Ailesine aşırı yüz veren eş

Gerçekten öyle. İnsan yeri geliyor evladına bile güvenemiyor. Evladın zor duruma düşmesi farklıdır ama ailenin görevi iyi bir eğitim almasını sağlamak. Mesleğini eline aldıktan sonra artık bi zahmet çocuklar birey olsun. Siz yurtdışına yaşıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam? Orda daha iyi görüyorsunuzdur küçüklükten beri birey olarak yetiştirmeye çalışıyorlar bizde 50 yaşında hala anne babaya muhtaç onların eline bakan o kadar çok örnek var ki

İnsanların beklentilerini anlamıyorum hiç. Eskiden aileler düğünleri yapıyordu belki. Ama o zamanki düğünler ve hayat şartları bugünkiler ile hiç de aynı değil. Aileler mesela bir arada yaşardı. A dan z ye bugünkü beklenen herşey yoktu. Hayat pahalı diyor herkes ama düğününe gelince karşı tarafı resmen sömürenler var. Dediğiniz gibi insan ayaklarını yorganına göre uzatmali. Ben erken evlenmeye karşı değilim. Ama o evliliği gerçekten bir birey olarak sürdüreceksen yapacaksın. 20 yaşında bir insan ne kadar para koymuş olabilir? Dediğim gibi başkasının didinip kazanmış parasını istemek ve beklemek doğru bir davranış değil. Aileler zaten takı ile destek oluyor genelde. Ondan fazlasını beklememek lazim.. Bizim millet ama düğün konusunda abartıya o kadar alıştı ki. Sen sade birseyler istesen burun kiviranlar var.
Bu arada Almanlarda herkes genelde düğününü kendi öder. Hani aileler maddi yardımda o kadar çok da bulunmadi benim tanık olduğum düğünlerde

Maaş kartını al kocandan. Ağırlığını koy. O ailenin gözü o maaşta gibi geldi bana. Ben de memurum. Her ne hikmet ise herkesin gözü bizim maaşlarda.
Ne kadar haklısın canım benim. Ben boşandım ama evliyken hep şunu düşündüm memur olmasam evlenmicekmiş heralde benimle. Nedir bu maaş, maaş kartı meselesi. Tabi ki aile Olınca kadının erkeğin parası olmaz olunmamalı da ama kapitalist Bi kafayla düşünen eş ve eş ailesi bana çok itici geliyor ya

Ayrıca bırak boşver bişiy yapmadılarsa yapmadılar. Şükür ki ihtiyacınız yok ne güzel aileniz okutmuş düzenli gelirsiniz mesleğiniz var. Onların yapacağı şeyler de boşver olmasın. İnanki daha iyi çünkü yapıldığında da genelde kafaya kakılıyo. Önemli olan niyet

Ayrıca sunuda belirteyim biz öyle sağda solda sevgili yapan sarmaş dolaş gezen kızlardan hicbir zaman olmadık görücü usulü evlendik sileler çok istediği icin
Demek ki eşinin ailesi o kadar da istememiş😂

konuya yorum dahi yapmak istemiyorum, başlıktan belli zaten “aileye yüz vermek”... tek üzüldüğüm şey bu zihniyetteki kişilerin öğretmen olması:((

Biz ozaman koca koca insanlar degil 20 yaşında cocuktuk onu belirtmek isterim ayrıca aranızda dugunde yenilen yemeyin parasına kadar ödeyen yoktur sanirsam
Konuyu eleştirmeden onc

30 yasindami evleneseydik hanımefendi ayrıca kelimelere bukadar mana yüklemeyin ne demek istediğimi anladiniz bence:)

20 yasinda evlenmek bir zorunluluk degil. Millete muhtaç, maddi yardim beklecegine 30 yaşinda evlenseydin keske. Sen bekleyemedin evlendin diye sizin maddiyatinizi karsilamak zorunda degil kimse.
Cocuk yaşta olup yine kendin gibi cocukla evlenirsen ailesine karşi seni savunamamasi da çok normal ne bekliyordun?

