Slm canım bende 2003te teşhis konuldu bende fmf hastasıyım babamda ve halalmda fmf vardı bnm.
İlk yıllar düzenli içtimi lacım değerlerim en son geçen yıl çok iyiydi ve bendei laç içmeyi sevmeyen biri olarak ilacı bırakmıştım düzenli almıyordum bnde karın ağrıları çok çok azalmıştı sadece ara ara eklem ağrısı oluyordu bnde ağrıcağını anladığımda içiyordum içmediğim dönemde hamile kaldım ve dr.uma fmf söyledim ilacını içebilirsin demişti ama kesin bebeğe zrarı yok ispatlanmadığı için kimi dr. lar iç kimiler içme dediği için bnde içmeme kararı aldım. Hiç atak geçirmedim şükür inş bundan snrada geçirmem atak ve sağlıkla bu süreci atlatır doğum yaparım.
İnşallah bebeğin sağlıklı olur canim Rabbim acısıni göstermesin ben 1996dan beri colsin kullaniyorum hamileliktede atiyorum hala ilacimi 17 haftalik oldum doktorum kullan dedi günde iki defa hayırlısı inşallah bebeğimi sağsaglim kucağıma alirim
merhaba arkadaşlar bende 14 yıldır ilacı kullanıyorum düzenli olarak bir iki gün bıraksam hemen atak geçiririm 20 haftalık hamileyim doktorum kullan dedi ama günde 3 tane içmem gerekirken 1 kere içiyorum 2 li 3 lü taramalarımda yapıldı çok şükür birşey çıkmadı atak geçirmekten çok korkuyorum rabbim korusun ama 1 doz almama rağmen çok dinç ve iyi hissediyom kendimi belkide meleklerimizin mücizesi inş sağ salim alırız kucağımıza
Ben 2 yil once ogrendim fmf oldugumu. En buyuk atagim sonunda 3 gun kendime gelemedim.idrarimi dahi tutamiyordum ataktan sonra
Psikolojik olarak rahat tutuyorum kendimi.dinclik icin vitamin ve pekmez kullabiyorum. İlac kullanmiyorum.hamileligim henuz yeni 2 kez minik atak gecirdim.ama suan rahatim.
Ben 2 yil once ogrendim fmf oldugumu. En buyuk atagim sonunda 3 gun kendime gelemedim.idrarimi dahi tutamiyordum ataktan sonra
Psikolojik olarak rahat tutuyorum kendimi.dinclik icin vitamin ve pekmez kullabiyorum. İlac kullanmiyorum.hamileligim henuz yeni 2 kez minik atak gecirdim.ama suan rahatim.
canım bence kullan hem kendini hem bebeği riske atıyosun ben hem kadın doğum doktoruma hemde nefroloji takibindeki dokoruma sordum içmemen tehlike dediler ilacımın dozunu düşürdüler 3 yerine 1 içiyorum hemde normalde bana ağır gelen yiyeceklerden uzak duruyorum
Bende fmfliyim kolsinin bebegimize zarari yok icmezsek kendiize borekleriimize cok zarari war. Ben normalde 3 iciydm suan 2 iciyorm doktrom 3 aydan sonra gunde 3 taneye dewam edeblirz dedi bu hafta kontrolm war. Ilacinizi icin atak gicrmek bebegge daha buyuk zarar werir atak gecirmiyorm diyede ilacinizi hic bi zaman kesmeyin ki bobreklerinize zarar gelmesin, rbbim yardmcimiz olsun
Evet arkadaşlar bobreklerimiz cok büyük zarar goruyor nefroloji ye kontrole gitmeyi sakin aksatmayin protein kacagi yapiyor ben ayda bir 24 saatlik idrar testi yaptiriyorum kacak cikiyor malesef ama az bende 3 iciyirdum romotolog 2 dusur dedi doktorlar hep ilactan cok atak zarar verir diyorlar sakin birakma dedi hangi doktora gittysem hamileliktede normal halimden daha iyim çünkü ilacı ne zaman aksatsam dusursem dozu hemen kriz geçiriyodum simdi Allah a sukur rahatim inşallah hepimiz sağsaglim aliriz bebislerimizi kucagimiza