- 3 Şubat 2018
- 25.871
- 111.299
- 598
- Konu Sahibi Trendlyyyy
Gerçekten öyle. İnsan yeri geliyor evladına bile güvenemiyor. Evladın zor duruma düşmesi farklıdır ama ailenin görevi iyi bir eğitim almasını sağlamak. Mesleğini eline aldıktan sonra artık bi zahmet çocuklar birey olsun. Siz yurtdışına yaşıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam? Orda daha iyi görüyorsunuzdur küçüklükten beri birey olarak yetiştirmeye çalışıyorlar bizde 50 yaşında hala anne babaya muhtaç onların eline bakan o kadar çok örnek var ki
İnsanların beklentilerini anlamıyorum hiç. Eskiden aileler düğünleri yapıyordu belki. Ama o zamanki düğünler ve hayat şartları bugünkiler ile hiç de aynı değil. Aileler mesela bir arada yaşardı. A dan z ye bugünkü beklenen herşey yoktu. Hayat pahalı diyor herkes ama düğününe gelince karşı tarafı resmen sömürenler var. Dediğiniz gibi insan ayaklarını yorganına göre uzatmali. Ben erken evlenmeye karşı değilim. Ama o evliliği gerçekten bir birey olarak sürdüreceksen yapacaksın. 20 yaşında bir insan ne kadar para koymuş olabilir? Dediğim gibi başkasının didinip kazanmış parasını istemek ve beklemek doğru bir davranış değil. Aileler zaten takı ile destek oluyor genelde. Ondan fazlasını beklememek lazim.. Bizim millet ama düğün konusunda abartıya o kadar alıştı ki. Sen sade birseyler istesen burun kiviranlar var.
Bu arada Almanlarda herkes genelde düğününü kendi öder. Hani aileler maddi yardımda o kadar çok da bulunmadi benim tanık olduğum düğünlerde