ailenizi haftada bir ziyaret ediyor musunuz yoksa ben mi saçmalıyorum?

Benimde ailem yaşlı bende sık gidiyorum
Esim de kendi ailesine gidiyor
Tatillerde ayrı geçiriyoruz haliyle
Ama böyle iyi oluyor.
Herkes kendi ailesi ile.

Sözkonusu aileler 50 yas civari saglikli ve dinçse biraz farkli dusunurum ama bizim annelerimiz 75+ yaşlarda 🥲

Yalnız kalınca ağlıyor benim annem.
Bizim sartlarimizda en dogrusu sık sık aramak, gitmek, gelmek.

Haftada bir ziyaret bana çok normal geliyor çok mu aileciyim😆 ama biz haftasonları kimseye gitmeyiz, hafta içi iş çıkışı yemeğe gider, yemek yer çay içer 9.30 gibi falan da döneriz. Onlar bizi gördü diye mutlu, biz yemek bulaşık işinden yırtık diye mutlu😆
Aynen.
Biz de haftada 1 anneme 1 eşimin annesine gidip akşam yemeği yer çay içer kalkarız. Karşılıklı memnuniyet sözkonusu.

Her hafta görev gibi bir yere gitmek çok mantıklı değil belki siz zamanla yemek yapmayıp hafta içi aailelere yemeğe gidersiniz hem yorulmamış olursunuz hem aileleri görmüş olursunuz.

Şimdiden muhakkak her hafta diye kaide olursa ilerde o iki üç güne bire çıkar. Söyleyiş şekli de önemli sevgilinizin aslında gerekirse kendi gider görüşmeye iki üç hafta da bir birlikte ziyaret ideal bence bir kaç saati geçmeden
her pazar ailesine gidenler ne ara çamaşır yıkıyor ütülüyor, yemek yapıyor,temizlik yapıyor alışveriş yapıyor..yaz yaz yoruldum nasıl yetişiyor pazar günü tüm gün ailedeyken , bilenler haber versin

Duruma göre değişir eğer seviyorsam karşı tarafı giderim.Eğer benim eşim benim aileme kendini yakın görmüyorsa zorlamam kendim giderim.

her pazar ailesine gidenler ne ara çamaşır yıkıyor ütülüyor, yemek yapıyor,temizlik yapıyor alışveriş yapıyor..yaz yaz yoruldum nasıl yetişiyor pazar günü tüm gün ailedeyken , bilenler haber versin
Ya gerçekten ben cumartesi de evdeyim ben yetişemiyorum çoğu zaman nasıl yetişiyorlar çözemedim bu kadar içli dışlı olunca da sorun başlıyor işte

Is saatleri de önemli. Ben ya 13.30 22.00 ya da 06.00 14.30 calisiyordum calistigim donemde.

Baya bol bol vakit kaliyordu gezmeye, evle ilgilenmeye, uyumaya.

Bu tip şeylerin bir sistematiğe oturtulması bana çok saçma ve itici geliyor. Yeri geliyor haftada 3 gün, yeri geliyor ayda bir sefer görüşüyoruz ailelerimizle. Gönüller bir olsun, yeter mantığındayız.

Düğünümüze 1 ay kala kayınvalidem "biz her pazar balık yapar ailecek yeriz, bazı rutinlerimizin bozulmasını istemeyiz" demişti. Ben de valla anne ben sana her pazar balık yemeye geleceğimizin sözünü veremem beklediğin buysa demiştim :) Yani evlendim evleneli böyle bir rutinlerini de görmedim o ayrı :))) Evlendikten sonra da bazı beklentiler oldu, kimini seve seve yaptık, kimini zorla yaptık, kimi beklentilerin yoluna çaktırmadan taş koyduk anlamazlıktan geldik.. Ne eşim ne de ben bunu güç mücadelesine çevirmedik, o dönem kendince savaş baltasıyla gezen kayınvalidem de ortada bir savaş olmadığını anlayınca şimdiki normal haline döndü :)

Ne yazık ki evliliğin ilk zamanları sınır belirlemek, güç mücadeleleri ile geçiyor etrafımdan gördüğüm kadarıyla. Boşuna yıpranıyor insanlar. Halbuki akışa bırakılsa su yolunu bulacak..

Bebekten önce haftada bir gittiğimizde olurdu üç gittiğimizde. 10 gün gitmediğimizde.
Şimdi onlar bize geliyor :D
Bu tarz şeylerin rutine binmesi haftamı öldürüyor gibi hissediyorum. Her cumartesi akşam bizimkilere, her pazar sabahı kayınaileye gitsek biz ne kalacak? Bazen pazartesi bazen cuma bazen haftasonu.. Her haftasonunu tamamen ayırmaktansa, hafta içi akşam yemeğine gitmeyi tercih ediyordum. Ara da haftasonları da uğruyoruz, şartlara bağlı. Hem eşimle dinlenme vaktimizi de öldürmiyoruz, hem onların gönülleri oluyor, hem de yemek bir kaç gün de olsa yükü hafifliyor.

Ailem farklı şehirde. Eşimin ailesine haftada 1 uğruyoruz mutlaka. Birlikte yemek yiyoruz çay içiyoruz kalkıyoruz. Kimse kimseye ilişmiyor, akan giden ömürde haftada bir gün görüşmeyeceksin demek aşırı saçma değil mi ? Çalışan insanlarız, onlara gideceğimiz gün yemek yapmıyoruz evde. İşten oraya geçip hazırlayıp yiyoruz beraber.

Ya gerçekten ben cumartesi de evdeyim ben yetişemiyorum çoğu zaman nasıl yetişiyorlar çözemedim bu kadar içli dışlı olunca da sorun başlıyor işte
evet biz de cumartesi gezeriz pazar günü pazaraçıkılır,çocuk uyurken ütü yapılır, yemek yapılır ,temizlik vs ..haftaiçine hazırlık yapılacak 1 pazar var onu da kaynanamda geçiremem ...

Back
X