Ailesi yüzünden boşanıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı konularda size katılıyorum, bir kadının çalışmıyor olması onu kesinlikle ezik yapmaz. Ancak birisi sevip yıllarca katlanıyorsa da bir şeyleri onu aşağılama hakkını size vermez. Demem o ki buraya anonim yazılmış çoğu yazı zaten çevresinde kendisine destek olacak kimse bulunmayan kadınlar tarafından yazılıyor. En basitinden şiddet gören bir kadının çevresi de "ayrıl ya, boşan git, aptal mısın?" demeyi biliyordur. Bu platform insanlara destek olmak için var. Yoksa buraya girdi girmenizin hiçbir manası yok, karşınızdaki insana bir faydanız dokunmayacaksa. Ne sizin vaktiniz gitsin ne onun. :-)
Konu sahibi başından beri abisinin babasının ve annesinin arkasında olduğunu yazıyor. Hatta sevgiliyken annesinin onaylamadığını da yazıyor. Lisans mezunu, maddi geliri olan, ailesinin desteklediği bir kadın karşınızdaki.
Gidecek yeri olmayan, geliri olmayan, ailesinşn desteklemeyeceği birine elbette böyle yorum yapmazdım.
Ama şu durumda kalmaya devam eden bir kadına klişe yaparsın aslansın kaplansın demek de bana teselliden öte anlam ifade edermiş gibi gelmiyor.
Mahalle ayağı kalkıyor karşıdaki annesi görüyor duyuyor gel diyor, ben geleceğim zamanı bilirim diyip yine adamla oturan bir kadından bahsediyoruz ya lütfen
 
AçıklamanıZı okudum hayatımdan 5 dakika boşa gitti. Watsapp grubu kurarım isteyen olursa demişsiniz de bırakın bu dramayı. Bir gün aklıma gelir iki gün aklıma gelir üçüncü gün hatırlamam bile. Çoğu kişin için bu geçerli. Siz başınıza gelen her şeyi hak ediyorsunuz. Çekmeye devam edin kolay gelsin. Yıl 2020 hala boşanmış insan dul kadın denilerek çirkin muamelede bulunuluyorsa sorun sizin çevrenizde. Ben hiç öyle bir şeye tanık olmadım etrafımda çok boşanmış insan var. Çevrenizi değiştirin sorun çözülsün. Sadece anne babanıza üzüldüm. Kız evladım var umarım size benzemez, eğer benzerse babasını bilmem de ben arkasında durmam. Her seferinde aynı şeyi tekrar tekrar yaşayıp akıllanmıyorsa çeksin başına geleni. Son olarak asla boşanacağınıza inanmıyorum. Bir gün eşiniz sizi terk ederse öyle boşanırsınız. Yoksa adam size ne yaparsa yapsın kocam da kocam diye yaşar gidersiniz. Biz boşuna yazıyoruz o zaman değerli vaktimi size daha fazla harcamak istemiyorum. Bu son yorumum
 
Sonuna kadar okudum.
Size enayi diyenler, kendilerini her daim ön planda tutan akıllı kadınlarsa eğer
haklılar ciddi bir enayisiniz.
Ve evet onlar sizden değerli, daha mutlu doğru.

Ama ben diyemem.
Ben de az enayi değilim çünkü :)

Ben size değil, link atcam dediniz ya eşinize bir şey söylemek istiyorum.

Demek istediğim şey şu:

''Akıl ve onur fukarası mal, şu kadın yapamasa da bir kere gerçekten erkek ol da sen onun yakasından düş. Senden bir b.k olmaz çünkü! ''
 
Bacim boş ver bizim ne dediğimizi sen de adam olmazsın kocanda ben bunu anladim burda doktugumuz dile yazık inşallah kocan adam olur ki pek zanetmiyorum sende bukemedigin bilegi opeceksin katlanacaksin ya da bosanim rahatina varacaksin karar senin
 
Konu sahibi başından beri abisinin babasının ve annesinin arkasında olduğunu yazıyor. Hatta sevgiliyken annesinin onaylamadığını da yazıyor. Lisans mezunu, maddi geliri olan, ailesinin desteklediği bir kadın karşınızdaki.
Gidecek yeri olmayan, geliri olmayan, ailesinşn desteklemeyeceği birine elbette böyle yorum yapmazdım.
Ama şu durumda kalmaya devam eden bir kadına klişe yaparsın aslansın kaplansın demek de bana teselliden öte anlam ifade edermiş gibi gelmiyor.
Mahalle ayağı kalkıyor karşıdaki annesi görüyor duyuyor gel diyor, ben geleceğim zamanı bilirim diyip yine adamla oturan bir kadından bahsediyoruz ya lütfen

Dediğiniz yerleri okumadım. Destek olmak dediğim yalnızca bunlardan ibaret değildi ayrıca... Başlık sahibinin psikolojisinin yerinde olmadığı ortada zaten bunu kendisi de kabul ediyor. Ancak bir kırılma noktası yaşamışsa da devamı gelir diye düşünüyorum.
 
