• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailenizle birlikte yaşıyorken ayrı evi nasıl aciyorsunuz

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar bu tabiiki dert değil ama gerçekten benim yaşadığım çevrede bekar bir bayan çalışıyorsa da belli bir mesleğide varsa ayrı ev acamaz.aklina dahi gelmez.ailesiyle mutludur da.burada genelde konularda ilgimi çeken bu oluyor ayrı ev aç ekonomik özgürlüğün var sonucta kimse karışamaz ailen saygı duymalı filan diye yol gösteriliyor.ben çok merak ediorum sizler bu durumu ailenize söylediğiniz de hemen olur kızım tabiiki aç hemen ayrı evi diye bu durum sorunsuz ve çok normalmi gelişiyor.30 li yaşların üzerinde birçok öğretmen bekar arkadaşlarım var mesela birtanesi bazen bunalıp şehir disinda olan arkadaşlarına giderken bile aile bu duruma çok kızıyor veya göndermek istemiyor.tatilini bizle geçir diyorlar.basina birşey gelir yalnız olmaz diyorlar.ben bazen ayrı ev acsanmi desem diorum sonra bı gülme geliyor.sanirim benim çevremde bu durum fazlasıyla ütopik.ya evlenir ayrı ev açabilirsin.yada şehir dışında kamu personeliysen veya okuyorsun açabilirsin.yani mecburiyetten açılabilir ama keyfi olarak ya bende özel ev açayım mantığında Birtane bile tanıdığım olmadı.siz bu durumu nasıl yapıyorsunuz? Ya büyük sehirdesiniz yada ciddi sorunları olup kaçış olarak dinlemeyip mi gidebiliyorsunuz bunu merak ettim.ayni şehirde olunca aileniz kirilmiyormu?

benim derdimin farklı versiyonu :) beni de şehir dışı gezilere yollamıyorlar(özellikle peder). özgürlük bir kız için her zaman daha kısıtlı... erkekler bizden kat ve kat daha özgürler. erkek olarak doğmak varmış dünyaya ama ben kızken özgür olsam daha güzel olur :KK51: ahh nerdee

Benim ailem istemese de ben istesem acarim.Ben istemiyorum
Yalniz sıkılıyorum ben.Yalniz da yasadim gurbette calisirken.Ondan sanirim biktim.Ailem pek gelenekci sayilmaz.Maasli aile uyesiyim ne de olsa biraz da ondan.Babam hayatta degil zaten.Baba gidince bir basibosluk gelmiyor degil.

Yaşanılan yer ile ilgili sanırım. Büyük şehirlerde yol uzun oluyor mesela ben işyerine yada okula yakın eve çıkıcam deniyor yada kocaman insan olunca insan aileye bir destek de yapmıyorsa maddi yönden aileler ayrı ev olayına bir şey demiyorlar. Ha evde ha değil ne farkeder ki işten geliyosun geç saat. Yemek ye az otur yat böyle geçiyor çoğu insanın hayatı. Günde 3 saat görse nolur görmese nolur mantığı sanırım

Arkadaşlar bu tabiiki dert değil ama gerçekten benim yaşadığım çevrede bekar bir bayan çalışıyorsa da belli bir mesleğide varsa ayrı ev acamaz.aklina dahi gelmez.ailesiyle mutludur da.burada genelde konularda ilgimi çeken bu oluyor ayrı ev aç ekonomik özgürlüğün var sonucta kimse karışamaz ailen saygı duymalı filan diye yol gösteriliyor.ben çok merak ediorum sizler bu durumu ailenize söylediğiniz de hemen olur kızım tabiiki aç hemen ayrı evi diye bu durum sorunsuz ve çok normalmi gelişiyor.30 li yaşların üzerinde birçok öğretmen bekar arkadaşlarım var mesela birtanesi bazen bunalıp şehir disinda olan arkadaşlarına giderken bile aile bu duruma çok kızıyor veya göndermek istemiyor.tatilini bizle geçir diyorlar.basina birşey gelir yalnız olmaz diyorlar.ben bazen ayrı ev acsanmi desem diorum sonra bı gülme geliyor.sanirim benim çevremde bu durum fazlasıyla ütopik.ya evlenir ayrı ev açabilirsin.yada şehir dışında kamu personeliysen veya okuyorsun açabilirsin.yani mecburiyetten açılabilir ama keyfi olarak ya bende özel ev açayım mantığında Birtane bile tanıdığım olmadı.siz bu durumu nasıl yapıyorsunuz? Ya büyük sehirdesiniz yada ciddi sorunları olup kaçış olarak dinlemeyip mi gidebiliyorsunuz bunu merak ettim.ayni şehirde olunca aileniz kirilmiyormu?

