Ailesine aşırı yüz veren eş

Düğün olup biteli 13 yıl olmuş...üstüne sizin de 3 evladınız olmus.Bu kadar zaman sonra bile dönüp dönüp düğünde takilmayan takının,alinmayan eşyanın lafını ederseniz kimse sizi dinlemez de ciddiye almaz da..eşinizle konusacaginiz "bu gününúz" olsun.Maas kartınızın esinizde olması sizin kendi hür iradenizle verdiğiniz bir karar diye algılıyorum..benim size tavsiyem ise maaşınızı sizin çekmeniz,gerekirse eşinize elden vermeniz yönünde...diğer türlü pek çok erkeğin "benim iki maaş kartım var" felsefesiyle yaşadıklarını gözlemliyorum.

13 değil 2018 de ki konularında 8.yil demiş şimdi 9.yil olmalı :) :) kafası çok karışık olmalı konu sahibesinin

13 değil 2018 de ki konularında 8.yil demiş şimdi 9.yil olmalı :) :) kafası çok karışık olmalı konu sahibesinin
Evet kafasının karışık olduğu kesin.... 2018 de 9 yıllık evli olduğunu söylediği başka bir konuya yorumu da var :KK64:Arkadas ister 9 ister 13 yıllık evli olsun eşini hakem olarak gördüğü sürece mutsuz olmaya devam edecek.

Arkadaşlar biz evlendigimizden beri herşeyi kendimiz yapiyoruz eşimin ailesi bir kuruş destek vermedi ne maddi nede manevi evlat ayrımda yapıyorlar bariz bi şekilde eşime ve bana sanki uveymisiz gibi davranıyorlar ailede onlara en güzel biz davranıyoruz ona rağmen biz onlara gittiğimizde onlar bize geldiginde sürekli bi sürat asma iğneleyici laflar bunistidnasiz her görüştüğümüzde oluyor bi fırsatını bulsalar aramızı hemen bozacaklar buarada ben öğretmenim kartım eşimde evlendik evleneli her türlü desteği benim ailem verdi buna rağmen istemiyoruz eşim bunları göre göre Hiç ses çıkarmıyor hala görüşüyoruz ben eşimin yeri geldiğinde bizi savunmasını istiyorum ama bunu bile yapmiyor sizce bu durum normal mi benmi abartiyorum

Eşinizin ailesi sonuçta, onlari olduklari gibi kabul edip olmasi gereken minimum saygiyi gösterin ama ek olarak kendinizi paralamayin.

Zorla kendinizi sevdiremezsiniz olmuyorsa olmuyor, üzülmeyin. Tavırlarından ve iğnemelerinden de rahatsiz olduğunuzu eşinize güzel bir dille anlatın, görüşmeleri de azaltın, eşiniz isterse kendisi görüşsün, siz nadiren muhatap olun. Eşiniz bu zamana kadar sizi savunmadiysa ya rahatsiz olduğunuzun farkinda değil ya da karakteri böyle. Bir de sonuçta onun ailesi ve bu ortamda yetismis esiniz, iğnelemeler ona normal geliyor da olabilir.

Ya ben sizi anlıyorum burda topa tutmuşlar ama ben anlıyorum ama size tavsiyem beklentiye girmeyin hele eşiniz in ailesinden gelecek hayır Allahtan gelsin ac kalın ama onlardan bişey istemeyin. Boşverin .! Beklentiye girmeyince daha az üzülüyorsunuz benden söylemesi.

Ben sana hak verdim konu sahibi. Hem butun masrafi siz karsiliyosunuz hemde altindan oluyosuz helal etme. Bnm Allah'siz kv kp altinimin ustune oturdu soz verdiler verecez diye 3 yil oldu hala tik yok. Ben nden yapmiyosunuz artık dediğim de 'eee yok' die agliyordu seytan kadin. 1 yildr gorusmuyorum birinden duydum altin bilezikler takmis koluna hemde benim hakkim olani. Kina surduler elime bi ceyrek altin koydu onuda geri aldi meger millete gosterismis. Haram zehir zikkim olsun. Sende helal etme. O kocanada iyi bi ayar ver