Dediğiniz yerleri okumadım. Destek olmak dediğim yalnızca bunlardan ibaret değildi ayrıca... Başlık sahibinin psikolojisinin yerinde olmadığı ortada zaten bunu kendisi de kabul ediyor. Ancak bir kırılma noktası yaşamışsa da devamı gelir diye düşünüyorum.
Bir kaç sayfa önde yazdı. Adam burdaki yazılanları okumuş kavga etmişler, mahalle ayağa kalkmış. Annesi gel demiş kıymetli kocasını bırakıp gidememiş. Hala orada adamla beraber oturup bir şeylerin mucizevi şekilde değişmesini umuyor.
 
Harcadığım para umrumda bile değil. Umrumda olan ben bu kadar verici olabilmişken ot b*k meseleler yüzünden bu kadar hırpalanmış olmam. "5 bilezik olmazsa evlenmem" diyen kadınların benden daha kötü durumda olduğunu düşünüyorum. Benim harcadığım para ne kadar verici ve fedakar olabileceğimin göstergesi, eğer bu konuyu "evlenirken her dediğimi yaptılar 100 gram altın verdiler daha neler neler taktılar" diye anlatsaydım "sen de kaynana ilgi gösteriver" diyecek çok kadın vardı biliyorum. Ama bana o kadar para harcasalardı bile ben bu yaşadıklarımı kabul etmezdim. Konu benim için hiçbir zaman para olmadı çünkü.

Sorun da bu işte. Sana maddi manevi hiçbir değer vermemisler. Seni yıllarca sömürmüş, kullanmışlar ana oğul. Sen de bal gibi bütün bu olanları kabul etmişsin. Kabul etmesen hala o evde o adamla durmazdin. Şu an o evde kaldığın her dakika "Gelin daha çok sömürün beni. Ailemi ve beni daha çok asagilayabilirsiniz." anlamına geliyor.

Sen şimdi neden eş ailesine bilezik aldıran kadınları kattın araya? Senin kocanla annesinin o kadınlardan farkı ne? Onlar da sana aynı şeyi yapmislar. Para para diye kafanı utulemisler her şeyi sana odetmisler. Kimse sana keşke şunu aldirsaydin bunu yapmasaydin kocana demiyor. Değmeyecek insana yapmissin. Karşılığında aşağılanmışsin. Bir kez değil iki kez değil defalarca. O zaman bunun adı fedakarlık değil başka bir şey oluyor.

Ben anneni babani da anlamadım. Çok ciddi psikolojik problemlerin var belli. Üzmek için söylemiyorum silkelen diye söylüyorum. Annenin babanın elinden tutup seni doktora götürmesi gerekiyor. Yasin kaç basın kaç daha yazık değil mi sana? Her imkanın var yasayacagin güzel bir ömrün var sen bunu dul kadın olma korkusuna itip kendini bu aileye paspas etmek istiyorsun. Neden? Git terapi al kendine gel yeniden başla. Engel ne ki?

Yazmak istemedim istemedim ama tutup da iki ılımlı yorum görünce sana gerçeği göstermek isteyenlere alttan alttan laf dokundurmaya çalışman :olamaz:

Yazık sana satırlarda yazmış kadınlar gözlerini aç diye.
Hala hikaye anlatıyorsun. Taş olsa çatlar mübarek. Benle yasitsin su yaşta kendini soktugun duruma ciddi ciddi üzüldüm dünden beri. Bir insan neden bu hayatı seçer diye. Okumussun mesleğin var maddi durumun var. Ama hala oradasin. Onlasin.

Ben de daha kendimi yormak istemiyorum. Şu çukurdan bile isteye cikmiyorsan daha da sana bı şey denmez.
 