Ben ailemle yaşıyorum ama aynı yaşta bir kuzenim var, ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen tek başına 1+1 evde kalıyor.

İkna etme şekli de barınaktan bi köpek sahiplendi ama teyzem evde istemedi. Ya ayrı eve çıkarım ya da bu köpek bu evde duracak diye tutturdu. Mecbur 1+1 ev kiraladılar :D

Ben 25ten önce evlendigim icin ayri ev olayini pek dusunmedim. Zaten 17-18 yasindan sonra gezme konularinda ailem karismadi bana. Oraya gidemezsin burda kalamazsin, şu saatte illa evde olacaksin baskisi yaşamadim. Rahattim ama 25 yasini gecmis olsaydim baski olmasa da ayri ev acmayi dusunurdum. Karsi cikmazlardi.
Ciksalarda yavas yavas yapacagimi yapardim. :))

Egitim hakki elinden alinan, balkona bile rahat cikamayan, evinin bir kac metre uzagindaki markete bile tek basina gidemeyen kizlar varken, bunlari dert etmeyin.

Ben ailemle yaşıyorum ama aynı yaşta bir kuzenim var, ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen tek başına 1+1 evde kalıyor.

İkna etme şekli de barınaktan bi köpek sahiplendi ama teyzem evde istemedi. Ya ayrı eve çıkarım ya da bu köpek bu evde duracak diye tutturdu. Mecbur 1+1 ev kiraladılar :KK70:
evden çıkma durumu oldukça sempatik olmus :)

türklerde bulunan koloni halinde yaşamanın bi sonucu. yani bi kadın (bazen erkek de) sadece evlenirse ayrı eve çıkabilir onun dışında 15 yaşında çocuk gibi daime ailesiyle olmalı... bence bu çok yanlış. ben de zamanında ayrı ev istedim. izin vermediler. yani izin vermemenin ötesinde bu isteğime anlam dahi veremiyolar. kafalar almıyor hani tek başına ayrı bi hayat kurmak isteğini. ayrı hayat kurmak istiyosan evlen diyolar. cahillik...

Başkaları nasıl yapıyor bilmem ama kendimden örnek vereyim 17 yaşımda ailemden ayrıldım hiçbir zaman ailem için dizinin dibinde olması gereken korunması gereken biri olmadım eğitimim süresinde ayrı evde yaşadım çalışma hayatım başka şehirde oldu yine ayrı evdeydim daha sonra ailemin yanına döndüğümde benim kafam bazı şeyleri kaldırmıyor yalnızlığı seviyorum ben ayrı yaşamak istiyorum artık dedim kimse de neden demedi çünkü alışıklardı ki zaten bizim ailede yapabilir miyim denmez ben bunu yapmak istiyorum denir kimse de kimseye bir şey demez sadece annem yıllardır zaten ayrıyız biraz daha kal dedi öyle kaldım anneye babaya ben bunu yapacağım diyip kararlılık belirtmek belli bir yaştan sonra rest çekmekle olmuyor en başından beri karakterin bu olması gerekir anne babanın güvenmesi gerekir bu kız tek korkmaz hırsız girse ne yapacağını bilir bir zorbalık olsa dik durur kendi ekonomisini yönetebilir demesi gerekiyor tabi her ailenin dinamiği farklı kimi babasından arkadaşına giderken bile her yaşta izin alır kimi haber verir kendini ailenin çocuğu değil bireyi olarak kabul ettirebilmek önemli bence .
Demişsiniz ya çevre kaldırmaz ya da aile kırılmıyor mu diye çevre önemli fakat o çevreyi takmamak daha önemli inan baba tarafım komple doğulu hemde öyle böyle değil tam hanzo tipler ben küçük çocukken giydiğim cicili etekler bile ayıp gelirmiş onlara buna rağmen biz takmazdık benim babama neler neler derlerdi babam en son hepsiyle iletişimi kesti sadece iki kardeşiyle konuşuyordu oldu bitti, ailenin de buna kırılacak bir durumu yok ki sonuçta bir bireysin maddi özgürlüğün var istediğini yapabilecek şartlar var ailene sadece saygı duymak kalıyor.

