Ailesi istemedi diye evlenmekten vazgeçenler oldu mu?

Smile286

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2016
128
83
48
32
Merhabalar daha iki gün önce konu açmıştım. Sevgilim ile ailelerimizi tanıştırmaya karar vermiştik..Sevgilim şeker hastası diyabet 1 olduğu için babam karşı çıkıyor ilerde benim çok kötü olacağımdan hastalığından dolayı zor süreçler yaşayıp çalışmayacagından şüpheleniyor. Göz göre göre nasıl uçuruma atayım diyor Ne dersem diyeyim babami ikna edemiyorum arkadaşlar. Ailesi ile ilgili de düzenlerinin olmadığını herkesin kendi parasını biriktirdiğini yengesinin fena olduğunu duymuş öğrenmiş. İleride o aile ile rahat edemeyeceğimi söyleyip duruyor. Ve asla vermem diyor. Sevdiğim adam bir tarafta ben bir tarafta ağlamaktan helâk olduk. Severek nasıl ayrılacağım kin bile güdemiyorum ki birbirimizi çok seviyoruz babam böyle yapınca ezip geçemiyorum ama arada bende mahvoluyorum siz olsanız napardınız

Ailesi için bir şey diyemem. Ama baban çok acımasız geldi hasta olduğu için şimdi bu çocukla evlenmeni istemiyor ya kendi istediği kişi evlendikten sonra amansız bir hastalığa yakalanırsa ne olacak? Hiç bunu düşünmüşe benzemiyor. Para muhabbeti yaptığına göre de biraz zengin biri olsun istiyor gibi...

ayrılma canım benim seviyorsan başka kusuru yoksa
sanki yatalak konuşamıyor vs
seviyorsan anlaşıyorsanız bitti
yarın kimin hasta olacağı nereden belli
belki eşin sana bakmak durumunda olacak ileride belli mi ki değil
olmaz inşallah ama
sizin kararlılığınızı görünce vazgeçecektir baban bir de yenge fenaysa yakın oturmayn onlara derim

Bende seker hastasiyim bi bahane bulunacaksa hastalik yanlis aile konusunda mustakbel es adayinizin karakteri sizi koruyacak kapasitedeyse sorun olmaz ama diger turlu evet aile faktoru yuva yikiyor benim esim beni korumasa ilk hamileligimde ayrilirdim

Hastalık ile ilgili baban çok haksız ama aile çok önemli bir evlilikte... Konu başlığına göre konuşursam annem babam istemedi diye vazgeçmişligim var ( aile yaşntıları yüzünden) hiç de pişman olmadım... Ama baban ailesi hakkında olumsuz düşünüyorsa sende otur bir defa düşün derim.. evlilik öyle uzaktan bakıldığı gibi değil... En uyumlu aileler arasında bile sorunlar çıkıyor emin ol...

Sana baska bir pencereden gostereyim durumu. Bir arkadasim ailesini karsisina alip fiziksel ozru olan bir bey ile evlendi. Ailesi de kiz cekmesin diye istemiyordu damat adayini ve kiz da kiyamiyordu hic sevgilisine. Biz kizin yanindaydik aileyi ayipliyorduk. Simdi bildigin standart erkek oldu, her konuda ona yardimci olan ailesini bile karsisina alan arkadasima kopek gibi davraniyor. Mesele fiziksel problemler degil de sen emek verirsin aileni bile otelersin bir hareketi bir davranisi ile yaptigin onca fedakarlik icine oturur. Hic oyle bir insan degil deme asla bilemezsin. Insanlar cok degisiyor ozellikle evlenince. Aileni dinle derim.

aileni dinle evlenme sakin.hastalik disinda baban o aileyi arastirmis demekki sen onun canisin seni dusunuyor.aileni ezip gecme yazik olur sana.bende boyle bir hatadan dondum iyiki donmusum.20 yaslarindayken az daha hayatimin hatasini yapacaktim.unutursun meraketme aile hersey demektir.evlenince ailene daha cok dusuyosun babani ezme ilerde anne olunca anlarsin sende.evladinin mutlulugu bir baba ozellikle kiz babalari icin cok onemli iyi dusun..

Hastalık kısmı işin biraz bahanesi. Diğer konunuzda da yazmıştım, babanız ya gerçekten çok cahil, kimin basına ne gelir diye düşünemiyor yada bildiği başla seyler var hastalığı bahane ediyor diye...
Şimdi biraz daha taşlar yerine oturdu.
Mesela aile düzenleri olmaması ne demek? Atıyorum abartılı gece hayatları falan mı var? Yada iki eşlilik durumları mı var? Hapse girip çıkan bir aile üyesi mi var?
Evde şiddet, dayak yiyen birleri, gürültüden rahatsız komşuları mı var? Vs vs...
yengesi fena derken? Klasik kadın şerri mi yoksa paranoyak-manyak bir tip mi? Yada büyü vs yaşan abuk sabuk biri mi?
Babanız beye istinaden bu kadar karşı iyi ölçüp tartın ve ailenizi karşınıza almayın

Evlenme sevgilinin hastalığı olabilir ama önce sen yarin birgün dar durumunda çaresiz kaldığında babana dönmeye yüzün olsun. Evlenmemen seni kötü biri yapmaz ama aile rızası olmaması yakani ömür boyu bırakmaz çünkü babanın senin uzerinde daha çok emeği hakki vardir eminim.

Demekki taniyanlardan iyi şeyler duymamis baban. Cok seviyorum diyorsan da sevmek evlilik kurmaya yetmez. Yada babanın rızasını almaya bak

Hiç bir zaman hayırsız bir evlat olmadım onları üzecek birsey yapmadım ama bu konuda neden bu kadar sert davranıyor anlamıyorum. Aile düzeni yok derken çeken çekemeyen birisi demiş ki hepsi çalışıyor bir yerde parayı toplayamiyorlar durumları kötü har vurup harman savuruyorlarmıs demişler. Birikim yapamıyorlar demişler..

Baban bir yönden haklı ailesi hakkında duydukları yüzünden vermekten çekinebikir ama hastalık bambaşka konu 5 dk sonrası için bir garantiniz var mı Allah korusun size birşey olsa o zaman da aynı şeyi mi savunacak acaba babanız
Çok üzüldüm böyle düşünmesine umarım hatasını anlar

Bence babanı dinle görmüş geçirmiş insan ilerde ne olacağını görmüş ve sana söylüyor. Baban sizi ayırmak istediği için ayrılma.Kendin için ayrıl. Kendini düşün,ilerde karşılaşabilirsiniz sorunları düşün.

hastalığı icin bırsey demıyorum ama babanı dınle derım benim babamda bana cok dıl döktü evlenme bu adamla dıye evlendım sımdıde keske babamı dınleseydım dıyorum babalar bılıyor anlıyor ınan kı

İşte bu yüzden korkuyorum i. Ve eğer evlenirsem eminim ki eskisi gibi olamayacak bana sırtını dönecek ilerde ben sana demiştim demesinden korkuyorum bir taraftan sevdiğim adam bir tarafta babam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…