ailenin sevgiliyi onaylamaması

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar selamlar.Konu ailemin sevgilimi 2 senedir 2 kez konu açılmasına rağmen onaylamaması.zaman geçtikçe düzelir diye beklenen aile üyelerinin görüşleri düzelmeyip kötüye gittikçe, her öfke patlamasında bi süre bu konuyu açmamak lazım deyip de o süre her seferinde herkesin sakinleşmesi için daha da uzuyorsa, hiç bir şey bu kör düğüm konuyu açmıyorsa işte o zaman bu stres sarıyor insanı.

herkesin sevgiliye çamur atip sonrasında da ama biz senin iyiliğini istiyoruz demesi, sonrasında kendisi yetmiyor gibi babası da böyleymiş diye kanıtı olmayan iddialar atması, sadece maddiyata dayanan eş seçmeye zorlanması çok zor şeymiş.

ben 1 ay önce atandım bi kamu kurumunda önlisans mezunu memurum.açıköğretim okumuştum.sevgilim de 4 yıldır istanbulda bi birleşik mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor.çok aksi bi durum olmadıkça işten çıkarma durumları yok.2250 maaş alıyor. ben de 2300 alıyorum ama ailem birtürlü damat adayının ailesinin maddi durumunun kötü olduğu için onaylamıyorlar sevgilimi.aslında çok zor durumda değiller 5 kardeşler 3 ü hemşire istanbulda ve memlekette.kardeşleri falan çalışıyor ama köyde oturuyorlar diye annemler sıkıntı çıkarıyorlar.Babam sürekli memursun daha iyilerini bulursun diyor.onaylamıyoruz hiçbişekilde diyorlar.babam bana çok düşkün onun onaylamadığı bi evlilik yaparsam onu çok üzeceğimi biliyorum .ama benim içimde de sevgilimden ayrılırsam düşüncesiyle bi kara orman yanıyor sürekli.ailenin önyargıları var sağdan soldan sürekli kulaklarına laf geliyor .örneğin halası gamze memur olmuş bizim oğlanın hayatı kurtulmuş diye konuşmuş babamın kulağına gelmiş .ama işin aslından yalan olduğunu da anladım sonradan .sevgilime güveniyorum ama ailem onaylamadğı için güvenim azalıyor ve cesaret edemiyorum. ne yapmalıyım ..
psikolojim bozuldu iç sesimi durduramıyorum aynı mevzu kafamda dönüp duruyor
beni bu buhrandan çıkarın kızlar artık.delirdim delireceğim sabah yatıyorum akşam kalkıyorum kafamda aynı düşünce.:KK51:
ilk aileme sevgilimi söylediğimde 19 yaşındaydım sadece bilsinler diye söylemiştim işin yolunu baştan kesmişlerdi askerliğini yapsın işini kursun dedikten sonra kesinlikle olmaz diyer
ek. çok yoruldum artık..bana bi akıl verin.

Son düzenleme:
Kızlar selamlar.Konu ailemin sevgilimi 2 senedir 2 kez konu açılmasına rağmen onaylamaması.zaman geçtikçe düzelir diye beklenen aile üyelerinin görüşleri düzelmeyip kötüye gittikçe, her öfke patlamasında bi süre bu konuyu açmamak lazım deyip de o süre her seferinde herkesin sakinleşmesi için daha da uzuyorsa, hiç bir şey bu kör düğüm konuyu açmıyorsa işte o zaman bu stres sarıyor insanı.

herkesin sevgiliye çamur atip sonrasında da ama biz senin iyiliğini istiyoruz demesi, sonrasında kendisi yetmiyor gibi babası da böyleymiş diye kanıtı olmayan iddialar atması, sadece maddiyata dayanan eş seçmeye zorlanması çok zor şeymiş.