ben bekarım aılemden ayrı yasıyorum. cunku baska sehre atandım. acıkcası aynı sehırde olsaydım aılemle kalmak ısterdım cunku rahatttım aılemın yanında. yemek yapma ve fatura derdım yoktu :))) sımdı evı tek basıma gecındırıyorum.

Başkaları nasıl yapıyor bilmem ama kendimden örnek vereyim 17 yaşımda ailemden ayrıldım hiçbir zaman ailem için dizinin dibinde olması gereken korunması gereken biri olmadım eğitimim süresinde ayrı evde yaşadım çalışma hayatım başka şehirde oldu yine ayrı evdeydim daha sonra ailemin yanına döndüğümde benim kafam bazı şeyleri kaldırmıyor yalnızlığı seviyorum ben ayrı yaşamak istiyorum artık dedim kimse de neden demedi çünkü alışıklardı ki zaten bizim ailede yapabilir miyim denmez ben bunu yapmak istiyorum denir kimse de kimseye bir şey demez sadece annem yıllardır zaten ayrıyız biraz daha kal dedi öyle kaldım anneye babaya ben bunu yapacağım diyip kararlılık belirtmek belli bir yaştan sonra rest çekmekle olmuyor en başından beri karakterin bu olması gerekir anne babanın güvenmesi gerekir bu kız tek korkmaz hırsız girse ne yapacağını bilir bir zorbalık olsa dik durur kendi ekonomisini yönetebilir demesi gerekiyor tabi her ailenin dinamiği farklı kimi babasından arkadaşına giderken bile her yaşta izin alır kimi haber verir kendini ailenin çocuğu değil bireyi olarak kabul ettirebilmek önemli bence .
Demişsiniz ya çevre kaldırmaz ya da aile kırılmıyor mu diye çevre önemli fakat o çevreyi takmamak daha önemli inan baba tarafım komple doğulu hemde öyle böyle değil tam hanzo tipler ben küçük çocukken giydiğim cicili etekler bile ayıp gelirmiş onlara buna rağmen biz takmazdık benim babama neler neler derlerdi babam en son hepsiyle iletişimi kesti sadece iki kardeşiyle konuşuyordu oldu bitti, ailenin de buna kırılacak bir durumu yok ki sonuçta bir bireysin maddi özgürlüğün var istediğini yapabilecek şartlar var ailene sadece saygı duymak kalıyor.
Çok tatmin edici bir cevap oldu zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.bu sonradan olan bir durum değil demekki gençlik döneminde aileni alıştırmak lazım sanırım.

Bence de yaşanılan yerle alakalı. Benim kuzenim öğretmen ve 40 yaşında bekar. Ayrı evde yaşamıyor ama eve istediği saatte girip çıkabiliyor. Arkadaşlarıyla tatile de gider bazen yurtdışı da olabiliyor. Teyzem enistem onun hakkı koskoca insan yanlış olanı zaten yapmaz diyorlar hep. Kendini bilen bir bayan sonuçta. Ama daha küçük ve kapalı bir yerde yaşıyor olsalardı sanmıyorum ki bu imtiyazları versinler yani.