Konu sahibi kararımdan dönmeyeceğim diyorsun.
Peki neden hala o evdesin?
İmkanın var, hemen çıkmalısın o evden.
Sen kaldıkça daha çok yalvaracak, dinleyeceksin, saatlerce ağladık romantizmine giriyorsun.
Bırak git, bir an evvel odağını değiştir. Kendine ve yeni kuracağın hayata odaklan. Orada kaldıkça kararından vazgeçme riskin artıyor. Bir süre sonra atalet çökecek üzerine.
Şimdi, olaylar bu aşamaya varmışken gitmezsen bir daha ömrü billah gitmezsin.
Malesef, arkadaşların söylediği gibi, gerçekten boşanmayacak gibi duruyorsun.
Artık konuma yazmayacağım, bu evden gittiğimde yazacağım. Çünkü ne desem "kocasına yaranmak için yazıyor bize yazdırıyor" diyeceksiniz.
Hiç bir erkeğin bu kadar baskıya, maddi manevi baskıya, sindirmeye, ailesine yapılan saygısızlıklıklara boyun eğeceğini düşünmüyorum.
Ki geçenlerde ekşisözlükte bundan çok daha hafif bir aile sorununu yazdı bir erkek, erkekler gayet linç ettiler.
Bu kadın kadının kurdudur sözcüğünü evet ben de hiç sevmem. Ama bunu yanlış yerlerde kullanıyorsunuz.
Benim konudaki ilk yorumlarımda var gençsin, kilonu da verirsin bunları takma demiştim. Ama hala burada çok ağlayacağım, ay perişan olacağım diyor konu sahibi, neden? Bu konuyu eşine yazıyor çünkü. Bizi konuşturup kendisi hala vicdanlı, gidemeyen çok seven kadın. Kelime aralarında annesine ters cümleler kurdum evet pişmanım diyor mesela.
Kadınlar zavallı aciz yaratıklar değil, aşk için sevgi için her tür berbat şeye boyun eğmemeli. Eğiyorsa da tüh vah diyip teselli edemem. Bu da beni kimsenin kurdu yapmaz.
Konu sahibi de biraz önce gelinliğine kadar kendi ödemesini, nişanlıyken annesinin hastanesini ödemesini, bedelli ödemesini güç olarak gösteriyor ve ekliyor, bilezik isteyenler benden daha güçsüz daha mutsuz. Sizce bu kadın kadının kurdudur sözüne daha uygun değil mi mesela??
Kendi para döküp değer göremiyor ama bunu yaparken de geleneksel insanlara giydirirerek yapıyor.
Ben de gelenekten uzak bir evlilik yaptım. Ortak bütçeyle evlendik. Ailelerden yardım istemedik. Çalışan bir kadınım. Ama çalışmayan nice kadın var burdaki çalışan konu sahibinden daha güçlü. Daha gururlu. Daha dik duruyor.
Neden diyorum biliyor musunuz? Gerçek bu çünkü. Eşim de burada yazdıklarımızı falan okumuyordur, sizi temin ederim. Benim yazdığım ilk mesajı bile yarısında kapattığından eminim. Aşk sevgi için her şeye boyun eğen zavallı bir kadın durumunda olduğumu biliyorum, bundan kurtulmaya çalışıyorum. Ama şimdi size "bıktım zaten (bu kısmı doğru gerçi), çok mutluyum, kurtuluyorum, ohhh" demem yalan olacak. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Üzgünüm. Sürekli kalbim çarpıyor. Rol yapamıyorum. Burada da, gerçek yaşamımda da. Geleneksel insanlara da hiçbir şey giydirmedim inanın, benim babam ölümüne geleneksel olmasaydı hiçbir şeyi ondan saklamak zorunda kalmazdım hatta. Keşke eşim ve ailesi de geleneksel olsaydı. Yaşadığımız sorunlar bile normal olabilirdi o durumda. Çünkü ben ilk günden beri "para verdin diye kurtulamazsın, gelinliğini yapacaksın" baskısıyla karşı karşıyayım, ki yapıyordum. Halbuki para vermeseydim de ben böyle olacaktım. Bunu kimseye anlatamıyorum.
Bazı konularda size katılıyorum, bir kadının çalışmıyor olması onu kesinlikle ezik yapmaz. Ancak birisi sevip yıllarca katlanıyorsa da bir şeyleri onu aşağılama hakkını size vermez. Demem o ki buraya anonim yazılmış çoğu yazı zaten çevresinde kendisine destek olacak kimse bulunmayan kadınlar tarafından yazılıyor. En basitinden şiddet gören bir kadının çevresi de "ayrıl ya, boşan git, aptal mısın?" demeyi biliyordur. Bu platform insanlara destek olmak için var. Yoksa buraya girdi girmenizin hiçbir manası yok, karşınızdaki insana bir faydanız dokunmayacaksa. Ne sizin vaktiniz gitsin ne onun. Ayrıca lafım size değildi bir insanın derdini "drama queen"liğe yoran bir üyeye idi.
Yeniden teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı okudukça psikolojik destek almanız gerektiği kesin olarak anlaşılıyor. Hiç sağlıklı düşünceler değil bunlar gerçekten. Bilinçsiz biri değilsiniz bence, bu konuda acilen bir şeyler yapmalısınız.
Farkındayım. Twitterdan bir psikologla konuşmuştum 10 gün kadar önce. Mesajını aynen kopyalıyorum size:
"Merhaba birlikte çift terapisine başlayabiliriz ama bir sorum olacak... Bu kadar psikopatoloji gösteren biriyle birlikte olmayı gerçekten istiyor musunuz? Onun birtakım bağımlılıkları vardı anlattığınız kadarıyla, peki acaba biz de ona mı bağımlıyız? Sevgi tam olarak bu kadar yıpratıcı bir şey değil çünkü... Kişisel önerim, içinizdeki güçlü kadını yeniden inşa etmek üzerine bir sürece başlamamız olur."
Ben durumumun farkındayım. Ama ilaç kullanmanın doğru yol olduğunu düşünmüyorum. Terapi alacağım, bu mesajı atan psikologtan.
 
