• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailenin en küçüğü ile evli olmak!!!!

Kybele64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
261
78
48
Ankara
mrb arkadaşlar çok bunaldım o yüzden içimi dökmek istiyorum.eşim ailenin en küçüğü,5 kardeşler,kaynanam 45 den sonra doğurmuş eşimi ve aralarında yaş farkı gerek anne babasıyla gerekse ablaları ve abisiyle çok.ailede tek okuyan eşim.ikimiz de öğretmeniz.ve bize çift maaşlı gözüyle bakıldığı için sürekli bi sömürülme durumu var.ama eşime bunu anlatamıyorum.eli çok açık.para konusunda daha dikkatli olalım desem kavga çıkıo.nasıl bi yol denesem bilemedim.tebrübeli arkadaşlar bi akıl verin lütfen:(

mrb arkadaşlar çok bunaldım o yüzden içimi dökmek istiyorum.eşim ailenin en küçüğü,5 kardeşler,kaynanam 45 den sonra doğurmuş eşimi ve aralarında yaş farkı gerek anne babasıyla gerekse ablaları ve abisiyle çok.ailede tek okuyan eşim.ikimiz de öğretmeniz.ve bize çift maaşlı gözüyle bakıldığı için sürekli bi sömürülme durumu var.ama eşime bunu anlatamıyorum.eli çok açık.para konusunda daha dikkatli olalım desem kavga çıkıo.nasıl bi yol denesem bilemedim.tebrübeli arkadaşlar bi akıl verin lütfen:KK43:

Valla canim bilemedim ki. Çok mu veriyor? Evini mi ihmal ediyor? Ailesine karsi kendini sorumlu hissediyordur, bundan veriyordur. Somurulmeye karsiyim ama az az bir şeyler veriyorsa bence sorun yok..

saolun arkadaşlar yorumlar için,şöyle aslında eşim kendisi de dio yaza doğru ew alalım arabayı değiştirelim die bunlar ok,ama bi abisi ve ablası var sürekli kendilerini muhtaç gösterip ne koparabilirsek die eşimi arıyorlar.ama bu eşime çok normal gelio bişi desem kavga çıkıo,dediğiniz gibi biraz sabredip borca girmek en iisi sanırım

mrb arkadaşlar çok bunaldım o yüzden içimi dökmek istiyorum.eşim ailenin en küçüğü,5 kardeşler,kaynanam 45 den sonra doğurmuş eşimi ve aralarında yaş farkı gerek anne babasıyla gerekse ablaları ve abisiyle çok.ailede tek okuyan eşim.ikimiz de öğretmeniz.ve bize çift maaşlı gözüyle bakıldığı için sürekli bi sömürülme durumu var.ama eşime bunu anlatamıyorum.eli çok açık.para konusunda daha dikkatli olalım desem kavga çıkıo.nasıl bi yol denesem bilemedim.tebrübeli arkadaşlar bi akıl verin lütfen:KK43:
aslında en küçük ve arada bu kadar yaş farkı olunca eşini daha büyümemiş gibi görmeleri lazım. Yani kıyamazlar sanki de sizde tersi olmuş demek ki.

Ayni sekilde sizde ailenize yardim etseniz kendi tepkisi ne olur, madem rahatsizliginizi anlamiyor,sizde ayni davranisi sergileyerek onu rahatsiz edin ki anlasin sizi.

Bir ailesi tarafından yolunacak kaz gözüyle bakılan eş konusu daha,

aynısını sende ailene yap yardımlarda bulun anlasın nasıl birşeymiş.

tamam insan yardım eder etmez değil de, bu kadarı da fazla kendini kullandırmaya giriyor.

