ailenin sevgiliyi onaylamaması

Orası öyle ama ben de anne baba olsam kızım memur olsa damadım da memur olsun isterdim memurluk garanti meslek diye bakılıyor insanlar tarafından. Ben öyle düşündüm, ayrıca sevgilinize çok güveniyorsanız yola çıkın, en ufak şüpheniz varsa şimdiden gitmek en hayırlısı.
bana dua edin .hayırlısı olsun.sağolun yorumlarınız için.çok zor çok.

bunu sevgilimle açıkça konuştum .babası çalışıyor istanbulda zaten 5 kardeşler hepsi çalışıyor maddi beklentileri olsa bile bizi sarsacak kadar olmayacağını düşünüyorum.sevgilim kendisi 2 senedir köye gitmiyor.kız kardeşleri de öyle .

evlenince aileler kıymete biner bunu hiç duydun mu ?
inan 100 lira bile çıksa cebinden öyle bi koyuyo ki insana ben millet için mi çalışıyorum oluyosun.

Allahm hep mutlu etsin ya.çok zor bi durum gerçekten delirmek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum.ben de ufak bi yanlışını bile görmedim insan olarak çok güveniyorum kendisine.
Allah Allah farklı bir üyeyle mi karıştırıyorum ki diye düşündüm,yoooo senmişsin.
Gerçekten bu adamın sana olan yanlışlarını ne çabuk unuttun,nasıl güveniyorsun?
Adam ciddi manada seni maddi manevi sömürecek ileride.
İlla yaşayıp görüp üzülecem diyorsan tabii hayat senin.
Ailen onu istemiyormuş,bir de burada yazdıklarını bilseler,tayin olduğun ile taşınırlar seni yalnız bırakmamak için.

Memuriyetin bu kadar abartılmasına şaşırıyorum, tamam garanti bir gelir kapısı ona lafım yok ama 2000-3000 leri özel sektörde de kazanıyoruz.
Özel sektörde bir kere işden ayrılınca bir daha iş bulmak imkansız zannediliyor galiba,

Konuna gelince ben sevgiline güvenmiyorum :)
yaptıgı işe degil. Sana su bilmem kaç milyar kredi çek diyen sevgili dimi bu.
İyi düşünmelisin.

Allah Allah farklı bir üyeyle mi karıştırıyorum ki diye düşündüm,yoooo senmişsin.
Gerçekten bu adamın sana olan yanlışlarını ne çabuk unuttun,nasıl güveniyorsun?
Adam ciddi manada seni maddi manevi sömürecek ileride.
İlla yaşayıp görüp üzülecem diyorsan tabii hayat senin.
Ailen onu istemiyormuş,bir de burada yazdıklarını bilseler,tayin olduğun ile taşınırlar seni yalnız bırakmamak için.
aynen.yalnız bırakmazlar görseler.lale abla ufak tefek kavgalarımız oldu ama ben ona insan olarak güveniyorum.ya inan kafam çok karışık .ne yapacağımı bilmez durumdayım.ayrıldım yalvardı sabaha kadar.ben sana gül gibi bakarım istedeğini yaparım yeter ki yanımda ol diyo.ben eve bakamam daha küçüğüm diyorum misal hizmetçi tutarım sen ne diyosun diyo.objectif bakıyosunuz olaya size de inanıyorum çok arada kaldım

Memuriyetin bu kadar abartılmasına şaşırıyorum, tamam garanti bir gelir kapısı ona lafım yok ama 2000-3000 leri özel sektörde de kazanıyoruz.
Özel sektörde bir kere işden ayrılınca bir daha iş bulmak imkansız zannediliyor galiba,

İyi düşünmelisin.
bana kredi çek ama ben öderim demişti.evet.düğün için para biriktirmek amaçlı.ama sonra ben nakit biriktiricem dedi kkendisi.ya bilmiyorum

İyi düşünmelisin.

Ozel sektordeki parayi devlette vermiyorlar bana kalirsa da.
Ileride memur olmayan damat veya gelin istiyorum :D
Kredi konusunu yeni okudum ve yurek yedigine ikna oldum konu sahibi.
Onceki mesajlarimdan etkilenmesen iyi olur.

Tek sorun sizin memur onun memur olmamasi ise erkek arkadasiniz dizgun sorumluluk sahibi evlilik yukunu sirtlanacak biri ise bence buna pek takilmamak lazim.

Memur olunca ayri bir statu felan mi aliniyor yani nedir? Kast sistemi mi var bu ulkede.

Ailelerin su bizim kiz memur ona kimse layik degil havalarina sinir oluyorum.

Memur olmayip kariyer sahibi olan bir cok insan var.

Mesela bende memurum esim ozel sektorde. Evlendikten sonra atandim evlenmeden once memur degildim. Ne yani atandim diye bir anda sihirli degnek mi degdi bana. Sinif mi atladim? Baska biri mi oldum ciktim? Ben yine ayni ben esim yine ayni esim evliligimiz yine ayni evlilik?

Ama bu soylediklerim erkek arkadasiniz sorumluluk sahibi tuttugunu kopartan aile sorumlulugu alacak biri ise gecerli. Eger sorumluluk sahibi ise isten ciksa bile gelip evde oturmaz ne yapar eder calisir yine eve para getirir.