ben 1 ay önce atandım bi kamu kurumunda önlisans mezunu memurum.açıköğretim okumuştum.sevgilim de 4 yıldır istanbulda bi birleşik mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor.çok aksi bi durum olmadıkça işten çıkarma durumları yok.1850 maaş alıyor. ben de 2100 alıyorum ama ailem birtürlü damat adayının ailesinin maddi durumunun kötü olduğu için onaylamıyorlar sevgilimi.aslında çok zor durumda değiller.kardeşleri falan çalışıyor ama köyde oturuyorlar diye annemler sıkıntı çıkarıyorlar.Babam sürekli memursun daha iyilerini bulursun diyor.onaylamıyoruz hiçbişekilde diyorlar.babam bana çok düşkün onun onaylamadığı bi evlilik yaparsam onu çok üzeceğimi biliyorum .ama benim içimde de sevgilimden ayrılırsam düşüncesiyle bi kara orman yanıyor sürekli.ailenin önyargıları var sağdan soldan sürekli kulaklarına laf geliyor .örneğin halası gamze memur olmuş bizim oğlanın hayatı kurtulmuş diye konuşmuş babamın kulağına gelmiş .ama işin aslından yalan olduğunu da anladım sonradan .sevgilime güveniyorum ama ailem onaylamadğı için güvenim azalıyor ve cesaret edemiyorum. ne yapmalıyım ..

beni bu buhrandan çıkarın kızlar artık.:KK51:
Ailenin onayı önemli ama siz memur o değil bence bu sorun olur ileride tabi bu benim kendi fikrim. Kaç yıldır sevgilisiniz

Ailemin onaylamadığı hiçbi işe girişmezdim elimden geleni yapar olmuyosa karşıma almazdım ailemi.
Hakkınızda hayırlısı olsun

ben 1 ay önce atandım bi kamu kurumunda önlisans mezunu memurum.açıköğretim okumuştum.sevgilim de 4 yıldır istanbulda bi birleşik mağazada mağaza sorumlusu olarak çalışıyor.çok aksi bi durum olmadıkça işten çıkarma durumları yok.1850 maaş alıyor. ben de 2100 alıyorum ama ailem birtürlü damat adayının ailesinin maddi durumunun kötü olduğu için onaylamıyorlar sevgilimi.aslında çok zor durumda değiller.kardeşleri falan çalışıyor ama köyde oturuyorlar diye annemler sıkıntı çıkarıyorlar.Babam sürekli memursun daha iyilerini bulursun diyor.onaylamıyoruz hiçbişekilde diyorlar.babam bana çok düşkün onun onaylamadığı bi evlilik yaparsam onu çok üzeceğimi biliyorum .ama benim içimde de sevgilimden ayrılırsam düşüncesiyle bi kara orman yanıyor sürekli.ailenin önyargıları var sağdan soldan sürekli kulaklarına laf geliyor .örneğin halası gamze memur olmuş bizim oğlanın hayatı kurtulmuş diye konuşmuş babamın kulağına gelmiş .ama işin aslından yalan olduğunu da anladım sonradan .sevgilime güveniyorum ama ailem onaylamadğı için güvenim azalıyor ve cesaret edemiyorum. ne yapmalıyım ..

beni bu buhrandan çıkarın kızlar artık.:KK51:
Eski konularını biliyorum ailen haklı bence sadece maddiyattan ötürü değil.

6 yıldır görüşüyoruz.ne açıdan sorun yaşarız ki ?işten çıkarırlar da ben çalışırım o evde oturur gibi bi problem mi yoksa aşağılık duygusu mu
O evde oturur çalışacak iş bulamazsa ikinizde maddi manevi sıkılırsınız zor zamanlar yaşarsınız, memuriyet gibi bir durumu olamaz mı kendisinin?
Aşağılık kompleksine kapılması onun karakteriyle alakalı sizin başarılı olmanızı yediremezse sizi aşağılamaya çalışır canınız çok sıkılır.

Sevgili gelip gecici ailen her zaman hayatında şimdi onlara karşı çıkıp üzersen ileride çok pişman olursun.

ama bi oturup dinlemediler karşı tarafı biz bi şansı haketmiyormuyuz

Tecrübelerime gördüklerime duyduklarıma dayanarak şunu söyleyebilirim: Anne-babasının istemediği biriyle evlenip de mutlu olan insan yok. İnşallah siz istisna olursunuz ve bunu yıkarsınız.

konu maddiyat değil maddiyat işin kılıfı.

sen köyde yapabilir misin? herhafta köye gidebilecek misin ? kvnin bayramda temizliğini, yazın kışlığını yapabilecek misin ?

kültür farkı problem bu

O evde oturur çalışacak iş bulamazsa ikinizde maddi manevi sıkılırsınız zor zamanlar yaşarsınız, memuriyet gibi bir durumu olamaz mı kendisinin?
Aşağılık kompleksine kapılması onun karakteriyle alakalı sizin başarılı olmanızı yediremezse sizi aşağılamaya çalışır canınız çok sıkılır.
beni aşağılamaz zaten öyle biri değil .ama memurluk zor yani benim bile göbeğim çatladı herkes memur olamaz ki.