Mutlaka borca girin başka türlü gerçekleri görmeleri içib aradan 10 sene geçmesi gerekiyor.
Bir de tek okuyan eşiniz olduğundan ister istemez yardım etme ihtiyacı doğuyordur.

yardımın boyutundan ve içeriğinden bahsetmemişsiniz.size çok geliyorsa bir şey diyemem.o zman arkadaşların dediği gibi bir yatırım yapabilirsiniz.paranın büyük kısmını biryere bağlayınca eşiniz çok fazla yardım edemez.
ama ufak ufak yardımları da lütfen sorun etmeyin.ne güzel bunu yapacak durumunuz var.ben 52 yaşındayım ve çalışmıyorum.ama eşim sağolsun,aileme yaptığım yardımların lafını asla etmez.hatta kendisi yardım etmek ister.(asla zengin değiliz,kendi yağımızla kavruluyoruz).arada kendi yeğenlerine de yardımcı olur.ve şunu gördük ki;ne zaman birilerine yardımcı olsak,paramız eksileceğine artıyor,bereketi geliyor.

Daha evli değilim ama evlenceğim kişi aynı bu özelliklerde.
Bnce bu kadar yaş farkı olunca büyüdüğünü farkedemiyolar. Kendi ailesinin olduğunu kabullenemiyolar.
Aslında eşinin bu kadar yardımsever olması güzel bişey. Akrabaların biraz düşünceli olması lazım. Onlarla sohbet ederken filan durumunuzun iyi olmadığından ev almayı düşündüğünüzden filan bahsedin. Belki anlarlar.

bagirmasi çözüm degil esinin siz kari kocasiniz herseyi açıkça konusmalisiniz çekinme konus bence

Ya canim boyle durumlarda empati de yapmak gerek. Hi sunuda soyleyim erkek kardesim yok ailede tek evli olanda benin suan.yani tarafli konuşmuyorum ama egerki gercekten durumunuz elveriyosa karsi tarafta cok abartmiyorsa ufak tefek yardimlari esindem once sen talep et.hayatim ablanlara bu ay bi market yafa bi pazar yapalim vs gibi.. bu sana kaybettirmez aksine kazandirir.. buarada kavga tartismayla olmaz bubtur islerde. Neyazikki azcik ppolitik olmqlisin. Sanki cok yardim etmek istiyor gibi ama durumun elvermiyor gibi..bunuda bi ev borcuna gitmekle halledebilirsiniz. .cok sorun etme uc gunluk dunyada sağlığınız huzurunuz olsun esinin ailesi senide yavrulari gibi benimsesin inan dunya malindan daha kıymetli. . O guzel canınızı sikmayin herkes esinde neyin ne oldugunu görür anlar

Bir an önce borca girin ev alın daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerekiyor neden tartışma çıkıyo sizde yapın verin ailenize ozaman ya yardım edilir anne si ve babası dır hatta kardeşidir ama herşey bir yere kadar sonuçta o parayı kazanabilmek için nerelerden geçiyoruz günün stresi ve yorgunluğu yeter birde kalkıp parayı bu şekilde savurmak akıl mantık işi değil ki çocuklarınnız varmı bilemem onların geleceği için eğitimi için küçük çapta olsa bile bir yerden başlanmalı biriktirmeye kaldıkı eviniz bile yokmuş bu şekilde başkaların sırtınDAN geçinen insanlarda nn hiç haz etmem umarım eşinizin bu tutumsuz davranışı düzelir.Si<zinde düşüncelerinize saygı gösterir.

Vallah kücük büyük fark etmiyor, yoluncak kisi buldularmi hic affetmiyorlar, o yoluncak kiside aslinda cok zeki ama saf oluyor genelde... Siz üstüne gittikce ters teper, siz kötü olursunuz ama yinede ipleri fazla gevsetmemek lazim... Zamanla anliyacaktir, insallah uzun sürmez... Arkadaslarin dedigi gibi mal sahibi olmaya bakin, borclanin, sIkIstiginizda onlar size el uzatmayinca esiniz anca anliyacaltir maalesef ki...:KK14:

Esim ne zaman gereksiz biyere para harcamaya kalksa , ondan once davranip eve ne lazimsa ben hsrciyorum .
Boylelikle gereksiz savuramiyor parayj .
Sende oyle yap.