Benim konudaki ilk yorumlarımda var gençsin, kilonu da verirsin bunları takma demiştim. Ama hala burada çok ağlayacağım, ay perişan olacağım diyor konu sahibi, neden? Bu konuyu eşine yazıyor çünkü. Bizi konuşturup kendisi hala vicdanlı, gidemeyen çok seven kadın. Kelime aralarında annesine ters cümleler kurdum evet pişmanım diyor mesela.
Kadınlar zavallı aciz yaratıklar değil, aşk için sevgi için her tür berbat şeye boyun eğmemeli. Eğiyorsa da tüh vah diyip teselli edemem. Bu da beni kimsenin kurdu yapmaz.
Konu sahibi belli ki ruhsal olarak iyi durumda değil. İlk yorumunuzda (okumadım fakat bu alıntıladığım mesajda anladığım kadarıyla) yardımcı olmaya çalışmışsınız. Konu sahibi akabinde yine ay perişan olacağım vs diyor çünkü mevcut psikolojisi biranda değişecek bir şey değil. Yorum yapan üyeler güzel tavsiyelerde bulunuyor ama birkaç yorum sonrasında konu sahibine hakarete varacak şeyler yazılıyor. Birkaç yorum ile zaten bu psikolojiden çıkılabilseydi her şey daha kolay olurdu, psikologlar olmazdı. Ya da gittiğimiz psikologlar ilk seanstan sonra hala aynı mısın deyip terapiyi bırakmaları gerekirdi.
Burada sizin mesajı alıntıladım fakat genel olarak yazmak istedim. Zaten diğer yorumlarınıza denk gelmedim konu içinde. Umarım yanlış anlamazsınız bu mesajımı ve kırıcı olmamışımdır..
 
Siz şunu anlamıyorsunuz, ben “mutlu olursunuz eşin düzelirrr annesi aranızdan çekilir oleyy” duymaya gelmedim buraya. Bunun ne kadar imkansız ve sahte bir şey olduğunu da biliyorum. Destek görmeye geldim. Anlamadığınız şey ise şu, YILLARIN bağımlılığı, yılların sevgisi, yılların emeğinden bahsediyoruz. “hmm tmm yanlış yapmışsın hadi evden git” dediğinizde benim için bu mümkün zannediyorsunuz. Halbuki konumun başlarında herkesin yaptığı gibi bana arkamda olanları, gücümü hatırlatıp destek olsanız ben daha güçlü çıkacağım bu çukurdan. Ayrılık sürecinde yaşayacağım acıdan ve yoksunluktan (resmen eroin gibi, ondan ayrı kalmak böyle bir duygu yaşatıyor bana) daha az korkacağım. Cesur ve güçlü kadın olmak için kendimi hazırlama sürecine ihtiyaç duymam rahatsız ediyor sizi. Beni daha da karanlığa itiyorsunuz “sen başaramazsın” dedikçe. Benim için süreç daha da zorlaşıyor ama ben başaracağım.

