Ailemle her günüm kavga..

twe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
642
671
Merhaba arkadaşlar. 28 yaşındayım doktorum ve aileme çok yakın bir hastanede çalışıyorum.. işten eve gidiyorum evden işe. Nöbetten çıkıp bi kahvaltı yapacak olsam, eve dönerken trafiğe takılıp geciksem yahut 4-5 saate gelirim deyip 6 saat otursam sorun.. sürekli "niye aramıyorsun, neden haber vermiyorsun" diye
söyleniyorlar bana. Dışarı
çıkarken "çılabilor miyim"
demek yerine "çıkıyorum"
dediğim için kavga çıkıyor..

Yaşıtlarım benim gbi değil ve
ben yoruldum artık. Dışarı
çıktığımda arayıp "biz bir-iki
saat daha oturucaz" diye haber
verdiğimde de annemin
"doymadın di mi!" diyip
suratıma kapatmak gbi
tepkileri var.. evde oturursam
benden iyisi yok. Çok hayırlı
evladım. Ama çıkmak için
diretir, kavga edersem benden
kötüsü yok. Çok asiyim. Zaten çocuklarım da bana aynısını yapar falan filan..

Ablam var. O da annem gbi düşünüyor. Ve ben tartışmaktan, daha da önemlisi kendi istediklerim içon diretirken "hayırsız, kötü" ilan edilmekten yoruldum..

Yemin ederim uyum saglamaya çalışıyorum. Arkadaşlarım 5 kez dışarı çıkalım diyorsa bir tanesi için izin istiyorum.. ama olmuyor işte..

Bu sabah da kıyafet yüzünden tartıştık.. olmuyor işte belki de ben asiyim gerçekten de..

Yorumlarınızı bekliyorum..

28 yasinda kendi kararlarini kendi verebilecek bir hanimsiniz .
Ailen durunu iyice abartmis seninde kendine özel bir hayatin oldugunu unutuyorlar sanirim..
Ayri yasama imkanin varmi bilmiyorum ama eger varda , bence hic durmamalisin..
Kendi evine cikmalisin!

Birey olduğunu kabul edemiyorlar gercekten. Bence "siz de beni böyle kabul edin o zaman" modunda takılın. Sizi cok üzüyorsam ayri eve çıkayım rahat edin deyin. Gitmenizden korktukları zaman tavirlari o kadar değişecek ki siz bile şasiracaksiniz

Bende 30 yasindayim ve boyumda cocugum var ve maalesef bugun olmus herseyime karismaya calisir ailem. Nereye gittin, kimle gittin. Niye aldin. Kaca aldin gibi seyler. Ama ailem boyle yapacak bisey yok. Aslinda farkli olan sensin onlardan o yuzden onlar seni anlamaz. Onlar bildiklerini dogru bilirler.

Ablaninda karismasi tamamen kiskancligindan, sen yapiyorsun o yapamadi diye emin ol.

Eger yapabilirsen bir evini tut, maddiyat sorunsa is yerinden bir kac arkadas beraber tutun.

Ailen durunu iyice abartmis seninde kendine özel bir hayatin oldugunu unutuyorlar sanirim..
Kendi evine cikmalisin!
Her aileye gore degisir o. 28 yas onemli degil, bazi ailelerin yasantisi farkli.

28 yaşındasın artık neyin doğru ve yanlış olduğunu bilecek kadar ve kendi sorumluluğunu alacak kadarsın annen hastamı ki sen artık çocuk değilsin , cahil olduğunu sanmıyorum tahsilin var
böyle annelere kızıyorum anneler kızlarını sadece ergenlikte gevşekl bırakmayacak sonra zaten hayata atılıp yaşamına bakacaksın , sosyal olup gezeceksin stres atacaksın yeni insanlarla tanışacaksın ama annenin yaptığı annelik değil artık ego tatmini başka hobisi ,arkadaşları yok mu onlara yoğunlaşsın sende kendi düzenini kur kendini sürekli baskı altında hissetme , bence otur konuş bazı şeylerin değişmesini istiyorsan , anne senin hayatını yaşamıyor o başka kuşak

1- Aileni diğer kişilerin aileleri ile kıyaslama- Herkesin yaşayış tarzı bir değil
2- 28 yaşındasın, kendi paranı kazanıyorsun o zaman karşına alıp isteklerin hakkında konuş. Çocuk değil yetişkin olduğunun farkına varsınlar.

1- Aileni diğer kişilerin aileleri ile kıyaslama- Herkesin yaşayış tarzı bir değil
2- 28 yaşındasın, kendi paranı kazanıyorsun o zaman karşına alıp isteklerin hakkında konuş. Çocuk değil yetişkin olduğunun farkına varsınlar.

Kıyaslamak istemiyorum ama annem beni ablamla her daim kıyaslıyor. Sürekli eleştiriliyorum. O zaman benim de onları eleştirme hakkım olmaz mı?

Kendi evine cikmalisin!

