ailenin önemi cevaplarinizi bekliyorum..

cbrt

hayat seninle guzell
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
256
25
Merhaba arkadaşlar...
Sizlere sorum şöyle olacak ciddi bi iliskiniz var erkek arkadasinizda size ve aileneze karsi cok iyi ve terbiyeli ama ailesi onun kadar iyi degiller kız kardeşi üvey babası ve annesi daha doğrusu şöyle üvey baba her pisliği olan bi adam kız kardeşi yakin bi zamanda evlendi 17 yasında kacipta..

Öncelikle kendimden ornek vereyim..5 senelik ciddi bi iliskim var ama ailesi anlattığım durumda ee haliyle insan dusunmuyo değil olurda ailem kabul ederde evlenirsen bunlar benim için sorun olur mu bizim evliligmizide mutlulugmuzada bulaşıp bozarlar mi.. Erkek arkadaşım bende bunlardan kurtulmak istiyorum diyo ama tam tersine donermi benim ailede ailesi yüzünden İstemiyo zaten.. Sizin goruslerinizi bekliyorum arkadaşlar

Aile cok onemli tabiki. Ne kadar erkek onemli dersen de öyle olmuyor maalesef.

Bence de aile çok önemli. Ben bazen çok kardeşli biriyle evlenirsem nolur diye korkuyorum. Yani tabiiki çok kardeşli olmak çok güzel birşey fakat insan yeni bir aileye girince sonuçta sen sevgilin için çok iyi biri olabilirsin fakat onlar için yabancısın yani onların tepkisi nasıl olur diye düşünüyor. Çünkü ne kadar çok insan varsa o kadar da uyum sağlaman gerek. Tabiiki bu her zaman böyle değil bazen ailenin 1 üyesi olur baş belası, o 20 tane kardeşten daha fena olabilir oysa tam tersi 20 tane sevimli cana yakın kardeşi olan da olabilir.

Tabii en önemlisi de kayınvalide kayınpeder. Bence ne kadar iyi davranırsan ne kadar saygılı olursan o kadar iyi.Sevmeyebilirsin fakat saygılı olmak her zaman önemli.Tabiiki karşılıklı bir şekilde. Bence bu kardeşten kardeşlerden daha önemli. ALLAH yalancı fena kayınvalideden uzak etsin İNŞALLAH. Ne kadar kabuletmesende eğer aile istemiyorsa bence eninde sonunda bir soruna getirip çıkarır. Yani mesela benim annem bana HAYIR dua vermezse ben çok üzülürüm her ne kadar çok sevsem de evlenipte mutlu olacağımı düşünmem. En azından eşim olacak insana saygı göstersin isterim.

Canım ben konunu açanın sen olduğunu şimdi anladım. Aileler gerçekten çok önemli. Senin durumunda gerçekten çok zor. Annen inatla hayır diyor. Bence sana bir tek yol kalmış oda kaçmak. Eğer onu gerçekten çok seviyorsan kaçabilirsin. Fakat öyle bir babaya ne denir bilmiyorum.Evlilik her zaman şans meselesi. Kaçıp mutlu da olabilir, bir süre sonra annen kabullenir onu mutlu olursun belki fakat kaçıpta annen kabullense bile onun evinde onun ailesiyle geçinmeyebilir mutsuz da olabilirsin. Aslında yine dediğim gibi onu çok seviyorsan bence senin için en iyisi onunla kaçmaktır. Yani ister kaç ister kaçma ister onunla evlen ister evlenme,evlilik her zaman risktir. Yani çok sevdiğinle evlenir mutlu olabilir, olmayadabilirsin yada görücü üsulüyla biriyle evlenip mutsuz olacağını düşünebilir fakat mutlu olabilirsin.Yani hiç kimse şununla evleneceksin mutlu olucaksın diye bir garanti veremez sende veremezsin.Yani o yüzden söylediğim gibi onu çok seviyorsan bir süreliğine aileni göze alarak kaç, eğer ileride pişman bile olsan onu çok seviyordum kalbimi dinledim diyebilirsin fakat İNŞALLAH hakkında HAYIRLISI olur mutlu olursun.

Iste benim 6 yil onceki halim
Ailesi hic gorunmedi gozume cok deli sevdik birbirimizi 15 ay asker yolu bekledim gelincede 1 ay icinde evlendik arada asiri kultur farklari vardi ailesini gorunce benim ailem olmaz dedi bunlar ne ayak boyle dedi bizimkiler...annem yerlerde agladi bizi kimlerle muhattap ediyosun yapamazsin bunlarla dedi
Yok dedim seviyorum dedim ama oyle olmuyo canim aile cok ama cok onemliymis gec anladim ve esimi hala cok severim o cok ayri ama ailesi yuzunden cok acilar cektim ailesini iyi tani onlarla yapabilecegine inanmiyosan girme bu yola
Ben aksini idda ederdim ama meger ailesiylede evlenirmis insan

Merhaba arkadaşlar...
Sizlere sorum şöyle olacak ciddi bi iliskiniz var erkek arkadasinizda size ve aileneze karsi cok iyi ve terbiyeli ama ailesi onun kadar iyi degiller kız kardeşi üvey babası ve annesi daha doğrusu şöyle üvey baba her pisliği olan bi adam kız kardeşi yakin bi zamanda evlendi 17 yasında kacipta..

Öncelikle kendimden ornek vereyim..5 senelik ciddi bi iliskim var ama ailesi anlattığım durumda ee haliyle insan dusunmuyo değil olurda ailem kabul ederde evlenirsen bunlar benim için sorun olur mu bizim evliligmizide mutlulugmuzada bulaşıp bozarlar mi.. Erkek arkadaşım bende bunlardan kurtulmak istiyorum diyo ama tam tersine donermi benim ailede ailesi yüzünden İstemiyo zaten.. Sizin goruslerinizi bekliyorum arkadaşlar
5 değil isterse 20 senelik sevgilin olsun erkekle değil ailesiyle evleniyorsun o yüzden kişiden çok aile önemli kaçarak uzaklaş derim canım :KK14:

Evet önemli. Erkek önemli değil diyor ama evlenince çoğunun ailesi kıymete biniyor. Öyle olmasa bile zaten ailenin uyumu yapısıda önemli

Kesinlikle önemli ben evlenirim evim ayrı yolum ayrı kapımı kapatırım ayda yılda bir görürüm mantığı yok evlilik de .İnan hayatının merkezi oluyorlar...

atamıyorsun aileyi malesf dahada kıymetli oluyorlar.ben hiç önem vermemiştim ama evlenince anladım ki çoook önemliymiş.

X