Beni ve dahi hiçbir hemcinsinizi rahatsız etmez bu durum. Siz iyice kaybetmişsiniz sağlıklı düşünme yetinizi. Avukatım, çalışmayan, 3 çocuğuyla, cebinde 1 kuruş olmadan adli yardımdan gelen müvekkilim vardı, helal olsun çıktığı Eve bir daha dönmedi, ayda 600TL maaş ve 600TL nafakayla ayrı ev de açtı, çocuklarını da okutuyor. Ve bu kadının “cesur ve güçlü kadın olmak için kendini hazırlamaya” hiç fırsatı olmadı maalesef. Dolayısıyla siz sadece bahane arıyorsunuz ve kendinizce buluyorsunuz.

Ha bence buraya açık bir şekilde yazıp, eşinize link atmış olmanız da çok çaresizce bir hareket. Karşısına geçip konuşmaya çalıştığınızda size dinlemeye bile değer görmeyen bir adam var, siz duygularınızı bu şekilde anlatmaya ve yaptığınız tüm “iyilikleri” ona bu şekilde hatırlatıp içinde bir şeyler uyandırmaya çalışıyorsunuz, ayrılmaya veya cesur ve güçlü kadın olmaya değil.

Bi yerde eşinizin “anca para lafı yaparsın” dediğini yazmışsınız, haksız değil. Siz maddi anlamda güçlü olmayı manevi anlamda da güçlü olmak ve başkasının gözünde değerli olmakla bir tutuyorsunuz. Harcadığınıza üzüldüğünüzü ima etmiyorum, “her şeyi ben yaptım, kadın olarak, ben, tek başıma, ben ben ben” kafasındasınız, bu sebepten size çok saygı duyulmasını bekliyorsunuz. Ama olmuyor. Sizin düşündüğünüz gibi işlemiyor çark.

Ciddi problemleriniz var, profiliniz açık olduğu zaman okudum eski konularınızın bir çoğunu, görünen köy kılavuz istemez ama siz hep görmezden gelmişsiniz.

Allah sizin de anne babanızın da yardımcısı olsun, onlar için de kolay değildir eminim, evlatlarının kendini bu kadar hor görmesi.
 
Konu sahibi belli ki ruhsal olarak iyi durumda değil. İlk yorumunuzda (okumadım fakat bu alıntıladığım mesajda anladığım kadarıyla) yardımcı olmaya çalışmışsınız. Konu sahibi akabinde yine ay perişan olacağım vs diyor çünkü mevcut psikolojisi biranda değişecek bir şey değil. Yorum yapan üyeler güzel tavsiyelerde bulunuyor ama birkaç yorum sonrasında konu sahibine hakarete varacak şeyler yazılıyor. Birkaç yorum ile zaten bu psikolojiden çıkılabilseydi her şey daha kolay olurdu, psikologlar olmazdı. Ya da gittiğimiz psikologlar ilk seanstan sonra hala aynı mısın deyip terapiyi bırakmaları gerekirdi.
Burada sizin mesajı alıntıladım fakat genel olarak yazmak istedim. Umarım yanlış veya kırıcı bir şey yazmamışımdır.
Ben ilk mesajımda da ayrılınca ne hale geleceğimi yazdım. Hala yazıyorum. Beni aşağılayan hakarete varan mesajlar gördükçe benzer şeyler yazanlar mutlu oluyorlar, "ohhhh nasıl da soktu lafı salağa" diyorlar ama umrumda değil. Ben kendi hayatımı inşa edeceğim yeniden. Şu an çok kötü durumda olsam da destek alma şansım var, buradan olmazsa başkalarından. Başaracağım bu kısır döngüden kurtulmayı. Konuma son kez yazdım bir süre için. İyi kötü yazan herkese teşekkür ederim.
 
