Ailenin cocuga asiri duskunlugu

Turczynka

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
567
151
323
38
Merhaba hanimlar. 28 yasindayim, evliyim, yurtdisinda yasiyorum ve ailenin tek cocuguyum. Ailem ise Turkiye de. Her gun telefonla gorusuruz. Bazi gunler sikintili gectigi icin icimden konusmak gelmez ve aramam. Bu, ayda bir ya da iki defa olur.

Bugun hamileligimin sonlandigini ogrendim. Dogal olarak moralman felaket durumdaydim ve ailemi arayamadim. Hamile oldugumu da soylememistim, supriz yapacaktim ultrasonda gordukten sonra. Kismet degilmis olmadi. Babam aramis duymadim ve mesaj yazdim ``disardayiz baba merak etmeyin`` Sadece aferin diye cevap vermis. Yine icime sinmedi arayayim soyleyeyim bari dedim ama simdi de telefonlarima cikilmiyor. Cocuk gibi davraniyorlar resmen. Derdimin ustune simdi de sucluluk duyarak kendimi daha kotu hissettiriyorlar.

Hepimiz bir bireyiz hayatimiz ve sorunlarimiz var. Sorunlarla yuzlesmek icin de zamana ihtiyacimizin oldugunu, ve bunun onlari unutmakla alakasi olmadigini nasil anlatirsiniz kirmadan?

Bence aynen bu yazdıklarınızı ailenizle paylaşın.anlayacaklardır.ben aileme beş dakika yürüme mesafesinde oturuyorum ona ragmen bikere cevap alamazlarsa delirirler.siz uzaktaymışsınız aslında normal karşılamak gerek ama abartmışlar biraz

Sitem etseler bile alınmaya gücenmeye hakkın yok , evlat bu ötesi var mı ?
Anne olunca anlarsın , klişe olucak ama hakikat bu.
İhmal etme , gönüllerini al , tepki gösterilecek bir durum yok .
Bu arada geçmiş olsun , farketmedim önce , söylersen zaten onlar seni teskin edeceklerdir.

Tamamen haklisin cok gecmis olsun,aynisindan bendede var,benimkisi en ufak birseyde kusup konusmuyor aylarca..
Bir annenin bir babanin kendi evladina bu kadar baskiyla yaklasmasinin anlamini cozemedim hala..

Merhaba hanimlar. 28 yasindayim, evliyim, yurtdisinda yasiyorum ve ailenin tek cocuguyum. Ailem ise Turkiye de. Her gun telefonla gorusuruz. Bazi gunler sikintili gectigi icin icimden konusmak gelmez ve aramam. Bu, ayda bir ya da iki defa olur.

Bugun hamileligimin sonlandigini ogrendim. Dogal olarak moralman felaket durumdaydim ve ailemi arayamadim. Hamile oldugumu da soylememistim, supriz yapacaktim ultrasonda gordukten sonra. Kismet degilmis olmadi. Babam aramis duymadim ve mesaj yazdim ``disardayiz baba merak etmeyin`` Sadece aferin diye cevap vermis. Yine icime sinmedi arayayim soyleyeyim bari dedim ama simdi de telefonlarima cikilmiyor. Cocuk gibi davraniyorlar resmen. Derdimin ustune simdi de sucluluk duyarak kendimi daha kotu hissettiriyorlar.

Hepimiz bir bireyiz hayatimiz ve sorunlarimiz var. Sorunlarla yuzlesmek icin de zamana ihtiyacimizin oldugunu, ve bunun onlari unutmakla alakasi olmadigini nasil anlatirsiniz kirmadan?

Kac yasindasiniz ? Ailenizin tek cocugumusunuz ? Ilk defa mi ayrildiniz ailenizden ?
Sonucta sizde evlisiniz hergun hergun universite ogrencileri gorusmuyordur bence aileleriyle bence biraz kendilerini mecgul edecek baska sey bulsunlar size fena sarmislar.

Tek çocuğum ve seni çok iyi anlıyorum. Ama onlarda anne baba. Baska çocukları olmadığı için bütün ilgi alaka sende. Bir de uzaktasin ya emin ol hep akılları sende kaliyordur. Tatlı tatlı anlat. Annecim babacim duymadım. Bazen duymayabiliyoruz endişelenmeyin falan diyebilirsin mesela.