Benim ailem de zamaninda onaylamadi.
Aylarca babamla, akrabalarinla gorusmedim. Dugunume annem gelmedi.
Biri destek cikti digeri kostek oldu.
Ben sevgime, esimin sevgisine, esime guvendim.
Direttim evlendim. Kaçmadım.
Iyi ki evlenmisim.
Simdi hepsi "iyi ki xle evlenmissin" diyor.
Esimle benim etrafımda pervaneler.

Ammaaaa, maddi manevi en ufak bir yanlisini gorseydim esimin. Kesinlikle evlenmezdim.

Aile gorusu her sey degildir. Ama yabana atilmamali.

Tecrübelerime gördüklerime duyduklarıma dayanarak şunu söyleyebilirim: Anne-babasının istemediği biriyle evlenip de mutlu olan insan yok. İnşallah siz istisna olursunuz ve bunu yıkarsınız.
amin.o kadar zor bi durum ki.cumartesi gecesi ondan ayrıldım arada kaldığım için sabaha kadar ağladık ikimizde hala etkisindeyiz yılların emeği var.köyde falan oturmycaz.işinin pozisyonu pek iyi olmasa da maaşı iyi şu anki şartlarda.

ben başka bir ilde çalışıyorum .kocaelide oturucz eğer evlenirsek köye yılda birkere gideriz.

ya işte sana 1 kere gibi geliyo. oradaki insanlar sizi sürekli bekliyecek . sürekli arıyacak.
maddi beklentide olacak. ya hayvancılıkla ya tarımla geçiniyolardır muhakkak beklenti olur.

Benim ailem de zamaninda onaylamadi.
Aylarca babamla, akrabalarinla gorusmedim. Dugunume annem gelmedi.
Biri destek cikti digeri kostek oldu.
Ben sevgime, esimin sevgisine, esime guvendim.
Direttim evlendim. Kaçmadım.
Iyi ki evlenmisim.
Simdi hepsi "iyi ki xle evlenmissin" diyor.
Esimle benim etrafımda pervaneler.

Ammaaaa, maddi manevi en ufak bir yanlisini gorseydim esimin. Kesinlikle evlenmezdim.

Aile gorusu her sey degildir. Ama yabana atilmamali.
Allahm hep mutlu etsin ya.çok zor bi durum gerçekten delirmek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum.ben de ufak bi yanlışını bile görmedim insan olarak çok güveniyorum kendisine.

ya işte sana 1 kere gibi geliyo. oradaki insanlar sizi sürekli bekliyecek . sürekli arıyacak.
maddi beklentide olacak. ya hayvancılıkla ya tarımla geçiniyolardır muhakkak beklenti olur.
bunu sevgilimle açıkça konuştum .babası çalışıyor istanbulda zaten 5 kardeşler hepsi çalışıyor maddi beklentileri olsa bile bizi sarsacak kadar olmayacağını düşünüyorum.sevgilim kendisi 2 senedir köye gitmiyor.kız kardeşleri de öyle .

beni aşağılamaz zaten öyle biri değil .ama memurluk zor yani benim bile göbeğim çatladı herkes memur olamaz ki.
Orası öyle ama ben de anne baba olsam kızım memur olsa damadım da memur olsun isterdim memurluk garanti meslek diye bakılıyor insanlar tarafından. Ben öyle düşündüm, ayrıca sevgilinize çok güveniyorsanız yola çıkın, en ufak şüpheniz varsa şimdiden gitmek en hayırlısı.

Allahm hep mutlu etsin ya.çok zor bi durum gerçekten delirmek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum.ben de ufak bi yanlışını bile görmedim insan olarak çok güveniyorum kendisine.

Eski konularina bakmadım.
Arkadaslar koy kultur falan demisler.
Mesela esimle benim aramda ucurum bir kultur farki var.
O da ailesi gibi zirt pirt gel giti sevseydi, ne bileyim ailesiyle yasamak isteseydi, koy sevdasi olsaydi, annesine asik olsaydi, yok arada anneme yardim edersinci falan olsaydi askimdan olsem gene evlenmezdim.

Back
X