• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailevi sorunlar kocaya anlatilirmi?

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
96
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,
cok merak ettigim bir soru var: Ailevi sorunlarinizi esinizle paylasirmisiniz?
Kendimden bahs edeyim birazcik. Kendimi bildim bileli ortanca ablamla aramizda anlam veremedigim sorunlar var, daha dogrusu onun benimle var.
Bazen onunla dertlesmek isterim, "bayma insani, beni ilgilendirmiyor" gibi kirici cümleler kurar. Onun derdi oldugunda ise ben herseyi bir kenara birakir (esimi bile) ve sirf onunla ilgilenrim. Ben onu sürekli överim, ablam ise sürekli beni elistirecek birseyler bulur. Cogunlukla esimin yaninda bile beni sürekli kücük düsürür, dalga gecer, acimasizca elestirir. Sözüm ona espiri yapar. Ben ise tek bir laf etsem beni kardeslikten siler. Aninda annem ve babam onun tarafini tutar ve hep ayni cümleyi kurarlar "O senin ablan, o senden büyük, o diyebilir sen diyemezsin". Yanimda degilken bana seni seviyorum canim kardesim diye mesaj atar, bir araya gelincede beni aglatir.
Bu tutarsiz davranislarini icime ata ata sistim taaaa cocuklugumdan beri. Aileme derdimi anlatamiyorum, esime anlatmak istiyorum, onunla dertlesmek istiyorum, bu seferde annem "sen sen ol asla ailevi seyleri esine anlatma" diye beni uyarir. Kiminle dertlesecegim ben ozaman? Esim kendi ailevi sorunlarini, kirginliklarini bana hep anlatir, bazen saatlerce dertlesiriz, ama iste sadece onun dertlerini. Tam dilimin ucuna geliyor bende derdimi paylasmak istiyorum, bu sefer annemin dedikleri aklima gelyor, yine icime atiyorum.

Sizce ablama olan kirginligimi esime anlatsam, evde hickira hickira aglasam yalnismi yapmis olurum? Gercekten anlatilmazmi böyle seyler hayat arkadasina?

duygulu merhaba
En ufak tartismada esim hemen hakarete basvuruyor, onunla paylastigim sirlari
veya sorunlari bana koz olarak kullaniyor ve yüzüme vuruyor

Bu cumleler senin,bir onceki konunda dikkatimi cekmisti.
Bende anlatilmasi taraftari degilim,kismen bahsedilebilir yani anlasamadiginiz gibi.Ama ayrintilarla anlatmamani oneririm.

duygulu merhaba
En ufak tartismada esim hemen hakarete basvuruyor, onunla paylastigim sirlari
veya sorunlari bana koz olarak kullaniyor ve yüzüme vuruyor

Bu cumleler senin,bir onceki konunda dikkatimi cekmisti.
Bende anlatilmasi taraftari degilim,kismen bahsedilebilir yani anlasamadiginiz gibi.Ama ayrintilarla anlatmamani oneririm.

Aynen size katılıyorum.Boş bulunup anlatmıştım. Her tartışmada baş konuda anlattımlarını öne sürüyor. Ondan sonra da tövbe dedim. Anlatılmaması taraftarıyım.

Merhaba arkadaslar,
cok merak ettigim bir soru var: Ailevi sorunlarinizi esinizle paylasirmisiniz?
Kendimden bahs edeyim birazcik. Kendimi bildim bileli ortanca ablamla aramizda anlam veremedigim sorunlar var, daha dogrusu onun benimle var.
Bazen onunla dertlesmek isterim, "bayma insani, beni ilgilendirmiyor" gibi kirici cümleler kurar. Onun derdi oldugunda ise ben herseyi bir kenara birakir (esimi bile) ve sirf onunla ilgilenrim. Ben onu sürekli överim, ablam ise sürekli beni elistirecek birseyler bulur. Cogunlukla esimin yaninda bile beni sürekli kücük düsürür, dalga gecer, acimasizca elestirir. Sözüm ona espiri yapar. Ben ise tek bir laf etsem beni kardeslikten siler. Aninda annem ve babam onun tarafini tutar ve hep ayni cümleyi kurarlar "O senin ablan, o senden büyük, o diyebilir sen diyemezsin". Yanimda degilken bana seni seviyorum canim kardesim diye mesaj atar, bir araya gelincede beni aglatir.
Bu tutarsiz davranislarini icime ata ata sistim taaaa cocuklugumdan beri. Aileme derdimi anlatamiyorum, esime anlatmak istiyorum, onunla dertlesmek istiyorum, bu seferde annem "sen sen ol asla ailevi seyleri esine anlatma" diye beni uyarir. Kiminle dertlesecegim ben ozaman? Esim kendi ailevi sorunlarini, kirginliklarini bana hep anlatir, bazen saatlerce dertlesiriz, ama iste sadece onun dertlerini. Tam dilimin ucuna geliyor bende derdimi paylasmak istiyorum, bu sefer annemin dedikleri aklima gelyor, yine icime atiyorum.