21 yasimdaydim ben de evlenirken eşimin ailesinden tek bir zırnık almadik bugune kadar dugunde 1 cift ince bilezik taktilar gectiler fazlasi olmadi, ihtiyacim da yok onlarin verecegi seylere Allaha sukur. Elaleme güvenerek evlenilmez.

Büyük çoğunluk destek olduğu için zannediliyor ki olmasalarda olurdu sorun değil ama çok kişi biliyoruz okuyoruz, görüyoruz, destek olunmadığından nişandan dönen, borçlar yüzünden evliliğinin ilk yıllarını kavga dövüş geçiren. Bu bir zorunluluk ne yazık ki. Çünkü Türkiye de evlilik diğer ülkelerde olduğu gibi ucuz değil.

Ucuz tercih yapmak elimizde ama ? Mesela 20 -30 binlik koltuk almamak kişinin kendi elinde .Düğün salonunda düğün yapmayıp sade bir nikah töreni yapmak kişinin kendi elinde vs vs ha ama illa bunlar isteniyorsa borç harç yapılıp yıllar yıllı insanlar borç ödemeye mahkum ediliyorsa bu işte bir yanlislik var demektir .

Burda bile görüyoruz almak zorundalar ,yapmak zorundalar diyeni hayır efendim kimse sana bana bize bir şey yapmak zorunda degil.Ben kendi keseme göre davranmak zorundayım.

Türkiye'de evliliklerin pahalı olmasının sebebi.İlla ev diye diretenler,en az 15 burma bilezik isteyenler,şu marka gelinlik olsun ,bu marka eşyalarım olsun ,aman eksik bir sey kalmasın diye düşünenlerdir.

Şüphesiz hayat çok pahalı ama daha da pahalılaştıran kişinin ta kendisi .Çünkü falanca bir düğün yaptı offf ki of dedirtmek için bütün çaba

Eylül ayinda bir yakinim evlendi ve birebir yaşadık bunları .

İnsanların beklentilerini anlamıyorum hiç. Eskiden aileler düğünleri yapıyordu belki. Ama o zamanki düğünler ve hayat şartları bugünkiler ile hiç de aynı değil. Aileler mesela bir arada yaşardı. A dan z ye bugünkü beklenen herşey yoktu. Hayat pahalı diyor herkes ama düğününe gelince karşı tarafı resmen sömürenler var. Dediğiniz gibi insan ayaklarını yorganına göre uzatmali. Ben erken evlenmeye karşı değilim. Ama o evliliği gerçekten bir birey olarak sürdüreceksen yapacaksın. 20 yaşında bir insan ne kadar para koymuş olabilir? Dediğim gibi başkasının didinip kazanmış parasını istemek ve beklemek doğru bir davranış değil. Aileler zaten takı ile destek oluyor genelde. Ondan fazlasını beklememek lazim.. Bizim millet ama düğün konusunda abartıya o kadar alıştı ki. Sen sade birseyler istesen burun kiviranlar var.
Bu arada Almanlarda herkes genelde düğününü kendi öder. Hani aileler maddi yardımda o kadar çok da bulunmadi benim tanık olduğum düğünlerde

Çok doğru söylüyorsunuz. Gençlerde katıldığım bir isteme töreninde damada kahve fincanı yaptırıldığını gördüm üzerinde adı yazan. Özel olarak yaptırılmış. Bir kere kullanıldı bitti. O kadar gereksiz ve garip geldi ki herkesle aynı fincandan içse ne değişir yani? Tuzlu olduğu belli olsun karışmasın diye yanına kurdele koyanı gördüm ama özel fincan yaptıranı ilk defa görüyorum. Sırf böyle ıvır zıvır şeyleri kimseden geri kalmamak, fotoğraf çekmek adına alıp masraf yapan o kadar çok insan var ki. Ailede para yok kişide para yok. İlla evleniliyor en güzel yerde düğün şart tabi sonra yıllarca o borç bitmiyor, üstüne aile suçlu oluyor.

