Ailenin ikinci çocuğu olmak( popülerlik anlamında)

Bu abla kardeş kıskançlığı ağzımda kekremsi bir tat bırakıyor. Leyla ve necla falan geliyor aklıma o kadar kötü yani.
Evet bunu saglayan anne babalar.hep cocukları suclarlar. Asıl suclu ebeveynler cogu zaman. Sankı bırını baskaaı dogurdu. Yazık
Cok itici davranıslar.anne babalat da bazen ovunebıldıklerı veya kendılerıne baktırabılecekledı ewlatları kayırıyor.

Vicdan dengesi kimde yüksekse onun keşkesi pişmanlığı hep olur... Senin de öyle bak, kardeşlerin bakıyor ama senin kdr iyi bakamıyorlar, sen yine ödün veriyorsun... Aynı benim durum... Allah yardımcımız olsun ne diyeyim ...
Odun vermeyebilirsin ama rahat eder misin bilemem. Yazdiklarina bakilirsa sanirim etmezsin. Ben merhametsiz yetismedim ve dunyevi seyler bana bir anlam ifade etmiyor. Turkiye'den, saglik sisteminden ve karşılaştıgim isi gucu laf sokmak olan insanlardan ciddi derecede sogudum. Ileride tek basima bambaska bir ülkeye gidip orada yasama plani yapiyorum. Umarım sen de her ne hayalin varsa gerçekleştirme imkanı bulursun.

Yapmayın böyle, kendinize zarar.
Aileniz size farklı imkanlar mi sundu?
Sizden kısıp, ona mi akıttı kaynakları?
Kardeşinizi kolejlerde okutup, sizi de sınav günlerinizđe isiklara selpak satmaya mi gonderdi?
Eğer adaletli davrandilarsa üstlerine düşeni yapmışlar.
Onun takdir edilecek daha çok şeyi olmuş, hepsi bu.
Sizin de vardır, kendinizi bir kenara çekmek yerine kendinizi daha iyi tanıyıp, karakterinize göre başarı kovalayın

Örnek vereyim,
Bizim ailenin akademik anlamda parlak çocuğu bendim. iyi okullarda da okudum. Univeristeyi derece ile bitirdim.
Yüksek lisansimi yaparken tubitak bursu aldim. Yurtdisinda egitim programına davet edildim vs.

3 yaş küçük erkek kardeşim, hep ortalamanın altında bazen ortalamayı yakalayan bir öğrenciydi.
Üniversitedeydi, hala ödevlerini yapıyordum, alakasız bölüme rağmen.
Ama,
Hep parmakla gösterildi. Ahlakı, efendiligi, saygısı, herkes tarafından takdir edildi.
Açık Ara geniş ailenin en sevilen torunu.

Bir sonraki kardeşim bizden biraz küçük kaldı, aramız 10 yaş kadar.
Ama onun da karakteri farklı.
Bana nazaran daha sessiz sakin.
Ortalama üstü öğrenci, ama cok sosyal.
Arkadaşlık iliskileri hepimizden iyi.
Her girdigi ortamda kendini sevdirir. Değişik bir havası var. Sessiz ama eglenceli, iyi bir gozlemcidir, lafı gediğine koyar, sağlam espri yapar vs.

Biz aynı ana babadan, 3 farklı karakteriz.
Her birimizin baskın yanı farklı.
Her birimiz için farklı kelimeler kullanılır anlatırken.
Her birimiz olduğumuz kisilerden vazgeçmeyiz

Siz kendi algınızda kardesinizi daha iyi bir yeede gormussunuz, biraz bakis acinizi.genisletin.
Bu kıskançlık sizi yorar.

Bakış açını değiştir. Kıskançlığını bastır.

Kardeşimin övülmesi beni çok sevindirir. Büyükler böyle düşünür. İkimizde başarılı olalım güzel olalım ama benden daha güzel ve daha başarılı olsun isterim. Kendi sınavımı kaldırırım ama ona gelecek olan üzüntüye dayanamam. Beni eleştirebilir herkes Kaldırırım dinlerim ama kardeşimi konuşamaz eleştiremez kaldıramam.

Büyüğünüzün kusuru vardır kimse dile getirmiyorsa görmediklerinden değildir özlemlerindendir. Aileniz güzel baktığındandır. Herkes kendine yakışanı yapar deyin ve ailenize yakın olmanın tadını çıkarın.

