Ailesinden şiddet gören eşcinsel intihar etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Ailesinden şiddet gördüğü için canına kıyan Sinan Akyüz için sivil toplum örgütleri, intihara sürüklendiğini savunarak suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor
Sitene Ekle
ailesinden-siddet-goren-escinsel-intihar-etti-5704777.Jpeg

BURCU KARAKAŞ İstanbul

Van AhTamara LGBTİ grubu üyesi olan Sinan Akyüz (24), önceki gün evinde kendini asarak intihar etti. Eşcinsel olan Akyüz’ün arkadaşları, uzun süredir ailesinden şiddet gördüğünü, vücudunda darp izleri olduğunu ve savunma amaçlı Tekvando dersleri aldığını öne sürdü. Akyüz, intiharından önce Facebook hesabından; “Dünya size kalsın, yalanlar size kalsın, sahtekarlıklar size kalsın, dostluklar size kalsın, aşklar size kalsın, duygular size kalsın, düşünceler size kalsın, nasihatlar size kalsın. Mutlu günlerin geleceği yok; artık gitmeliyim” mesajını paylaştı.

Darp izleri vardı
LGBTİ grupları ve sivil toplum örgütleri, daha önce de birçok kez intihar girişiminde bulunan Akyüz’ün ölümüne ilişkin intihara sürüklendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını söyledi.
YAKA-KOOP Başkanı Gülmay Gümüşhan, bir hafta boyunca Akyüz’ü anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, “Bana ‘Abla, savunma kurslarına gidiyorum, teknikleri öğreniyorum’ demişti. ‘Günlerce beni dövüyorlar’ demişti. İntihar edeceğini söylüyordu gülerek. Özellikle abisinden şiddet görüyordu. ‘Ölürsem bana çok güzel anma töreni yapın. Ağabeyim kollarımı bağlayıp dövüyor’ diyordu” diye konuştu. Akyüz’ün Van AhTamar LGBTİ grubundan arkadaşı Tuan Tual Bozkurt da, “Son olarak ağabeyinin darp ettiğini söylemişti. Vücundaki darp izlerini gösterince biz de korkmaya başlamıştık. Toplantı yapacağımız gün ölüm haberi geldi, biz de sarsıldık” dedi.
http://www.milliyet.com.tr/ailesinden-siddet-goren-escinsel-gundem-2068549/

yuh be bu ne?

Allah rahmet eylesin.çok üzücü bir olay.daha gencecik.

24 yaşında bir adamı abisi bağlayıp nasıl dövebilir bu nasıl iş?

Ben de twitterda okumuştum arkadaşlarının anlattıklarını çok üzüldüm bu çocuğa, abisi babası rahat etsinler artık namusları kurtuldu, bu resmen cinayet memnunlardır şimdi adımız temizlendi diye düşünüyorlardır

Gencecik çocukmuş:KK43:
Ne istediler senden? Ne Zararın vardı Dünya'ya ki göçüp gitmeni istediler? Dünya'da bunca kötü, Sapık, tecavüzcü varken bir sen mi fazlaydın?
Allah merhametini ve rahmetini esirgemesin senden.
Ailesi de rahat etsin, Utandıkları çocukları öldü işte:KK62:

Of.
Bu tür ailelere "Benim Çocuğum" adlı belgeseldeki ailelerin lgbt'li çocukları için nasıl bir mücadele verdiklerini izlettirip utandıracaksın.
Ama biliyorum utanmayacaklar, Sinan öldü diye ailesi belki şu an içten içe seviniyordur bile. Ne de olsa "anormal bir günahkar" dan kurtulduk, ailemizin sicili daha temiz diye bakıyorlardır. Vicdansızlar.

mune ablanın dediği gibi o kadar katil tecavüzcü hırsız varken bu çocuk mu fazla geldi .? ne suçu vardı ?
allah sizin gibi aileyi ıslah etsin

Bunlarda katillere köy ağası gözüyle bakılıyor.. Adamcağız kendi tercihini yaptı diye dövülüyor.. Hepinize bağırmak istiyorum. Adaletin bu mu dünya?
Rahat uyu ! Bu dünyada adalet yok kimseye.