Düzgünce okudum zaten. Bende size düzgünce okumanızı öneririm. Ben daha hiç rastlamadım igneden ipliğe kendi yapana iyi kötü her aile destek olur cümlesi size ait değil mi? Her şeyini kendisi yapanı görmemişsiniz işte, kendinizle alakalı yorumunuzdan zira bu anlaşılıyor.
Eee derken? Hiç olmadığını iddia ettiğiniz bir şeyin olduğunu belirtiyorum. Sizin sandığınızın aksine bütün Türkiye aman ben evleneyim aileler düğünü yapsın, bütün masrafları karşılasın üstüne bir de savunduğunuz konu sahibi gibi bana maddi yardımda bulunsun beklentisinde veya isteğinde değil.
Türkiye’de evlilik ucuz değil demişsiniz neden ucuz değil ben size söyleyeyim çünkü herkes tüketim çılgınlığının peşine düşmüş. Aman en güzel yerde düğün yapayım, en güzel gelinliği giyeyim, en güzel ev eşyasını alayım derdinde. Herkes eldeki bütçesine göre hareket etse bu durumda olunmaz. 3 saat sürecek düğün için yıllarca bitmeyen krediyi ödemek mantıklı mı sizce pardon kişi kendisi de ödemiyor anne baba ödüyor. Neden çünkü çocuklar evlenmek istemiş kazık kadar insanlar evlenip kendi ailesini kuracak diye anne baba bir dünya para ödemek zorunda. Evlenecek olgunluğu olduğunu düşünen bi zahmet elini taşın altına koymalı.
👏🏻👏🏻👏🏻 Gençler o kadar acımasız ki gerçekten anlam veremiyorum. İnsanlar binbir zorlukla besleyip büyütüyor, iyi kötü meslek sahibi ediyor. İş evlenmeye gelince tam rahata erecek insanlara hala sülük gibi yapışıyorlar. Bilmiyorum şimdi herkes ailelerin yardımı olmadan olmaz gibi düşünüyor ama gayet tabii olur. Evlenmek için evlenmeyen, sevdiği için evlenen insan evinde lüks salon takımları, çeyizler olmadan da evlenebilir bütün bunlar zamanla olabilir. Zavallı yaşlı insanları zora sokmaya ne gerek var. Yapmadıklarında da “aileye yüz vermemek” normal geliyor işte, asla anlayamayacağım

Düzgünce okudum zaten. Bende size düzgünce okumanızı öneririm. Ben daha hiç rastlamadım igneden ipliğe kendi yapana iyi kötü her aile destek olur cümlesi size ait değil mi? Her şeyini kendisi yapanı görmemişsiniz işte, kendinizle alakalı yorumunuzdan zira bu anlaşılıyor.
Eee derken? Hiç olmadığını iddia ettiğiniz bir şeyin olduğunu belirtiyorum. Sizin sandığınızın aksine bütün Türkiye aman ben evleneyim aileler düğünü yapsın, bütün masrafları karşılasın üstüne bir de savunduğunuz konu sahibi gibi bana maddi yardımda bulunsun beklentisinde veya isteğinde değil.
Türkiye’de evlilik ucuz değil demişsiniz neden ucuz değil ben size söyleyeyim çünkü herkes tüketim çılgınlığının peşine düşmüş. Aman en güzel yerde düğün yapayım, en güzel gelinliği giyeyim, en güzel ev eşyasını alayım derdinde. Herkes eldeki bütçesine göre hareket etse bu durumda olunmaz. 3 saat sürecek düğün için yıllarca bitmeyen krediyi ödemek mantıklı mı sizce pardon kişi kendisi de ödemiyor anne baba ödüyor. Neden çünkü çocuklar evlenmek istemiş kazık kadar insanlar evlenip kendi ailesini kuracak diye anne baba bir dünya para ödemek zorunda. Evlenecek olgunluğu olduğunu düşünen bi zahmet elini taşın altına koymalı.