Yapmayın böyle, kendinize zarar.
Aileniz size farklı imkanlar mi sundu?
Sizden kısıp, ona mi akıttı kaynakları?
Kardeşinizi kolejlerde okutup, sizi de sınav günlerinizđe isiklara selpak satmaya mi gonderdi?
Eğer adaletli davrandilarsa üstlerine düşeni yapmışlar.
Onun takdir edilecek daha çok şeyi olmuş, hepsi bu.
Sizin de vardır, kendinizi bir kenara çekmek yerine kendinizi daha iyi tanıyıp, karakterinize göre başarı kovalayın

Örnek vereyim,
Bizim ailenin akademik anlamda parlak çocuğu bendim. iyi okullarda da okudum. Univeristeyi derece ile bitirdim.
Yüksek lisansimi yaparken tubitak bursu aldim. Yurtdisinda egitim programına davet edildim vs.

3 yaş küçük erkek kardeşim, hep ortalamanın altında bazen ortalamayı yakalayan bir öğrenciydi.
Üniversitedeydi, hala ödevlerini yapıyordum, alakasız bölüme rağmen.
Ama,
Hep parmakla gösterildi. Ahlakı, efendiligi, saygısı, herkes tarafından takdir edildi.
Açık Ara geniş ailenin en sevilen torunu.

Bir sonraki kardeşim bizden biraz küçük kaldı, aramız 10 yaş kadar.
Ama onun da karakteri farklı.
Bana nazaran daha sessiz sakin.
Ortalama üstü öğrenci, ama cok sosyal.
Arkadaşlık iliskileri hepimizden iyi.
Her girdigi ortamda kendini sevdirir. Değişik bir havası var. Sessiz ama eglenceli, iyi bir gozlemcidir, lafı gediğine koyar, sağlam espri yapar vs.

Biz aynı ana babadan, 3 farklı karakteriz.
Her birimizin baskın yanı farklı.
Her birimiz için farklı kelimeler kullanılır anlatırken.
Her birimiz olduğumuz kisilerden vazgeçmeyiz

Siz kendi algınızda kardesinizi daha iyi bir yeede gormussunuz, biraz bakis acinizi.genisletin.
Bu kıskançlık sizi yorar.
+1

Bence çocukların böyle hissetmesinin nedeni doğrudan ebeveynler; adaletli davranmamaları ve çocuklar arasında ayrım yapmaları. İkinizin de farklı kişilikler olduğunuzu, ikinizi de eşit sevdiklerini ve başarı/başarısızlıklarınızın bu sevgi ve değeri değiştirmeyeceğini size hissettirselerdi eminim ki kardeşinizi kıskanmaz hatta iyi durumda olmasına sevinirdiniz.

Herşey ebeveynlerde bitiyor, kendini suçlama lütfen. Elinizden geldiğince ortada olmamaya özen gösterin

Yani ? Siz kardeşinizi sizden daha başarılı,mükemmel biri olduğu için kıskanıyorsunuz öyle mi?
Öz kardeşinizi ?

o_O

Kurban psikolojisine girmeyin bence. Yakından tanıdığım üç kardeş var mesela. En büyük kardeş okumak istememiş, meslek edindirmişler. Biraz beden gücü isteyen ağır bir işi var. Annesine düşkün olan o olduğu için evlenemedi de bir türlü. Ailesi bir ayrı sever onu.
Ama ortancaları daha başarılı. Daha iyi kazancı var. 35inde evini arabasını çocuğunu yaptı.
En küçükleri de en zekileriydi ama zeki ama tembellerdendi. Ne iş peşinde koştu ne okul. Üniversiteyi üstelik zor da bir bölümü bitirdi ama ilk iki çocukta azim de enerji yok. Haliyle gir çık milyon iş değiştirip pes etti. Artık iş durumunu sormuyoruz bile ailesi üzülmesin diye. O da en büyük gibi bekar tabiiki.
Şimdi dışardan baksan ortanca gelince yıldız o gibi, ama anneyle ilişkide birinci çok daha düşkün. E ama en küçük olana da kıyamıyorlar durumunun lafını bile etmiyorlar.
Aile genelde koşulsuz sever. Sadece verdiğim örnekteki gibi uzakta yaşayan, ayrı evde yaşayana özlem olur.
Özlüyorlardır ondan öyle geliyordur sana.
Çok psikolojik sorunlu değillerse ben evlat ayrımı yapacaklarını sanmam.
Kendinş yıpratıp doldurmak yerine kendi hayatına dön, istediğin hayatı kur

ailenin ikinci çocuğum ama en popüleri ben oldum herzaman diyebilirim
özellikle babamın gözünde
çünkü tek kızım
herkesden daha güzelim daha başarılıyım falan öyle birşey yok ama tek kız olma avantajını bana herzaman hissetirdiler.
Bu sırayla alakalı değil bence