Sizce ablama olan kirginligimi esime anlatsam, evde hickira hickira aglasam yalnismi yapmis olurum? Gercekten anlatilmazmi böyle seyler hayat arkadasina?
bence anlatabilmek lazım..

ama tabi bu her türlü detayla, her türlü sıkıntıyla, habire adamın içini şişirmek demek değil..

ama kesinlikle paylaşabilmek lazım... başkalarına ait çok özel sırları kasdetmiyorum tabi.. sırlar saklanmak içindir.. ama diğer şeyler paylaşılabilir.. sonuçta eşin=hayat arkadaşın...

Bence de anlatabilmek lazım.

Ailenizin çok özeline girmedikten sonra sıkıntılarınızı eşinizle paylaşmayacaksınız da kiminle paylaşacaksınız?

Tabii ki eşinizin tutumuna da bağlı.

Yapıcı davranmayacaksa, anlamayacaksa, sinirle karşılayacaksa, ailenize karşı kötü tutum geliştirecekse yine siz üzülürsünüz...

Canım bence bu durum "kocasına" göre değişir.

Eğer bunları kullanacak,sonradan pişman ettirecek bir tipse,derdini hafifleteceğine derdine dert katar ki hiç anlatma daha iyi..

Ama bir de hayatta gerçek hayat arkadaşları vardır ki onlarla herşey paylaşılır,dertleşilir,ağlaşılır..

Bu gibi eşlere herşey anlatılır kanımca..

Eşinin huyunu,suyunu sen biliyorsun,sen tanıyorsun,sonradan aleyhinde kullanılır mı sen bilebilirsin..

Bu durumda eşine güvenirsen anlat derim canım..

Bence asıl sorgulanması gereken, anlattıklarınızı size karşı koz olarak kullanan biri "eşiniz" olmalı mı?

Eş dediğimiz de ailemiz değil mi? Sıkıntılarımızı elbette paylaşacağız onunla, daha doğal ne olabilir. Ben böyle düşünüyorum.

bence de anlatılabilmeli; ama sınırı olmalı. bir kere ailenizin eşinizle ilgili söylediklerini kesinlikle söylemeyin eşinize. size koz olarak kullanılabilecek hiçbir şeyi söylemeyin hatta; ama canınız sıkıldığında anlatabilmelisiniz bence.

bunlar cok derin konular.. ister esiniz olsun ister en iyi kiz arkadasiniz yada kim olursa olsun, herzaman kücük bi mesafe ve saygi gereklidir, hersey de anlatilmaz..

Cevaplariniz icin cok tesekkür ederim arkadaslar.
Ailevi sorunlar olarak kast ettigim baskalarinin sirlari degil elbetteki, yalnis anlasilmasin lütfen.
Benim kast ettigim kendi dertlerim, beni üzen seyler.

Evliligimin ilk aylarinda esimle cok gecimsizlikler yasadim, bu dogru.
Ama simdilerde (masallah diyeyim bari), cok iyi geciniyoruz.
Bazi seylerde sadece esime kabahat bulmaktan vaz gectim artik. Bir arkadasim bana önerilerde bulundu ( oda KK´dan), bende onlari aynen uyguluyorum ve gercektende
cok ise yariyor. Size dürüst olcam, nezaman ablamlarla bir gecimsizlik yasasam, fare gibi köseye cekilip hic sesimi cikaramam, anca aglarim.
Ve sonradan dikkatimi cekti, tekrardan kendi evime döndügümde istemeden esime karsi ayni davranislari sergiledigimi fark ettim. Ona karsi cok kirici oldugumu fark ettim, sanki tüm hincimi ondan cikarircasina. Esimde tabi bunlarin altinda kalan bir tip degil, oda bana karsi aynisini yapiyordu bu sefer.
Ben kendime Dur dedim, ne yapiyorsun sen dedim ve fark ettimki esim beni ogünden beri hic kirmadi, tam tersine cok sevecen biri oldu cikti ve umarim öyle devam eder.