O kadar doğru ki. Bazilarini birebir gordum. Bit kadar apartman dairelerine kocaman avangarde koltuklar, kocaman başlikli yataklar tepip, saçma sapan sarayda yasiyor gibi ev dizmeye calismalar, borcla harcla herseyi pahalisindan almalar, yapmalar. Ciktigi baba evini görmesek kasırda doğmuş sanariz.

Sonra niye ev kuramiyoruz oluyor.

20 yaşında evlenmişler ama düğünü kendileri yapmış, eşyaları kendileri almış vs. Hangi parayla acaba o yaşta hangi meslekle duy da inanma. Altınları aldılarsa borca girdiler ki aldılar vermeseydiniz. Maddi yardım yapmak zorunda değiller. Küçücük yaşta evlenip sonra da yardım etmediler demek oldukça saçma yani. Göndermeseydiniz hacca falan ayrıca size bir kötülükleri yok fırsat bulsalar yapacaklar falan sizin düşünceniz ayrıca illa para yardımız olunca saygı sevgiyi hakediyorlar. Maaş kartının eşinizde olmasıyla ailesinin ne alakası var mantığınız aklınız var vermeyin kartınızı

Gerçek hayatta kv altınları vermediği için düğünü terkedecek kabiliyetteki insanlar ne yaparsa yapsın bunları sineye çekip iyi geçinmeye çalışan bizim gibi insanların ağzına lafı tıkıyorlar kimin ne yaşadığımı Allahtan başka kimse bilmez bukadar cabuk alaşağı etmeyin anlamadan insanları
ne diye görüşüyorsun hanimefendi.:)

Gerçek hayatta kv altınları vermediği için düğünü terkedecek kabiliyetteki insanlar ne yaparsa yapsın bunları sineye çekip iyi geçinmeye çalışan bizim gibi insanların ağzına lafı tıkıyorlar kimin ne yaşadığımı Allahtan başka kimse bilmez bukadar cabuk alaşağı etmeyin anlamadan insanları
ne diye görüşüyorsun hanimefendi.:)

Valla arkadaşlar herkesi tek tek alıntılayamadım, tabii herkes kendince haklı. Benim görüşüm tüm aileler evlatları evlenirken elini taşın altına koymalı, 10 bilezik yapmazsın ama 1-2 tane yaparsın, tüm eşyaları alamazsın ama 1 koltuk takımını da sen alırsın. Böylece evlenenlerin evi el birliği ile kurulmuş olur. Anne babalar için hiç birşey yapmak zorunda değiller demek bence doğru değil, yapmalılar. Cevap yazan arkadaşlarım çok uç örnekler vermişler, evet kimse kimseye 10 bilezik,50.000lik düğün, kalın set vs takmak zorunda değil ama birşeyler almak, yapmak, takmak zorunda. Çok iyi maaşı olan insanlara bile tüm masraf yüklendiğinde ağır geliyor. Bizim adetlerimiz farklı Türkiye'de kaç kızın gönlü razı olur öğrenci evine gelin gitmeye, burada eminim vardır bir kaç kişi ama kabul edin azınlık bu. Gelinliğini aldırmayan, nişan yapmayan takı istemeyen herkes de başta tamam diyor ama kardeşine yapıldığını görünce ya da bir arkadaşına ya da gittiği bir düğünde gelini görünce içine oturuyor.
Özetle benim düşüncem aileler de bu işin bir parçası ve evet, yapmak zorundalar.

Ne kadar haklısın canım benim. Ben boşandım ama evliyken hep şunu düşündüm memur olmasam evlenmicekmiş heralde benimle. Nedir bu maaş, maaş kartı meselesi. Tabi ki aile Olınca kadının erkeğin parası olmaz olunmamalı da ama kapitalist Bi kafayla düşünen eş ve eş ailesi bana çok itici geliyor ya
Bize göre olmamalı tabi de. Karşı taraf öyle düşünmüyor. Nedense herkes memur, bankacı kadın peşinde evlenmek için. Memurum ya Allah seni inandırsin 15 yaş küçükler talip oluyor. Oradan o buradan bu. Yüzümü görmeyen adam duymuş varlığımı haber yolluyor.

Back
X