Ben ilk mesajımda da ayrılınca ne hale geleceğimi yazdım. Hala yazıyorum. Beni aşağılayan hakarete varan mesajlar gördükçe benzer şeyler yazanlar mutlu oluyorlar, "ohhhh nasıl da soktu lafı salağa" diyorlar ama umrumda değil. Ben kendi hayatımı inşa edeceğim yeniden. Şu an çok kötü durumda olsam da destek alma şansım var, buradan olmazsa başkalarından. Başaracağım bu kısır döngüden kurtulmayı. Konuma son kez yazdım bir süre için. İyi kötü yazan herkese teşekkür ederim.
Alıntıladığım üye için yazmadım. Ki kendisinin hakaret edici mesajını görmedim zaten. Ama bir iki yorum iyi yaptıktan sonra bir sonraki yorumunda hala aynı mısın deyip hakaret içerikli yazılmış yorumlar yapanlar mevcut. Kimse yorum yazın ya da yardımcı olun diye zorlamıyor. Tamam insan bazen okudukları karşısında kızıyor, öfkeleniyor ama bu karşımızdakine hakaret etme hakkı tanımıyor. Ki zaten buraya derdini bu şekilde anlatan biri muhtemelen ruhsal olarak yıpratıcı bir dönemden geçiyor bunu niye ikiye katlayalım?
Konu sahibi size gelince bu süreç zorlu olacak ama siz o gücü inşallah bulur ve mutlu olursunuz. Allah yardımcınız olsun..
 
Siz şunu anlamıyorsunuz, ben “mutlu olursunuz eşin düzelirrr annesi aranızdan çekilir oleyy” duymaya gelmedim buraya. Bunun ne kadar imkansız ve sahte bir şey olduğunu da biliyorum. Destek görmeye geldim. Anlamadığınız şey ise şu, YILLARIN bağımlılığı, yılların sevgisi, yılların emeğinden bahsediyoruz. “hmm tmm yanlış yapmışsın hadi evden git” dediğinizde benim için bu mümkün zannediyorsunuz. Halbuki konumun başlarında herkesin yaptığı gibi bana arkamda olanları, gücümü hatırlatıp destek olsanız ben daha güçlü çıkacağım bu çukurdan. Ayrılık sürecinde yaşayacağım acıdan ve yoksunluktan (resmen eroin gibi, ondan ayrı kalmak böyle bir duygu yaşatıyor bana) daha az korkacağım. Cesur ve güçlü kadın olmak için kendimi hazırlama sürecine ihtiyaç duymam rahatsız ediyor sizi. Beni daha da karanlığa itiyorsunuz “sen başaramazsın” dedikçe. Benim için süreç daha da zorlaşıyor ama ben başaracağım.
Bence de başaracaksın, eşine duyduğun şeyin bağımlılk olduğunu biliyorsun, evet yoksunluk sendromu yaşayacaksın onu isteyecek bir yanın, beynin kötü anıları silip hep güzel olayları hatırlatacak sana ama sen uyandın artık. Onlarca mesaj geldi sana herbirimiz beyninin diğer tarafıyız sen iyileri hatırladıkça sen bunları okuyup onun yaptıklarını, kötülüklerini yani gerçekleri göreceksin. Evet belki de eşin dediğin gibi kötü biri değildir ama o da annesine bağımlı ve gerçekten kötü kalpli bir annesi var. Hala aynı evde olmanız bence çok yanlış sokağa çıkma yasağından sonra çıkmalısın o evden, benim anne ve babam yıllar önce boşandı annem için çok zordu o süreç ama annemin ilk yaptığı şey tayin istemek oldu, bırak aynı evi aynı şehirden bile gittik, ben üniversitede okuyordum kardeşim yanındaydı zor oldu ama toparladı, dul kadın olmak diye bir şey ancak küçücük taşrada kalmıştır belki, sen iyi eğitimli bir kadınsın o sıfatlar kalmadı artık o sıfat sadece kocası ölen kadınların aldığı maaşı adlandırırken kullanılıyor.
Sen artık uyandın!! Tekrar bu ölüm uykusuna yatma yoksa öleceksin yok olacaksın, eşin sana zarar verir diye demiyorum benliğin, özsaygın, kişiliğin yani seni sen yapan her şey yok olacak,
Sıra o ilk adımı atmada hadi yap o ilk hamleyi
 
