4yıllık bi ilişkim var ama ailem bilmiyor.okulum yeni bitti.geçenlerde annem sordu varmı biri diye bende anlattım ama sevgili olduğumuzu söylemedim.niyeti ciddi dedim,gelmek istiyolar dedim,annemde babam da olmaz diyolar.d.bakıra bide gelin olarak gönderemzlermiş. napıcam ben nasıl ikna edicem,tanışmayı bile kabul etmiyolar...
öncelikle yaşlar önemli. aileniz böyle bir katı tavır alıyorsa tahmin ediyorum ki yaşlar ufak. gelin gitmeyi düşündüğünüz yer belki alışık olmadığınız koşullarda bir yer olduğu için de mantık yürüterek karşı gelmiş olabilirler. genç yaşta aileye çok kızılıyor ama o zaman biraz haklı oluyorlar. belli bir yaştan sonra ise aileye az da olsa kulakları tıkamak gerekiyor. bu sebeple ailenizin bir bildiği olduğunu düşünüyorum. 4 yıl ayrı evlerde, ayrı bütçeyle genç yaşta işsiz güçsüz yaşam zor gelmeyebilir ama bir başınıza kaldığınızda işin rengi değişebilir. yaşınız gençse erteleyin derim. illa ciddi olmak, niyeti ciddi tutmak evlenmek anlamına gelmiyor. belki seneler sonra karakteriniz değişecek ve bugün gördüklerinizi karşınızdaki kişide görmeyeceksiniz. o sebeple belli bir yaşı geçmedikçe evlilik problemli olabiliyor.
4yıllık bi ilişkim var ama ailem bilmiyor.okulum yeni bitti.geçenlerde annem sordu varmı biri diye bende anlattım ama sevgili olduğumuzu söylemedim.niyeti ciddi dedim,gelmek istiyolar dedim,annemde babam da olmaz diyolar.d.bakıra bide gelin olarak gönderemzlermiş. napıcam ben nasıl ikna edicem,tanışmayı bile kabul etmiyolar...
Sanırım sen okuduğun şehirde bir erkek arkadaş edindin, şimdi de yine evlenip doğuda, o şehirde yaşamak istiyorsun. Ailen de ya uzak olduğu, ya da kültürleriniz uyuşamayacağı için karşı çıkıyor. Eğer ailenin yaşam tarzı ile gelin gitmeyi planladığın aileninki uymuyorsa ve bu yüzden karşı çıkıyorlarsa bence hiç itiraz etme arkadaşım. Ben şunu artık çok iyi anladım ki, anne-baba rıza göstermiyorsa bir bildikleri vardır. En sonunda hep onlar haklı çıkıyor, biz de keşke dinleseydik diyoruz.
güzel kardeşim öncelikle gerçekten sevgilin evlenilecek bir adam mı ona karar ver.dürüst saygılı çalışkan aile babası olabilecek bir adamsa en azından eninde sonunda tanışmaya ikna olurlar.ama ailenin fikri çoook önemli.sevgilinin ailesini tanıyormusun?maddi ve kültürel olarak senin aile yapına uygun mu?hiç önemli değil denilen kültür farklılıkları öyle ciddi aile facialarına yol açıyor ki aklın durur.ailenden uzakta olmak evlenince çok ciddi sorun.hele çoluk çocuk sahibi olunca öyle zor ki aileden uzakta...onlara birşey olsa koşup gidemezsin.gerçekten değecek bir adamsa sevgilin en azından tanışın fikrinize saygı göstereceğim de ailene.tanıştıklarında da onaylamazlarsa evlenme kesinlikle emin ol seni ailenden iyi kimse tanıyamaz.aileler tecrübeleriyle biliyorlar onlara güven. aşk meşk boş bir noktadan sonra okuyorsundur bu forumda nice büyük aşkların ne hale geldiğini.aileni iknadan çok sevgilinden yüzde yüz eminmisin onu düşün.Allah hakkında hayırlısını nasip etsin öpüyorum.
cevaplarınız içn teşekkür ediyorum.yaşlarımız küçükte değil yani 26 yaşındayız.tamam uzak,annemde benzer şeyler söyledi.sana bişey olsa biz gelemeyiz,bize bişey olsa sen gelemezsin filan.ama çok önyargılılar,tanımadan etmeden fikir yürütmeye başladılar.bende buna kızıyorum.evlenmekten soğudum resmen.
yaşlarınızda küçük değil ama bence ailenin söylediklerini de yabana atma.bir de erkek arkadaşının memleketinde yaşayacaksan kabul etme.bir sürü konu var böyle gidip canı yanan arkadaşların.ailene yakın ol.
Okulun yeni bittiğine göre ailen ya yaşından dolayı ya da kültürel farktan doğabilecek bir takım sıkıntıları düşünerekten karşı çıkıyor olabilir. Şuan kızıyorsun belki, ama az biraz daha sabretsen hak vereceksin belki? Ayrıl diyemem ama yaşın 25' ten küçükse bekle, iyi tanı, gözlemle. Keşke ailemin sözünü dinleseydim diyeceğine, iyi ki dinlemişim de.
Sizin olayların ayrıntısını bilmiyorum ama aileler bazen çok saçmalayabiliyorlar.
Benimkiler de başta istemedi, sebep İstanbul olması(bizden 1000 km uzakta) ve özel şirkette çalışması.
Onlara göre memur, mühendis, avukat, doktor, öğretmen vb olacak, yaşadığım şehir veya en kötü civar şehir olacak, gerisi önemli değil...
Ben de direttim, sürekli konusunu açtım artık bıktılar. He bir de ailelerin haklı çıkma meselesinde eminim ki çok istedikleri bir adayda bile sorun çıkacaktır. Şöyle bir bakıyorum öyle aman aman çok mutlu bir evlilik de yok zaten, herkes bir şeylerden şikayetçi. Sonra sorun çıkınca da "aaa ailem söylemişti". Ben misal kendi aileme bakıyorum, ikisi de memur, aynı şehirdeler ama hiç tasvip etmediğim bir evlilik yaşıyorlar. Babamın anneme hitap şekilleri "köpek, it, h.yvan" vb. Annemin babamdan saklı gizli çevirdiği dolaplar, babamın paralarını kurcalaması, cebinden para araklaması falan...Tutup da bana evlilik aklı vermeye çalışmasınlar bi zahmet