İşte bu yüzden mezun olur olmaz evlendim. Ailem eşimin ailesini beğenmemişti, her fırsatta ayırmaya çalıştı, ben de hiç uzatmadan altı yedi ay içinde evlendim. Eminim ki senin gibi garanti bi işim olsaydı benim babam da izin vermezdi. Eşimle oturup konuşmuş maaşını küçümsemiş, seninle evlenirse kızıma maddi yardım yapmam demiş, o bizden çıkar demiş.
Her şeyi göze alacaksın seviyorsan ve sevdigin insana güveniyorsan.

Ileride memur olmayan damat veya gelin istiyorum :KK70:
psikolojim darma duman.teşekkür ederim fikirlerin için.krediyi bana çektirip kendisi ödeyecekti sen memursun sana verirler kafası.sadece sözünü etti yani bana vermezlerse sen yardımcı olurmusun gibisindne
Tek sorun sizin memur onun memur olmamasi ise erkek arkadasiniz dizgun sorumluluk sahibi evlilik yukunu sirtlanacak biri ise bence buna pek takilmamak lazim.

Memur olunca ayri bir statu felan mi aliniyor yani nedir? Kast sistemi mi var bu ulkede.

Ailelerin su bizim kiz memur ona kimse layik degil havalarina sinir oluyorum.

Memur olmayip kariyer sahibi olan bir cok insan var.

Mesela bende memurum esim ozel sektorde. Evlendikten sonra atandim evlenmeden once memur degildim. Ne yani atandim diye bir anda sihirli degnek mi degdi bana. Sinif mi atladim? Baska biri mi oldum ciktim? Ben yine ayni ben esim yine ayni esim evliligimiz yine ayni evlilik?

Ama bu soylediklerim erkek arkadasiniz sorumluluk sahibi tuttugunu kopartan aile sorumlulugu alacak biri ise gecerli. Eger sorumluluk sahibi ise isten ciksa bile gelip evde oturmaz ne yapar eder calisir yine eve para getirir.
çok sağolun aynen ben de böyle düşünüyorum.memur oldum 4 kişi birden istemeye gelmiş aynı ay içinde.önceden yüzüme bakmayan insanlar.

Ileride memur olmayan damat veya gelin istiyorum :KK70:

Evet toplumda özel sektör diyince direk asgari ücret çagrısım yapıyor demek ki :)
İnanamıyorum bazen.
haaa sen memursan işler değişir tavrına.

aynen.yalnız bırakmazlar görseler.lale abla ufak tefek kavgalarımız oldu ama ben ona insan olarak güveniyorum.ya inan kafam çok karışık .ne yapacağımı bilmez durumdayım.ayrıldım yalvardı sabaha kadar.ben sana gül gibi bakarım istedeğini yaparım yeter ki yanımda ol diyo.ben eve bakamam daha küçüğüm diyorum misal hizmetçi tutarım sen ne diyosun diyo.objectif bakıyosunuz olaya size de inanıyorum çok arada kaldım
Ahahahahhaayyyy
Hizmetçi mi tutacakmış?
Senin maaşınla mı tutacakmış hizmetçiyi?
Yav biraz kendine gel,otur kendi eski konularını oku da kafa karışıklığın belki gider.
Senin maaşınla gelecek planlaması yapan adam bu!!!!

siz birbirinizi seviyorsanız kimseye aldırış etme demeyi çok isterdim canım ama ..malesefki çevremde gördüğüm bizzat şahit olduğum şeylerden şunu anladımki aile rızası olmayınca o evlillikten hayır gelmiyor..

Evet toplumda özel sektör diyince direk asgari ücret çagrısım yapıyor demek ki :)
İnanamıyorum bazen.
haaa sen memursan işler değişir tavrına.
babam kendi de memur olduğu için ve gençkenevlenirken çok sıkıntı çektiği için kızım ben senin de aynı şeyleri yaşamanı istemiyorum diyor. :(

psikolojim darma duman.teşekkür ederim fikirlerin için.krediyi bana çektirip kendisi ödeyecekti sen memursun sana verirler kafası.sadece sözünü etti yani bana vermezlerse sen yardımcı olurmusun gibisindne

çok sağolun aynen ben de böyle düşünüyorum.memur oldum 4 kişi birden istemeye gelmiş aynı ay içinde.önceden yüzüme bakmayan insanlar.

Ama erkek arkadasiniz siz memur olmasaniz bile sizinle evlenmek isteyecekti degil mi?

Sirf memurluk uzerinden evlilik yapilmaz zaten.

Ama aileniz konusuna gelince onlarida uzmeyin. Biraz daha sabirli ve kararli olun. Baska kimseyle evlenmek istemediginizi anlayinca onlarda razi olur. Ben cok gordum bunun ornegini. Basta cok direnen ailelerin nasil yumasadigini.
Allah yardimciniz olsun. Insallah aileniz ikna olur.

bana kredi çek ama ben öderim demişti.evet.düğün için para biriktirmek amaçlı.ama sonra ben nakit biriktiricem dedi kkendisi.ya bilmiyorum

o konunda yazmışmıydım hatırlamıyorum ama bu çocuk çok fazla uyanık, ve sen daha memur olmadan paranla ilgili planlar hesaplar yapmaya başlamıştı.
ortada ciddi bir adım olmadıgı halde sen 40-50 bin kredi çek taksitleri ben ödicem diyebilecek kadar heasaptan kitaptan da anlamıyor ayrıca.
bu miktarın geri ödemesi taksitleri yani kendi aldıgı parayı gecer bi kere.
erkek dediğin hadi çok demeyelim beklenti yükselmesinde biraz akıllı olacak yaw.

Back
X