Ben de ailenin en küçüğü ve de en enayisi ile evliyim. Ben de çalışıyorum. Eşim de ailesinde tek okuyan, iki abisi bir ablası var, hepsi esnaf ve durumları da gayet iyi, ama onlar memur olduğumuz ve 2 maaş aldığımız için bizi zengin gibi görüyorlar, bunu da yüzüme dediler ben de esnaf daha zengin dedim, ablası bizim toplam kazancımızdan daha fazla kazanıyor ayda, ve eşi de esnaf, hala ağlanıyor ve acındırıyor kendini...eşimin yeğeni bile benim ne kadar maaş aldığımı sordu.
Eşim ablasına 10 bin tl kredi çekmiş küçük küçük çaktırmadan ödüyormuş yeni öğrendim., abisinini tüm borçları üstüne kaldı,onlar evlendiğimizd eyeni bitmişti, diğer abisine de borç vermiş alamıyor, bir de arkadaşına kredi çekip vermiş. Bu arada bizim de düğün borçlarımız var.
Eşim bir ev almış bekarken de bari onu ödüyor. Bir de arabamız var, yarı parasını benim ödediğim. Bunun dışında da arkadaşına verdiği kredi borcunu ödeyip duruyoruz ve aramız kötü bu yüzden de.
Bence halinize şükür edin, eğer az miktarlarda veriyorsa sorun yok, eşinizi de en kısa zamanda ev borcunun altına sokun. Maaş kartınız eşinizdeyse derhal alın ve birikim yapmaya başlayın altın hesabı bireysel emeklilik vs. yapın, ihtiyaçlarınızı ertelemeyin, harcayın, eşiniz düşünsün yetmedi yetişmedi diye,
Hiç düşünmüyorlar el kızı da çalışıyor onun parasını yemiş oluyoruz, oğlumuz mahcup olmasın demiyorlar.

Son düzenleme:
Ben de ailenin en küçüğü ve de en enayisi ile evliyim. Ben de çalışıyorum. Eşim de ailesinde tek okuyan, iki abisi bir ablası var, hepsi esnaf ve durumları da gayet iyi, ama onlar memur olduğumuz ve 2 maaş aldığımız için bizi zengin gibi görüyorlar, bunu da yüzüme dediler ben de esnaf daha zengin dedim, ablası bizim toplam kazancımızdan daha fazla kazanıyor ayda, ve eşi de esnaf, hala ağlanıyor ve acındırıyor kendini...eşimin yeğeni bile benim ne kadar maaş aldığımı sordu.
Eşim ablasına 10 bin tl kredi çekmiş küçük küçük çaktırmadan ödüyormuş yeni öğrendim., abisinini tüm borçları üstüne kaldı,onlar evlendiğimizd eyeni bitmişti, diğer abisine de borç vermiş alamıyor, bir de arkadaşına kredi çekip vermiş. Bu arada bizim de düğün borçlarımız var.
Eşim bir ev almış bekarken de bari onu ödüyor. Bir de arabamız var, yarı parasını benim ödediğim. Bunun dışında da arkadaşına verdiği kredi borcunu ödeyip duruyoruz ve aramız kötü bu yüzden de.
Bence halinize şükür edin, eğer az miktarlarda veriyorsa sorun yok, eşinizi de en kısa zamanda ev borcunun altına sokun. Maaş kartınız eşinizdeyse derhal alın ve birikim yapmaya başlayın altın hesabı bireysel emeklilik vs. yapın, ihtiyaçlarınızı ertelemeyin, harcayın, eşiniz düşünsün yetmedi yetişmedi diye,
Hiç düşünmüyorlar el kızı da çalışıyor onun parasını yemiş oluyoruz, oğlumuz mahcup olmasın demiyorlar.
Sizin durum konu sahibinden daha vahim:KK57:

Back
X