Yüzeysel olarak anlatılabilir. Siz ailenizle aranızı düzeltebilirsiniz ama eşiniz koruma içgüdüsüyle cephe alır aileye.

Yani anlattıklarınız yol su elektrik olarak geri gelir size :)

ben anlatılabilmesi gerekir diye düşünüyorum. sonuçta o senin hayat arkadaşın ve seni üzen her sorunda destek olması gereken kişi o. ama çoğu evlilikte
durum böyle olmuyo malesef eşin zamanla bunları sana karşı koz olarak kullanıyorsa anlatmamalısın. ben eşimin öyle bi huyunu görmedim, onun için kendi
ailemle ilgili bişey olursa anlatırım. ama onun ailesiyle ilgili bişey olursa anlatmam.

Yüzeysel olarak anlatılabilir. Siz ailenizle aranızı düzeltebilirsiniz ama eşiniz koruma içgüdüsüyle cephe alır aileye.

Yani anlattıklarınız yol su elektrik olarak geri gelir size :)

aynen canım katılıyorum.ne aileni eşine anlat ne de eşini ailene...ben bunu bir kez yaptım.aslında ailemle tartışmamıştım bile arada bir soğukluk olmuştu sadece.kendi kendime alındığım şeyleri eşime söylemiştim.sonra ben iyi oldum ailemle baktım eşim benden çok cephe almış. sinirlenmiş ,hatta beni dolduruyor her hareketlerini yanlış anlıyor,eşime batıyor resmen.ben ne yapıyorum deyip eşimi tekrar sakinleştirmeye çalıştım.zor ve zaman alan bir süreçti gerçekten.o yüzden sakın yapma anlatma!:20::20::20:

evlilik salt aşk üzerine kurulu olmamalı... bence eş en az bir arkadaş kadar yakın olmalı insana....

hata mı ediyorum bilmiyorum ama nışanlıma anlatmadığım tek bişey yok.. onlada paylaşamassam kime anlatacağım ki...

çok şükür anlattıklarım bizi birbirimize daha cok bağlıyo bana daha şefkatle yaklaşıyo..

eşin anlattıklarını sonra başına kalkmayacaksa ailene cephe almayacaksa anlatabilirsin.gerçek hayat arkadaşı böyle olmalı zaten.insan eşine her sıkıntısını anlatabilmeli
ama şu da var her ufacık mevzuyuda anlatmaya gerek yok bence:31:

Bence anlatmayın. Ablanıza cephe alıp konuyu tırmandırabilir belki. Ablanız ya da aileniz bunu hissedip size hoşlanmayacağınız davranışlar sergileyebilir. Ya da eşiniz sizden veremeyeceğiniz türde tepkiler vermenizi ister, bu da sizi sıkar vs. vs. Liste uzar gider bence. Yani, işe yarar bir sonuç elde edememe ihtimalinizin yüksek olduğunu düşünüyorum.

Bunun yerine ablanıza biraz uzak durun. Ablanızın derdi olduğunda da hiç kendinizi helak edip, eşinizi bile bir kenera bırakıp ablanıza konsantre olmayın. İçten içe ona, ailenize yaranmak isteği ile yapıyorsunuz bunu tahminim, ama bir işe yaramıyor işte ortada. Aile de bir yere kadar, artık aileniz eşiniz, bırakın ablanızı düşünmeyi, eşinizle ilgilenin. Baksanıza başlarda ablanıza kızıp eşinizle aranızı bozuyormuşsunuz neredeyse. Tamam ablanızla, ailenizle küsün konuşmayın demiyorum tabi ki, ama artık hayatınızı bu kadar etkilemesine de izin verip vememek sizin elinizde. Ne eskisi kadar derdiyle ilgilenin, ne de kendi derdinizi paylaşın. Dertlerinizi bize anlatın :kkk:

Back
X