Ya sırf yorumlarda gereksiz üzerinize gelindiğini düşündüğüm için yazıyorum. Saldırı gibi yorum atıldığı için kendinizi ifade etmek yerine savunmaya geçmek zorunda kalmışsınız ve malesef bu yüzden anlasilamamissiniz bence .. yorum atan arkadaşlar muhteşem mantıklı, hayatları boyunca hiç hata yapmadan hep mantıklarıyla hareket etmiş kişiler sanırım. Türk örf adetlerine göre ailelerin durumu varsa düğünü yaparlar arkadaş insan evladı için çırpınıyor bu hayatta olmasi gereken bu . Yebi yuva kuran insanlarin uzerine bu sorumlulugu yukleyip evlilik hayatina adapte sureclerinde borc dusunmelerine sebep olmaya ne gerek var (durumları yoksa bilemem tabi). Ayrıca 20 yaşında evlenilir evet çünkü henüz olgunlasmamis insan bunun erken olduğunu farkedemez ki zaten siz şuan olgunlaşmış oldugunuz için bu yorumu yapıyorsunuz sizin hiç mi erken karar verdiğiniz ya da aceleci davrandığınız bir şey olmadi . Neden bu kadar eleştirel yaklaştığınızı anlayamadım hatalar insan için.. destek olalım birbirimize konu sahibi kendini açıklamaya çalışmaktan derdini unuttu. Hepinize iyi geceler
katılıyorum arkadaşım, insanlar yorum yazarken takındıkları sert üslubun farkında değiller sanırım.
soruyu soran arkadaşın mantığı bir başkasına yanlış gelebilir ama bu yanlışı düzgün bir şekilde ben aynı fikirde değilim çünkü ...... gibi bir cümleyle yazmak dururken, sen şöylesin sen böylesin.. bu nedir arkadaş.. neden saldırır gibi yazıyorsunuz, ne gerek var.. ne yaptı da bu arkadaş size bir öfke halinde yazıyorsunuz.. desteklemezsiniz, size yaptığı takındığı tavır veya üslup yanlış gelir.. düzgün şekilde açıklarsınız bunu..
düğünün ardından 20-30 yıl geçse de insan yapılan yanlışları unutamıyor, içerleniyor.. tabiki bu insanın kişiliğiyle ilgilidir, biri çok takar, biri az takar ama takar yani sonuçta..
kimi der ki bana yapılanı ben de aynı şekilde cevaplarım ki anlasın.. kimi der ki bana yapılanı ben tam aksine iyilikle cevaplarım ki anlasın.. bu insanların deneyimleriyle alakalı bir durum. her iki yolu izleyen insan da benim nazarımda aynı kategoridedir.
türk adet gelenek göreneği, milletin tamamen menfaatleri doğrultusunda dansözün belini kıvırdığı gibi kıvrıla kıvrıla saçma sapan bir hal aldı.
ben evlenirken, eşimin ailesi bana bizden birşey bekleme, ikinizde çalışıyorsunuz gözünüzün önüne bakın, şimdi devir değişti kız ile erkek kendi yapıyor düğününü biz hiç karışmayız siz gönlünüze göre yapın.. dobra olmakta fayda var dediler..
dobralık mı ukalalık mı varın siz söyleyin..
yahu millet komşusuna, arkadaşına ayıp olmasın diye mutlu etmek için birşeyler yapar.. bu erkek ailesi de kuruş harcamamayı görgüsüzlükten değil marifetten sayıyor.