• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailesi yanlış mı yapıyor ben mi büyütüyorum bu sorunu yaşayanlar yardım???

lahanabebekk

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2013
288
4
16
Sakarya
3 senelik bir ilişkim var.ben 25 yaşındayım erkek arkadaşım da 32 yaşında.yaklaşık 5 yıldır benim bulunduğum ilde memur ben de memurum.annesi babası ablası da çalışıyor.anneyle baba iyi bir yerden emekli ve maaşları var.abla da bankacı.bundan 5 sene önce 15 binlik altın almış kardeşinden ve hala vermemiş araba almak için istemiş bunu.kız 5 sene boyunca kuruş vermemiş ve kendi evlerinde oturuyorz kız tek başına kirası falan da yok.ailesi başka ilde.kardeşi üniversite okuyor..
ilişkinin en başlarında kardeşi yüklü miktarda kart borcu yapardı abisine ödetirdi normal karşılardım sonra zamanla her aradgında sadece para için aradgını gördüm ve sinirlenmeye başladım.sonra yurtta kaldı kira kadar yurt parası vardı 2 yıl boyunca bu ödemiş ailesi de sen öde biz sana vercegz demişler.harç parasını falan ben yatrdgına şahit oldum kaç kez.ailesi çalıştğı halde sürekli bunu yapması garip geldi bana.ailesinin iki evi arabası falan emeklılıklerı var yanı durumu kötü olsa normal karşılarım.
neyse zamanla ben buna birikim yap bak evlencegz masraflarımız olcak kımseden yardım beklemeden kendımız yapalım dedım o da ben bırıkım yapıyorum dedi.sonra öğrendim ki ilk işe girdiği andan itibaren tüm kazancını annesine vermiş.annem saklıyor dedi ama ne kadar doğru bılmem.kendı uzaklardayken onların faturalarını ödemiş.bana gelip de bir gün param yok dondurma yemeylım dedgını bılırım.benım hesap ödememe ızın vermez ama param yok dedıg zamanlarda masa altından para verıp öde dediğini bilirim üstelik bunlar olurken çalışmıyorum öğrenciydim.hiç bir zaman lüksüm olmadı pahalı hediyeymiş orası burası gezelim demedim gırdgmz bı mekanda sırf daha fazla ödemesin dıye canım bır sey ıstedyse bıle yemedım.yaklaşık 8 aydr hesabını kendı tutuyor.ve benim ilimde yaşamaya karar verdik.benim atamam olmadan önce aılesı bız sana ev alırız sen gel bizim yanımzda otur falan demiş.bundan 4 ay kadar önce gıdıp ailesine ben ev alcagm dıyınce annesı bosver evı bende bıraz bırıkımn var onunla araba alırsın bız sana ev konusunda yardımcı oluruz kardesının okul harcları yurt paralarını da gundeme getrınce sen ne kadar değiştin demişler onu da vercez demş annesı.o
zaman almadı evını bekledı ben de onlara gore ıs yaptı dıye bozuldum sonucta bız plan yaptık ve o bı sure daha bekleyelım dedı.
şimdi işler ciddiye bındı bır kaç gun once gıttıgınde ablasından ıstemş tamam sen ne kdar verdysen öyle vercem demiş yanı 5 sene önce altın buydu ama şimdi bu ben senden altın olarak aldım demeden vercekmş hiç vermese daha kötü sonucta.sonra kendı parasnı alcak 15 bın 20 belkı en fazla (ki biriktrsin diye verdiği daha daha fazlayken)bır de o kardesının yurt paraları falan vercez onları faturaları falan dedgı halde kımse bır sey dememş.kardeşi sonucta ona da eyvallah dedım.ailesi kendı evlerıne 30 mılyarlık masraf yapmş bana ılk tanışmamzda anlattı.sımdı o evde oturmuyor gıttı kızının bulundugu evde yaşıyorlar.o ev bomboş duruyor.bütün bunlar normal mi bana sanki kız tarafında yaşayacak dıye yaptılar gıbı gelıyor.çünkü beni alıp izmirde düzen kursak sıfır ev alırız demişler.ve ilk gün tanıştgmzda annesı baban ne zaman emeklı olcak annen de olsun bak falan dedı normal mi??

çok uzun ama kusura bakmayın :((

Henüz seninle tanışmamışken kardeşlerin birbirinden aldığına verdiğine müdahale ediyorsun.