Sitem etseler bile alınmaya gücenmeye hakkın yok , evlat bu ötesi var mı ?
Anne olunca anlarsın , klişe olucak ama hakikat bu.
İhmal etme , gönüllerini al , tepki gösterilecek bir durum yok .
Bu arada geçmiş olsun , farketmedim önce , söylersen zaten onlar seni teskin edeceklerdir.

Hem kendime biraz zaman vermek hem de aglayarak onlari uzmek istememistim. Simdi cevap verseler anlatacam ama trip halindeler.
Hanimlar, lutfen cokcuklarinizi ilginizle bogmayin. Allah bana evlat nasip ederse dikkat edecegim seylerin basinda bu durum gelecek. Ya da cok cocuk yapip tum enerjinizi birinin ustunde harcamayin.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Bir noktadan sonra çocuk gibi oluyor insan galiba tekrardan. Ben artık tamamen huyuna gidiyorum ikisinin de.. Size de tavsiyem günlük rutininize onlarla 3 dk'lık bir telefon konuşması ekleyin. Neşeli ve pozitif konuşun. Bir süre sonra buna alışacaksınız ve onlar da tatmin olup size o kadar sarmayacaklar. Günlük 3-5 dakikanızı ayırın olsun bitsin. Kalp kırmaya değmez.. Allah anne babanıza uzun ömürler versin. Mutlu olursunuz umarım hep. :)

Aynı şeyleri yaşıyorum. Bir noktadan sonra çocuk gibi oluyor insan galiba tekrardan. Ben artık tamamen huyuna gidiyorum ikisinin de.. Size de tavsiyem günlük rutininize onlarla 3 dk'lık bir telefon konuşması ekleyin. Neşeli ve pozitif konuşun. Bir süre sonra buna alışacaksınız ve onlar da tatmin olup size o kadar sarmayacaklar. Günlük 3-5 dakikanızı ayırın olsun bitsin. Kalp kırmaya değmez.. Allah anne babanıza uzun ömürler versin. Mutlu olursunuz umarım hep. :)

Gercekten dedigim gibi cok nadir aramamazlik yaparim. Onda da ya agrim vardir yatiyorumdur, ya kocamla kavga etmisim sesim kotudur, ya da cok uzucu bir olay olmustur. O durumda arasam hem onlari uzecegim hem kendimi daha kotu hissedecegim. Aramasam da boyle... Yarin deneyecegim artik sansimi ama icten ice de kizmiyor degilim elimde olmadan

Oncelikle cok gecmis olsun.tek cocuk oldu mu beklentiler artiyo ilgi alaka bekliyolar surekli ama ne olursa olsun sen onlarin gozunde cocuksun hala.gurbettesin zaten nasilda ozluyolardir seni kirma kalpleri.sen de haklisin tabi ama onlar yaslandikca bebeklesiyolar

Hem kendime biraz zaman vermek hem de aglayarak onlari uzmek istememistim. Simdi cevap verseler anlatacam ama trip halindeler.
Hanimlar, lutfen cokcuklarinizi ilginizle bogmayin. Allah bana evlat nasip ederse dikkat edecegim seylerin basinda bu durum gelecek. Ya da cok cocuk yapip tum enerjinizi birinin ustunde harcamayin.

keşke uygulamak da söylemek kadar kolay olsa
annem de bana ulaşamasa panik oluyordu, ben başka şehirde öğrenciyken de, evliyken de
aman anneeee ne kadar abartıyorsun diyordum içimden, bazen de yüzüne
çocuğun olsun da anlarsın derdi hep
şimdi 2 çocuk annesiyim
annemden beter olmaktan korkuyorum resmen:KK70:
şu anda, çocuklarımdan 1 gün boyunca haber alamadığımı hayal dahi edemiyorum
belki küçük oldukları için, belki büyüdüklerinde değişirim diyeceğim ama
çevremden gördüğüm, değişmiyor bu durum Hoppa

Back
X