Arkadaşlar bu tabiiki dert değil ama gerçekten benim yaşadığım çevrede bekar bir bayan çalışıyorsa da belli bir mesleğide varsa ayrı ev acamaz.aklina dahi gelmez.ailesiyle mutludur da.burada genelde konularda ilgimi çeken bu oluyor ayrı ev aç ekonomik özgürlüğün var sonucta kimse karışamaz ailen saygı duymalı filan diye yol gösteriliyor.ben çok merak ediorum sizler bu durumu ailenize söylediğiniz de hemen olur kızım tabiiki aç hemen ayrı evi diye bu durum sorunsuz ve çok normalmi gelişiyor.30 li yaşların üzerinde birçok öğretmen bekar arkadaşlarım var mesela birtanesi bazen bunalıp şehir disinda olan arkadaşlarına giderken bile aile bu duruma çok kızıyor veya göndermek istemiyor.tatilini bizle geçir diyorlar.basina birşey gelir yalnız olmaz diyorlar.ben bazen ayrı ev acsanmi desem diorum sonra bı gülme geliyor.sanirim benim çevremde bu durum fazlasıyla ütopik.ya evlenir ayrı ev açabilirsin.yada şehir dışında kamu personeliysen veya okuyorsun açabilirsin.yani mecburiyetten açılabilir ama keyfi olarak ya bende özel ev açayım mantığında Birtane bile tanıdığım olmadı.siz bu durumu nasıl yapıyorsunuz? Ya büyük sehirdesiniz yada ciddi sorunları olup kaçış olarak dinlemeyip mi gidebiliyorsunuz bunu merak ettim.ayni şehirde olunca aileniz kirilmiyormu?