Arkadaşlar biz evlendigimizden beri herşeyi kendimiz yapiyoruz eşimin ailesi bir kuruş destek vermedi ne maddi nede manevi evlat ayrımda yapıyorlar bariz bi şekilde eşime ve bana sanki uveymisiz gibi davranıyorlar ailede onlara en güzel biz davranıyoruz ona rağmen biz onlara gittiğimizde onlar bize geldiginde sürekli bi sürat asma iğneleyici laflar bunistidnasiz her görüştüğümüzde oluyor bi fırsatını bulsalar aramızı hemen bozacaklar buarada ben öğretmenim kartım eşimde evlendik evleneli her türlü desteği benim ailem verdi buna rağmen istemiyoruz eşim bunları göre göre Hiç ses çıkarmıyor hala görüşüyoruz ben eşimin yeri geldiğinde bizi savunmasını istiyorum ama bunu bile yapmiyor sizce bu durum normal mi benmi abartiyorum
Ya sırf yorumlarda gereksiz üzerinize gelindiğini düşündüğüm için yazıyorum. Saldırı gibi yorum atıldığı için kendinizi ifade etmek yerine savunmaya geçmek zorunda kalmışsınız ve malesef bu yüzden anlasilamamissiniz bence .. yorum atan arkadaşlar muhteşem mantıklı, hayatları boyunca hiç hata yapmadan hep mantıklarıyla hareket etmiş kişiler sanırım. Türk örf adetlerine göre ailelerin durumu varsa düğünü yaparlar arkadaş insan evladı için çırpınıyor bu hayatta olmasi gereken bu . Yebi yuva kuran insanlarin uzerine bu sorumlulugu yukleyip evlilik hayatina adapte sureclerinde borc dusunmelerine sebep olmaya ne gerek var (durumları yoksa bilemem tabi). Ayrıca 20 yaşında evlenilir evet çünkü henüz olgunlasmamis insan bunun erken olduğunu farkedemez ki zaten siz şuan olgunlaşmış oldugunuz için bu yorumu yapıyorsunuz sizin hiç mi erken karar verdiğiniz ya da aceleci davrandığınız bir şey olmadi . Neden bu kadar eleştirel yaklaştığınızı anlayamadım hatalar insan için.. destek olalım birbirimize konu sahibi kendini açıklamaya çalışmaktan derdini unuttu. Hepinize iyi geceler

Ayrıca maaş kartının eşinde olması hoş değil bence evlilikte senin benim olmaz tabii ama yolu bu olmamalı. Esinlede acil konuşmalısın o bu sekilde sizi savunmamaya devam ettikçe sen ailesine kinleneceksin çünkü. Halbuki ondan bir hareket görsen için bu kadar dolmaz uygun bir dille sıkıntını rahatsız olduğun konuları açmalisin

Biz ozaman koca koca insanlar degil 20 yaşında cocuktuk onu belirtmek isterim ayrıca aranızda dugunde yenilen yemeyin parasına kadar ödeyen yoktur sanirsam
düğünü bırak kınaya kadar soydu beni eşimin ailesi..
benim avanak eşim kredi kartını vermiş ne gerekirse alın demiş..
adamlar 5.5 milyarlık market alışverişi yapmışlar ( etiydi, çayıydı, kahvaltılığıydı..). bide zulalayıp evlerine götürmüşler..

kayınbabamın elalemin içinde taktı olarak gösterdiği bileziğin parasını bile bana kitlediler.. allahtan 10 gram almışlar da bileziği tek tesellim bu oldu.

bunlar çok feci ve affedilemeyecek görgüsüzlükler..

çekin elinizi eteğinizi.. maddi anlamda çöp dahi beklemeyin ve almayın.. gerekirse de söz ile söyleyin.
" bundan böyle ne sizden bana rüku, ne benden size kıyam, artık sadece selamunaleyküm ve aleykümselam"

milleti enayi yerine koymayı başarı sanıyorlar.. size yapılmayanı siz de bir başkasına bak ben sana yapmadım çünkü sen de bana yapmamıştın.. birşey yapmamak bu samimiyet ve yakınlık ilişkisi içerisinde bence ayıp ama ayıba da bu şekilde cevap vermem icap etti.. herkesin bir özel günü olur.. elini kolunu sallaya sallaya git ve gel kardeşim..

ne en ufak bir beklenti içine gir ne de sen en ufak birşeyini koklat..

Sen hiç değilse ayrısın hergun görmüyorsun ben içlerindeyim ve hergun bu haksizligi görüyorum ve üstelik benim ailemide sevmiyorlar bence ab
bence hiç abartmıyorsun aynisini ben görüyorum ve hergun dua etki ayrısın hergun görmüyorsun suratlarını

Ya sırf yorumlarda gereksiz üzerinize gelindiğini düşündüğüm için yazıyorum. Saldırı gibi yorum atıldığı için kendinizi ifade etmek yerine savunmaya geçmek zorunda kalmışsınız ve malesef bu yüzden anlasilamamissiniz bence .. yorum atan arkadaşlar muhteşem mantıklı, hayatları boyunca hiç hata yapmadan hep mantıklarıyla hareket etmiş kişiler sanırım. Türk örf adetlerine göre ailelerin durumu varsa düğünü yaparlar arkadaş insan evladı için çırpınıyor bu hayatta olmasi gereken bu . Yebi yuva kuran insanlarin uzerine bu sorumlulugu yukleyip evlilik hayatina adapte sureclerinde borc dusunmelerine sebep olmaya ne gerek var (durumları yoksa bilemem tabi). Ayrıca 20 yaşında evlenilir evet çünkü henüz olgunlasmamis insan bunun erken olduğunu farkedemez ki zaten siz şuan olgunlaşmış oldugunuz için bu yorumu yapıyorsunuz sizin hiç mi erken karar verdiğiniz ya da aceleci davrandığınız bir şey olmadi . Neden bu kadar eleştirel yaklaştığınızı anlayamadım hatalar insan için.. destek olalım birbirimize konu sahibi kendini açıklamaya çalışmaktan derdini unuttu. Hepinize iyi geceler
katılıyorum arkadaşım, insanlar yorum yazarken takındıkları sert üslubun farkında değiller sanırım.
soruyu soran arkadaşın mantığı bir başkasına yanlış gelebilir ama bu yanlışı düzgün bir şekilde ben aynı fikirde değilim çünkü ...... gibi bir cümleyle yazmak dururken, sen şöylesin sen böylesin.. bu nedir arkadaş.. neden saldırır gibi yazıyorsunuz, ne gerek var.. ne yaptı da bu arkadaş size bir öfke halinde yazıyorsunuz.. desteklemezsiniz, size yaptığı takındığı tavır veya üslup yanlış gelir.. düzgün şekilde açıklarsınız bunu..