Çok tatmin edici bir cevap oldu zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.bu sonradan olan bir durum değil demekki gençlik döneminde aileni alıştırmak lazım sanırım.
Aynen öyle baştan nasıl giderse öyle tabi baştan öyle gitmesi için de ailenin görüşü önemli her ailenin dinamiği farklı, sonradan olan da muhakkak vardır bir şeylerden sıkılıp bu gidişe dur diyen

Ben farklı düşünüyorum. Kimseye ailesi “kızım niye hep akşamları evdesin, çık gez gece çıkması senin de hakkın, ya da niye hep 7de geliyorsun kasma bu kadar 8 9 da olur” “kaç yaşına geldin kendi evini aç” demez. Bana da kimse çık istediğin saatte gel, ayrı ev aç demedi. Bu hakları siz alırsınız. Hem özgürlük sınırınızı çizerek, hem de başına bir iş getirmeyecek bilinçli biri olduğunuzu kanıtlayarak.

Bekar bir ablam var, ilk başta otelde kalmaya başladı, kafası çok rahat olduğu için tek yaşamaya karar verdi. Yurt dışına taşınacaktı ama bizim ısrarımızla Şehir dışında ev tutacak bir kaç haftaya.
Evden çıkarken a ben otelde kalıcam kafa dinliycem demiyor. Anne ben çıkıyorum bi kaç gün yokum diyor. Koca yetişkin kadın sonuçta aileden izin almak çok anormal. Ama ailenin de o zihniyette olması lazım bence. Aile evladına güvenmeli. Arkasında durmalı. Yoksa olmuyor.
Bizim ailelerimiz biraz anormal. Kız çocuklarının hiçbir şey yapmalarına izin vermiyorlar. Bu da evliliğinde ve sosyal hayatında sorun yaşayan kadınları ortaya çıkarıyor/
Kadın birine bağlı yaşamamayı aileden öğrenmeli ki elin adamı olmadan da yaşayabileceğini öğrenmeli. Eziyete boyun eğmemeli.

Bekar bir ablam var, ilk başta otelde kalmaya başladı, kafası çok rahat olduğu için tek yaşamaya karar verdi. Yurt dışına taşınacaktı ama bizim ısrarımızla Şehir dışında ev tutacak bir kaç haftaya.
Evden çıkarken a ben otelde kalıcam kafa dinliycem demiyor. Anne ben çıkıyorum bi kaç gün yokum diyor. Koca yetişkin kadın sonuçta aileden izin almak çok anormal. Ama ailenin de o zihniyette olması lazım bence. Aile evladına güvenmeli. Arkasında durmalı. Yoksa olmuyor.
Bizim ailelerimiz biraz anormal. Kız çocuklarının hiçbir şey yapmalarına izin vermiyorlar. Bu da evliliğinde ve sosyal hayatında sorun yaşayan kadınları ortaya çıkarıyor/
Kadın birine bağlı yaşamamayı aileden öğrenmeli ki elin adamı olmadan da yaşayabileceğini öğrenmeli. Eziyete boyun eğmemeli.
janet peki babanızın tutumu nasıl oluyor? Anneler biraz daha esnek oluyorda ondan sordum.birde ablaniz kaç yaşında?

Bu aile yapisiyla alakali bir durum
Ilk defa babam beni yurtdisina gonderdiginde 12 yasimdaydim
O yuzden 25 yasindayken ayri eve cikicam dedigimde tuhaf karsilamadilar

Bir annenin hayattaki varoluş amacı kızı-oğlu ise ve o evlat evden ayrılıp kendi hayatını kurmak isterse annenin hayattaki amacı kalmamış olur. Aynı örnek baba için de geçerli.

O yüzden Türkiye'deki çoğu aile evladını yanıbaşından ayırmıyor. Bi bardak suyunu bile çocuğunun ayağına götürüyor. Sonra da bdv'de konu üzerine konu açılıyor :63:

Back
X