlatmayın. Gereksiz. Onlar arkadaşınız değil.
Zaten anlatmazdım normalde ki normal arkadaşlarım bile ailemi tanımaz ama odamı karıştırırken öğrendiler işte. Artık bir şey diyemiyorlar tabii. Yaş 26 çoğu kuzenim evlendi. Henüz tanışmadılar da. Ama arabayla bırakıyor sorun. Sürekli arayıp dururlar açmam. Borcum da az kaldı

Madem aile ortami bu kadar berbat, bir eve ciksaydin. Eve cikmak yerine 200.000 borc taktim sactim savurdum diyorsun, ailen acaip ama sende de pek akil yok sanki konu sahibesi. Madem istemiyorsun parani koysaydin kenara. Sen de pek akli basinda gelmedin bana kusura bakma lutfen.
Nasıl çıkabilirim eve kiralardan Haberin var mı borç birikmiş borç içinde sadece kıyafet yok

bir de çalışmıyorsun ama kıyafete makyaja 80 bin borç yapıyorsun ve bunun için annenin bilezik bozdurmasını mı istiyorsun. neye hangi akla hizmet kredi kartına 80 bin borç yapabildin. bu nasıl bi şımarıklık . çok merak ediyorum o 80 bin borcun içinde annenize bir tane kahve ya da bir dondurma aldınız mı ya da çalısırken gel anne seni yemeğe götüreyim dediniz mi. hiç sanmıyorum ama malesef dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen , hatta ailesinin ölmesini 4 gözle bekleyecek kadar merhametten yoksun (bunu yenı nesil genclerin psikolog doktorlarının anlattıklarından dolayı söylüyorum genel yani size değil) bi nesille karşıkarşıyayız. rabbim esirgesin korusun
Ya nereden çıktı ölmesini beklemem gaipten hikaye mi yazdın

Ailende iş yok belli ki.
Tabi ki yanılabilirim ama çevremde de gördüğüm, en başta ailemden gördüğüm bir şey var. Şu an 25 yaş + çocuğu olan tek çocuklu ebeveynler gerçekten garip ve sağlıksızlar. Olmayacak imkanları yığıp olması gerekenleri çocuğunu bağımlı kılmak adına esirgiyorlar falan.

Çalışıp kendi ayaklarının üzerinde dur, kurtul. Başka alternatif yok malesef.
Evet gerçekten öyle mesela onlardan maddi olarak harçlık vs almadım ama bana ev araba aldılar. Sürekli bir şeyler edinmeye çalışıyorlar. Ki diyorum almayın istemiyorum gençlik gidiyor gidin yiyin için gezin. Sürekli mal edinme çabası ve elden giden hayat var

İşte o yardımın sonu gelmez ki. Siz bu şekilde para harcıyorsunuz diye annenizin bileziğini bozdurmasını istemeniz doğru değil. Doğru olan neden kendinizi sıkıntıya sokacak kadar harcama yaptığınızı öğrenip bir çözüm bulmanız buna. Yoksa o borç kapanır öteki açılır.
Ben normal para harcıyorum ama o dönem işsizdim belge vs aldım 55 bini zaten o. 20 bini tablet 80 90 eski borç. Gezme tozma çok abarttım yeşil pasaport vardı bitecek diye yurtdışına gittim yedim içtim giydim şuursuzca harcadım yapabilecek bir şey yok. Ödüyorum da ama o zaman destek olsalardı bu kadar faiz olmayacaktı.

Bu kadar şikayetçiyseniz ayrı eve çıkın koskoca kadın oldum diyorsunuz.
O zaman her şey çözülüyor mu anne baba ya. Başlarına bir şey gelse kimin sorumluluğu. Kim silip atabilir bir yerde canın kanın. Ne yaparsan yap hayatında hayatından atsan aklında. Kim silip atabiliyor

Back
X