Odun vermeyebilirsin ama rahat eder misin bilemem. Yazdiklarina bakilirsa sanirim etmezsin. Ben merhametsiz yetismedim ve dunyevi seyler bana bir anlam ifade etmiyor. Turkiye'den, saglik sisteminden ve karşılaştıgim isi gucu laf sokmak olan insanlardan ciddi derecede sogudum. Ileride tek basima bambaska bir ülkeye gidip orada yasama plani yapiyorum. Umarım sen de her ne hayalin varsa gerçekleştirme imkanı bulursun.
Şu an tr de değilsin sanırım... Bende şöy bir sorun var, annem psikolojik sorunlu başetmesi çok zor, babam yaşlandı artık elini eteğini çekiyor herşeyden.... Elalemcilik kavramı var ailemde ve ben çok yoruldum artık bu yüzden ayrı olmak uzaktan iyi olmak istiyorum.... Çok taviz verdim ve kıymetim olmadı, bu da ayrı üzdü beni... Uzaktan iyi olanlar daha iyi... Vicdan konusunda artık elimden geldiğince.... Yıpratmak istemiyorum psikolojik olarak bana zarar verdiler

Merhabalar. Ben mükemmel kardeş sendromu yaşayan biriyim. Kardeşim her şeyiyle mükemmel. Bu küçüklüğümüzden beri böyleydi. O hem benden çok daha güzel, hem çok daha başarılıydı. Şimdi yurtdışında üst düzey yönetici. Mutlu bir evliliği var ve çok güzel 2 kızı var. Ben kıskanıyor muyum, evet maalesef. Aslında sahip olduklarını değil, ailemin ona olan sevgilerini kıskanıyorum. Ben ise küçüklüğümden beri hiç birşeyi kendi başıma yapamayan, çok başarılı olmayan(orta yani,kendi işim var çok şükür) biriyim.Kardeşim yurtdışında olduğu için ailemle beraberim. Hala evin en popüleri o. Sürekli överler onu, annem , kardeşim aradığı zaman çok heyecanlanır, tabi uzakta özlüyor. Ben ise hergün gördükleri için zaten bir heyecanı olmayan biriyim. Garip bir duygu aslında. Bilmiyorum benim gibi olan biri var mıdır? Ailem beni sever kesinlikle, sevmiyor dersem yalan söylemiş olurum. Ama ben kusurları olan biriyim, kardeşim ise her şeyi ile onları büyüleyen biri. Dolayısıyla onu daha çok seviyorlar. Durum bu.
Valla açıkçası benimde ailem öyle arkadaşım, çoğu zaman beni sevmediğinizi biliyorum dememek
Merhabalar. Ben mükemmel kardeş sendromu yaşayan biriyim. Kardeşim her şeyiyle mükemmel. Bu küçüklüğümüzden beri böyleydi. O hem benden çok daha güzel, hem çok daha başarılıydı. Şimdi yurtdışında üst düzey yönetici. Mutlu bir evliliği var ve çok güzel 2 kızı var. Ben kıskanıyor muyum, evet maalesef. Aslında sahip olduklarını değil, ailemin ona olan sevgilerini kıskanıyorum. Ben ise küçüklüğümden beri hiç birşeyi kendi başıma yapamayan, çok başarılı olmayan(orta yani,kendi işim var çok şükür) biriyim.Kardeşim yurtdışında olduğu için ailemle beraberim. Hala evin en popüleri o. Sürekli överler onu, annem , kardeşim aradığı zaman çok heyecanlanır, tabi uzakta özlüyor. Ben ise hergün gördükleri için zaten bir heyecanı olmayan biriyim. Garip bir duygu aslında. Bilmiyorum benim gibi olan biri var mıdır? Ailem beni sever kesinlikle, sevmiyor dersem yalan söylemiş olurum. Ama ben kusurları olan biriyim, kardeşim ise her şeyi ile onları büyüleyen biri. Dolayısıyla onu daha çok seviyorlar. Durum bu.
Açıkçası benimde ailem öyle arkadaşım. Evden işe, işten eve modundayim. Çoğu zaman beni sevmediğini biliyorum dememek için kendimi zor tutuyorum . 25 yaşındayım dışarı çıkıp arkadaslarimla bi kafede otursam olay olur kıyamet kopar. Diğer kardeşim gece 11 de eve gelse sesleri çıkmaz.

Back
X