Dünya size kalsın, yalanlar size kalsın, sahtekarlıklar size kalsın, dostluklar size kalsın, aşklar size kalsın, duygular size kalsın, düşünceler size kalsın, nasihatlar size kalsın. Mutlu günlerin geleceği yok; artık gitmeliyim
gitmemeliydin savaşın çok zor olacaktı ama
herkes gibi senin de bu dünyada yaşam hakkın olduğunu kanıtlamalıydın

Ailesi OHHH öldü de kurtulduk demiştir.

biz birşeyi anlamadık gitti,yapan kendi cinsel uzvu ile yapıyor,yapan örnek açık giyinen kendı vucudunu açıyor(bunun için dövülen aşağılan kadınlar için yazdım yanlış anlaşılmasın)ve yıne namaz oru. örtü vs kendı için yapıyor bızım için değil,bunu anlasak yanı herşeyin Allah la aramızda olduğunu o kadar içselleştrmesek süper olcak,Ha şu var örnek eşcinsel ama birinin reşit olmayan birinin kanına girmeye çaılışıyorsa o zaman başka,yada içki içmeyen birinin kanına girmeye,yanı bireysel olarak yaptığımız he türlü iyi yada kötü davranış şahsımızı ilgilendırır,üzülmek dua etmek ayrı...ama sankı senın cinsel uzvunla yapıyormuş gibi ortalığı yıkmak ayrı,ah be kardeşim seni dinlesek kimbilir belkide biri çocuk yaşta yaptı bunu sana,belki onada başkası,ay nebileyim yaa iyi olalım,kimsenın hayatında köstel çelme takan bi leke olmayalım

Çocuk oradan kaçık istanbula gitmeliydi aile şerefi söz konusu ,olunca zaten o ratteye gelmelerini istemişler olmuş,

mune ablanın dediği gibi o kadar katil tecavüzcü hırsız varken bu çocuk mu fazla geldi .? ne suçu vardı ?
allah sizin gibi aileyi ıslah etsin
Ah be ablacım, bu gençlerin tek suçu eşcinsel olmak, kimisi bu çocuk gibi göçüp gidiyor, kimi de çevresinden kaçıyor, buralarda var eşcinsel gençler, belli dışlanıp kaçmışlar, belki de aileleri kovdu bazısını bilemiyorum ama en azından burda yadırganmadıkları için rahatlar.
Keşke bu çocukta gitseydi memleketinden, başa çıkabilirim sandı sanırım.
Ne de güzelmiş yüzü:KK43:

Ah be ablacım, bu gençlerin tek suçu eşcinsel olmak, kimisi bu çocuk gibi göçüp gidiyor, kimi de çevresinden kaçıyor, buralarda var eşcinsel gençler, belli dışlanıp kaçmışlar, belki de aileleri kovdu bazısını bilemiyorum ama en azından burda yadırganmadıkları için rahatlar.
Keşke bu çocukta gitseydi memleketinden, başa çıkabilirim sandı sanırım.
Ne de güzelmiş yüzü:KK43:
İntihar edicek kadar onu karartan onu bitiren ailesi utansın abla
O senin evladın canından kanindan
Belki benimseyemezsin bağırıp çağırrsin kavga edersin ama intihara sürüklemek nedir ya bu nası aklım almıyor
Bi insan nasıl canına kiyar hayal dahi edemiyorum
Bunu tetikleyenler utansin.
Rahat rahat yemek yesinler uyusunlar şimdi.
Gerçek erkek(!) evlatlariyla grur duysunlar.

yazık ya ne istemişler bu çocuktan bir insanın canına kıydıracak kadar nasıl işkence edilebilir bu nasıl aile aklım almıyor bir türlü herşey daha farklı olabilirdi ne denir ki kelimeler yetersiz...

Namusunuz temizlendi mi şimdi?
Mutlu musunuz? Ne suçu vardı? Allahım içim acıdı. Lanet olsun böyle insan(!)lara

Şimdi araştırdım, Van'da yaşıyormuş. Drama öğretmeniymiş. Babası hayatta değilmiş. 31 Mayısta vefat etmiş..

X