Evlenince düşünemiyorum. Ki daha evlenip evlenmeyeceğiniz bile belli değil.

MErhaba,
sizin çıkma sürecinizde yaşananlara pek bir şey diyemezsiniz bence.Ama nişan olayından sonra ses çıkartabilirsiniz olanlara.Ben böyle içiiçe geçmiş maddi ilişkileri hiç ama hiç sevmiyorum ( ısrarla söylüyorum SAĞLIK sorunları haricinde) Herkes kendi ayakları üzerinde durmalı çalışmaya başladıktan sonra.Eğer bu böyle devam ederse, evlenince çok canın sıkılır :( Gerçi benim eşimin de böyle imiş ailesi ile ilişkisi evlenmeden önce konuşmuştuk.Gerçekten evlenince bitti o işler, herkes kendi durumuna bakıyor şimdi...

Henüz seninle tanışmamışken kardeşlerin birbirinden aldığına verdiğine müdahale ediyorsun.

Evlenince düşünemiyorum. Ki daha evlenip evlenmeyeceğiniz bile belli değil.

ilk başlarda hiç karışmadım zaten ama her aradıklarında para ıstedıklerını gorunce hala mı susmalıydım? kendı ne yıyorsun dedgmde haftada 4 gun patates yemegı yapıp parasını bu kadar tutarken başkalrının lüks ıhtıyaclarına koşturuken aferın mı demelıyım evet karışmamalıyım ama abartı olunca tutamdm kendımı.

şu an sadece erkek arkadaşın , isterse tüm maaşını ailesine verir seni de sürekli parka götürür..Aile değilsiniz ki ...yapabileceğin tek bişey var o da bugün böyle yapıyorsa ilerde evlenince de yapabilir diyerek bunu kabullenip kabullenemeyeceğini düşünmek...

MErhaba,
sizin çıkma sürecinizde yaşananlara pek bir şey diyemezsiniz bence.Ama nişan olayından sonra ses çıkartabilirsiniz olanlara.Ben böyle içiiçe geçmiş maddi ilişkileri hiç ama hiç sevmiyorum ( ısrarla söylüyorum SAĞLIK sorunları haricinde) Herkes kendi ayakları üzerinde durmalı çalışmaya başladıktan sonra.Eğer bu böyle devam ederse, evlenince çok canın sıkılır :( Gerçi benim eşimin de böyle imiş ailesi ile ilişkisi evlenmeden önce konuşmuştuk.Gerçekten evlenince bitti o işler, herkes kendi durumuna bakıyor şimdi...

benım tek korkum bu zaten evlendıkten sonra da benm arkamdan ıhtıcaı olmadgı halde ınsanların lükslerını düşünmesi.ailesine çok düşkün olması korkutuyor benı

şu an sadece erkek arkadaşın , isterse tüm maaşını ailesine verir seni de sürekli parka götürür..Aile değilsiniz ki ...yapabileceğin tek bişey var o da bugün böyle yapıyorsa ilerde evlenince de yapabilir diyerek bunu kabullenip kabullenemeyeceğini düşünmek...

evlenınce kısmını düşününce ona cevap veremıyorum işte

Ben olsam gurur duyardım"kız kardeşini okutuyor"diye..daha şimdiden mal mülk para hesaplarına başlamışsınız..ne diyim mutluluklar size:ssz:

çok karışık yazmışsın parça pinçik neyse henüz zaten anladığım kadarıyla aileler bile tanışmamış sevgilisiniz zaten parayı sağda solda harcamıyor ki kardeşine yardım ediyor.bunları şimdiden konuşmak yersiz bence belkide evlenmiceksiniz

Aslında birazda yapı meselesi, ben kaç yıllık kocamın parasıyla ilgili konuşmaya çekinirim (yani evin rızkını abuk sabuk bi yere harcamadığı sürece) ailesidir sonuçta o yaşa onlar getirmiş ben şahsen eşimin üstünde bile o hakkı görmüyorum kendimde..ama bu ara bakıyorum da kızlar erkek arkadaşlarının parasına kadar karışıyor...hangisi doğru bilemedim..

ben başlığı ailesinin davranışları için açtım zaten erkek arkadasımın nıyetı ıyı ondan emınım.ama ınsanları bu sekılde alıştırıp ilerde evlenıp yuva kurdgunda farklı davrandgında ya cehpe alırlarsa ömür boyu böyle mi olsun.maddı durumu iyi bir aileden bahsedıyorum ihtıyacları yok bı eve 30 mılyarlık luks harcama yapıyorlar her ay bı esya alıyorlar.