Bence de başaracaksın, eşine duyduğun şeyin bağımlılk olduğunu biliyorsun, evet yoksunluk sendromu yaşayacaksın onu isteyecek bir yanın, beynin kötü anıları silip hep güzel olayları hatırlatacak sana ama sen uyandın artık. Onlarca mesaj geldi sana herbirimiz beyninin diğer tarafıyız sen iyileri hatırladıkça sen bunları okuyup onun yaptıklarını, kötülüklerini yani gerçekleri göreceksin. Evet belki de eşin dediğin gibi kötü biri değildir ama o da annesine bağımlı ve gerçekten kötü kalpli bir annesi var. Hala aynı evde olmanız bence çok yanlış sokağa çıkma yasağından sonra çıkmalısın o evden, benim anne ve babam yıllar önce boşandı annem için çok zordu o süreç ama annemin ilk yaptığı şey tayin istemek oldu, bırak aynı evi aynı şehirden bile gittik, ben üniversitede okuyordum kardeşim yanındaydı zor oldu ama toparladı, dul kadın olmak diye bir şey ancak küçücük taşrada kalmıştır belki, sen iyi eğitimli bir kadınsın o sıfatlar kalmadı artık o sıfat sadece kocası ölen kadınların aldığı maaşı adlandırırken kullanılıyor.
Sen artık uyandın!! Tekrar bu ölüm uykusuna yatma yoksa öleceksin yok olacaksın, eşin sana zarar verir diye demiyorum benliğin, özsaygın, kişiliğin yani seni sen yapan her şey yok olacak,
Sıra o ilk adımı atmada hadi yap o ilk hamleyi
Allah sizden razı olsun.
 
Ayrıl lütfen eşimden..
Sonuna kadar okudum tek seferde ve üzüldüm demek istemiyorum çünkü sen o olayları bilinçli olarak yaşamışsın ve pişman değilim diyorsun o yüzden yaptığın masrafları bir kenara bırakırsak çok çabalamışsın canım sende gerçekten peygamber sabri varmış çünkü ben olsam daha en başında çok fena patlardim yani hemde öyle böyle değil sen çok ılımlı ve uyumlu birisin ve bence o insanlara çok çok fazlasın baban arkanda duruyorken sakın arkana bakma..eminim ki çok çok çok zor olacak ama inan onunla yasayacagın ve etkilenecegin günlerden daha zor olmayacak..Allah yardımcın olsun sana güç kuvvet versin umarım tatlı dil güler yüze kanmazsın çünkü karşındaki insanlar teşhis konmuş problemleri olan insanlar..
(Bu arada tüm yorumları okuyamadim ama linkini atıcam demişsin o kişi bu sayfayı okudu mu ? Tepkisi ne oldu ?)
 
Benden sadece 3 yaş büyüksün yaşadıklarına inanamıyorum. Sana yalvarıyorum ayrıl ve bok kafalı bir y kromozomlu için kendini bu hallere sokma bir daha. Okurken kriz geçirdim ya.
 
Konu sahibi arkadaşım, beni karanlığa itiyorsunuz böyle yazdıkça diyorsun iyi hoş da bunu kendine yapan sensin aslında. Benim merak ettiğim hep en en en başı.

Serseri bir hayatı vardı, uyuşturucu kullanıyordu.
Annem ona hep ters davrandı, uyuşturucu meseleleri ve beni sürekli terk etmeleri, üzmeleri, başka kızlarla düşüp kalkmaları yüzünden.

Böyle biriyle ilişkini nasıl ilerletiyorsun?

Abim olacak zırdeli bir arkadaşıyla eşimi işyerinden aldı ve darp etti. Arkadaşı eşime bir yumruk atmış.

Şiddet yanlısı bir insan değilim ama abin kardeşine yapılan eziyete dayanamamış ve abine zırdeli mi diyorsun?

Ve çıkıyordum evden. Eşim arkamdan gelirken annesi "sen nereye?" dedi. Eşim gelmedi. Bana sürekli "ya anana ya babana gidersin" diye zavallı muamelesi yapıyordu. Gitmedim.
Sana onca şeyi yaşatan insandan ayrılmak bu kadar mı zor?

Bu yazıyı o da okuyacak. Ona linki gönderip, sabah öyle gideceğim zorluklarla kurduğum yuvamdan.

Neden dediğin gibi yapmadın...
 
Hiç suçum yok demişsin canım suç başta sende ki. Anne baştan karşı çıkmış çünkü baştan olmayacağı belliymiş. O kendi annesini atamamisken sen anneni dinlememissin. Ya nerden baksam elde kaliyo uyuşturucu olayı harcadigin paralar.adam resmi jigolo resmen. Böyle birinden ne bekledin ki zaten
 
Kaç kurtul kendine yaşa artık bu adama mecbur değilsin bu evlilik değil herkese inat mutlu ol hayat bu adamdan ibaret değildir
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X