Aslında uzmanlık sınavında il dışı tercih yapmak istiyorum ama o da sorun oldu tabi ki

Kıyaslamak istemiyorum ama annem beni ablamla her daim kıyaslıyor. Sürekli eleştiriliyorum. O zaman benim de onları eleştirme hakkım olmaz mı?

Doğru diyorsun ama işte aile durumunda benim öğrendiğim tek şey mantık aranmayacağı. Annem olmasa da babam da sizinkiler gibiydi, bütün arkadaşlarım dışarda dolaşırken ve dışarıya çok modern görünmemize rağmen 1 saat dışarıda kalsak laflar kavgalar olurdu. Arkadaşlarımın ailesi ile kıyaslamam bana sadece üzüntü verdi, çünkü kimsenin yapısı bir değil

Bende 30 yasindayim ve boyumda cocugum var ve maalesef bugun olmus herseyime karismaya calisir ailem. Nereye gittin, kimle gittin. Niye aldin. Kaca aldin gibi seyler. Ama ailem boyle yapacak bisey yok. Aslinda farkli olan sensin onlardan o yuzden onlar seni anlamaz. Onlar bildiklerini dogru bilirler.

Ablaninda karismasi tamamen kiskancligindan, sen yapiyorsun o yapamadi diye emin ol.

Eger yapabilirsen bir evini tut, maddiyat sorunsa is yerinden bir kac arkadas beraber tutun.

Farklıyım evet ve bunu asla kabullenmek istemiyorlar. Oyle yoruldum ki. Bu sabah ağlaya ağlaya nöbete geldm.. sorun çıkmasn diye ses çıkarmıyorum. Bir ay evde otursam sonrasnda iki gün dışarı çıksam olay.. sessiz kaldıkça da iyice sindim.. yemin ederim izin istemeye ödüm kopuyor artık. Yıllar içinde kocasını kabullenen kadınlar gbi oldum..

Doğru diyorsun ama işte aile durumunda benim öğrendiğim tek şey mantık aranmayacağı. Annem olmasa da babam da sizinkiler gibiydi, bütün arkadaşlarım dışarda dolaşırken ve dışarıya çok modern görünmemize rağmen 1 saat dışarıda kalsak laflar kavgalar olurdu. Arkadaşlarımın ailesi ile kıyaslamam bana sadece üzüntü verdi, çünkü kimsenin yapısı bir değil

Haklısın mantık yok ama sonu ne olacak? Itaat mı edicem? Mutsuzum bu şekilde bunu görmüyorlar. Ya da görüp anlamıyorlar.. çocuk değilim ki artık

Tıp okumuşsunuz işiniz gayet iyi. Aileniz sizi. Bukadar sık Boğaz etmesi çok Saçma. Ben okurken daraldım konuyu. Il dışı çıkmanız Şart.

28 yaşındasın artık neyin doğru ve yanlış olduğunu bilecek kadar ve kendi sorumluluğunu alacak kadarsın annen hastamı ki sen artık çocuk değilsin , cahil olduğunu sanmıyorum tahsilin var
böyle annelere kızıyorum anneler kızlarını sadece ergenlikte gevşekl bırakmayacak sonra zaten hayata atılıp yaşamına bakacaksın , sosyal olup gezeceksin stres atacaksın yeni insanlarla tanışacaksın ama annenin yaptığı annelik değil artık ego tatmini başka hobisi ,arkadaşları yok mu onlara yoğunlaşsın sende kendi düzenini kur kendini sürekli baskı altında hissetme , bence otur konuş bazı şeylerin değişmesini istiyorsan , anne senin hayatını yaşamıyor o başka kuşak

Ablam da benim gbi değilmiş sorunlu olan ben mişim.. ben çıkıyorum demem bile kavga sebebi yemin ederim. Çıkabilir miyim demek zorundayım..

Kötü hissediyorum çok kötü.. sevilmiyorum. Sürekli arkamdan da konuşulup eleştiriliyorum.. yorgunum.. sorun çıkmasn diye susuyorum. Kabullenmeye çalışıyorum ama onu da yapamıyorum..

Tıp okumuşsunuz işiniz gayet iyi. Aileniz sizi. Bukadar sık Boğaz etmesi çok Saçma. Ben okurken daraldım konuyu. Il dışı çıkmanız Şart.

Annem beni yalnız kalmakla tehdit ediyor. Il dışı yazmamam için..

Huzur olmayan bir evde nasil yasayabilir ve mesleginizi icra edebilirsiniz ki.? zaten yeterince mesleginiz yorucu birde evde güzel bir ortam yoksa nasil dinleneceksiniz lütfen il disimi olur ayri evmi olur uzaklasin Ailenizin ssükür etmekeri lazim gelirken hayatinizi zindan etmelernie lütfen IZIN vermeyin Allah Yar ve yardimciniz olsun amin

• Beğen
Reactions: twe
Annen bir travmamı yaşadı acaba çünkü kızımın arkadaşının ablası trafik kazasında ölünce şart koşmuş evlensede yakınında ev tutmasını zorunluymuş , kıza şimdiden baskı uyguluyor henüz üniye giden kıza

X