Aslında birazda yapı meselesi, ben kaç yıllık kocamın parasıyla ilgili konuşmaya çekinirim (yani evin rızkını abuk sabuk bi yere harcamadığı sürece) ailesidir sonuçta o yaşa onlar getirmiş ben şahsen eşimin üstünde bile o hakkı görmüyorum kendimde..ama bu ara bakıyorum da kızlar erkek arkadaşlarının parasına kadar karışıyor...hangisi doğru bilemedim..

eğer eşiniz kendinden başka her şeyi düşünse yıne karışmaz mıydınız?

ben aılesıyle tanıştım buraya geldıler.kurbandan önce resmıyete dokmeyı planlıyoruz tabı nasip kısmet her sey

E şimdi tanıştın da 5 sene evvel senin adın sanın bile yoktu ortada onu demeye çalışıyorum; kardeşler birbirine borç verirken alırken diyorum sen yanlarında mıydın?
yanında bile olsan kız arkadaş sıfatıyla bu memlekette bu kadar paye vermezler insana kusura bakma.

çocukken birbirlerine verdikleri harçlıklarını da hesaplayalım istersen. ikisi arasında bence fark yok.

çok karışık yazmışsın konu bütünlüğü yok
ama aynı senin durumunda bir arkadaşım vardı
çocuk komserdi hem de, ailesinin durumu da iyiydi
ama kız kardeşlerinin herşeyini karşılardı
cebinden beş kuruş parası olmazdı
bir sürü kredi kartı sorunu vardı
kızla bir türlü nişanlanamadılar bu yüzden
hala da bişey olmadı zaten ya, sizin ki de öyle olmasın dikkat et
erkek parasının hesabını yatırımını anasına yapmicak bu bir gerçek

E şimdi tanıştın da 5 sene evvel senin adın sanın bile yoktu ortada onu demeye çalışıyorum; kardeşler birbirine borç verirken alırken diyorum sen yanlarında mıydın?
yanında bile olsan kız arkadaş sıfatıyla bu memlekette bu kadar paye vermezler insana kusura bakma.

çocukken birbirlerine verdikleri harçlıklarını da hesaplayalım istersen. ikisi arasında bence fark yok.

yok daha neler.ben yoktum ben varken olanlara da karışma hakkım yokmuş evlı olan arkadaşlar o açıdan bakmamı sağladı teşekkürler tüm yorumlar ıcın :)

mesele bu kızın karışıp karışmaması değil
karışcak tabi erkek arkadaşı, hayat arkadaşı olacak ilerde
mesele bu çocuğun ekonomi yönünden tecrübesizliği
32 yaşında memursun birikimi anana yapıyorsun
böyle saçmalık olur mu ya
evlenince de herşeyinize karışacaklar
birikim yapmasanız sorun olacak
çünkü adam yapmış daha önce
yine aynı şeyi bekleyecekler
sen şu adamı düzeltmeye bak

ben başlığı ailesinin davranışları için açtım zaten erkek arkadasımın nıyetı ıyı ondan emınım.ama ınsanları bu sekılde alıştırıp ilerde evlenıp yuva kurdgunda farklı davrandgında ya cehpe alırlarsa ömür boyu böyle mi olsun.maddı durumu iyi bir aileden bahsedıyorum ihtıyacları yok bı eve 30 mılyarlık luks harcama yapıyorlar her ay bı esya alıyorlar.

Daha evlenmeden eşinin ailesinin para meselelerini düşünür olmuşsun..ben evliyim ve eşimin ailesinin durumu cidden çok iyi(gerçi banane)örneklemek için yazmak zorundayım..eşimin ablasının oğlu var ve tabii onlarda çok zengin(banane)eşimin yeğeni amerikada okuyor ve eşim yeğenine her ay 2000 tl gönderir"benimde katkım olsun"diye ve ben gurur duyuyorum arada bende ekliyorum üzerine..haaaa ihtiyacı varmı???aslaaaaa ama mutlu oluyoruz...kim ne yapmış ne kadar harcamış bla bla bla,kendine bak..mutluluğuna bak sadece gerisi boş tatlım..

Back
X