düğünün ardından 20-30 yıl geçse de insan yapılan yanlışları unutamıyor, içerleniyor.. tabiki bu insanın kişiliğiyle ilgilidir, biri çok takar, biri az takar ama takar yani sonuçta..
kimi der ki bana yapılanı ben de aynı şekilde cevaplarım ki anlasın.. kimi der ki bana yapılanı ben tam aksine iyilikle cevaplarım ki anlasın.. bu insanların deneyimleriyle alakalı bir durum. her iki yolu izleyen insan da benim nazarımda aynı kategoridedir.

türk adet gelenek göreneği, milletin tamamen menfaatleri doğrultusunda dansözün belini kıvırdığı gibi kıvrıla kıvrıla saçma sapan bir hal aldı.

ben evlenirken, eşimin ailesi bana bizden birşey bekleme, ikinizde çalışıyorsunuz gözünüzün önüne bakın, şimdi devir değişti kız ile erkek kendi yapıyor düğününü biz hiç karışmayız siz gönlünüze göre yapın.. dobra olmakta fayda var dediler..

dobralık mı ukalalık mı varın siz söyleyin..

yahu millet komşusuna, arkadaşına ayıp olmasın diye mutlu etmek için birşeyler yapar.. bu erkek ailesi de kuruş harcamamayı görgüsüzlükten değil marifetten sayıyor.

Okumussunuz ogretmen olmussunuz hala esimin ailesi bir sey yapmadi vidi vidi. Yahu o es ailesinin bir seyler yaptigi evlilikler koylerde daglarda kaldi. Su kulturunuzle,su bilgi birikiminizle bunlarin lafini yapmaniz cok cirkin,hic yakisiyor mu mesleginize? Bir de kalkmis maas kartinizi esinize vermissiniz,nasil bir akil mantik isiyse?

Artık devir değişti kimsenin düğününü anne baba yapmıyor, herkes kendi yapıyor çok enteresan bi durum değil,emekli etme hacca gönderme gibi durumları da içinize oturacaktıysa yapmayacaktınız, maaş kartınızı da kendiniz almanız gerekiyor, kendinizi eşinizin üzerine yıkmayın, öğretmenim diyorsunuz bir de, sindirilemeyen şeyler buradan başlıyor bence

Neden kartınız eşinizde?

Maaş kartını al kocandan. Ağırlığını koy. O ailenin gözü o maaşta gibi geldi bana. Ben de memurum. Her ne hikmet ise herkesin gözü bizim maaşlarda.

20 yaşında evlen
öğretmen ol, maaş kartını eşine ver
eş ailesinden maddi destek bekle

vizyonu biraz geniş tutmak lazım bence bu hayatta.

Ayrıca sunuda belirteyim biz öyle sağda solda sevgili yapan sarmaş dolaş gezen kızlardan hicbir zaman olmadık görücü usulü evlendik sileler çok istediği icin
Bu hiç hoş bir söylem değil. Sarmaş dolaş olmanın, sarılmanın, el ele tutuşmanın, öpmenin, masum duygularla aşk yaşamanın nesi kötü ve ne hakla aşağılayıcı tavır takınıyorsun ? Keşke sen de gezip tozup iyice tanısaymışsın, ortak zevkleriniz neler, hayat görüşünüz ile yaşam tarzınız benzer mi, aranızda sevgi saygı bağlılık var mı, flörtünün sana olduğu kadar ve diğer insanlara tutumu nasıl, ailesiyle ilişkisi nasıl, bağlı mı yoksa bağımlı mı bunları görseydin? Ailenin içine girseydin yemeğe gitseydin onlara, aile içi diyalogları gözlemleseydin. Sadece maddi konuları önemsememek ve sadece maddiyata takılmamak için görücü usulü evlenmek yerine sevgi usulüyle evlenebilmek için yeterli vakit geçirseydin. Şimdi burda böyle ağlanmazdın belki.

Ayrıca herkese katılıyorum. Evlenmeye gelince koşa koşa, maddiyata gelince hadi anna baba! Malesef yok böyle dünya :KK70:

Son düzenleme:
Back
X